Pe site-ul Baroului București s-au afișat rezultatele votului Adunrii deschise a Avocaților din 25.02.2014, privind alegerea delegaților din partea Baroului București, pentru Congresul Avocaților din 28/29.03.2014.

Am primit ncrederea și votul a 210 dintre colegii avocați care au fcut un efort pentru a participa la aceast adunare electiv, fiind ales astfel delegatul cu nr. 33 din cei 48 de reprezentanți ai avocaților nscriși n Baroul București. Cu regret am constatat c au rmas nafara listei de delegați colegii Fenechiu Daniel și Brleanu Vivian, oameni cu care intenționam s creez o voce puternic, un pol de opinie reprezentativ la acest Congres. Lipsa domnului deputat Fenechiu este cu adevrat o mare pierdere pentru acest Congres, n condițiile n care dumnealui este unul dintre puținii aprtori ai profesiei de avocat n Parlamentul Romniei.

n calitate de delegat, nu m duc s fac figurație, ci nțeleg s prezint la Congresul Avocaților problemele arztoare cu care ne confruntm noi, avocații de rnd.

Așadar, rog pe toți colegii care au probleme de ridicat cu prilejul acestui Congres, s mi le comunice fie telefonic la tel 0727673376, fie pe mail rapcea@gmail.com, fie pe fax 0318162186.

Din discuțiile avute cu voi, am sintetizat deja cteva chestiuni pe care doresc s le pun n discuție la Congres., ns doresc ș știu CARE ESTE MANDATUL NCREDINȚAT DE VOI PE FIECARE DINTRE PUNCTELE DE PE ORDINEA DE ZI A CONGRESULUI. Aceeași rugminte o am și ctre colegii din Asociația Pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA), care mi-au acordat votul și ncrederea lor atunci cnd m-au ales vice-președinte al acestei Asociații.

Ordinea de zi a Congresului a fost deja afișat pe siteul UNBR și arat astfel:

 

ANUN privind convocarea CONGRESUL AVOCAILOR pentru zilele de vineri, 28 martie i smbt, 29 martie 2014

ANUN– n conformitate cu dispoziiile art. 63 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea i exercitarea profesiei de avocat, republicat, cu modificrile i completrile ulterioare i ale art. 1 din Hotrrea nr. 884/14 decembrie 2013 a Consiliului Uniunii Naionale a Barourilor din Romnia,se convoac CONGRESUL AVOCAILOR pentru zilele de vineri, 28 martie i smbt, 29 martie 2014, cu ncepere de la orele 9,00 n Municipiul Bucureti, laHotel Intercontinental– Sala Rond, etaj 1– Bd. Nicolae Blcescu nr. 4, Sector 1, Tel. (+4)021/310-2020, Fax: (+4)021/312-0885.

Ordinea de zi a Congresului Avocailor este urmtoarea:

1.Prezentarea pentru dezbatere i aprobare a raportului anual al Consiliului Uniunii Naionale a Barourilor din Romnia (U.N.B.R.);

2.Prezentarea pentru dezbatere i aprobare a raportului anual al Consiliului de conducere al Casei de Asigurri a Avocailor;

3.Prezentarea spre aprobare a execuiei bugetare pe anul 2013 i a proiectului de buget al U.N.B.R. pentru anul 2014;

4.Prezentarea spre aprobare a execuiei bugetare pe anul 2013 i a proiectului de buget al Casei de Asigurri a Avocailor pentru anul 2014;

5.Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei centrale de cenzori a U.N.B.R.;

6.Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei de cenzori a Casei de Asigurri a Avocailor;

7.Prezentarea raportului anual al Comisiei centrale de disciplin;

8.Analiza rapoartelor i a proiectelor de buget prezentate n vederea aprobrii acestora;

9.Direcii de dezvoltare a profesiei de avocat. Direcii de perfecionare a organizrii i funcionrii sistemului Casei de Asigurri a Avocailor;

10.Adoptarea de hotrri i rezoluii;

11.Diverse.

 

Aștept deci propunerile voastre de vot pentru fiecare punct al ordinii de zi n parte.

La capitolul privind Casa de Asigurri a Avocaților știu ct de nemulțumiți sunteți majoritatea de cotizațiile n creștere, de penalitțile exorbitante și ne-conforme cu legea (care depșesc cuantumul sumei datorate – deși legea oprește acest lucru n lipsa stipulației contractuale exprese !), lipsa de transparenț și vizibilitate n exercițiul financiar, investițiile… discutabile gen Complexul de Sntate de la Techirghiol, lipsa oricror avantaje sau facilitți de folosire a acestui soi de invistiții imobiliare pentru membrii cotizanți, etc.

Apoi, problemele aduse pe capul nostru prin legislația conex Noului Cod Penal, generate de lipsa de vigilenț și diligenț a noastr a tuturor… Nu vreau s detaliez mai mult, am fcut-o articolele precedente. Aștept ns din partea voastr MANDATUL. Vreau s știu și eu, ca și noi toți: NOI CU CINE (SAU CE) VOTM ?

al dvoastr delegat,

avocat Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.