O bună parte din Europa Occidentală a adoptat deja legi contra homofobiei: cine critică homosexualitatea riscă să ajungă la închisoare. Nu doar riscă, ci chiar intră cu adevărat în închisoare, așa cum se întâmplă în fiecare săptămână în Franța, Anglia și în alte țări. Recent, în Scoția, un predicator, care menționa între păcatele grave homosexualitatea a fost arestat.

Marile puteri europene s-au întrebat: dacă e interzis să se vorbească rău de „căsătoriile” homosexuale, de ce atunci sa fie permis să se vorbească de rău avortul? Daca ideologia homosexuală este impusă prin lege, de ce sa nu fie si cea legată de avort?

Pentru a remedia „grava inegalitate” Franța a luat atitudine. În Parlamentul francez este în discuție o lege pentru promovarea egalității dintre bărbați și femei și a drepturilor femeii. Hollande a declarat că e vorba de o prioritate a mandatului său, ceea ce i-a dezlănțuit pe umoriștii transalpini, care propun să aprofundeze modul în care președintele înțelege drepturile femeii, mai ales cele ale tovarășelor sale, trădate și abandonate pentru femei mai tinere.

În schimb, folosirea legii pentru a lovi în cei care se declară împotriva avortului, nu are nici un fel de umor. Au fost introduse două articole de o mare gravitate. Primul modifică legea franceză care permite avortul femeilor „în situații de dificultate”. E pură nebunie, deoarece, în realitate, nici unei femei nu i-a fost interzis să avorteze. Acum aceste cuvinte vor fi modificate, iar noua lege va afirma că avortul este permis femeilor „care nu doresc să ducă la bun sfârșit sarcina”. Din punct de vedere practic, nu e nicio diferență – avortul în Franța, în realitate este permis oricărei femei care dorește să avorteze – dar schimbarea este importantă din punct de vedere principial. Avortul nu mai este considerat ca și o consecință a unei dificultăți, o dramă, ci o opțiune normală și un drept. Pe de altă parte, modificarea legii se bazează pe o notă a Consiliului Egalității, o instituție tipic franceză, conform căreia „avortul nu trebuie să fie considerat ca o problemă, ci ca o soluție”.

Ministrul pentru Drepturile Femeilor, Najat Vallaud-Belkacem, a mers atât de departe încât a declarat că în Franța avorturile ar fi încă prea puține. Populația a crescut cu 1,7 milioane comparativ cu 2006. Creșterea se datorează în principal imigrației. Ministrului i se pare prea mic procentul de 35% reprezentand femeile franceze care au făcut un avort și 222.000 de copii uciși prin avort anul trecut, comparativ cu 810.000 nașteri.

Mai este și exemplu Spaniei, care se pregătește să introducă o oarecare limitare a avorturilor. Un alt ministru francez, cel al Sănătății, Marisol Touraine – fiica cunoscutului sociolog Alain Touraine – a cerut mobilizarea împotriva proiectului spaniol. Într-o vreme, mobilizarea unei țări contra unui proiect de lege al altei țări era motiv de încetare a relaților diplomatice, dar oricum timpurile s-au schimbat, iar pe doamna ministru nu o interesează.

Pentru a se evita orice formă de „contaminare” spaniolă a fost introdus un al doilea amendament la legea avortului. Era interzisă orice formă fizică de împiedicare a avortului. Acum legea încearcă să interzică și primirea de informații relative la avort. Citind lucrările preparatorii se înțelege că intenția legiuitorului este să interzică în spitale să se vorbească femeilor de o alternativă la avort, să interzică accesul în interiorul spitalelor al voluntarilor centrelor de ajutor pentru viață, să interzică în exteriorul sau în împrejurimile spitalelor să se desfășoare proteste sau să se ofere informații în favoarea vieții. Ministrul Vallaud-Belkano a fost foarte clar: activiștii pro life care bântuie în preajma sau în interiorul spitalelor trebuie să fie arestați.

540754_10151529431169500_1317932408_n

Astăzi, majoritatea persoanelor au acces la internet, inclusiv femeile care recurg la avort. Deci, pot primi informații care să le facă să renunțe. Înainte de discuția asupra legii guvernul francez a desfășurat o impresionantă campanie prin care a „salutat” internetul și motoarele de căutare favorabile propagandei pro-avort, marginalizând site-urile pro life. Acum, cine administrează aceste site-uri riscă doi ani de pușcărie: aceasta este pedeapsa prevăzută pentru cei care împiedică din punct de vedere „psihologic” avortul.

Cele două amendamente, în realitate, sunt legate. Dacă avortul nu este o dramă sau nu reiese dintr-o dificultate, ci este o alegere normală a unei femei însărcinate și un drept fundamental al tutror femeilor, este clar că a ataca un asemenea drept e interzis. Următoarea etapă, deja anunțată a organizațiilor favoravile avortului din Franța, va fi interzicerea obiecției pe motiv de conștiință a medicilor.

Legea a trecut în prima lectură, dar urmează o a două. În 19 ianuarie patruzeci de mii de persoane au manifestat pentru viață la Paris, protestând în primul rând contra acestei legi pe care încearcă să o blocheze, întăriți și susținuți fiind de un mesaj al Papei Francisc, care i-a „asigurat de apropierea sa spirituală”.

Sursa: CulturaVietii – http://www.culturavietii.ro/2014/01/28/franta-si-legile-ei-cine-e-impotriva-avortului-poate-face-puscarie/#.UujkdLSxUcg

(Articol de Massimo Introvigne, www.lanuovabq.it, în românește de e-communio.ro)

In continuare va recomandam Blood Money – Documentar despre profitabilitatea clinicilor de avort (narat de Dr. Alveda King, nepoata lui Martin Luther King):

Banii Insangerati partea intai – narat de Dr… de bindiribli

Banii Insangerati partea a doua- narat de Dr… de bindiribli

Sursa: bindiribli.ro

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares