100 de zile n Carpai - Alex Cojocaru100 de zile n Carpai” este titlul unei viitoare cri pe careAlexandru Cojocaru zis i Talp-iute i propune s o scrie. Faptul c cineva i propune s scrie o carte nu e chiar o veste care “s ne dea pe spate”, mai ales c nu este cu “oc i groaz”:), dar modalitatea n care dorete s dea via crii, chiar dac nu este una inedit, merit puintic atenie i mai ales, un pic mai mult promovare.

Inspirat de metoda prin careMihai Barbua reuit s-i asigue o parte din fondurile necesare expediiei pe care a fcut-o cu motocicleta pn n Mongolia,Alexandru Cojocaru spune c va scrie capitolele crii chiar n timpul expediiei de100 de zile n Carpai i c fiecare capitol va fi ca o scrisoare, particularizat ctre cei care vor binevoi s-l sponsorizeze cu cte 50€. Fiecare capitol va cuprinde povestea a 100 km strabtui n 7 zile.

Aceast idee aparine unui alt cltor minunat,ale crui povestiri despre drumul pe care l-a strbtut m-au inspirat i m-au fermecat de-a dreptul.Mulumesc pentru cartea domniei sale,care este plin de miez i pe care acum o recitesc cu drag. Cartea se numeste”Vnd kilometri”i este scris deMihai Barbu, un cltor fericit i curajos, pentru care am un nermurit respect…

DespreMihai Barbui expediia lui, precum i despre cartea “Vnd kilometri” am scris atunci cnd un exemplar al crii i-a nceput cltoria blogosferic, iar apoi, dup lecturare,am scris o recenzie. Din pcate am pierdut vetile despre traseul acelui exemplar i acum nu mai tiu pe unde este i ci kilometri a parcurs prin blogosfer. Dar hai s lsm amintirile i s revenim n actualitate pentru a vedea ce spune Alex Cojocarudespre expediaia pe care a numit-o “100 de zile n Carpai“, expediie pe care sper s o fac ncepnd cu luna Mai:

AM S MERG NCET,CA S NELEG CINE SNT EU CU ADEVRAT….

Am apreciat c mi vor fi necesare cam 100 de zile pentru a strbate cei aproximativ 1500 de km, dintre care 750-800 se parcurg pe teritoriul Romniei, iar restul prin Ucraina, Polonia și Austria.

S vezi attea peisaje divine, s i scufunzi mna n plapuma norilor, s mergi n paralel cu ceaa de-a lungul crestelor muntoase i s admiri sculpturile neasemuite pe care natura le-a fcut n stncile din jur, s auzi iptul vulturului care zboar n cerc undeva deasupra … ce poate fi mai frumos?

Fotografia i citatele snt preluate din mai multe articole de pe blogul lui Alex Cojocaru “100 de zile n Carpai“- blog unde putei citi mai multe amnunte despre expediie i traseu. nc nu tiu dac financiar l voi putea susine pe Alex, dar i ofer spaiu, aici pe blog,pentru un advertorial pentru un sponsor pe care atept s-l nomonalizeze.

” 100 de zile n Carpai ” – sprijin blogosferic

A fi ncntat dac i ali colegi din blogosfer vor “pune umrul” la promovarea expediiei “100 de zile n Carpai”. Fiecare poate alege modalitatea n care dorete s sprijine aceast iniiativa: cu o sponsorizare de 50 € (pentru a beneficia de un capitol dedicat n carte), cu un advertorial pentru unul din sponsorii expediiei sau cu un banner timp de o lun-dou, cu unarticol de promovare pe blogurile personale … sau cel puin cu un share pe reelele de socializare. Cei care snt mai antrenai pentru drumeiile montane l pot chiar nsoi pe Alex, o zi, dou sau nou :), att ct i in picioarele sau att timp ct pot aloca acestei expediii, mai ales c singurtatea nu face cas bun cu drumeul i snt convins c Alex va aprecia tovria altor montaniarzi.

Aventura numit”100 de zile n Carpai” eun proiect ambiios i greu, dar sper ca Alex s-l poat duce la bun sfrit aa c hai “s dm mn cu mn”, blogosferic vorbind i s oferim o ans n plus expediiei i crii “100 de zile n Carpai” mai ales c nu au rmas dect dou luni pn cnd “Talp-iute” va porni la drum. i ca s nu fie loc de interpretri tendenioase – NU, nu-l cunosc peAlexandru Cojocaru zis i Talp-iute, nu m-a pltit s scriu acest articol, dar mi place ideea i determinarea lui aa c am considerat c merit sprijinit.

sursa: petredalea.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *