O bun parte din Europa Occidental a adoptat deja legi contra homofobiei: cine critic homosexualitatea risc s ajung la nchisoare. Nu doar risc, ci chiarintrcu adevrat n nchisoare, așa cum se ntmpl n fiecare sptmn n Frana, Anglia i n alte ri. Recent, n Scoia, un predicator, care meniona ntre pcatele grave homosexualitatea a fost arestat.

Marile puteri europene s-au ntrebat:dac e interzis s se vorbeasc ru de „cstoriile” homosexuale, de ce atunci sa fie permis s se vorbeasc de ru avortul? Daca ideologia homosexual este impus prin lege, de ce sa nu fie si cea legat de avort?

Pentru a remedia „grava inegalitate” Frana a luat atitudine. n Parlamentul francez este n discuie o lege pentru promovarea egalitii dintre brbai i femei i a drepturilor femeii. Hollande a declarat c e vorba de o prioritate a mandatului su, ceea ce i-a dezlnuit pe umoritii transalpini, care propun s aprofundeze modul n care preedintele nelege drepturile femeii, mai ales cele ale tovarelor sale, trdate i abandonate pentru femei mai tinere.

n schimb, folosirea legii pentru a lovi n cei care se declar mpotriva avortului, nu are nici un fel de umor. Au fost introduse dou articole de o mare gravitate. Primul modific legea francez care permite avortul femeilor „n situaii de dificultate”. E pur nebunie, deoarece, n realitate, nici unei femei nu i-a fost interzis s avorteze. Acum aceste cuvinte vor fi modificate, iar noua lege va afirma c avortul este permis femeilor „care nu doresc s duc la bun sfrșit sarcina”. Din punct de vedere practic, nu e nicio diferen – avortul n Frana, n realitate este permis oricrei femei care dorete s avorteze – dar schimbarea este important din punct de vedere principial. Avortul nu mai este considerat ca i o consecin a unei dificulti, o dram, ci o opiune normal i un drept. Pe de alt parte, modificarea legii se bazeaz pe o not a Consiliului Egalitii, o instituie tipic francez, conform creia „avortul nu trebuie s fie considerat ca o problem, ci ca o soluie”.

Ministrul pentru Drepturile Femeilor, Najat Vallaud-Belkacem, a mers att de departe nct a declarat c n Frana avorturile ar fi nc prea puine. Populaia a crescut cu 1,7 milioane comparativ cu 2006. Creterea se datoreaz n principal imigraiei. Ministrului i se pare prea mic procentul de 35% reprezentand femeile franceze care au fcut un avort i 222.000 de copii ucii prin avort anul trecut, comparativ cu 810.000 nateri.

Mai este i exemplu Spaniei, care se pregtete s introduc o oarecare limitare a avorturilor. Un alt ministru francez, cel al Sntii, Marisol Touraine – fiica cunoscutului sociolog Alain Touraine – a cerut mobilizarea mpotriva proiectului spaniol.ntr-o vreme, mobilizarea unei ri contra unui proiect de lege al altei ri era motiv de ncetare a relailor diplomatice, dar oricum timpurile s-au schimbat, iar pe doamna ministru nu o intereseaz.

Pentru a se evita orice form de „contaminare” spaniol a fost introdus un al doilea amendament la legea avortului.Era interzis orice form fizic de mpiedicare a avortului.Acum legea ncearc s interzic și primirea de informaii relative la avort. Citind lucrrile preparatorii se nelege cintenia legiuitorului este s interzic n spitale s se vorbeasc femeilor de o alternativ la avort, s interzic accesul n interiorul spitalelor al voluntarilor centrelor de ajutor pentru via, s interzic n exteriorul sau n mprejurimile spitalelor s se desfoare proteste sau s se ofere informaii n favoarea vieii. Ministrul Vallaud-Belkano a fost foarte clar: activitii pro life care bntuie n preajma sau n interiorul spitalelor trebuie s fie arestai.

540754_10151529431169500_1317932408_n

Astzi, majoritatea persoanelor au acces la internet, inclusiv femeile care recurg la avort. Deci, pot primi informaii care s le fac s renune. nainte de discuia asupra legii guvernul francez a desfurat o impresionant campanie prin care a „salutat” internetul i motoarele de cutare favorabile propagandei pro-avort, marginaliznd site-urile pro life. Acum,cine administreaz aceste site-uri risc doi ani de pucrie: aceasta este pedeapsa prevzut pentru cei care mpiedic din punct de vedere „psihologic” avortul.

Cele dou amendamente, n realitate, sunt legate. Dac avortul nu este o dram sau nu reiese dintr-o dificultate, ci este o alegere normal a unei femei nsrcinate i un drept fundamental al tutror femeilor, este clar c a ataca un asemenea drept e interzis. Urmtoarea etap, deja anunat a organizaiilor favoravile avortului din Frana, va fi interzicerea obieciei pe motiv de contiin a medicilor.

Legea a trecut n prima lectur, dar urmeaz o a dou. n 19 ianuarie patruzeci de mii de persoane au manifestat pentru via la Paris, protestnd n primul rnd contra acestei legi pe care ncearc s o blocheze, ntrii i susinui fiind de un mesaj al Papei Francisc, care i-a „asigurat de apropierea sa spiritual”.

Sursa:CulturaVietii –http://www.culturavietii.ro/2014/01/28/franta-si-legile-ei-cine-e-impotriva-avortului-poate-face-puscarie/#.UujkdLSxUcg

(Articol de Massimo Introvigne, www.lanuovabq.it, n romnește dee-communio.ro)

In continuare va recomandam Blood Money – Documentar despre profitabilitatea clinicilor de avort (narat de Dr. Alveda King, nepoata lui Martin Luther King):

Banii Insangerati partea intai – narat de Dr…debindiribli

Banii Insangerati partea a doua- narat de Dr…debindiribli

Sursa: bindiribli.ro

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.