STUDIU. Apa îmbuteliată provoacă diabet, boli de inimă și chiar cancer

Lucruri îngrozitoare au ieșit la lumină după ce niște cercetători germani au făcut niște studii asupra apei îmbuteliate. Specialiștii afirmă că au descoperit aproape 25.000 de substanțe chimice într-o singură sticlă. Ceea ce este și mai crunt este faptul că aceste substanțe chimice nu fac altceva decât să imite efectele pe care le au produsele farmaceutice asupra organismului nostru.

Studiul a fost realizat în două etape, scie unica.ro. În prima parte a testului, oamenii de știință au examinat 18 sticle de apă din întreaga lume și, în paralel, au testat și apa de la robinet.

Rezultatul a scos la iveală faptul că în apa îmbuteliată există elemente care au interferat cu două tipuri de receptori hormonali-estrogeni și androgeni-într-o proporție cuprinsă în 60 și 90%.

Suprinzător sau nu, apa de la robinet a trecut testul, fără a fi descoperit niciun element nociv pentru organismul uman.

În etapa cu numărul 2, oamenii de știință au investigat și mai în detaliu și atunci au descoperit prezența celor 24.500 de substanțe chimice în apa îmbuteliată.

Fără să ni se prezinte exact numele bombelor pe care le bem, specialiștii susțin că aceste substanțe pot provoca boli grave precum diabet, boli de inimă, infertilitate sau cancer.

sursa: obiectiv.info

comentariu rapcea.ro: informația nu este nouă, însă studiul nemților confirmă gravitatea situației. O alternativă viabilă o constituie filtrele de apă ce se montează la bucătărie, pe sursa de apă a rețelei orașului. Sau, pentru cine își permite, apa îmbuteliată în sticlele de sticlă, nu în pet-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *