Poliția a anunțat că a deschis o anchetă cu privire la autoturismul BMW implicat într-un accident la Plopeni și care avea pe capota din față, în locul siglei mărcii, o svastică, simbol nazist a cărui expunere publică este interzisă în România.

Comisarul-șef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, a precizat că față de șoferul care s-a aflat la volan marți noapte, când s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind articolul 4, aliniatul 1, din OUG 31/2002, care face referire la interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii. Articolul invocat pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecționarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum și deținerea în vederea răspândirii sau vânzării a unor astfel de simboluri.

Comisarul-șef a precizat că, în funcție de ceea ce va rezulta din anchetă, cercetările pot fi extinse și față de primul proprietar al mașinii sau alte persoane care ar avea legătură cu confecționarea și expunerea însemnului interzis.

Marți, în jurul orei 22.30, pe DN 29, în curba de la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, șoferul BMW-ului, identificat de poliție în persoana lui Vasile Mighelschi, în vârstă de 29 de ani, din Plopeni-Salcea, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, a lovit și distrus un gard pe aproximativ 12 metri și s-a oprit în peretele casei unei familii. Șoferul a plecat de la fața locului cu o altă mașină, prezentându-se abia a doua zi la poliție. Martorii accidentului au relatat că șoferul se clătina, părând a fi în stare avansată de ebrietate. Cum însă acesta nu a provocat decât pagube materiale, fără victime, accidentul a fost încadrat la tamponări, astfel că șoferul va scăpa ușor din această poveste.

După ce au efectuat verificări în baza de date și l-au căutat pe proprietar, polițiștii avea să afle că în dimineața accidentului, pe 4 martie, autoturismul a fost cumpărat cu acte de vânzare-cumpărare de tânărul de 29 de ani de la un alt tânăr de 30 de ani, tot din Plopeni.

Dosarul privind zvastica de pe BMW a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în primă fază urmând să fie audiat tânărul care s-a aflat la volan.

comentariu rapcea.ro: este enervant zelul cu care autoritățile se grăbesc să condamne tot ceea ce nu înțeleg sau le-a fost impus din afară, de propaganda sionisto-reptiliano-șerpiliană. În cazul de față, vorbim de swastika, un simbol străvechi solar, întâlnit în toate civilizațiile străverchi. La indieni el este încă la mare preț, și tare aș vrea să văd ceva indieni veniți prin România cu mașini cu swstika, sau cu haine sau genți brodate cu simbolul succesului sau al victoriei. Ce facem cu indienii, îi arestăm pe toți pentru că afișează swastika ?!
Sau, cel mai tare ar fi ca procurorii să emită un mandat de arestare pe numele lui Budha, pentru că – nu-ia ala, e cam nazist !
Simplificarea și generalizarea duse la extrem, pot duce la situații hilare. Să nu uităm că majoritatea simbolurilor străvechi, cu un impact major în subconștientul colectiv al Umanității, au fost preluate și folosite de diferite mișcări sociale sau comunități, care le-au denaturat sensul inițial. 
Spre exemplu, inorogul (folosit și de mine). Animal mitologic, simbol al purității primordiale (putea fi îmbânzit doar de către o fecioară !), dar și al mentalului trezit (calul – simbolul minții, purtătorul cornului – simbol al celui de-al treilea ochi, și al străpungerii realizate către supra-mental) devine simbolul homosexualilor în vremurile moderne – prin confiscarea acestuia. La fel și curcubeul – cunoscut inițial drept simbolul legământului făcut de Creator cu Umanitatea, devine steagul homosexualilor.
Ar trebui acum (dacă societatea ar condamna prin lege homosexualitatea), să interzicem simbolul unicornului și al curcubeului, doar pentru că niște imbecili s-au gândit să îl folosească ei la un moment dat !?

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer