N-ai un volt !?

E pentru prima oară pe anul acesta când văd zăpada pe străzi –  ȘI MĂ BUCUR !.

Am auzit la radio, în mașină, despre arestarea președintelui Consiliului Județean Prahova, la cererea procurorilor DNA, și propunerea de trimitere după gratii și a fiului acestuia, deputat în Parlamentul României – suspecți că au sifonat banii pentru deszăpezirea drumurilor. Și am trimis un gând bun procurorilor de la DNA, cărora probabil nici lor nu le convine să nu găsească locuri de parcare – pentru că zăpada de pe marginea drumului și de pe trotuare este în continuare tot acolo. Și m-am mai rugat ca respectivii procurori să vină să vadă cum se mișcă lucrurile și în București, unde hoții din primării au delapidat banii de deszăpezire, vânturând zăpada cu tractoarele cu lame, în loc să o ridice și să elibereze orașul de sub mizeria căcănie în care ne bălăcim două milioane de bucureșteni. Trebuiau să o lase acolo, pentru că altfel nu puteau justifica cheltuirea a milioane de euro în doar trei zile de activitate – cât ar fi durat în mod normal ridicarea zăpezii și depozitarea ei la marginea orașului. Acum, când mâzga se topește și hoții din primărie s-au prins că nu mai vine alta prea curand, bagă într-o frenezie toate utilajele să care ce-a mai rămas din ea, ne-topită de vremea bună de afară.

M-a mai uns la inimă și faptul că s-a început urmărirea penală împotriva hoțului de director de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Mă bucur să văd că ne transformăm încet încet într-un stat de drept, unde legea este aplicată tuturor hoților și unde nimeni nu este protejat de brațul cel lung al legii.

Visez la momentul în care românii se vor trezi și vor ieșii așa, ca la câteva milioane dintre ei, în stradă, să ceară confiscarea averilor celor ce au distrus economia națională, și care nu își pot justifica aceste averi prin muncă cinstită. Și mai visez la un gen de aplicare colectivă a pedepselor. Să-l judecăm pe Năstase, pe Ponta sau pe Băsescu, și să primească pedeapsa de 1 volt aplicată de fiecare cetățean român care se consideră păgubit de aceșți mafioți politici. Să fie legați respectivii pe scaune electrice și în loc de șoul păcătos al lui Capatos, să avem de la 9 seara pedeapsa pentru Ponta – condamnat pentru abuzurile de la Pungești. La ora 9 fix, toată națiunea să voteze dacă este vinovat sau nu, apăsând tasta enter, pe un site special al Ministerului Pedepselor Publice. Voltii votantilor sa se adune si sa ii fie administrați condamnatului, ca o huiduială, ca un blestem colectiv. Parcă îl văd pe Ponta vaporizat instant de pe scaunul de pedeapsă, cu vre-o 10 milioane de volți adunându-se în gușulica aia de politician șmecherit, sau pe Băsescu cum i se aprind ochii în cap ca farul din Constanța, la vre-o 8 milioane de volți, cu un ultim răcnet de adio: să trăiți bineeee ! Să-l văd pe varanu de Voiculescu cum i se topește osânza la 20 de milioane de volți, sau pe Iliescu cum se duce după preaiubitul său Lenin, vaporizat de familiile celor ce au murit la “revoluție” sau mineriade. Pentru ăștia din urmă, care au scindat poporul, învrăjbind românii, m-aș bucura să voteze și susținătorii lor, apăsând pe butonul -1 volt , dornici să-i scape de peseapsă, și astfel, voltajul aplicat să fluctueze, astfel ca moartea să nu fie instantanee, ci lungă și dureroasă, cu speranțe de scăpare.

Și pe hoții din fotbal i-aș perpeli la fel, și pe cei cu zăpezile, cu sănătatea, până i-aș sătura, și aș da satisfacție și poporului. Parcă văd mamaiele de la țară cum stau la coadă la internetul cafe din centrul satului, să “voteze” pedeapsa pentru Gigi Becali care să scape doar cu câteva zgâlțâieli numa bune să-i scoată reumatismul din oase (că tot se plânge că i-a înțepenit gâtul !), și să-l pârlească nițel pe Crin, de să-i sară somnoreala.

Și culmea e că nimeni n-ar fi vinovat de moartea acestor jigodii, ca să ne facem procese de conștiință. Au furat câte puțin de la fiecare dintre noi, și tot i-am simțit o țară întreagă. E timpul să și-o fure tot câte puțin, de la fiecare dintre noi, drept răsplată, nu ? Și așa ne păstrăm și mentalitatea de popor creștin, milos și iertător, care nu aplică pedeapsa cu moartea, nu ? Ce e un volt, acolo ? Unde mai pui că nici nu le punem familiile condamnaților la plată, ca în China ?

Mihai Rapcea – zis și Volt-Vodă

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *