moldoveanu_in_italia_dealDacă până acum ne plecau vârfurile doar din domenii precum medicina și IT-ul, scăderea nivelului de trai a convins până și relieful României să își caute norocul în Occident!

Astfel, spun geologii, vârfuri cândva semețe precum Moldoveanu, Negoiu și Omu au luat recent drumul țărilor precum Italia, unde speră să își găsească de lucru ca dealuri sau chiar movilițe, deși calificările lor sunt mult superioară.

“Un deal de provincie din Vest o duce de trei ori mai bine decât cel mai înalt pisc din Carpați”, declară un fost vârf din masivul Piatra Craiului. “Ca să nu vorbim de posturile de Alpi: dacă prinzi unul de-ăla, ești aranjat pe viață, vin numai ștabi să schieze pe tine.”

“Am un prieten care a plecat imediat după ‘89 în Elveția, și-a schimbat numele din Brânzălăul Mic în Brienzer Rothorn și a ajuns mare Alp”, adaugă vârful. “Acum apare pe toate hărțile, are propria lui rezervație naturală, cabana de pe el are și jacuzzi iar turiștii îl respectă! Nu ca la noi, unde te scuipă cu coji de semințe, și când le rupi picioarele tot pe tine te înjură, deși ei sunt ăia care se cațără pe tine în șlapi.”

sursa: timesnewsroman.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares