Comisia permanentă a UNBR a decis: carduri fără cipuri de proximitate pentru avocații care le refuză pe criterii de conștiință sau religie

În urma articolului publicat de mine zilele trecute pe tema cardurilor de avocat cu cipuri de proximitate, dar și a contestației depuse la UNBR, cu larga susținere a mai multor colegi care mi-au împărtășit opinia cu privire la noile carduri de avocat, Comisia Permanentă a UNBR s-a întrunit pe data de 31.01.2014 și a decis în favoarea eliberării “în mod excepțional” de carduri de avocat de tip vechi, fără cip, “în mod individual”, avocaților care din motive de conștiință sau religie nu doresc primirea cardurilor cu cip de proximitate.

Mulțumesc pe această cale colegilor care m-au susținut – chiar dacă unii dintre ei nu îmi împărătșesc (încă) temerile și au luat deja cardul cu cip. Mulțumesc și membrilor UNBR care mi-au ascultat doleanțele și au răspuns pozitiv solicitărilor mele.

Decizia de mai jos îmi dă încrederea că există dialog și comunicare între noi avocații de rând și organele de conducere ale profesiei, lucru util de știut pentru viitor, în vederea rezolvării și a altor probleme mult mai presante și mai importante cu privire la profesia de avocat – decât cea ridicată de mine.

Îndemn deci colegii care au și alte opinii – referitoare la alte aspecte legate de profesie, să îndrăznească să se exprime căci iată, se poate.

avocat Mihai Rapcea

Decizia_nr_96_din_31-01-2014_CP_UNBR_prelungire_card_fara_cip_de_proximitate_040214-EMAIL.pdf-page-001Decizia_nr_96_din_31-01-2014_CP_UNBR_prelungire_card_fara_cip_de_proximitate_040214-EMAIL.pdf-page-002

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *