Iat o lista sumar㠠cu vinuri periculoase:
Babanu– produs de Murfatlar, cel mai vndut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, ap (60 la sut) și zahr (40 la sut).
Buchet– produs Casa de Vinuri Zorești Buzu este un așa-zis vin de mas demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sut zahr, restul ap și alte arome.
Strmoșesc și 9 poloboace– vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahr n proporție de peste 30 la sut, plus ap și alte arome.
Perla Dunrii– produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahr-ap.
Alb Nobil– produs de Rom Cas Dmbovița are o concentrație de peste 30 la sut zahr, iar restul ap.
Crița Transilvaniei– produs de Jidvei.
Muscatel– vin de mas demidulce, produs de Vincon Vrancea.
Tmioas Romnesc– Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea.
Pinot Noir– Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea.
Busuioc de Pietroasa și Tmios de Pietroasa, vinuri contrafcute de Bachus Buzu.
Toate aceste vinuri sunt din ap, zahr și arome.N-au vzut strugurii dect pe etichet. E bine s v feriți de produsele Vincon Vrancea șiVinexport Focșani, ale milițianului Nețoiu și Dealul Mare Urlați ale altui bandit: Adrian Rdulescu.
n general, mai toate vinurile care se comercializeaz pe piaț care nu au inscripția DOC (domeniu de origine controlat) și o hologram rotund sunt periculoase pentru sntate. DOC poate fi nsoțit, n ordine cresctoare a calitțiide: DOC-CMD(cules la maturitate deplin), DOC-CT (cules trziu) sau DOC-CIB (cules la nnobilarea boabelor).
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține c n aceast perioad a crescut invazia vinurilor autohtone sau strineieftine și periculoase pe piața romneasc.
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *