Feed on
Posts
Comments

Dragilor,

 

După cum bine știți, aici avem o regulă principală: LIBERTATEA DE EXPRIMARE, pe care am permis-o tuturor comentatorilor, sub condiția unei exprimări decente – care să comunice idei, argumente, fără atacuri la persoană.

Dacă această regulă (a decenței în exprimare) este o necesitate pentru postarea de comentarii la articole (iar cei care nu au respectat-o au fost bannați) pentru postarea e articole simt nevoia să mai impun un principiu. Cel al publicării de materiale informative, care aduc cititorului un plus de informație, de cunoaștere.

Observ cu tristețe că atât RAM cât și Aand scriu exclusiv pe teme de MISA/yoga dintr-o perspectivă personală, subiectivă, articole de calitate slabă din punct de vedere al informației, ne-argumentate serios.

Tot mai mulți cititori ai blogului mi-au reproșat scăderea calității articolelor pe teme de yoga sau MISA, plângându-mi-se că practic nu se aduc informații noi, valoroase, ci se bate apa în piuă în stilul binecunoscut de la MISA, cu speculații pseudo-filosofice și construcții logice șubrede ce au toate drept țintă decredibilizarea lui Gregorian Bivolaru și a yogăi învățate la MISA.

Pentru cei care nu au înțeles încă, o voi spune foarte clar și limpede: ACEST SITE NU ESTE UNUL ANTI-MISA SAU ANTI GREGORIAN BIVOLARU.

Am căutat mereu să opun falsificării și minciunii, ADEVĂRUL. Informațiilor trunchiate sau pervertite, sursele credibile. Faptul că la MISA se minte mult iar aici am denunțat public o parte a acestor minciuni, opunându-le informații autentice, reale – i-a făcut pe mulți să creadă că avem ceva cu MISA sau cu Gregorian Bivolaru. Greșit !

 Atâta vreme cât ei vor alege minciuna și înșelătoria, furtul și denaturarea – ei se vor afla într-o opoziție firească cu ADEVĂRUL, iar asta nu este vina nimănui decât a lor, a celor ce aleg să procedeze astfel.

Însă anunț că pentru viitor nu voi mai accepta la publicare articole care au ca unică finalitate să arate cât de rea e MISA sau yoga de la MISA sau GB.

Dacă tot scrieți din perspectivă subiectivă, aș fi încântat să primesc de la voi articole despre experiențele voastre rezultate în urma practicii voastre. Să deschideți pentru ceilalți căi de urmat, să construiți și să consolidați căi alternative de cunoaștere, care să ofere oamenilor opțiuni reale la ce se întâmplă la MISA.

Nu doresc să se mai repete eroarea publicării unor materiale ne-documentate cum este cel de ieri spre exemplu, care pune sub semnul întrebării întregul sistem tantra – din partea unora care nici măcar nu au cunoscut (nu au primit) învățături tantrice reale din partea unor maeștri de pe linii tantrice autentice, cu atât mai puțin să le fi practicat – ca să fie în măsură să se exprime cu privire la validitatea lor. Analizarea altor linii spirituale din perspectiva simplista a sistemului gunas-urilor este o aberatie ce dovedeste o lipsa crasa de informatie. Aand, iti recomand sa aprofundezi cele doua lucrari traduse de Sergiu-al-George in limba romana: Saṁkhya-Karika si Tarka-Saṁgraha. 

Asta dacă vreți să fiți considereți credibili.

Cu speranța că nu v-am rănit sentimentele și nu v-am îndepărtat cu aceste dojeni, aștept cu drag în continuare materialele voastre.

 

Mihai Rapcea

loading...

16 Responses to “Reguli de postare pentru contributorii la rapcea.ro”

 1. mahapishu says:

  gata?ai trecut pe noul cod penal?bun.

 2. RAM says:

  1. Nu eu am scris articolulu de ieri, daca te uiti atent, era o discutie intre mine si Aand, adica niste commenturi pe care Felina le-a preluat si a facut un miniarticol pentru ca i s-au parut interesante.
  2. Eu nu am inteles ca tema site-ului era alta, cel putin nu cand m-ai inviatat sa scriu pe site-ul tau.
  3. In concluzie o sa te rog sa stergi toate articolele mele.

 3. Django says:

  [Însă anunț că pentru viitor nu voi mai accepta la publicare articole care au ca unică finalitate să arate cât de rea e MISA sau yoga de la MISA sau GB]

  Adică n-o să mai accepți articolele lui @intenselight? 🙂

 4. Django says:

  [yoga de la MISA]

  Citeste aici si trage singur concluziile despre yoga de la MISA:

  1. clasificarea universală a tehnicilor spirituale: http://www.exmisa.org/eamped/topic215.html#4069
  2. padahastasana: http://www.exmisa.org/viewtopic.php?f=19&t=850&view=print

 5. Last says:

  @MR, iti dai cu dreptu-n stangu. Crezi ca lumea a venit pentru tonele de preluari de articole pe care le pui pe blog ?

  Nu, a venit mai ales pentru a se pronunta contra MISA.
  Sper ca slaba intuitie sa nu ti se traga de la tehnicile tiganesti preluate de la criminalul bivolaru.

 6. just me says:

  zici tu: “Nu doresc să se mai repete eroarea publicării unor materiale ne-documentate”
  pai simplu, nu mai posta din astea!

 7. F says:

  @Just me:
  Cum adica simplu?
  Pai nu Mihai a postat.
  Eu am postat discutia dintre Ram si Aand si parerea ca imi place ce a spus Aand acolo imi apartine.
  Nu m-am consultat inainte cu Mihai si habar nu aveam ca nu are chef de astfel de postari, asa ca nu e nicio problema, o scot si gata.

 8. Last says:

  @F, chiar erau interesante comentariile la articolul scos … te iei dupa piticii lu’ Rapcea ? 😀

 9. MR says:

  @Felina
  Eu nu am o problema cu existenta pe site in continuare a acestor asa-zise articole. Doar mi-am spus parerea despre valoarea lor. Acum, daca oamenii au facut si comentarii la care tin, nu vreau sa supar pe nimeni si sa fie sterse si ele odata cu materialul respectiv.

  @RAM
  1. Din punctul meu de vedere discutia respectiva este copilareasca si nu merita postata cu titlu de articol. Nu o consider o greseala a Felinei su a ta. Pur si simplu mi-am spus parerea despre calitatea slaba a materialului.
  2. Spui ca tema siteului era alta, adica ANTI-MISA si ANTI- GB ? Cand am afirmat eu asta ? Te-am invitat sa scrii atunci cand aveai ceva de spus. Am apreciat la inceput modul in care puneai problema, insa… te cam repeti. Asteptam sa vad la tine si ceva constructiv.
  3. Daca vrei sa stergi, stergeti propriile articole tu insuti. Chiar si cele mai slabe merita sa ramana datorita comentariilor.
  Si 4. Reactia ta de copil care se supara si isi ia jucariile si pleaca e cam imatura. Grow up !

  @Django
  Sa stii si tu ca IntenseLight refuza sa mai scrie pentru ca el considera ca ceea ce era de spus, a fost spus. Pe de alt parte, chiar daca ar putea propune articole cu informatii noi, de calitate, a observat cum cei de la MISA le preiau din carti si le includ in cursurile lor. Scopul nu e sa le aratam celor de la MISA gaurile din edificiul lor, ca sa le astupe, ci sa oferim oamenilor alternativa adevarului fatza de minciunile de acolo.

  Exemple de informatii oferite de IntenseLight care au fost folosite de MISA:
  – a vorbit IntenseLight de semnele obiective ale practicii yoga, au aparut si la MISA sulite de lumina si curcubee drept semne obiective.
  – a vorbit IntenseLight de MahaMudra, s-a apucat si GB sa o predea la ultimul an, ca sa nu para ca la ei lipseste treaba asta.
  si exemplele pot continua, dar nu vreau sa transform acest comentariu intr-un articol.

 10. F says:

  Ok 🙂

 11. RAM says:

  @MR: Ok, deci noi doi avem o problema a viziune… 🙂
  Subiect închis.

 12. Django says:

  [Scopul nu e sa le aratam celor de la MISA gaurile din edificiul lor, ca sa le astupe, ci sa oferim oamenilor alternativa adevarului fatza de minciunile de acolo.]
  Ok. Te-ai saturat de critica fara alternative. Bine, subiect incheiat.

 13. ana says:

  Esti un gunoi harcea-parcea-rapcea. Cand ti-au spus ca fututu tau n-are nicio valoare spirituala, te-ai enervat ca o curva si a sters comentariile. Si mai ziceti ca idiotii de pe cacaesoteric sterg comentariile ce nu le convin.

 14. Doru Barba says:

  Intrebare pentru MR: De ce ai scos din site articolul “Puncte de vedere” din 24 ianuarie 2014? Oare pentru ca in comentariul meu dezvaluiam adevaruri NESPUSE nicaieri, SECRETE despre omul Bivolaru?! Intreb si eu, ca omul frustrat…

 15. MR says:

  @Doru Barba
  repet. eu nu am scos nici un articol. Felina sau RAM l-a scos. Probabil ca odata cu articolul au disparut si comentariile, care la repunerea articolului nu amu mai putut fi repuse.

 16. pt Doru Barba says:

  iata textul ce l-ai scris

  Doru Barba 25/01/2014 12:59
  CADEREA PRIN TANTRA
  MISA se identifica cu Bivolaru. Ceilalti locotententi, oameni valorosi (dar si odiosi) in felul lor, nu au anvergura personalitatii acestuia. MISA este criticata, in principal, fiindca mentorul ei este controversat, din cauza conflictului sau interior. Si iata sursa conflictului:
  1. Spiritul (Sinele) sau era ELIBERAT in momentul cand s-a incarnat in omul Bivolaru. Adica, spiritul s-a incarnat absolut benevol, nefiind obligat la aceasta, cu intentia evidenta de a aduce mult bine pe Pamant. Partea benefica a omului Bivolaru a manifestat aceasta intentie spirituala nobila. In ultima sa viata, spiritul a fost incarnat intr-un yoghin deosebit din Tibet.
  2. Omul Bivolaru a profitat de unele calitati paranormale mostenite de la fostul yoghin (poate si de la alte incarnari anterioare) pentru a deschide un drum spiritual pentru multi tineri romani. Acelasi om insa are mari defecte (PACATE), care i-au coborat vibratia initiala si i-au subminat eforturile din aceasta viata de a redeveni ce a fost in incarnarea tibetana.
  3. Este evident ca punctul sau cel mai vulnerabil, de unde i se trag toate necazurile, este slabiciunea la FEMEI. Probabil ca viata ascetica anterioara a produs un dezechilibru hormonal care s-a cerut a fi compensat acum. A fost un risc karmic de care spiritul, incarnandu-se, a fost sau nu a fost constient. Iata deci ca Spiritul (Sinele) una viseaza in astral si alta va face omul care este animat de acest spirit…!
  4. Sinele omului Bivolaru este constient si acum de decaderea la care asista neputincios. El incearca sa il indrepte pe Bivolaru spre a face mereu fapte nobile, sa dea sfaturi si exemple bune, sa isi foloseasca puterile paranormale in scopuri benefice. Cei care il prind in astfel de pase vor spune ca Bivolaru este un SFANT. In acelasi timp, fortele demonice care l-au subjugat nu stau degeaba. Acelasi Bivolaru cade mereu prada instinctelor subanimalice, batjocorind tinerii si tinerele de sub comanda lui, profitand de toti si de tot ce ii sta la indemana. Cei care observa astfel de deviatii vor spune ca Bivolaru este un SATANIC.
  Spiritul lui Bilovaru l-a indepartat pe acesta de Romania, ca sa nu mai pacatuiasca la fel de mult. Odata cu schimbarea numelui (semn initiatic), Bivolaru a spus lumii intregi ca nu va mai reveni niciodata in Romania. Nu pentru ca il impiedica justitia umana, ci pentru ca a primit o sentinta divina.
  5. Este o mare greseala sa judecam un om presupus spiritual dupa dovedirea calitatilor sale paranormale! Tot respectul pentru budistii tibetani, dar practicile lor nu se pot aplica la noi. Ca dovada: provocarea adusa lui Bivolaru de a-si demonstra INVIZIBILITATEA nu a transat nicio neclaritate. Adevarul este ca el are o calitate paranormala speciala, dar pe care nu vrea sa o marturiseasca. El a spus ca se poate face invizibil, spunand doar o jumatate de adevar, pentru a se proteja. Iata care este adevarul:
  Bivolaru a mostenit din viata anterioara puterea de a se DEDUBLA instantaneu, chiar in stare de veghe, cand merge, vorbeste sau citeste. Atunci cand va plictiseste prin lecturile sale monotone, el probabil ca haladuieste pe ici, pe colo, nu prin astral, ci mai degraba prin eteric, unde spioneaza pe unul sau pe altul. Deci, el se deplaseaza invizibil si afla multe lucruri pe care adeptii sai le credeau ascunse. Este o putere de cunoastere aparent redutabila. Din pacate, pe masura trecerii timpului si acumularii de vibratii negative, fantoma lui Bivolaru nu mai are acces la astralul inalt, ci doar la planurile mai joase. Nu trebuie sa inspaimante pe nimeni, caci Bivolaru nu poate produce efecte fizice cu dublura sa eterica, nu poate face prea mare rau nimanui. Este o fantoma si atat…
  6. Promisiunea ca yoga iti aduce eliberarea nu trebuie sa o iei niciodata in serios, chiar daca o citesti in texte antice! Eliberarea se refera la lipsa obligatiei spiritului de a se mai reincarna. Totusi, toate spiritele eliberate vor sa se reincarneze, pentru a aduce binele in lume. Asa a facut si Marele Spirit al lui Isus si toti avatarii, realizatii spirituali de pretutindeni. Si spiritul lui Bivolaru la fel. Eliberarea este doar o iluzie, o motivatie pentru eforturile yoghine. Dupa viata actuala plina de pacate, pe spiritul lui Bivolaru il asteapta multe vieti pamantesti de cainta si suferinta. Nu mai este deloc un spirit eliberat, cum fusese inainte.
  7. O alta vorba inselatoare a lui Bivolaru este ca “yoghinul se cunoaste dupa stari”. Este o fuga dupa stari neobisnuite, inaccesibile oamenilor obisnuiti, care doar ridica orgoliul pe trepte nebanuite. Evident ca, dupa moarte, niciuna dintre aceste stari nu vor fi de ajutor nimanui. Atunci va conta doar progresul MORAL realizat in viata de om.
  “Transfigurarea” este un procedeu foarte periculos, fiindca il rupe pe om de realitatea pe care este obligat sa o traiasca. Este acelasi lucru cu credinta oarba. Din cauza acestui obicei pagubos, adeptii il vad pe Bivolaru ca pe un sfant si nu reusesc sa vada si partea sa demonica. Din acelasi motiv, ei nu se pot adapta vietii obisnuite, incercand sa evadeze in sfere astrale cat mai des si nedorind sa afle adevarul despre mentorul lor spiritual, fapt care i-ar dezechilibra si mai rau.
  8. Pacatul care l-a doborat pe Bivolaru si i-a deviat misiunea spirituala se numeste TANTRA SEXUALA. Este o acoperire pentru instinctul nesanatos spre desfranare.
  Marele Ramakrishna a spus acelasi lucru, intrebat fiind de Vivekananda. Lui Mircea Eliade, aflat la ashramul lui Shivananda, doi yoghini realizati i-au atras atentia asupra aceluiasi pericol: “TANTRA SEXUALA TE DUCE LA PIERZANIE!” Valeriu Popa l-a avertizat pe Bivolaru sa o termine cu practicile aberante. Dar Bivolaru a cazut in aceeasta ispita. Atragand mii de tineri dupa el, precum Lucifer.
  Dar oare de ce e gresita tantra sexuala? Ce, sexualitatea e rea? Nu. Tantra e rea? Nu. Si atunci, care e problema daca le combinam si impuscam doi iepuri dintr-un foc?
  Marele pericol este cauzat de ENTITATILE PUTERNICE SI MALEFICE care supravegheaza, coordoneaza si imping oamenii catre TANTRA SEXUALA. Aceste entitati se hranesc subtil din “sublimarile” tantrice cu “transfigurare” si “consacrare”, ele intretin atmosfera si mirajul cursului de tantra sexuala, cu tot bagajul de aberatii. Pretutindeni in lume. Nu doar Bivolaru a cazut in capcana. Multi alti “guru” raspandesc aceleasi idei bolnave, bolile venerice, degradarea morala. Nimic nou sub soare. Sunt demascati, pe rand, dar abia dupa ce au distrus vietile a mii de discipoli. In final, toti sfarsesc in rusine. Dar tantra sexuala ramane in vigoare, hranita de aceste jertfe umane. A folosit-o si satanicul declarat Aleister Crowley si altii.
  Am vazut aici opinii critice, binevenite, la adresa lui Bivolaru: ca da mantre aiurea, ca nu-si asuma riscurile practicii yoga, ca plagiaza etc. Dar nimeni nu cuteaza sa zica (sau nu intelege) ca insasi sistemul tantra sexuala este bolnav si trebuie bagat in carantina. Ar trebui sa fie criticat in primul rand sistemul si abia apoi diversele secte cuprinse de aceasta febra. Acesta ar fi adevaratul vaccin pentru generatiile care vin. Altfel, se va da mereu vina pe cate un maestru “cazut” si niciodata pe cauza ascunsa a dramelor umane de acest fel.
  9. Atat. Nu mi-am propus sa conving pe nimeni, nici PRO, nici CONTRA. M-am adresat doar celor dornici de informare.

Leave a Reply