Am asistat stupefiat din fața televizorului, la “Gala Foreign Policy Romnia: top 100 oameni care mic ara n direcii bune”, unde tot felul de ipochimene simandicoase, borfași cu gulere albe, devalizatori ai averii naționale (cu pedigriu securist), sau copchii de ștabi ai fostului regim comunist, au fost premiați pentru c “mișc țara” !

Premiile respective se vor un fel de recunoaștere public a meritelor unor romni care au fcut ceva pentru țara lor.

Și pentru c acum e la mare mod acum s te dai anti-comunist, au premiat și niște “anti-comuniști”, respectiv pe Andrei Muraru, directorul Institutului Crimelor Comunismului i al Memoriei Exilului Romnesc, care are “meritul” de a fi readus n atenia public crimele comunismului, reuind trimiterea n justiie a doi torionari !

Este o provocare s primesc acest premiu, pentru c implic riscul de a infirma speranele care se nasc odat cu el. Bolile trecutului de care sufer Romania nu s-au sfrit. Piedica major a fost faptul c oamenii i-au pierdut sperana c se mai poate judeca trecutul. Misiunea noastr este s nu uitm!”, a spus Andrei Muraru, la primirea premiului.

Discursul respectivului este copiat parc la indigo dup discursul ținut de Ellie Wiesel atunci cnd acesta era premiat pentru descoperirea și aducerea n fața justiției a criminalilor de rzboi naziști, vinovați de uciderea n mas a sute de mii de evrei.

Diferența fundamental dintre situația holocaustologilor de meserie și a comunistologilor de profesie este c n vreme ce primii au reușit s smulg recunoașterea statutului de victime pentru evreii salvați din lagrele morții și pentru copii acestora – la pachet cu niște compensații materiale substanțiale, la noi, de pe urma condamnrii comunismului, mnnc bine doar “cercettorii” crimelor comunismului, victimele fiind doar numere și nume fr chip, numai bune s dea de lucru puzderiei de institute de profil ce sug fonduri serioase de la Statul Romn.

Așa se face c, n loc s avem n primul rnd o recunoaștere public a meritelor celor care au luptat cu adevrat pentru țara lor, uneori cu arma n mn, mpotriva comunismului, astzi avem premii doar pentru cercettorii (unii dintre ei, culmea ! copii torționarilor sau nomenclaturiștilor comuniști – vezi cazul lui Vladimir Tismneanu) care se mpopoțoneaz cu “meritul” de a fi relansat n media vntoarea de naziști (pardon comuniști), aducnd dou fosile expirate n fața justiției, ca un fel de praf n ochii opiniei publice, care s justifice n fața lumii c ne-am ndeplinit norma și la condamnarea comunismului.

Pasionați de istoria mult prea veche ca s mai duc la pușcrie pe cineva, bravii noștri vntorii de comuniști sufer de orbire temporar cnd vine vorba de crimele recente ale comunismului – de la revoluția din decembrie 89 sau de la mineriade, pentru c Ion Iliescu este, nu-i așa, nc mult prea prezent n politica romneasc.

Și dac tot vorbim de recunoașteri de merite, merit s amintim un ludabil proiect de lege, conretizat printr-o ordonanț de guvern prin 2000, care deși a fost adoptat ca lege, NU A FOST PUS NICIODAT N APLICARE !

Este vorba de Ordonana de urgen a Guvernului nr.103/2000 privind decoraia “Crucea Comemorativ a Rezistenei Anticomuniste”– adoptat prin Legea nr. 767/2001, care dispunea “decorarea cetțenilor romni care au luptat mpotriva regimului comunist, au fost privați de libertate sau au fost deportați din motive politice, etnice sau religioase.

oug098-page-001 oug098-page-008

Memorabil este Nota de Fundamentare a Guvernului din anul 2000, cnd a emis ordonanța mai sus menționat:

Romnia este singurul stat european care nu are ordine proprii, ara fiind lipsit de posibilitatea de a onora naltele personaliti strine cu care suntem n contact i de a-i rsplti proprii ceteni merituoi. Spre a remedia mcar parial aceast situaie a fost emis O.U.G nr. 11/1998 privind instituirea Ordinul naional “Steaua Romniei”, aprobat i modificat prin Legea nr. 77/1999.

Prin Legea nr. 29/2000 privind sistemul naional de decoraii al Romniei s-a creat baza juridic necesar instituirii i acordrii a 33 de ordine, cruci, medalii i semne onorifice care acoper, practic, toate domeniile de interes major. Dintre decoraiile prevzute n lege, la ora actual, exist numai Ordinul Naional “Steaua Romniei”, reinstituit prin actele normative menionate mai sus, i “Crucea comemorativ a celui de-al doilea rzboi menionate mai sus, i “Crucea comemorativ a celui de-al doilea rzboi mondial 1941-1945”, instituit prin Legea nr.68/1994, cu modificrile ulterioare.

Ordinul Naional “Steaua Romniei” a acoperit ntr-o msur necesitile de protocol internaional. Lipsa celorlalte ordine naionale a pus, ns, numeroase probleme de protocol deoarece majoritatea statelor utilizeaz dou, trei sau mai multe distincii, echivalarea acestora fiind dificil sau neconvenabil fie prii romneti, fie prii strine. Existena practic i a altor distincii naionale romneti va uura schimbul de decoraii dintre Romnia i celelalte state, dndu-se posibilitatea onorrii unui numr mult mai mare de ceteni strini care au sprijinit i vor sprijini n continuare ara noastr.

Deoarece n conformitate cu art. 26 al O.U.G nr. 11/1998, republicat, Ordinul Naional “Steaua Romniei” nu poate fi conferit de Preedintele Romniei dect la maximum 10 ceteni romni pn la instituirea celorlalte decoraii naionale, pentru a putea rsplti faptele celor mai merituoi ceteni cu decoraiile naionale stipulate n lege, este imperios necesar instituirea ct mai urgent a decoraiei naionale “CRUCEA COMEMORATIV A REZISTENEI ANTICOMUNISTE”. n acelai timp, crucea comemorativ de categorie naional, a “Rezistenei Anticomuniste”, reprezint o datorie neonorat a Statului Romn de a rsplti pe aceia care s-au opus instaurrii dictaturii comuniste, suferind pentru aceasta.

Avnd n vedere urgenele legislative pe care le are de discutat i aprobat Parlamentul Romniei, este puin probabil ca legile privind instituirea mcar a decoraiilor de categorie naional s fie votate de cele dou Camere n timp util, lipsind astfel ara de posibilitatea de a-i rsplti i onora cetenii cei mai merituoi.

Evident, c odraslele bolșevicilor care ne-au adus comunismul – astzi mari lideri politici, au adoptat doar de ochii lumii legea, ns nici pn astzi nu a existat voința politic de a transpune n fapte aceast lege care a fost, repet, ADOPTAT ȘI ESTE N VIGOARE NC DIN ANUL 2001 !

Așa se face c, atunci cnd un nalt responsabil al Guvernului Ponta a fost ntrebat de un btrn deținut politic, cu 15 ani de temniț grea n spate, cnd se v pune n aplicare legea decorațiilor anti-comuniste, beizadeaua bolșevic i-a rspuns respectivului c momentan nu sunt bani alocați pentru aceste decorații, cci nu sunt metale rare disponibile pentru realizarea decorațiilor !

ns nimic nu i mpiedic pe acești fțarnici s se premieze și s se felicite ntre ei pentru “lupta anti-comunist” dus doar din gur, n vreme ce adevrații eroi anti-comuniști se sting n mizerie și uitare.

 

Crucea mamii lor de bandiți !

Mihai Rapcea

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer