Feed on
Posts
Comments

Poliția a anunțat că a deschis o anchetă cu privire la autoturismul BMW implicat într-un accident la Plopeni și care avea pe capota din față, în locul siglei mărcii, o svastică, simbol nazist a cărui expunere publică este interzisă în România.

Comisarul-șef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, a precizat că față de șoferul care s-a aflat la volan marți noapte, când s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind articolul 4, aliniatul 1, din OUG 31/2002, care face referire la interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii. Articolul invocat pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani răspândirea sau vânzarea, prin orice mijloace, ori confecționarea de simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe, precum și deținerea în vederea răspândirii sau vânzării a unor astfel de simboluri.

Comisarul-șef a precizat că, în funcție de ceea ce va rezulta din anchetă, cercetările pot fi extinse și față de primul proprietar al mașinii sau alte persoane care ar avea legătură cu confecționarea și expunerea însemnului interzis.

Marți, în jurul orei 22.30, pe DN 29, în curba de la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, șoferul BMW-ului, identificat de poliție în persoana lui Vasile Mighelschi, în vârstă de 29 de ani, din Plopeni-Salcea, a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, a lovit și distrus un gard pe aproximativ 12 metri și s-a oprit în peretele casei unei familii. Șoferul a plecat de la fața locului cu o altă mașină, prezentându-se abia a doua zi la poliție. Martorii accidentului au relatat că șoferul se clătina, părând a fi în stare avansată de ebrietate. Cum însă acesta nu a provocat decât pagube materiale, fără victime, accidentul a fost încadrat la tamponări, astfel că șoferul va scăpa ușor din această poveste.

După ce au efectuat verificări în baza de date și l-au căutat pe proprietar, polițiștii avea să afle că în dimineața accidentului, pe 4 martie, autoturismul a fost cumpărat cu acte de vânzare-cumpărare de tânărul de 29 de ani de la un alt tânăr de 30 de ani, tot din Plopeni.

Dosarul privind zvastica de pe BMW a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în primă fază urmând să fie audiat tânărul care s-a aflat la volan.

comentariu rapcea.ro: este enervant zelul cu care autoritățile se grăbesc să condamne tot ceea ce nu înțeleg sau le-a fost impus din afară, de propaganda sionisto-reptiliano-șerpiliană. În cazul de față, vorbim de swastika, un simbol străvechi solar, întâlnit în toate civilizațiile străverchi. La indieni el este încă la mare preț, și tare aș vrea să văd ceva indieni veniți prin România cu mașini cu swstika, sau cu haine sau genți brodate cu simbolul succesului sau al victoriei. Ce facem cu indienii, îi arestăm pe toți pentru că afișează swastika ?!
Sau, cel mai tare ar fi ca procurorii să emită un mandat de arestare pe numele lui Budha, pentru că – nu-ia ala, e cam nazist !
Simplificarea și generalizarea duse la extrem, pot duce la situații hilare. Să nu uităm că majoritatea simbolurilor străvechi, cu un impact major în subconștientul colectiv al Umanității, au fost preluate și folosite de diferite mișcări sociale sau comunități, care le-au denaturat sensul inițial. 
Spre exemplu, inorogul (folosit și de mine). Animal mitologic, simbol al purității primordiale (putea fi îmbânzit doar de către o fecioară !), dar și al mentalului trezit (calul – simbolul minții, purtătorul cornului – simbol al celui de-al treilea ochi, și al străpungerii realizate către supra-mental) devine simbolul homosexualilor în vremurile moderne – prin confiscarea acestuia. La fel și curcubeul – cunoscut inițial drept simbolul legământului făcut de Creator cu Umanitatea, devine steagul homosexualilor.
Ar trebui acum (dacă societatea ar condamna prin lege homosexualitatea), să interzicem simbolul unicornului și al curcubeului, doar pentru că niște imbecili s-au gândit să îl folosească ei la un moment dat !?
loading...

9 Responses to “Dosar penal pentru svastica nazistă de pe BMW-ul implicat într-un accident la Plopeni”

 1. Ramo says:

  @Rapcea: “propaganda sionisto-reptiliano-șerpiliană”

  Esti si fan Lorin Fortuna? Asta iti mai lipsea!?…

 2. etefleosch says:

  @rapcea
  poi ia fa-ti meseria si pune-ti serviciile la inaintare.
  Hai ma sa vada cititorii ( 0.0005% cat oi fi eu si Ramo ) ca inima si mintea iti sta unde-ti sta vorba. Du-te la proces pentru svastica mori si-ti va fi blogul plin de laudatori.

  Ba sunteti culmea astia cu CIP-ul. www are in el 666, cip-ul are in el 666, codul de bare are in el 666, da swastica nu, aia e totul ok si va subjuga astia constiinta ca nu va puteti tatua swastica in frunte si pe varful p..i. Sionistii si reptilienii sunt naspa ca nu va lasa cu svastica la gat da voi ca vreti sa scoateti codul de bare, www si cipul din uz voi sunteti normali.

 3. MR says:

  @Ramo
  NU ! Sunt fan Nimic Nou :))) cauta pe youtube

 4. Marius says:

  Dușmanul e întotdeaua Fascist -doctrina tov.Stalin.Așa și?Ce brânză o să.i facă BMW istului?Și așa sa interzis și secera și ciocanul de nu mai muncește nimeni,,de frică” đŸ™‚ Apropo mai pune cititori,că nu toți-s comentatori Fleașcă.

 5. Toshiro Mifune says:

  Svastica pe care o avea ăla pictată pe mașină nu e svastica nazistă, nu e simbol nazist! Punct! Dar cine să se prindă, Garcea?! ”Autoritățile” din Ghiobîrlauritania nici măcar nu trebuiau să se gîndească să inițieze ceva în contra fraierului care, fie zis, cre’ c-a și vrut să pară el jmecher! El sau cine-o fi pictat aia! Deci pur și simplu nu e simbol nazist, lăsa-ți-l pe cocalar în pace!

 6. Toshiro Mifune says:

  lăsați-l, pardon

 7. A Nazi says:

  Lasati omul sa aiba propria opinia si sa si-o exprime javre nenorocite!Inca existem,vom exista cat vor exista si motive sa existam.Va plangeti de aia pe care-i numiti “rromi” si totusi interziceti simbolurile naziste.Fiecare crede ce vrea,fiecare are dreptul dat de natura sa fie cum doreste sa fie.

 8. Narcis-vasile says:

  Dar de nu s-au grăbit să-l aresteze și pe Ponta cel ce purta tricou cu Che Guevara și simboluri comuniste,că și astea sunt interzise prin lege ?

 9. 14SS88 says:

  In primul rand aia nu era svastica nazista, in al 2-lea rand UNDE PULA MEA ESTE DEMOCRATIA?! Unde este dreptul la libera exprimare?! Fiecare are dreptul sa creada ce vrea! Eu am luat amenda pentru ca am incercat sa-i explic unui militian prost ca svastica este un semn aducator de noroc, dar cu cine sa vorbesti futui in gura de analfabeti!Iar tiganii care fac tot felul de crime, furturi..etc nu patesc nimic. Asta este prieteni. aa si SIEG HEIL!

Leave a Reply