Feed on
Posts
Comments

comentariu rapcea.ro: preiau (“fur”) de pe blogul Roxanei Chirilă, un articol-scrisoare-publică adresată mie. Și astfel, am ajuns să mai inventăm o culme: culmea “furtului” intelectual: să “furi” un articol în care esti acuzat de “furt” ! 🙂

Explicații pentru Mihai Rapcea

Dragă Mihai Rapcea,

Ți-am zis toate astea în diverse momente pe blogul tău, dar de obicei ignori chestiile astea, sau zici „Lasă, că nu-i așa grav” (sau echivalente). Uneori când ți s-a zis că blogul tău e vraiște, ai venit cu statisticile cu ăia 1000 de unici pe zi ca să ne demonstrezi că blogul tău e de succes și citit.

E momentul să-ți spună cineva negru pe alb. Și acea persoană o să fiu eu. Explicându-ți de ce ai un blog prost. Nu doar prost – foarte prost. În ciuda unicilor.

1. Postările tale sunt în mare parte articole furate.

Păi mă, oamenii s-au chinuit să le scrie. E frumos ce faci? Știu că pui sursa, dar asta nu e reclamă – e furt, plus reclamă. Dar furt. De proprietate intelectuală. Ți-am mai spus asta. Am mai scris și eu despre asta. Ți-am zis că cei de la Times New Roman nu-și vor articolele furate. Totuși, te doare fix în cot de treaba asta. Și pe 16 februarie 2014 ai postat ceva de la ei – cel puțin din 2012 postezi constant articole TNR. Căutarea „site:rapcea.ro timesnewroman.ro” îmi dă, pe Google, 134 rezultate. Nu se face așa ceva.

George Damian nu vrea nici el ca articolele lui să fie furate – iară te doare fix în cot.

Nu știu ce părere are piticigratis de faza asta, dar știu că și de la el furi. Eventual aș putea să-l întreb, dar nu-l cunosc. Tu-l cunoști? Ai acordul lui să repostezi articolele lui?

Să zicem că n-ai știut de George Damian, dar un clasic în viață avea o metodă simplă de a afla dacă a scris altcineva textul pe care tu vrei să-l pui pe blog:

L-ai scris tu? Nu? Atunci l-a scris altcineva.

Unii lucrează pentru chestiile alea, tu îți faci trafic gratis pe spinarea lor – și dacă oamenii citesc un articol la tine, nu prea se duc la sursă. Tu zici, „doar n-o să stai să scrii ca prostul de toate” – uite că unii scriu și fac asta într-o oră, două, trei, cât le ia lor. Chiar dacă poți citi chestiile alea gratis pe net, ele nu sunt proprietatea ta. Sunt proprietatea lor, sub incidența copyright-ului.

Am mai zis-o și mă repet: Vezi legea dreptului de autor, capitolele III și IV, în special cap. III, art. 7, punctul a) și capitolul IV, art. 10, 12, 13 și 14. Vezi-o, până nu te văd alții.

2. Postările tale sunt pline de informații neverificate.

Uneori e vorba despre evrei care omoară oameni și le folosesc sângele pentru nu știu ce pâine ritualică. Alteori e porcăria aia cu eliminarea pietrelor la bilă, pe care ai vrea s-o demonstreze alții, că ție nu-ți pasă ce prostii împrăștii pe net.

Deci, pe bune? Chiar iei pe nemestecate toate rahaturile pe care le găsești pe net și le dai mai departe fără discernământ?

Și îți permiți să faci asta jucându-te cu chestii de sănătate? După ce ai purtat-o de colo-colo pe Diana Dobrin, care s-a luat după toate sfaturile tembele ale idioților care n-ar trebui să vorbească despre cancer – după ce ai văzut că Diana Dobrin a murit din cauza neaveniților care i-au dat sfaturi stupide, neverificate, tu-i dai înainte cu articole despre cum unii s-au vindecat cu miere și plante.

Ești o sursă de informații venite de cine știe unde, împrăștiate aiurea, care deseori sunt imbecile. De ce crezi că lumea comentează mai mult la articolele despre MISA și le ignoră pe celelalte? Uite, de asta. Pentru că nimeni nu crede celelalte chestii decât dacă de-abia a venit pe blog.

Și pentru cei care caută informații despre cancer sau pietre la bilă pe net, articolele tale fac rău. Ești inconștient.

3. Cuvântul tău nu valorează mare lucru.

Ce a spus Mihai Rapcea de-a lungul timpului? Păi, a spus că se va bate cu MISA, că el e avocat, că poate face chestii.

Ai scris doar niște articole, Mihai. Și pe cele mai valoroase nu le-ai scris tu, că le-a scris Intenselight. Tu ai făcut uneori comentarii, alteori provocări și pariuri.

Cei de la MISA au scris despre tine că ești un avocat prost și au mai făcut o grămadă de afirmații nasoale. Ai scris un drept la replică, ai insistat că s-au pus cu omul greșit și că o să vadă ei ce și cum… și s-a fâsâit toată treaba.

Ai postat cu litere gigantice că ai fost chemat ca martor la procesul lui Bivolaru (în comun cu al altora) și că adevărul va triumfa, și că pe unii adevărul nu-i eliberează, iar tu vei spune doar adevărul. După care, duminică, cu o zi înainte de procesul de luni, ai trimis o cerere că de fapt nu vrei să fii martor, că ai mai fost și ai altă treabă atunci.

Cum? Nu știai că ai mai fost martor înainte să te dai mare că ești citat? Nu ai aflat că ai alt proces în ziua aia decât duminică? Ce naiba, omule? Probabil că luni stau ăia ca proștii în sala de judecată: „Unde-i, bă, Rapcea ăsta?” „A, păi am primit o cerere care a intrat azi dimineață că nu mai vrea să vină.” „Și noi ce facem, că trebuia să-l întrebăm chestii azi?” „Hai să jucăm șeptică!” Parcă nu s-au amânat suficient procesele astea din tot felul de motive, mai trebuia să-i ia și Mihai Rapcea pe nepregătite, dispărând ca alți martori din procesele astea interminabile.

Mai adaugi la asta faptul că acum nu foarte mult timp te ofereai să nu mai spui nimic despre MISA dacă scoteau ăștia toate chestiile rele despre tine de pe site-ul lor oficial și am terminat-o.

Fiecare fază de genul ăsta spune că ești o persoană care spune una, și pe urmă uită, sau se răzgândește, sau de fapt e mai nu știu cum situația, dar de fapt vrea doar să facă pace cu ăia pe care-i provoacă, dar de fapt vrea înapoi între yoghini, dar de fapt nu vrea între yoghini, dar îți arată cine e el, ba nu-ți arată că de fapt și-a dat seama că nu merită bătaia de cap… Crezi că oamenii o să fie mereu la fel de impresionați de faptul că Mihai Rapcea, avocatul, spune că el va face ceva?

Fals. De fiecare dată când zici și nu faci, credibilitatea ta scade. Lumea se obișnuiește că e mai mult zgomot decât fond. N-ai chef să faci? Nicio problemă, există o soluție ca să nu faci și să rămâi credibil: taci când îți vine să te dai mare pentru ceva ce urmează să faci – poți să te dai mare doar după ce ai făcut.

Imaginea nu ți-o distrugi pentru că te-ai asociat cu MISA. Ci pentru toate de mai sus. Uite cine pari: un de-ăla cu Zelea Codreanu în frunte, un tip care se duce cu pușca cu apă să stropească homosexuali, un ciorditor de articole, un antisemit, un tip care crede că orice zboară se mănâncă și pune pe blog toate „informațiile” care sunt false de la prima vedere, un conspiraționist rupt de realitate, ipocrit.

Nu toți cei care ajung acolo o să aibă un prieten de-al tău lângă să le spună ce voiai să spui de fapt. Nu toată lumea o să te cunoască direct, să vadă ce-i cu tine.

Desigur, din partea mea poți să continui cum ai tu chef. Viața ta, blogul tău, imaginea ta, ilegalitățile și imoralitățile tale.

4. Injuriile.

Chiar e necesar să folosești cuvinte gen „jidan”, „bozgor” și „poponaut”?… Atingi vreun scop, în afara faptului că prietenii tăi spun, „De fapt Mihai nu e așa” și încep să-ți caute scuze?

Ești ditamai omul, așa că eu nu îți caut scuze. Ar trebui să n-ai nevoie de ele la fiecare pas. Știu că ești un tip de treabă pe viu – și ce dacă? Crezi că fiecare om care dă de tine o să aibă un prieten de-al tău în spate, să-i șoptească intențiile tale reale din spatele unor articole pline de ură, de dezinformări, de…

5. Concluzii

Ai putea să îndrepți chestiile. Să faci cum se face în mod normal: vezi un articol interesant, dai citat de un paragraf, maxim două, pui link-ul și eventual comentezi ceva ca să explici de ce consideri că informația aia e relevantă. Articolele care au informații dubioase se pot verifica, să fii sigur că nu ești victima unei farse virale. Dacă te interesează, bineînțeles.

Spui că ai peste 1000 de unici pe zi. Bine, statisticile tale sunt pe statcounter și numără vizitele, nu vizitatorii, dar să zicem. În condițiile în are ai peste 4000 de articole din care dacă 5% sunt ale tale, din câte estimez eu… în condițiile în care majoritatea celor care activează acolo nu sunt acolo pentru tine, ci ca să discute despre MISA… ce ai?

Ai un magnet de click-uri cu articole furate. Ai un blog care îți terfelește reputația. Nu numai că nu te ajută cu nimic, ci îți dăunează. Nu numai că nu-i ajută pe alții, dar și pe ei îi încurcă, cu știri false și sfaturi medicale luate din locuri dubioase. Asta-i.

loading...

30 Responses to “Cum am fost tras de urechi de Roxana…”

 1. Roxana says:

  Sugi pula.

 2. Roxana says:

  Limbajul ăsta îl înțelegi? La revedere, nu te mai obosi să mă contactezi când ajungi în Bv.

 3. mamaligar says:

  You girl are on fire

 4. ina says:

  Si uite asa Mihai iti mai faci trafic pe spinarea altora!
  Important e ca esti mandru si fericit cu ceea ce faci!

 5. mamaligar says:

  Adevarul e o chestie de perspectiva , context , punct de vedere asa ca pana la urma totu se reduce la a ne alege tabara si incepem apoi sa ne agitam ciomagu impreuna cu restu maimutelor din grupu nostru.

  I’m a fan of this guy , apropo de antisemitism (sau antisistem , whatever) :

  http://www.youtube.com/watch?v=jyS459QkUEo

 6. ina says:

  Mihai, poate iti aloci putin timp sa scrii TU personal cateva randuri in care sa ne explici de ce crezi ca Roxana te acuza pe nedrept si de ce e corect sa procedezi asa cum o faci.

 7. Ramo says:

  @Roxana: “Postările tale sunt pline de informații neverificate, ție nu-ți pasă ce prostii împrăștii pe net. Chiar iei pe nemestecate toate rahaturile pe care le găsești pe net și le dai mai departe fără discernământ? Ești o sursă de informații imbecile. Ești inconștient, un tip care crede că orice zboară se mănâncă și pune pe blog toate „informațiile” care sunt false de la prima vedere, un conspiraționist rupt de realitate, ipocrit”.

  Mie imi place isteria anti-CIP pe care o promoveaza in conditiile in care habar n-are cum functioneaza acele dispozitive de identificare, dar ne asigura ca ne dau cancer. Sifilis nu? Dupa care racneste MISAneste cu majuscule ca nu suntem asa de paranoici ca el si ne doreste CIPs-uri in cur.

  Ah, si-mi mai plac articolele cu stareti imbecili care ne asigura ca aducem oboluri Satanei pt ca intrand pe net si tastand www noi de fapt tastam 666.

  Si sa nu uitam ca Felina ne-a asigurat ca Rapcea este perfect de acord cu toti idiotii si descreieratii pe care ii citeaza si promoveaza.

  Iata secta anti-semito-popo-cip !

 8. Garfield says:

  Roxana mi amor!
  Fată dar ce i-ai zis-o! Praf l-ai făcut!
  Aha…și apropo, tipul ăla de nu-l cunoști, de la Pitici Gratis, a citit cu cât aplomb îl aperi pe el și pe munca lui și drept semn de mulțumire vrea să-ți dea un mărțișor extraordinar cu ocazia zilei de 1 Martie! La Mulți Ani fato!
  http://www.piticigratis.com/2014/03/1-martie/
  Vizionare plăcută!

 9. Roxan: Miss Rroma 2014

 10. mamaligar says:

  @ramo “Dupa care racneste MISAneste cu majuscule ca nu suntem asa de paranoici ca el si ne doreste CIPs-uri in cur.”

  Din pacate nu cred ca vom avea parte de placerea de a avea CIPuri infipte in cur dar nepotii nostri o sa fie mai norocosi . Gandeste-te cat de usor o sa fie la supermarket , casiera cu un dildo ti-l infige , citeste cipu , nu mai pierzi vremea degeaba plus ca o sa vada cu metoda asta daca esti terorist sau nu. win win

 11. sinergicus says:

  Roxana , credeam ca eu sint singurul care injura pe blogul lui MR ; acu m-am linistit 🙂 ;puteai sa folosesti alta injuratura ;o trimitere la lins eventual sau daca ideea de supt te incita ,puteai asocia fenomenul de sugere cu parti anatomice ale corpului feminin ;oricum chestia cu suptu e caracteristica femeilor in general….REferitor la ”porcaria” cu eliminarea pietrelor de la bila , sa stii ca sint persoane care au rezultate …http://blog.flavian.ro/2014/02/eliminarea-pietrelor-de-la-ficat.html asta apropo de observatiile pe care le faci cu privire la MR ca nu se informeaza inainte sa posteze….ai practicat cura asta? Te-ai informat inainte sa postezi?
  Ai vorbit cu oameni care au practicat-o? Daca nu , atunci cred ca esti ultima in masura sa faca observatii in aceasta directie ;In ceea ce priveste chestia cu furatul nu cred ca MR a avut intentia sa fure ceva…faptul ca nu si-a cerut voie de la respectivii proprietari de articole ,poate fi o problema eventual de natura morala si nu o ilegalitate in sine…in fond conteaza ca oamenii sa fie informati nu cred ca se pune problema de competitie cine posteaza mai mult si nici de furat cititorii cuiva ….

 12. ina says:

  @sinergicus
  “nu cred ca se pune problema de competitie cine posteaza mai mult si nici de furat cititorii cuiva ….”
  si atunci de ce e relevant numarul de vizitatori? Ca Mihai se lauda cu statisticile lui.

 13. sinergicus says:

  De fapt eu intrasem initial sa postez un mail pe care l-am primit de la cineva… poate intereseaza lumea:

  ne-am gandit ca ar fi timpul sa iesim din pasivitatea care ne-a caracterizat pana acum fata de independenta justitiei, libertatea presei sau sustinerea unei legislatii care sa relaxeze admiterea independentilor in Parlament.

  Am intrebat pe Facebook , intr-un fel de sondaj, daca sustinatorii proiectelor noastre pentru protectia mediului doresc sa ne fie alaturi in aceasta initiativa si, pentru ca toate raspunsurile au fost afirmative, am trecut la treaba.

  Asadar, daca vreti o justitie harnica si independenta, capabila sa coboare clasa politica de pe suportul corupt pe care s-a catarat in primii ani ai democratiei romanesti, va invitam sa va alaturati unei dorinte sincere de a construi o societate civila puternica, una care sa consolideze democratia si sa apere identitatea nationala si valorile europene.

  Dorinta noastra se concretizeaza prin lansarea acestui instrument online – http://www.vremindependenti.ro -, imputernicit prin semnaturile voastre, de mobilizare rapida a militantilor pentru o justitie independenta, presa libera si parlamentari care nu raspund santajului sau apelului liderilor politici la vot inregimentat.

  Am lansat simbolic aceasta initiativa pe 28 februarie deoarece in aceasta zi romanii sarbatoresc, din 1933, Ziua Protectiei Civile, iar lupta dintre partidele politice seamana de multe ori cu un razboi de pe urma caruia oamenii de rand au de suferit.

  In privinta candidatilor independenti, care nu apartin unei familii politice, vrem modificarea legii electorale pentru a relaxa admiterea lor in Parlament. In momentul de fata, un candidat independent trebuie sa stranga un numar ridicol de mare de semnaturi pentru a-si depunde candidatura, mult peste media europeana.

  Facem, de asemenea, un apel pentru studierea atenta a candidatilor independenti la functii publice si sustinerea celor care dau dovada de integritate si echilibru pentru a strange semnaturile necesare la depunerea candidaturii. De cealalta parte, vom invita candidatii independenti sa se prezinte si sa raspunda intrebarilor voastre, ca potentiali voluntari in campania lor.

  Toate acestea, si mai multe, dupa 25 mai. Pana atunci, strangem randurile pe http://www.vremindependenti.ro

 14. Roxana says:

  @toată lumea

  Pentru că nu sunt de acord cu furtul de articole și nici cu această ultimă decizie a lui Mihai de a mă fura pe mine, comentariile mele de pe acest blog s-au încheiat.

 15. sinergicus says:

  @ina
  Intreaba-l pe MR….eu sper ca acest blog se vrea unul de informare a oamenilor cu scopul de a-i ajuta sa vada mai bine ce se petrece in lumea asta care a luat-o razna si nu unul prin care cineva cauta sa isi umfle orgoliul cu nr de cititori postind la intimplare tot felul de articole mai mult sau mai putin incitante pentru mintile oamenilor …eu personal intru pe blogul lui MR sa ma informez ; cred ca in esenta blogul asta are drept scop informarea si trezirea oamenilor si nu spalarea lor pe creier in ciuda parerilor contradictorii postate….nu poti multumi pe toata lumea,uneori se mai fac si greseli ( presupun fara intentie) .

 16. Ramo says:

  @sinergicus: “apropo de observatiile pe care le faci cu privire la MR ca nu se informeaza inainte sa posteze….ai practicat cura asta? Te-ai informat inainte sa postezi? Daca nu , atunci cred ca esti ultima in masura sa faca observatii in aceasta directie”.

  Dar tu te-ai informat cu privire la dispozitivele de identificare? Se vede clar ca esti dus cu satelitul, in schimb bati campii intr-o veselie despre lucruri de care habar n-ai.

  @sinergicus: “cred ca blogul asta nu are drept scop spalarea lor pe creier”

  Esti sigur? Pt ca tu esti spalat zdravan pe creier dpdv anti-cip.

 17. Django says:

  E ok sa pui un link, cu un citat, doua. Nu e ok sa pui tot articolul. Eu, daca as avea blog, as fi deranjat ca cineva sa imi ia articolele, chiar daca precizeaza sursa. Nu pentru ca isi face trafic, ci pentru ca nu mi-a cerut voie.

 18. Haiavata says:

  Roxanne put on the red light

 19. Daria says:

  sunt de accord cu Roxana

 20. @Daria,inteleg ca esti de acord cu prima replica a Roxanei adica ‘Sugi pula.’ ?

 21. mircea says:

  @ Alexandru … daca tu intelegi de ce Daria este de acord cu prima replica a Roxanei, eu nu inteleg cum, sau de ce, esti atit de mizerabil ?

 22. Sunt calit.Am cunoscut si noroi si cerul senin.

 23. shambalic says:

  Rapceo, daca o sa asculti ce zice Roxana, o sa ai cu cateva mii de (b)unici pe zi in vizita pe site, cf goagal paralytics dot net. So take, care si cadîr !

 24. shambalic says:

  M de la Roxana M chirila vine de la muie oare? Asta in legatura cu postul #1 din acest thread spectaculos, de mare incarcatura…acu serios, oameni buni, as vrea sa am timpul vostru liber si sa-mi bag pwula-n el cum faceti voi 😉

 25. Daria says:

  Petre, pentru unul care a cunoscut atâtea, esti cam pudibond.

 26. Intoarce-te la paragraful 1

 27. delia says:

  Roxana

  iubitul meu si cu mine ne simtim tare fain cand vorbesc fetele asa…Super…Poate ne intalnim…

 28. Sunt cateva lucruri tare neclare dar cu cantec. Cu toate ca “hotul” Rapcea este acuzat si balacarit sau insultat de dra “sugi pula Chrila” si unul si altul isi lasa pe blogurile lor linkurile personale, isi fac reclama unul altuia la bloguri, ba chiar mai mult, dra “sugi… Chirila” ii mai facea acum vreo 10 luni May 25, 2013 si osanale lui Mihai pe blogul ei.

  “Să-l sărbătorim pe Mihai Rapcea!
  Mă bucur întotdeauna când o persoană cu care am ceva legături îndrăznește să-și dezvăluie un secret înnăscut și magnific, chiar dacă șocant, știind că cei care îl acceptăm, îl acceptăm oricum, cu bune și rele, cu ascunzișuri pure ale sufletului și cu ascuțimi nebănuite care ies la iveală când te privește în ochi.”

  Pana nu demult il accepta “cu bune si cu rele”, iar acum il ataca frontal. Dra Chirila, ai uitat sa-i spui si cui sa i-o suga. De ex. la oameni sau la statui? Tu personal cui obisnuiesti s-o sugi?

  E ceva ce ne scapa in aceasta “cearta” sau “scandal”?

 29. Sa fie oare acesta misterul sau dezlegarea… la peste?

  Pe 2 martie 2014 in postul “Pentru procesul de la Cluj…” (vezi link) dra “sugi p… Chirila” observand ca MR nu le face jocul … nu stim cui, sau nu avem dovada cui …. ii spune cu ceva obraznicie si amenintator urmatoarele:

  “Roxana 02/03/2014 23:52

  Pot să am și eu tupeul și inconștiența să te acuz de ceva concret? 😀 Probabil, pentru că n-o să-mi faci nimic.

  Ești un cocoș. În momentul în care apare ocazia să te dai mare, o faci. Nu stai să te gândești. Ești primul sus pe casă și cârâi că faci și dregi: post TV, drept la replică, “Cunoașteți Adevărul, iar Adevărul vă va face liberi !” (sau… NU !), mari provocări, mari pariuri. Care în cele mai multe cazuri sunt multă vorbă, puțină substanță.

  E treaba ta ce faci, dar îți compromiți imaginea din nou și din nou. Dacă aș fi în conducerea MISA, până acum m-aș fi prins că n-are de ce să-mi fie frică. Poate că au sărit puțin în sus, că dacă faci ceva, dacă se întâmplă ceva din cauza ta? Dar s-or fi liniștit până acum.”

  Vazand ea sau “cine nu avem noi dovada” ca MR tace si nu da semne de ascultare la amenintari, trece la atac chiar ziua urmatoare cu articolul “Explicații pentru Mihai Rapcea”.

  Sa nu fie oare tocmai piesa lipsa din puzzelul pe care nu il intelegeam mai sus?

  Iar tu Mihai, chiar nu ai sesizat aceasta manevra-atac, ce a survenit imediat dupa acea “amenintare” voalata? Daca sunteti intelesi sa faceti acest circ, “cine sau ce castiga din asta”?

 30. Pentru a imbogati paleta de ipocrizie a drei “sugi p… Chirila”, amintesc ce spunea tot ea:

  “Pace și ceartă
  Roxana Chirila September 18, 2013 Diverse, Filozofeală

  Sunt uneori fix o scorpie. Cum ziceam și ieri, sunt genul de persoană care te sună să-ți spună că n-aveai ce căuta cu o anumită operă artistică într-un anumit context, că dai prost, că faci lucrurile alandala. Uneori îți spun că folosești cuvintele aiurea, că stai prost cu gramatica, că mă omori cu punctuația. Alteori îți spun că ceea ce gândești tu e o idioțenie (fără să zic „fără supărare”, pentru că din partea mea poți să te superi), sau că nu te-ai documentat, sau că n-ai dreptate din 100 de motive.

  După cum ziceam, scorpie.

  Dar există o limită dincolo de care consider că nu se trece. Nu te legi fizic de ceilalți. Nu ridici mâna. Nu înjuri aiurea. Nu continui să lovești când vezi că celălalt se retrage să-și oblojească rănile. Nu te bazezi pe forță ca să ai câștig de cauză.

  Din păcate văd deseori oameni care consideră că faptul că au dreptate îi îndreptățește să fie violenți în limbaj sau fizic. Sunt unii care cred că trebuie să fii dur și vulgar ca să ajungi undeva. Sunt persoane care cred că „cu unii numai așa poți discuta”. Ceea ce e fals. Faptul că tu ai dreptate nu înseamnă că ai dreptul să îi bați pe alții ca să ajungă la aceeași concluzie ca tine.

  În plus, nici nu e sigur că ai, într-adevăr, dreptate…”

  Scorpie, ipocrita sau uituca ce nu-si aminteste ce a facut sau spus ieri?

  Corolar:
  -Sunt uneori fix o scorpie
  -Nu înjuri aiurea
  -Nu te bazezi pe forță ca să ai câștig de cauză.
  -oameni care consideră că faptul că au dreptate îi îndreptățește să fie violenți în limbaj sau fizic
  -Faptul că tu ai dreptate nu înseamnă că ai dreptul să îi bați pe alții ca să ajungă la aceeași concluzie ca tine
  -nici nu e sigur că ai, într-adevăr, dreptate

Leave a Reply