Citeam azi pe MEDIAFAX despre proiectul de lege al PDL-ului, depus miercuri la Parlament, pentru reducerea numrului de semnturi necesare pentru nregistrarea unui partid politic, de la 25.000 la 500 de semnturi.

Este nevoie de participare, de implicare, nu de o barier ridicat birocratic.” – ar fi declarat la conferința de pres organizat pe acest subiect, purttorul de cuvnt al PDL.

Evident c existența unui astfel de proiect m entuziasmeaz n aceste zile mohorte, ns cum am trecut demult de vrsta naivitții, nu pot s nu m ntreb de ce abia acum, și de ce PDL ?!

afis-pcr-pdl-usl

Cci au trecut 23 de ani de guvernri neo-comuniste, n care aceiași actori ai politicii romnești, proveniți din marele bazin politic al PCR-FSN-FDSN-PDSR-PSD, se schimb unii pe alții, la Putere.

Dac n 1990 puteai nregistra un partid politic cu doar o sut de semnatari, s-a ajuns ca astzi s trebuiasc s aduni 25.000 de semnturi și s ndeplinești nenumrate alte condiții pentru a accede la viața politic (participri la nivel național la alegeri – pentru a nu fi radiat ca partid, taxe de nscriere n alegeri de 1000 euro pentru fiecare candidat la alegerile parlamentare, etc.)

Cum s-a ajuns aici ? S-a ajuns aici pentru c, dup buimceala general din 89, cnd romnii de bun credinț au nțeles cine sunt cei care au acaparat puterea, s-au revoltat. Și au primit btele minerilor n cap n Piața Universitții, sediile partidelor anti-comuniste fiind devastate.

Apoi, comuniștii de la putere au nceput s ngrdeasc accesul la scena politic prin tot soiul de reguli, din ce n ce mai drastice, pentru a se asigura c romnii nu vor avea nici o altervativ la alegeri, dect aceiași neo-comuniști, vopsiți n culorile aparente ale unor așa-zise tabere adverse. Și astfel au trecut 23 de ani.

Astzi, cnd frații vitregi PSD și PDL, proveniți prin diviziune celular din același printe PDSR, se bat pentru bruma de avere strmoșeasc, rmas de prduit, se fac strategii și jocuri, pe spinarea noastr, a romnilor simpli.

Ce alt instrument mai bun de captare a bunvoinței populare poate fi folosit, dect mirajul libertții politice ?! V dm dreptul s v faceți din nou o puzderie de partide, n numele libertții de participare la viața politic – ne spune acum PDL-ul. Dar de ce nu ați fcut-o ct ați fost voi puternici, la guvernare, ani și ani de-a rndul ?! ntreb eu. De ce veniți acum cu mirajul unei libertți politice pe care ne-o fluturați pe sub nas doar pentru a capta bunvoința poporului pentru un partid care a dezamgit, care este deja ajuns la capt de linie, n lada de gunoi a Istoriei.

Credeți c așa vom uita ct ați furat ? Ct ne-ați mințit ? Sau este doar o manevr abil care, dac va avea succes, sperați voi c va frmița puterea atot-puternicului PSD, și v va mai da vou o șans s supraviețuiți politic ?

Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.