gayflagRaportulLunacek, numit și „Foaia de parcurs a UE mpotriva homofobiei și discriminrii pe motiv de orientare sexual și identitate de gen”, este un raport de inițiativ al unui grup din Parlamentul European, fr caracter legislativ, programat a fi votat n plenul Parlamentului European pe 4 februarie. Chiar și fr a avea urmri obligatorii, Raportul Lunacek este esențial pentru lobby-ul homosexual, pentru c poate stabili agenda european n domeniul sexualitții pentru urmtorii 7 ani.

Același grup care a inițiat RaportulEstrela, referitor la „drepturile sexuale și reproductive”, respins la vot n P.E. pe 10 dec. 2013, se afl n spatele Raportului Lunacek, care reia de fapt și temele Estrela („dreptul” la avort și educația sexual obligatorie nc din creș), adaug definirea comportamentului gay ca fiind „normal”, legalizarea cstoriilor gay, permiterea adopției de copii de ctre asemenea „cupluri” etc. și pune bazele pentru o dictatur gay n Uniune.

Ca și Estrela, Raportul Lunacek ncalc principiul subsidiaritții: competența statelor membre n ceea ce privește politicile care se adreseaz familiei, definit nc, n Romnia și n alte state UE, ca uniunea dintre un brbat și o femeie.

Sexualitatea este tratat sistematic ca fiind separat de funcția reproductiv și este vzut ca o activitate recreativ, un „drept” pentru toți, la respectarea cruia trebuie s vegheze Uniunea. De mai mulți ani lobby-ul gay ncearc s-și mbrace obiectivele politice n haina drepturilor omului. n acest scop, n anul 2006 au fost enunțate principiileYogyakarta, denumite astfel dup un oraș din Indonezia, unde cțiva „experți” s-au adunat pentru a „interpreta” drepturilor omului din perspectiva homosexualilor. Deși documentul nu este recunoscut de nimeni n afara creatorilor si, conform acestor „principii”, toate statele trebuie s legalizeze cstoria gay, n caz contrar fiind considerate „inamici ai drepturilor omului”! Libertatea de opinie și de exprimare este ignorat de acești „experți”, promotori ai unei veritabile dictaturi gay.

Raportul Lunacek reprezint una dintre tentativele de a introduce principiile Yogyakarta n legislația UE. O alt ncercare, eșuat, a avut loc recent, n timpulsesiunii Adunrii Parlamentare a OSCE(Organizația pentru Securitate și Cooperare n Europa).

Cteva pericole conținute de Raportul Lunacek

1.n primul rnd, Raportul propune ca UE s introduc n strategia-cadru un „mecanism” care s asigure faptul c nici o lege ulterioar a Uniunii nu va aduce atingere intereselor persoanelor gay. Acest lucru ar crea un privilegiu fr precedent, avnd n vedere c orice lege este contrar intereselor unui grup sau altuia. De fapt, un asemenea „mecanism” ar echivala cu un drept de veto pentru persoanele gay, pe care numai ele l-ar avea. O ntrebare ar fi: de ce numai ele s aib drept de veto? Drepturile omului sunt pentru toți și ele nu trebuie s ajung privilegii pentru unii.

2.Raportul vorbește doar de „drepturile persoanelor LGBTI”. „Drepturile” lor sunt desprinse artificial de drepturile omului și sunt privite ca aparținnd unui grup separat, ceea ce submineaz principiul universalitții drepturilor. Unii sunt mai egali dect ceilalți și drepturile persoanelor gay trebuie s aib prioritate, spune Raportul, n esenț.

3. Raportul face referire la „foile de parcurs” pentru persoanele cu dizabilitți și cele de etnie rom. Documentele respective sunt despre persoane cu nevoi speciale care nu pot primi un „tratament egal” pentru a le oferi o viaț mai bun, ci un tratament privilegiat; pentru ele sunt gndite politici speciale. A propune politici speciale pentru persoanele gay nseamndoars le oferi privilegii, nu s le oferi un tratament egal.

4.Unele propuneri din Raport sugereaz c mariajele gay ar trebui recunoscute de facto și n statele care nu le-au legalizat. Acest lucru este insinuat prin cererea ca toate actele civile n care persoanele gay sunt parte s fie considerate valabile și n restul statelor UE.

5.Raportul pretinde c persoanele gay trebuie protejate de orice critic, numit generic „crim de ur” (hate crimesaubias crime). n același timp se pretinde c libertatea persoanelor gay, „de a se aduna și de a se exprima”, nu trebuie s fie n nici un fel restricționat, mai ales de legile care au scopul s protejezeminorii… Autorii raportului propun un dublu standard: libertatea de exprimare fr restricții pentru grupul gay și libertate de exprimare restricționat pentru cei care i critic. Toți trebuie s avem libertate de expresie și s fim protejați de crimele de ur, nu doar homosexualii. Crime de ur au comis și homosexualii contra altor grupuri, de ex. n 2013, la Bruxelles, unde slujea unArhiepiscop, și la Biserica Madeleine dinParis.

Raportul Lunacek aparține agendei anticreștine, cu susținere serioas la Bruxelles. Odat adoptat, chiar dac nu are putere legislativ, el va putea servi drept baz pentru o Directiv, lege unional cu caracter obligatoriu.

De peCultura vietii

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares