Pe site-ul Baroului București s-au afișat rezultatele votului Adunării deschise a Avocaților din 25.02.2014, privind alegerea delegaților din partea Baroului București, pentru Congresul Avocaților din 28/29.03.2014.

Am primit încrederea și votul a 210 dintre colegii avocați care au făcut un efort pentru a participa la această adunare electivă, fiind ales astfel delegatul cu nr. 33 din cei 48 de reprezentanți ai avocaților înscriși în Baroul București. Cu regret am constatat că au rămas înafara listei de delegați colegii Fenechiu Daniel și Bârleanu Vivian, oameni cu care intenționam să creez o voce puternică, un pol de opinie reprezentativă la acest Congres. Lipsa domnului deputat Fenechiu este cu adevărat o mare pierdere pentru acest Congres, în condițiile în care dumnealui este unul dintre puținii apărători ai profesiei de avocat în Parlamentul României.

 În calitate de delegat, nu mă duc să fac figurație, ci înțeleg să prezint la Congresul Avocaților problemele arzătoare cu care ne confruntăm noi, avocații de rând.

 Așadar, rog pe toți colegii care au probleme de ridicat cu prilejul acestui Congres, să mi le comunice fie telefonic la tel 0727673376, fie pe mail rapcea@gmail.com, fie pe fax 0318162186.

 Din discuțiile avute cu voi, am sintetizat deja câteva chestiuni pe care doresc să le pun în discuție la Congres., însă doresc șă știu CARE ESTE MANDATUL ÎNCREDINȚAT DE VOI PE FIECARE DINTRE PUNCTELE DE PE ORDINEA DE ZI A CONGRESULUI. Aceeași rugăminte o am și către colegii din Asociația Pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA), care mi-au acordat votul și încrederea lor atunci când m-au ales vice-președinte al acestei Asociații.

 Ordinea de zi a Congresului a fost deja afișată pe siteul UNBR și arată astfel:

 

ANUNȚ privind convocarea CONGRESUL AVOCAȚILOR pentru zilele de vineri, 28 martie și sâmbătă, 29 martie 2014

ANUNȚ – În conformitate cu dispozițiile art. 63 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare și  ale art. 1 din Hotărârea nr. 884/14 decembrie 2013 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, se convoacă CONGRESUL AVOCAȚILOR pentru zilele de vineri, 28 martie și sâmbătă, 29 martie 2014, cu începere de la orele 9,00 în Municipiul București, la Hotel Intercontinental – Sala Rondă, etaj 1 – Bd. Nicolae Bălcescu nr. 4, Sector 1, Tel. (+4)021/310-2020, Fax: (+4)021/312-0885.

Ordinea de zi a Congresului Avocaților este următoarea:

1. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.);

2. Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului de conducere al Casei de Asigurări a Avocaților;

3. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2013 și a proiectului de buget al U.N.B.R. pentru anul 2014;

4. Prezentarea spre aprobare a execuției bugetare pe anul 2013 și a proiectului de buget al Casei de Asigurări a Avocaților pentru anul 2014;

5. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei centrale de cenzori a U.N.B.R.;

6. Prezentarea spre aprobare a raportului anual al Comisiei de cenzori a Casei de Asigurări a Avocaților;

7. Prezentarea raportului anual al Comisiei centrale de disciplină;

8. Analiza rapoartelor și a proiectelor de buget prezentate în vederea aprobării acestora;

9. Direcții de dezvoltare a profesiei de avocat. Direcții de perfecționare a organizării și funcționării sistemului Casei de Asigurări a Avocaților;

10. Adoptarea de hotărâri și rezoluții;

11. Diverse.

 

Aștept deci propunerile voastre de vot pentru fiecare punct al ordinii de zi în parte.

 La capitolul privind Casa de Asigurări a Avocaților știu cât de nemulțumiți sunteți majoritatea de cotizațiile în creștere, de penalitățile exorbitante și ne-conforme cu legea (care depășesc cuantumul sumei datorate – deși legea oprește acest lucru în lipsa stipulației contractuale exprese !), lipsa de transparență și vizibilitate în exercițiul financiar, investițiile… discutabile gen Complexul de Sănătate de la Techirghiol, lipsa oricăror avantaje sau facilități de folosire a acestui soi de invistiții imobiliare pentru membrii cotizanți, etc.

 Apoi, problemele aduse pe capul nostru prin legislația conexă Noului Cod Penal, generate de lipsa de vigilență și diligență a noastră a tuturor… Nu vreau să detaliez mai mult, am făcut-o articolele precedente. Aștept însă din partea voastră MANDATUL. Vreau să știu și eu, ca și noi toți: NOI CU CINE (SAU CE) VOTĂM ?

al dvoastră delegat,

avocat Mihai Rapcea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares