Mie mi place tot circul sta al arestrilor.

D prostimii senzaia cmoralas-a pogort din tratatele academice direct pe pmnt – i apoi la televizor. Da, mi plac arestrile, fiindc e chiarfunnys vezi cte un mahr obinuit s-l pupe toat lumea n cur, luat de ceaf i nghesuit n dub, dar nu sunt att de prost s nu captez, cu vrful nasului, aroma plasticoas deshow.

Un mareshowal “dreptii” i al “justiiei” a nceput n Romnia. Un spectacol numai bun s dezamorseze, ct de ct, frustrarea post-revoluionar a romnilor care au rmas cu degetul n fund i care se uit a pagub la jmecherii din fosta securitate i la copiii lor cum au privatizat o fabric de stat, falimentnd-o rapid, din incapacitatea de a nelege dinamica pieei i fiindc s-au lcomit la profituri mari. Sau cum fel de fel de beizadele analfabete s-au infiltrat n corporaii i le cpueaz din greu, basculnd bugetele unor departamente ntregi n firmele “de cas”. (Nu tiai c aa merg lucrurile? Aflai acum.)

n ochii unui romn simplu care se uit seara la televizor i i vede patronul nctuat, pare foarte OK tot ce se ntmpl.

“Nenorocitul dracului, numai eu tiu ct a furat, ct de prost ne-a pltit i ce incapabil este!” – i spune bietul om, rcorindu-se cushow-ul.

Dar nimeni nu-i spune, cu subiect i predicat, c pucria nu e suficient.

Nu, nu e destul s cobori din lux i s dormi pe pat de cazarm. Nu e destul s fii inut departe de porelanuri i s mnnci din gamele de inox. i nu e destul s faci pipi la buda turceasc, tu obinuit fiind cu bi parfumate.

Iat de ce!

Licheaua mbrcat n costum Armani a avut grij s-i treac averea pe numele copiilor sau – dracu’ s-o pieptene! – al interpuilor de ncredere. De la imobile i conturi, pn la aciuni i companii.

Ei bine, n cazul sta, pucria nu face nici dou parale. Pn nu i se confisc tot avutul pe care nu poate s-l justifice, este n van att clinchetul cristalin al ctuelor, ct i spectacolul mediatic.

De unde ai tu 1 miliard de euro n diverse conturi? De unde ai kilograme de aur i platin? De unde ai avutbanis atrni pe perei Picasso, Klimt sau Dali? Justific! Arat facturi, arat chitane, arat tot sitemul contabil din care s reias c profitul tu, obinut cinstit, justific toate astea! Nu poi? Atunci…

S fim realiti, 3 ani de pucrie i, apoi, ntoarcerea ntr-un paradis furat nu e chiar dreptate. Sunt unii cu oriciul att de gros, nct condiiile de penitenciar i las indifereni. útia sunt imuni la pedeaps i, mai ales, la reeducare.

Domnilor, facei-ne s credem cmoralachiar a cobort pe pmnt, de acolo, din tratatele academice!

Confiscai averile care nu pot fi justificate!

de Mihai Alexandrescu, de pe dezbaterea.ro

comentariu rapcea.ro: subscriu n totalitate la articolul de mai sus. Ceva ceva s-a ncercat s se fac. Spre exemplu, modificarea codului de procedur penal de anul trecut, menținut prin versiunea actual a prevederilor privind confiscarea special și confiscarea extins, d posibilitatea judectorului s urmreasc și s confiște bunurile aflate n proprietatea altora, dac exist suspiciuni c acestea au fost puse pe numele respectivilor de ctre inculpat, cu scopul sustragerii de la executare.

Originea rului vine de la javra și criminalul de Ion Iliescu, care n 22 ianuarie 1990 a avut drept prim grij abrogarea legii ilicitului. prietenii (lui) știu de ce, nu-i așa ?! Chiar și numai pentru asta, ar merita mpușcat ca un cine.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.