12parlament-catuseCa orice inițiativă sosind din partea politicienilor noștri, adoptarea noilor coduri juridice a început să producă beneficii. Într-un loc oarecare din România numit Zlătunoaia, o femeie a fost ucisă de un proaspăt eliberat din dictatura băsistă a penitenciarului. Motivul a fost unul demn de o guvernare social-democrată, care se gândește la binele oamenilor săraci: telefonul mobil și cizmele din picioare. Pentru o anumită categorie de cititori, precizăm că femeia nu poseda smartphone și nici măcar cizme fashion. Căutase un loc de muncă, avea o sacoșă cu ceapă în mână și trei copii minori de crescut acasă.

Toate datele astea ne arată că, fără doar și poate, i-a votat pe actualii aflați la cârmă , făgăduindu-i aceștia zile mai bune pentru copiii ei. Aleșii nu și-au uitat promisiunile, iar prima lor grijă a fost pentru oamenii năpăstuiți din pușcării, printre care se pot găsi adevărați martiri ai social-democrației cu depozite offshore. E adevărat că nu ai cum să iei în calcul toate posibilitățile și în orice acțiune e posibil să apară victime colaterale. Femeia amărâtă și cu trei copii nu era decât un număr pe o listă în evidența populației, unul de care ne puteam lipsi; oricum, cu puțină inițiativă politică locală, dreptul la vot îi poate fi asigurat și ulterior evenimentului.

Dacă aș avea eu Puterea i-aș aduce pe cei trei micuți în Parlament, cu Prim-Ministrul în vizită, și le-aș cere înțelepților să le explice ei de ce mama lor trebuia să moară, în compensarea respectării dreptului la libertate al unui infractor. Le-aș propune politicienilor să nu-și mai mascheze, cu astfel de consecințe, adevăratele intenții, oricum corpul social românesc e inert și nu reacționează decât la josbăsisme; să-și ajute fără ocolișuri confrații care-și fac siestele (nu multe, în raport cu jafurile comise) pentru o perioadă (nu lungă) în spații închise pe dinafară. Așa ar fi corect, cinstit, fără victime colaterale pe liste.

Când eliberezi uncriminal nu faci altceva decât să condamni un nevinovat sau mai mulți la moarte. Deși întreprinderea ta nu are încadrare în Codul Penal, măcar într-un cod al onoarei și al responsabilității ar trebui să fie menționată. Chiar dacă nu te impresionează și te pricepi să le explici orfanilor, clar și argumentat, că mama lor s-a sacrificat pentru ca dl Adrian Năstase, de exemplu, să se bucure de roadele muncii sale pentru țară mai devreme decât, cu zgârcenie, i se recomandase. Sunt sigur că tu, omule politic român, știi să faci asta fără să ți se clintească un mușchi pe dinafară sau vreun proces – juridic sau nu – de conștiință, pe dinăuntru.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares