Cred c ntr-una din zile voi face o nefcut. Circul și eu ca orice șofer, cu mașina. Nu e vina mea, nu e un lux, e o necesitate, care mi salveaz timp. ns NU ACCEPT s m transform n victim doar din simplul motiv c mi permit s merg cu mașina personal.

Nu accept s mi se bage mna n buzunar. Dup ce c Statul m fur cu fiecare litru de motorin, obligndu-m s-i pltesc autostrzi pe care nu le face, drumuri pe care nu le repar, bnci pe care nu le-am falimentat eu, mai trebuie s pltesc și cnd parchez. ntr-un oraș supra-aglomerat, cum gsesc și eu un loc liber de parcare, imediat apare un țigan care d din mini, de zici c l-am angajat eu s m dirijeze. De parc eu aș parca vreun Boeing 747 dup aterizare, sau de parc abia mi-am luat carnetul și am nevoie de ajutor. Am carnet de șofer de la 18 ani și am condus aproape zilnic. Și atunci cum s nu te enervezi ?!

Așa ca azi am ieși din mașin, n fața biroului meu, unde parchez de fiecare dat, și l-am alergat pe țigan. L-am alergat s-l prind, nu doar așa, s-l gonesc. S-L PRIND ȘI S-L BAT !

Unde erai m, futu-ți morții mtii, ast iarn, cnd nici primria și nici voi, aștia care o frecați aiurea, din mila publicului, nu puneau mna pe o lopat ? De ce trebuie s-ți dau eu ție bani ? Ca s nu mi zgrii mașina ? M șantajezi, cu țigania ta tupeist ? ASTA E STRADA MEA, E ORAȘUL MEU ! EU MUNCESC ȘI PLTESC CA S TRIESC AICI ! Afar din orașe cu toți atrntorii, cu toți parcagii, cu toți inutilii care triesc ( ȘI NC BINE !) FR S PRODUC NIMIC !

Iar ia care le plng de mil acestor rebuturi umane, gen ce vrei frate s fac, s se-apuce s fure, s dea n cap ? le rspund: i-ai m tu acas, dac ți-e mil de ei. Fii bun creștin și ține-i tu. Eventual gsește-le o munc cinsitit, s vedem, o s stea, s munceasc ?! S SE APUCE DE O ACTIVITATE UTIL CELORLALȚI !? Din experiențele trecute ale unor organizații creștine, caritabile, care au vrut s “salveze” oameni ai strzii, promotorii acestor organizații au ajuns la concluzia paradoxal c acești oameni iubesc starea n care se afl, nu vor altceva. Pentru c e greu s ai responsabilitți, s muncești, s faci ceva. E mai ușor s stai toat ziua degeaba, cu mna ntins. n cazul de faț, s speculezi frica oamenilor care au mașini ct de ct bune, și care din teama de a nu și le vedea cu cauciucuri tiate, sau zgriate, PLTESC TAX DE PROTECȚIE A MAȘINILOR LA PARCAGII ! Pentru c asta pltiți n realitate, chiar dac nu vreți s recunoașteți ! Tax de protecție ! Trim ntr-un oraș n care mafia parcagiilor s-a ntins ca o cium ! Cci mafia sicilian de prin filme, e o glum faț de mafia țigneasc a parcagiilor. Proprietaru de afacere pltea mafiei taxa de protecție lunar, pe cnd la parcagiu tu o pltești zilnic, pentru simplul fapt c ai ndrznit s ți scoți mașina n oraș.

Parcagii sunt organizați piramidal, pltesc taxa „de loc” pe zona pe care stau, mai sus, șefilor, care cotizeaz și ei la rndul lor, ai sus, polițiștilor stradali, și tot așa.

Și nu e vorba de un leu, doi, acolo. Bucureștiul e plin de mașini scumpe, c deh, romnul e fudul. n fiecare lun, parcagii colecteaz de la șoferi sute de mii de euro. E o afacere de milioane, n care cștigi doar dnd din mini. Nu m credeți !? S facem un calcul.

Un articol din 2008 zice c la acea vreme n București circulau zilnic peste un milion de mașini. Deși cifra probabil c s-a dublat ntretimp, pentru comoditatea calculului, s rmnem la un milion de mașini. Hai s spunem c jumate parcheaz n zone unde nu sunt parcagii. Din astea, jumtate spunem c parcheaz n parcri cu plat, private, etc. S zicem c rmn doar 100.000 de mașini (doar 10% din total !) care parcheaz n zone cu parcagii. Și din aștia, s zicem c doar jumate dau bani la parcagii, adic 50.000 de mașini. S zicem c o medie ar fi de 3 lei de mașin, deși unii dau mult mai mult. 50.000 de mașini nmulțit cu 3 lei, fac 150.000 lei, adic 33.333 euro. Doar pe o zi ! Ce afacere produce 33 de mii de euro pe zi ? Și este o cifr aproximativ ! Bani din nimic ! Bani din frica fraierilor.

Eu nu am mașin scump, și nici nu-mi pas dac mi-o zgrie careva. Cnd se adun mai multe zgrieturi, o duc la vopsit și asta e. Dar celorlalți le pas, iar aici e vorba de sume mari de bani. Pentru un loc de parcare pe strada Doamnei, la Universitate, n centrul vechi, un țignoi dinsta stmb din nas dac i lași 5 lei. Și nu face nimic. Doar pzește trotuaru. Le-a luat msa trotuar ?! Cnd ne-au ocupat ciorile astea orașul, trotuarele, locurile de parcare ? Iar ei se nmulțesc. Mine ce ne vor mai lua ? Cci nu le va ajunge.

Eu am refuzat și voi refuza mereu s triesc guvernat de fric. Frica de a nu-mi fi zgriat mașina. Refuz s dau bani la acești cerșetori agresivi, care se nmulțesc mai repede dect pduchii.

Statul, infrastructura de servicii sociale, pe care noi, oamenii care muncim și pltim impozite, le susținem, vor sucomba sub asaltul acestor cpușe care nu au nici un scop al existenței n afar de acelaș de a se perpetua masiv. Mai c-mi vine s m nscriu n masoneria aia cea mai ocult și s votez cu dou mini eradicarea UMANITȚII, dac asta tinde s ajung UMANITATEA.

Azi, nu l-am prins, din pcate. Dar o s-l prind poate mine…

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer