comentariu rapcea.ro: preiau (“fur”) de pe blogul Roxanei Chiril, un articol-scrisoare-public adresat mie. Și astfel, am ajuns s mai inventm o culme: culmea “furtului” intelectual: s “furi” un articol n care esti acuzat de “furt” ! 🙂

Explicații pentru Mihai Rapcea

Drag Mihai Rapcea,

Ți-am zis toate astea n diverse momente pe blogul tu, dar de obicei ignori chestiile astea, sau zici „Las, c nu-i așa grav” (sau echivalente). Uneori cnd ți s-a zis c blogul tu e vraiște, ai venit cu statisticile cu ia 1000 de unici pe zi ca s ne demonstrezi c blogul tu e de succes și citit.

E momentul s-ți spun cineva negru pe alb. Și acea persoan o s fiu eu. Explicndu-ți de ce ai un blog prost. Nu doar prost – foarte prost. n ciuda unicilor.

1. Postrile tale sunt n mare parte articole furate.

Pi m, oamenii s-au chinuit s le scrie. E frumos ce faci? Știu c pui sursa, dar asta nu e reclam – e furt, plus reclam. Dar furt. De proprietate intelectual. Ți-am mai spus asta. Am mai scris și eu despre asta. Ți-am zis c cei de la Times New Roman nu-și vor articolele furate. Totuși, te doare fix n cot de treaba asta. Și pe16 februarie 2014ai postat ceva de la ei – cel puțin din 2012 postezi constant articole TNR. Cutarea „site:rapcea.ro timesnewroman.ro” mi d, pe Google, 134 rezultate. Nu se face așa ceva.

George Damian nu vrea nici el ca articolele lui s fie furate – iarte doare fix n cot.

Nu știu ce prere are piticigratis de faza asta, dar știu c și de la el furi. Eventual aș putea s-l ntreb, dar nu-l cunosc. Tu-l cunoști? Ai acordul lui s repostezi articolele lui?

S zicem c n-ai știut de George Damian, darun clasic n viațavea o metod simpl de a afla dac a scris altcineva textul pe care tu vrei s-l pui pe blog:

L-ai scris tu? Nu? Atunci l-a scris altcineva.

Unii lucreaz pentru chestiile alea, tu ți faci trafic gratis pe spinarea lor – și dac oamenii citesc un articol la tine, nu prea se duc la surs. Tu zici, „doar n-o s stai s scrii ca prostul de toate” – uite c unii scriu și fac asta ntr-o or, dou, trei, ct le ia lor. Chiar dac poți citi chestiile alea gratis pe net, elenu sunt proprietatea ta.Sunt proprietatea lor, sub incidența copyright-ului.

Am mai zis-o și m repet: Vezi legea dreptului de autor, capitolele III și IV, n special cap. III, art. 7, punctul a) și capitolul IV, art. 10, 12, 13 și 14. Vezi-o, pn nu te vd alții.

2. Postrile tale sunt pline de informații neverificate.

Uneori e vorba despre evrei care omoar oameni șile folosesc sngele pentru nu știu ce pine ritualic. Alteori e porcria aia cueliminarea pietrelor la bil, pe care ai vrea s-o demonstreze alții, c ție nu-ți pas ce prostii mprștii pe net.

Deci, pe bune? Chiar iei pe nemestecate toate rahaturile pe care le gsești pe net și le dai mai departe fr discernmnt?

Și ți permiți s faci asta jucndu-te cu chestii desntate? Dup ce ai purtat-o de colo-colo pe Diana Dobrin, care s-a luat dup toate sfaturile tembele ale idioților care n-ar trebui s vorbeasc despre cancer – dup ce ai vzut c Diana Dobrin a murit din cauza neaveniților care i-au dat sfaturi stupide, neverificate, tu-i dai nainte cu articole despre cumunii s-au vindecat cu miere și plante.

Ești o surs de informații venite de cine știe unde, mprștiate aiurea, care deseori sunt imbecile. De ce crezi c lumea comenteaz mai mult la articolele despre MISA și le ignor pe celelalte? Uite, de asta. Pentru c nimeni nu crede celelalte chestii dect dac de-abia a venit pe blog.

Și pentru cei care caut informații despre cancer sau pietre la bil pe net, articolele tale fac ru. Ești inconștient.

3. Cuvntul tu nu valoreaz mare lucru.

Ce a spus Mihai Rapcea de-a lungul timpului? Pi, a spus c se va bate cu MISA, c el e avocat, c poate face chestii.

Ai scris doar niște articole, Mihai. Și pe cele mai valoroase nu le-ai scris tu, c le-a scris Intenselight. Tu ai fcut uneori comentarii, alteori provocri și pariuri.

Cei de la MISA au scris despre tine c ești un avocat prost și au mai fcut o grmad de afirmații nasoale. Aiscris un drept la replic, ai insistat c s-au pus cu omul greșit și c o s vad ei ce și cum… și s-a fsit toat treaba.

Ai postat cu litere giganticec ai fost chemat ca martor la procesul lui Bivolaru (n comun cu al altora) și c adevrul va triumfa, și c pe unii adevrul nu-i elibereaz, iar tu vei spune doar adevrul. Dup care, duminic, cuo zinainte de procesul de luni,ai trimis o cerere c de fapt nu vrei s fii martor, c ai mai fost și ai alt treab atunci.

Cum? Nu știai c ai mai fost martor nainte s te dai mare c ești citat? Nu ai aflat c ai alt proces n ziua aia dectduminic? Ce naiba, omule? Probabil c luni stau ia ca proștii n sala de judecat: „Unde-i, b, Rapcea sta?” „A, pi am primit o cerere care a intrat azi dimineaț c nu mai vrea s vin.” „Și noi ce facem, c trebuia s-l ntrebm chestii azi?” „Hai s jucm șeptic!” Parc nu s-au amnat suficient procesele astea din tot felul de motive, mai trebuia s-i ia și Mihai Rapcea pe nepregtite, disprnd ca alți martori din procesele astea interminabile.

Mai adaugi la asta faptul c acum nu foarte mult timp te ofereai s nu mai spui nimic despre MISA dac scoteau știa toate chestiile rele despre tine de pe site-ul lor oficial și am terminat-o.

Fiecare faz de genul sta spune c ești o persoan care spune una, și pe urm uit, sau se rzgndește, sau de fapt e mai nu știu cum situația, dar de fapt vrea doar s fac pace cu ia pe care-i provoac, dar de fapt vrea napoi ntre yoghini, dar de fapt nu vrea ntre yoghini, dar ți arat cine e el, ba nu-ți arat c de fapt și-a dat seama c nu merit btaia de cap… Crezi c oamenii o s fie mereu la fel de impresionați de faptul c Mihai Rapcea, avocatul, spune c el va face ceva?

Fals. De fiecare dat cnd zici și nu faci, credibilitatea ta scade. Lumea se obișnuiește c e mai mult zgomot dect fond. N-ai chef s faci? Nicio problem, exist o soluție ca s nu faci și s rmi credibil: taci cnd ți vine s te dai mare pentru ceva ce urmeaz s faci – poți s te dai mare doar dup ce ai fcut.

Imaginea nu ți-o distrugi pentru c te-ai asociat cu MISA. Ci pentru toate de mai sus. Uite cine pari: un de-la cu Zelea Codreanu n frunte, un tip care se duce cu pușca cu ap s stropeasc homosexuali, un ciorditor de articole, un antisemit, un tip care crede c orice zboar se mnnc și pune pe blog toate „informațiile” care sunt false de la prima vedere, un conspiraționist rupt de realitate, ipocrit.

Nu toți cei care ajung acolo o s aib un prieten de-al tu lng s le spun ce voiai s spui de fapt. Nu toat lumea o s te cunoasc direct, s vad ce-i cu tine.

Desigur, din partea mea poți s continui cum ai tu chef. Viața ta, blogul tu, imaginea ta, ilegalitțile și imoralitțile tale.

4. Injuriile.

Chiar e necesar s folosești cuvinte gen „jidan”, „bozgor” și „poponaut”?… Atingi vreun scop, n afara faptului c prietenii ti spun, „De fapt Mihai nu e așa” și ncep s-ți caute scuze?

Ești ditamai omul, așa c eunuți caut scuze. Ar trebui s n-ai nevoie de ele la fiecare pas. Știu c ești un tip de treab pe viu – și ce dac? Crezi c fiecare om care d de tine o s aib un prieten de-al tu n spate, s-i șopteasc intențiile tale reale din spatele unor articole pline de ur, de dezinformri, de…

5. Concluzii

Ai putea s ndrepți chestiile. S faci cum se face n mod normal: vezi un articol interesant, dai citat de un paragraf, maxim dou, pui link-ul și eventual comentezi ceva ca s explici de ce consideri c informația aia e relevant. Articolele care au informații dubioase se pot verifica, s fii sigur c nu ești victima unei farse virale. Dac te intereseaz, binențeles.

Spui c ai peste 1000 de unici pe zi. Bine, statisticile tale sunt pe statcounter și numr vizitele, nu vizitatorii, dar s zicem. n condițiile n are ai peste 4000 de articole din caredac5% sunt ale tale, din cte estimez eu… n condițiile n care majoritatea celor care activeaz acolo nu sunt acolo pentru tine, ci ca s discute despre MISA… ce ai?

Ai un magnet de click-uri cu articole furate. Ai un blog care ți terfelește reputația. Nu numai c nu te ajut cu nimic, ci ți duneaz. Nu numai c nu-i ajut pe alții, dar și pe ei i ncurc, cu știri false și sfaturi medicale luate din locuri dubioase. Asta-i.

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer