Iata ce aflam din articolulFruit flies can smell cancer tumors in humans:

Musculitele de fructe pot mirosi tumorile canceroase din oameni

(Natural News) Musculitele de fructe sunt in masura sa faca, prin miros, diferenta dintre celulele canceroase si cele sanatoase si chiar pot spune diferenta dintre diferite tulpini de cancer, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Konstanz din Germania si Universitatea La Sapienza din Italia si publicat in revista Scientific Report

Animalele care adulmeca cancerul

Deoarece exista diferente chimice fundamentale intre celulele canceroase si cele sanatoase, nasurile sensibile ale mai multor specii de animale sunt capabile sa detecteze aceste diferente -facand posibila o diagnosticare semnificativ mai rapida decat s-ar putea face prin metodele moderne de depistare a cancerului.

De exemplu, un studiu din 2011 a constatat ca unii caini au putut detecta prezenta cancerului pulmonar, pur si simplu prin adulmecarea respiratiei pacientiilor. In special, cainii au fost capabili de a identifica in mod corect cancerul chiar si in randul pacientilor care au fumat de curand sau care, de asemenea, au suferit de boli pulmonare obstructive cronice. Testele actuale de screening pentru cancerul pulmonar nu sunt in masura sa faca acest lucru.

In 2013, o cercetatoare portugheza a instruit cu succes niste albine sa faca un “dans waggle”(agitat), atunci cand au fost expuse la aerul expirat de pacientii care sufereau de boli specifice, inclusiv cancer, tuberculoza si diabet. Ea a spus ca este nevoie de doar 10 minute pentru a instrui albinele sa faca dansul ca raspuns la o anumita boala. Ea pur si simplu a expus albinele la mirosul pe care ea voia ca albinele s-l recunoasca, apoi imediat le hranea cu zahar. Albinele au invatat sa asocieze mirosul cu o recompensa.

In cel mai recent studiu, cercetatorii au profitat de faptul ca moleculele individuale de odor se atasaza fizic de diferite combinatii de celule nervoase (neuroni) ale antenelormusculitelor de fructe.
Cercetatorii au modificat genetic mustele de fructe, astfel incat neuronii lor au devenit fluorescenti sub microscop atunci cand au fost activati de catre moleculele de odor. Ei au colectat apoi mostre de aer folosite ca probe de laborator, de tesut mamar uman sanatos si cinci tulpini diferite decancermamar.
Cercetatorii au imprastiat fiecare esantion de aer pe antenele mustelor de fructe, in timp ce examinau insectele printr-un microscop. Ei au descoperit ca fiecare tulpina individuala a celulelor canceroase mamare a activat un model unic printre neuroni, indicand prezenta unor combinatii unice de compusi organici volatili.

Ca si concluzie, mustele au fost capabile sa “miroasa” diferenta nu doar dintre celulele sanatoase si cele canceroase, dar si dintre fiecare tulpina de cancer.
Cel mai sensibil test de pana acum

Tehnica imagisticii neuronale reprezinta un progres, deoarece ofera informatii mult mai precise decat poate sa transmita un animal, de exemplu un cine.

“Deoarece celulele canceroase pot fi distinse de celulele sanatoase, dar, de asemenea, au fost sesizate si subgrupuri de celulele canceroase, se pare c, chiar diferite tipuri de celule de cancer de san pot fi diferentiate prin intermediul antenei de Drosophila,”, a declarat cercetatorul Alja Ldke.
Cercetatorul Giovanni Galizia a subliniat ca musculitele defructesunt capabile sa detecteze diferentele subtile care nu ar fi vizibile prin tehnicile de diagnosticare moderna.
“Ceea ce este cu adevrat nou si spectaculos la acest rezultat este combinatia de rezultate de laborator concrete, specifice si cuantificabile date de sensibilitatea extrem de mare a unei fiinte vii care nu poate fi compensat prin „nasurile” electronice sau cromatografia gazoasa”, a spus Galizia.

Desi mai sunt multe obstacole tehnice de depasit, cercetatorii spera ca descoperirile lor pot genera noi teste care sa detecte cancerul mai devreme ca niciodata.
“Sensibilitatea mare a receptorilor olfactivi naturali, asociata cu rapiditatea cu care pot genera aceste rezultate, ar putea duce la dezvoltarea de pre-screening-uri ieftine, rapide si extrem de eficiente, care pot detecta celulele canceroase mult mai devreme decat s-ar descoperi cu actualele tehnici imagistice de diagnostic “, a spus Galizia.

Sursele pentru acest articol includ:
http://www.sciencedaily.com
http://www.popsci.com
http://www.popsci.com
http://abcnews.go.com
http://www.aktuelles.uni-konstanz.de
http://science.naturalnews.com

preluare de pesaccsiv.wordpress.com

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares