Crucea lor de bandiți !

Am asistat stupefiat din fața televizorului, la “Gala Foreign Policy România: top 100 oameni care mișcă țara în direcții bune”, unde tot felul de ipochimene simandicoase, borfași cu gulere albe, devalizatori ai averii naționale (cu pedigriu securist), sau copchii de ștabi ai fostului regim comunist, au fost premiați pentru că “mișcă țara” !

Premiile respective se vor un fel de recunoaștere publică a meritelor unor români care au făcut ceva pentru țara lor.

Și pentru că acum e la mare modă acum să te dai anti-comunist, au premiat și niște “anti-comuniști”, respectiv pe Andrei Muraru, directorul Institutului Crimelor Comunismului și al Memoriei Exilului Românesc, care are “meritul” de a fi readus în atenția publică crimele comunismului, reușind trimiterea în justiție a doi torționari !

Este o provocare să primesc acest premiu, pentru că implică riscul de a infirma speranțele care se nasc odată cu el. Bolile trecutului de care suferă Romania nu s-au sfârșit. Piedica majoră a fost faptul că oamenii și-au pierdut speranța că se mai poate judeca trecutul. Misiunea noastră este să nu uităm!”, a spus Andrei Muraru, la primirea premiului.

Discursul respectivului este copiat parcă la indigo după discursul ținut de Ellie Wiesel atunci când acesta era premiat pentru descoperirea și aducerea în fața justiției a criminalilor de război naziști, vinovați de uciderea în masă a sute de mii de evrei.

Diferența fundamentală dintre situația holocaustologilor de meserie și a comunistologilor de profesie este că în vreme ce primii au reușit să smulgă recunoașterea statutului de victime pentru evreii salvați din lagărele morții și pentru copii acestora – la pachet cu niște compensații materiale substanțiale, la noi, de pe urma condamnării comunismului, mănâncă bine doar “cercetătorii” crimelor comunismului, victimele fiind doar numere și nume fără chip, numai bune să dea de lucru puzderiei de institute de profil ce sug fonduri serioase de la Statul Român.

Așa se face că, în loc să avem  în primul rând o recunoaștere publică a meritelor celor care au luptat cu adevărat pentru țara lor, uneori cu arma în mână, împotriva comunismului, astăzi avem premii doar pentru cercetătorii (unii dintre ei, culmea ! copii torționarilor sau nomenclaturiștilor comuniști – vezi cazul lui Vladimir Tismăneanu) care se împopoțonează cu “meritul” de a fi relansat în media vânătoarea de naziști (pardon comuniști), aducând două fosile expirate în fața justiției, ca un fel de praf în ochii opiniei publice, care să justifice în fața lumii că ne-am îndeplinit norma și la condamnarea comunismului.

Pasionați de istoria mult prea veche ca să mai ducă la pușcărie pe cineva, bravii noștri vânătorii de comuniști suferă de orbire temporară când vine vorba de crimele recente ale comunismului – de la revoluția din decembrie 89 sau de la mineriade, pentru că Ion Iliescu este, nu-i așa, încă mult prea prezent în politica românească.

Și dacă tot vorbim de recunoașteri de merite, merită să amintim un lăudabil proiect de lege, conretizat printr-o ordonanță de guvern prin 2000, care deși a fost adoptat ca lege, NU A FOST PUS NICIODATĂ ÎN APLICARE !

Este vorba de  Ordonanța de urgență a Guvernului nr.103/2000 privind decorația “Crucea Comemorativă a Rezistenței Anticomuniste” – adoptată prin Legea nr. 767/2001, care dispunea “decorarea cetățenilor români care au luptat împotriva regimului comunist, au fost privați de libertate sau au fost deportați din motive politice, etnice sau religioase.

oug098-page-001 oug098-page-008

Memorabilă este Nota de Fundamentare a Guvernului din anul 2000, când a emis ordonanța mai sus menționată:

România este singurul stat european care nu are ordine proprii, țara fiind lipsită de posibilitatea de a onora înaltele personalități străine cu care suntem în contact și de a-și răsplăti proprii cetățeni merituoși. Spre a remedia măcar parțial această situație a fost emisă O.U.G nr. 11/1998 privind instituirea Ordinul național “Steaua României”, aprobată și modificată prin Legea nr. 77/1999.

Prin Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României s-a creat baza juridică necesară instituirii și acordării a 33 de ordine, cruci, medalii și semne onorifice care acoperă, practic, toate domeniile de interes major. Dintre decorațiile prevăzute în lege, la ora actuală, există numai Ordinul Național “Steaua României”, reinstituit prin actele normative menționate mai sus, și “Crucea comemorativă a celui de-al doilea război menționate mai sus, și “Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial 1941-1945”, instituită prin Legea nr.68/1994, cu modificările ulterioare.

Ordinul Național “Steaua României” a acoperit într-o măsură necesitățile de protocol internațional. Lipsa celorlalte ordine naționale a pus, însă, numeroase probleme de protocol deoarece majoritatea statelor utilizează două, trei sau mai multe distincții, echivalarea acestora fiind dificilă sau neconvenabilă fie părții românești, fie părții străine. Existența practică și a altor distincții naționale românești va ușura schimbul de decorații dintre România și celelalte state, dându-se posibilitatea onorării unui număr mult mai mare de cetățeni străini care au sprijinit și vor sprijini în continuare țara noastră.

Deoarece în conformitate cu art. 26 al O.U.G nr. 11/1998, republicată, Ordinul Național “Steaua României” nu poate fi conferit de Președintele României decât la maximum 10 cetățeni români până la instituirea celorlalte decorații naționale, pentru a putea răsplăti faptele celor mai merituoși cetățeni cu decorațiile naționale stipulate în lege, este imperios necesară instituirea cât mai urgentă a decorației naționale “CRUCEA COMEMORATIVĂ A REZISTENȚEI ANTICOMUNISTE”. În același timp, crucea comemorativă de categorie națională, a “Rezistenței Anticomuniste”, reprezintă o datorie neonorată a Statului Român de a răsplăti pe aceia care s-au opus instaurării dictaturii comuniste, suferind pentru aceasta.

Având în vedere urgențele legislative pe care le are de discutat și aprobat Parlamentul României, este puțin probabil ca legile privind instituirea măcar a decorațiilor de categorie națională să fie votate de cele două Camere în timp util, lipsind astfel țara de posibilitatea de a-și răsplăti și onora cetățenii cei mai merituoși.

Evident, că odraslele bolșevicilor care ne-au adus comunismul – astăzi mari lideri politici, au adoptat doar de ochii lumii legea, însă nici până astăzi nu a existat voința politică de a transpune în fapte această lege care a fost, repet, ADOPTATĂ ȘI ESTE ÎN VIGOARE ÎNCĂ DIN ANUL 2001 !

Așa se face că, atunci când un înalt responsabil al Guvernului Ponta a fost întrebat de un bătrân deținut politic, cu 15 ani de temniță grea în spate, când se v pune în aplicare legea decorațiilor anti-comuniste, beizadeaua bolșevică i-a răspuns respectivului că momentan nu sunt bani alocați pentru aceste decorații, căci nu sunt metale rare disponibile pentru realizarea decorațiilor !

Însă nimic nu îi împiedică pe acești fățarnici să se premieze și să se felicite între ei pentru “lupta anti-comunistă” dusă doar din gură, în vreme ce adevărații eroi anti-comuniști se sting în mizerie și uitare.

 

Crucea mamii lor de bandiți !

Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *