Astzi, fratele ndrgitului actor Toni Tecuceanu a invitat toți prieteniiși cunoscuții la finalul uneia dintre cele mai dure btlii cu sistemul corupt din sntate.n spitalul condus de Streinu Cercel, n urm cu patru ani, a murit Toni Tecuceanu, atribuindu-se un diagnostic contestat de familie. Anul acesta, pe 13 ianuarie, Toni ar fi trebuit s mplineasc 42 de ani.

La Curtea de Apel, se decide soarta dosarului medical al lui Toni la captul unor istovitori ani de zile de lupt crncen n justiție. Scopul procesului a fost obținerea dosarului medical al lui Toni Tecuceanu de ctre familie, drept nclcat n mod aberant de directorul spitalului Matei Balș, Streinu Cercel.
ndrgitul actor a murit n luna ianuarie a anului 2010, n urma unor complicații la plmni, dup ce ar fi contractat virusul AH1N1 sau “gripa porcin”. Imediat dup ce Streinu Cercel a anunțat c actorul avea grip porcin, n Romnia s-a declanșat o adevrat isterie cu privire la vaccinarea mpotriva temutului virus.Televiziunile anunțau c s-a declanșat „efectul Tecuceanu”. Astfel, dac cu o zi nainte de moartea actorului, la Institutul Matei Balșveneau s se vaccineze 6 persoane pe zi, de a doua zi au nceput s solicite vaccinul valuri de sute de bucureșteni pe zi. Pn la data declanșrii „efectului Tecuceanu” se vaccinaser n toatțara doar 210 000 de persoane, ns dup aceast dat solicitrile au crescut de cel puțin 10 ori, anunțau statisticile medicale.
Dup deces, fratele actorului, Paul Tecuceanu,și tatl acestuia au solicitat accesul la dosarul medical al lui Toni. Dup refuzul lui Streinu Cercel, familia a dat n judecat spitalulși ași cștigat ntr-o prim etap. n data de 11 decembrie 2011 Judectorii Tribunalului București au decis c Institutul Matei Balșdin Capital trebuie s permit familiei actorului Toni Tecuceanu accesul la dosarul medical al acestuia. Familia a cștigat de dou ori la instanța de fond ns Streinu Cercel nu s-a lsat.
Avocatul familiei Tecuceanu, Iulian Urban a ieșit public, n 2012, pentru a cere judectorilor s nu cedeze presiunilor. „Vreau s le comunic domnului Streinu-Cercelși Ministerului Sntții condus de iubitul partid unic s nceteze cu ncercrile ordinare de a influența judectorii care judec procesul deschis de noiși Paul Tecuceanu pentru aflarea adevrului morții regretatului Toni Tecuceanu. ncercarile dvs. sunt mizere, ordinareși nu veți putea impiedica judectorii s admit prin hotrre judectoreasc ca moartea lui Toni Tecuceanu n spitalul Matei Balș, ai crui medici sunt vinovați de malpraxis, a fost folosit n mod mizerabil, pentru ca n Romania niste mafioți din sistemul de sntate s convinga populația s se vaccineze contra nșeltoriei ordinare numite gripa porcin, cu un vaccin netestat. – CantGrip.
Adrian Streinu Cercelși Institutul de Boli Infecțioase, prin Adrian Streinu Cercel, se contrazic prin propriile afirmații, susținnd c dosarul medicalși implicit informațiile din dosarul medical al defunctului Tecuceanu Aurelian-Antonio nu pot fi divulgate, iar pe de alt parte, fac publice informații din dosarul medical care constituie obiectul prezentului litigiu, motivnd niște prevederi legislative care au aplicabilitate n situație de pandemie. Aceste contradicții legislative, de care se prevaleaz Streinu Cercel, si care pe de o parte permit divulgarea secretului medical ctre terțe persoane, care nu au niciun fel de legtur de rudenie sau de prietenie cu defunctul, iar pe de alt parte interzic familiei accesul la dosarul medical al rudei de snge, ne ndreptțesc pe deplin s considerm c acest acces la dosarul medical ne este ngrdit strict prin voința uman, iar nu de legislația n vigoare.
Informațiile asupra strii de sntate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecrei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefecturii tratamentului si nerespectrii recomandrilor medicale, precumși cu privire la date despre diagnostic si prognostic, se regsesc n dosarul medical al pacientului, fiind reglementate de disp. art. 6 din Legea 46/2003.
Acest drept la informația medical (astfel cum este el prevzut n Cap. 2 – Dreptul la informația medical din lege) face parte din categoria drepturilor personale cu caracter ne-patrimonial, ce este susceptibil, alturi de alte categorii de drepturi ne-patrimoniale (cum sunt dreptul la demnitate, dreptul la imagine public) de a fi transmis moștenitorilor odat cu universalitatea celorlalte drepturi succesorale. Moștenitorii pot exercita toate drepturile defunctului, inclusiv drepturile personale ne-patrimoniale ale acestuia.
Fr urm de ndoial, de pe urma refuzului nejustificat al directorului spitalului Matei Balș, Streinu Cercel, de a permite accesul la dosarul lui Toni Tecuceanu, cu ct se tergiverseaz mai mult accesul la acest dosar, cu att mai mult crește suferința familiei care este nevoit s se confrunte zi de zi cu ndoiala de a nuști cu adevrat de ce Toni Tecuceanu nu mai este”.

Apocalipticul Streinu Cercel
n luna noiembrie 2009, președintele Traian Bsescu l-a acuzat pe doctorul Adrian Streinu-Cercel c induce panica n populație pe tema gripei porcine. “M-au alertat declarațiile secretarului de stat Streinu-Cercel, care prvlea apocalipsa peste Romniași impunea importul imediat de vaccin antigripal”, declara atunci președintele Traian Bsescu.
Declarațiile delirante lui Streinu Cercel sunau cam ca ntr-un coșmar apocalipticși frizau demența, citez ca s nu se zic c inventez, ce consemna presa la vremea aceea: potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel – “Pandemia de grip va izbucni n viitorul apropiatși va ucide dou milioane de romani. Acesta este un scenariu de coșmar, care ar suprapopula spitaleleși cimitirele. Deșițara noastr va produce vaccinul pandemic, doar 25% din populație va fi vaccinat, deoarece nu ne permitem stocuri mai mari.Patru milioane de romni se vor mbolnvi de gripa, iar dou milioane vor muri, o dat cu izbucnirea pandemiei de grip.Oamenii trebuie sștie c ne așteptam la un virus foarte agresiv”.
Cu cinism, Streinu Cercel s-a folositși de moartea actorului de la Crcotași, Toni Tecuceanu, decedat n spitalul Matei Balș, aflat sub controlul su, pentru a alimenta isteria vaccinurilor.
Acum, s sperm c va veniși vremea dreptții pentru familia ndurerat a lui Toni Tecuceanu. ns dup obținerea dosarului medical va urma o alt mare btlie juridic, respectiv dovedirea malpraxisuluiși a vinovției membrilor corupți din sistemul de sntate.

sursa: George Roncea, ziarist la Curentul

comentariu rapcea.ro: evident, George a uitat s m aminteasc și pe mine n echipa de avocați care lupt n dosarele cu Adria Strinu Cercel, pentru familia Tecuceanu, așa c vin cu aceast cuvenit completare – și cu mențiunea c este una dintre cauzele pro-bono care dau un sens superior profesiei de avocat.

, , , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *