100 de zile în Carpați - Alex Cojocaru100 de zile în Carpați” este titlul unei viitoare cărți pe care Alexandru Cojocaru zis și Talpă-iute își propune să o scrie. Faptul că cineva își propune să scrie o carte nu e chiar o veste care “să ne dea pe spate”, mai ales că nu este cu “Șoc și groază” :) , dar modalitatea în care dorește să dea viață cărții, chiar dacă nu este una inedită, merită puțintică atenție și mai ales, un pic mai multă promovare.

Inspirat de metoda prin care Mihai Barbu a reușit să-și asigue o parte din fondurile necesare expediției pe care a făcut-o cu motocicleta până în Mongolia, Alexandru Cojocaru spune că va scrie capitolele cărții chiar în timpul expediției de 100 de zile în Carpați și că  fiecare capitol va fi ca o scrisoare, particularizată către cei care vor binevoi să-l sponsorizeze cu câte 50 €. Fiecare capitol va cuprinde povestea a 100 km strabătuți în 7 zile.

Această idee aparține unui alt călător minunat,ale cărui povestiri despre drumul pe care l-a străbătut  m-au inspirat și  m-au fermecat de-a dreptul.Mulțumesc pentru cartea domniei sale,care este plină de miez și pe care acum o recitesc cu drag. Cartea se numeste ”Vând kilometri” și este scrisă  de Mihai Barbu, un călător fericit și curajos, pentru care am un nețărmurit respect…

Despre Mihai Barbu și expediția lui, precum și despre cartea “Vând kilometri” am scris atunci când un exemplar al cărții și-a început călătoria blogosferică, iar apoi, după lecturare, am scris o recenzie. Din păcate am pierdut veștile despre traseul acelui exemplar și acum nu mai știu pe unde este și câți kilometri a parcurs prin blogosferă. Dar hai să lăsăm amintirile și să revenim în actualitate pentru a vedea ce spune Alex Cojocaru despre expediația pe care a numit-o “100 de zile în Carpați“, expediție pe care speră să o facă începând cu luna Mai:

AM SĂ MERG ÎNCET,CA SĂ ÎNȚELEG CINE SÎNT EU CU ADEVĂRAT….

Am apreciat că îmi vor fi necesare cam 100 de zile pentru a străbate cei aproximativ 1500 de km, dintre care 750-800 se parcurg pe teritoriul României, iar restul prin Ucraina, Polonia și Austria.

Să vezi atâtea peisaje divine, să îți scufunzi mâna în plapuma norilor, să mergi în paralel cu ceața de-a lungul crestelor muntoase și să admiri sculpturile neasemuite pe care natura le-a făcut în stâncile din jur, să auzi țipătul vulturului care zboară în cerc undeva deasupra … ce poate fi mai frumos?

Fotografia și citatele sînt preluate din mai multe articole de pe blogul lui Alex Cojocaru “100 de zile în Carpați“- blog unde puteți citi mai multe amănunte despre expediție și traseu. Încă nu știu dacă financiar îl voi putea susține  pe Alex, dar îi ofer spațiu, aici pe blog, pentru un advertorial pentru un sponsor pe care aștept să-l nomonalizeze.

” 100 de zile în Carpați ” – sprijin blogosferic

Aș fi încântat dacă și alți colegi din blogosferă vor “pune umărul” la promovarea expediției “100 de zile în Carpați”. Fiecare poate alege modalitatea în care dorește să sprijine această inițiativa: cu o sponsorizare de 50 € (pentru a beneficia de un capitol dedicat în carte), cu un advertorial pentru unul din sponsorii expediției sau cu un banner timp de o lună-două, cu un articol de promovare pe blogurile personale … sau cel puțin cu un share pe rețelele de socializare. Cei care sînt mai antrenați pentru drumețiile montane îl pot chiar însoți pe Alex, o zi, două sau nouă :), atât cât îi țin picioarele sau atât timp cât pot aloca acestei expediții, mai ales că singurătatea nu face casă bună cu drumețul și sînt convins că Alex va aprecia tovărășia altor montaniarzi.

Aventura numită ”100 de zile în Carpați” e un proiect ambițios și greu, dar sper ca Alex să-l poată duce la bun sfârșit așa că hai “să dăm mână cu mână”, blogosferic vorbind și să oferim o șansă în plus expediției și cărții “100 de zile în Carpați” mai ales că nu au rămas decât două luni până când “Talpă-iute” va porni la drum. Și ca să nu fie loc de interpretări tendențioase – NU, nu-l cunosc pe Alexandru Cojocaru zis și Talpă-iute, nu m-a plătit să scriu acest articol, dar îmi place ideea și determinarea lui așa că am considerat că merită sprijinit.

sursa: petredalea.ro

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer