Doua fronturi , un singur scop

 un articol de Victor Dascalu 

În ziua de azi, ofensiva împotriva Tradiției , a Creștinismului și a Libertății  este dusă pe două fronturi majore . Un prim front major este reprezentat în mod clar de către neo-marxiști , în timp ce al doilea front este reprezentat de către… pseudo-reprezentanți ai Bisericii . Ei sunt pseudo-reprezentanți ai Bisericii deoarece aceștia susțin doar din punct de vedere formal Biserica .

       Un alt aspect pe care atât pseudo-reprezentații Bisericii, cât și neo-marxiștii îl uită într-un mod voit este cel al conceptului de Biserică Creștină deoarece Biserică nu înseamnă doar preoțime, ci întregul numit Biserică cuprinde atât preoțimea , cât și poporul , două elemente fundamentale fără de care Biserica nu poate exista .

Orice atac la adresa Tradiției, a Bisericii reprezintă de fapt, un atac la adresa existenței noastre ca neam . Mulți se întrebă și pe bună dreptate : Cum se face că cel de-al doilea front este format din reprezentanți ai Bisericii ? Răspunsul este unul simplu : pentru a distruge un element forte, trebuie mai întâi să-l distrugi din interior , trebuie să-i corupi elitele și în final trebuie, să-l compromiți în fața poporului .

Corupția și opulența anumitor pseudo-reprezentanți ai Bisericii practic alimentează sentimentele anti-creștine , sentimente cu abilitate întreținute de către extremiștii de stânga indiferent de epocă . Este evident faptul că religia Creștină nu promovează opulența și corupția, însă tot atât de evident este faptul că într-un mod general, părerile oamenilor sunt formate din ceea ce observă, acesta este și motivul pentru care atunci când apar la orizont preoți corupți ( mai ales când acei preoți dețin funcții superioare în Biserică ) tendința este aceea de a generaliza, această tendință fiind “ajutată” să devină un fenomen de amploare de către propaganda anti-creștină .

Pe lângă cei care luptă din interior împotriva Creștinismului, există dușmani ai Creștinismului care atacă într-un mod frontal, direct . Acești indivizi au câștigat o mare parte a opiniei publice folosind mantra : ” Prea multe biserici , prea puține spitale “, reușind astfel să înducă prin intermediul unei propagande agresive sentimentul că ” motivul pentru care România stă pe loc este Ortodoxia, că motivul pentru care nu avem spitale este reprezentat de biserici “, ș.a.m.d .

Pentru a demonstra contrariul la ceea ce se spune într-un mod oficial despre Creștinism, voi folosi contraargumente logice :

1 ) Bugetul alocat Bisericii nu poate acoperi deficitul economic și automat nu poate face ca România să fie umplută ca prin minune cu spitale .

2 ) Gestiunea macroeconomică nu ține de Biserică, iar dacă într-un mod ipotetic , Biserica va înceta să mai aibe fonduri, economia tot nu va funcționa bine , deoarece epicentrul crizei economice nu se află în cadrul Bisericii .

Concluzia acestui articol este că nu Biserica reprezintă problema, ci falșii reprezentanți ai Bisericii reprezintă adevărata problemă , nu Biserica trebuie înlocuită, ci oamenii care o distrug din interior . Primul front împotriva Creștinismului este format din neo-marxiști, adepți ai religie materialismului , în timp ce frontul secund este format din pseudo-reprezentanți ai Bisericii . Acești indivizi, văzuți de departe par foarte diferiți, însă, observați de aproape, ei sunt la fel .

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *