Fapt divers…

Ieri eram la spital la cineva apropiat, și cum stăteam noi la povești, despre ce mănâncă blonavul, ce are voie, ce n-are voie, cu sare, fără sare, etc., să ne mai treacă timpul, un alt vizitator al bolnavului o dă pe povești despre vindecări miraculoase. Respectivul nu mă cunoștea, nu îmi știa istoricul cu MISA.

Și ne povestește despre o colegă de serviciu de-a lui, o frumusețe de femeie, măritată, care s-a trezit în urmă cu 15 ani, diagnosticată cu un cancer generalizat, cu metastaze și tot tacâmu. Medicii de la Fundeni o trimiseseră acasă să moară, îi mai dăduseră cam 2-3 luni de trăit, bărbatu-su era disperat. Și au auzit de Gregorian Bivolaru. Mi-a povestit tipu cum tipa, cu bărbatus-u îl așteptau până pe la 2 noaptea pe Bivolaru, pe niște străduțe prin Ferentari, când venea acesta să vorbească cu lumea care îl aștepta. Eu tăceam, și nu ziceam nimic, curios de continuare. Omu nu știa câte nopți dinastea albe petrecusem și eu pe la Peleaga, în așteptarea lui Grieg.

Și omu ne-a povestit cu GB i-a dat tipei să țină regimul Oshawa și cum venea sărăcuța la muncă cu grâu fiert și hrișcă prăjită. Cică femeia s-a salvat și trăiește bine-mersi și astăzi, ba a făcut și un copil.

M-aș fi bucurat să pot pune relatarea aceasta atunci când lumea îl porcăia la mine pe site pe GB despre Diana Dobrin, Cristina Găină, Monica Ceșa și alte colege de-ale noastre răpuse de cancer. Adevărul este că nimeni nu îți poate garanta eficacitatea unui tratament. La unii funcționează, la alții nu. E de vină GB pentru asta ?

Am băgat treaba asta așa, pentru egalitate de tratament și spirit de dreptate. Deci GB a salvat și vieți, iar aseară am avut o dovadă “întâmplătoare” (pentru cei ce cred că există întâmplare).

Și că tot vorbim despe subiectul ăsta, Gegorian Bivolaru și MISA, am mai primit o informație din “interior” care sună așa: cică GB ar fi comunicat apropiaților săi că “misiunea spirituală a acesei școli de yoga a eșuat”. Acuma, eu mă întreb, la care misiune spirituală se referea Gregorian Bivolaru ? La salvarea planetei Pământ ? Se pare că Pământul o duce bine mersi în continuare, ba chiar îl așteaptă multe chestii bune, dacă e să ne luăm după ultimul mesaj al lui GB privind anul 2014.

Sau o fi vorba de misiunea spirituală a României ? Atunci povestea capătă o altă conotație, căci nu se poate să nu faci legătura între fuga lui GB din țară, dosarele penale la adresa a peste 20 de membrii din conducerea MISA, în frunte cu GB, și ratarea misiunii… caz în care constatarea emisă de GB semnifică faptul că în lipsa lui, sub presiunea dosarelor penale, MISA se prăbușește ca un castel din cărți de joc…

Personal, interpretez altfel spusele lui GB. Adevărata misiunea spirituală a MISA-ei trebuia să fie elevarea spirituală în primul rând a cursanților, care urmau să devină adevărate focare de spiritualitate – și care să transforme, la rândul lor, întreaga societate și apoi întreaga lume.

Dacă BG recunoaște că MISA a eșuat, înseamnă că ea a eșuat în primul rând în asigurarea unei metodologii funcționale – care aplictă fiind de către cursanți, să îi conducă pe aceștia, “cu ușurință” (cum afirma GB de fiecare dată, despre fiecare tehnică nouă pe care o revela “în premieră planetară”), la transformări spirituale profunde, cu alte cuvinte, la Îndumnezeire, la Sfințenie.

Că la MISA oamenii nu prea sunt sfinți, o știe cam oricine care a trecut pe acolo. În ultimii ani, în mesajele lui, GB insista pe starea de larvaritate în care cursanții continuă să se complacă, deplângea faptul că oamenii nu obțin rezultate pentru că nu pun în practică ceea ce au învățat la cursurile de yoga, și ca atare, nu se “transformă”. Avea loc, cu alte cuvinte, un transfer de responsabilitate de genul “nu sunt eu, sau metoda predată, vinovate că nu obțineți voi rezultatele scontate, vinovați sunteți voi, că nu practicați destul.” Oare așa să fie ? Foarte mulți colegi rămași în continuae la MISA se auto-culpabilizează că nu practică suficient, iar restul doar mimează stări și atitudini spirituale, de multe ori mințindu-se pe ei înșiși într-un suprem efort de auto-iluzionare, pentru a se putea accepta așa cum sunt, în așteptarea marilor evenimente profețide de GB și acoliții lui (trecerea în Satya Yoga, a doua venire a lui Hristos, venirea extratereștrilor beneficiu, etc, etc.).

Și atunci, pun eu o întrebare logică: e ceva în neregulă cu noi toți ? Cu toți cei care am fost (sau sunt în continuare, de zeci de ani), la MISA ? Sau e ceva în neregulă cu metoda, cu școala ? Căci nu se poate ca din zecile de mii de cursanți, nici unul să nu fi obținut rezultatele mulțumitoare, care să ducă la recunoașterea unanimă a valorii spirituale a respectivului, și implicit a școlii. Asta înseamnă că toți suntem rebuturi ale experimentului social numit MISA ? Că nu am practicat suficient ? Ce trebuia să facem mai mult sau mai bine, ca misiunea spirituală a școlii să nu eșueze ? Mai multe uddyana banda ?  Mai multă laya yoga ? Mai multe nauli ? Mai multe oli mudras ? Mai mult amor cu continență ? Mai multe binecuvântări ? Eu cred că am făcut din toate, suficient. Am pus mult suflet, uneori am și exagerat, pe principiul că salturile spirituale se obțin cu supra-eforturi. Țin minte perioada când făceam meditație câte 5 ore pe noapte, sau când făceam oli mudras din 3 în 3 sau din 6 în 6 ore, zile în șir. Sau când făceam câte 6 ore de uddhiana bhanda și nauli, încontinuu. De amor cu continență nu mai zic, acolo cred că am depășit norma cu toții. Și atunci ? Unde e greșeala, de ce a eșuat MISA ?

Și pentru că tot am început să îmi spun părerea, o să o spun până la capăt. Eu cred că MISA a căzut la testul moralității. Am reținut un citat, dintr-un curs de anul 1 de yoga, care spunea așa: (citez din memorie) “La fel cum apa se scurge dintr-un burduf găurit, la fel se scurge realizarea spirituală dintr-un adept care nu respectă perceptele morale (yama și nyiama).” Observându-mi foștii colegi de curs, observ cum unii dintre ei (mai ales cei din conducerea MISA, în frunte cu Gregorian Bivolaru) sunt mai puțin omenoși, mai puțin morali decât erau când au intrat în această aventură, numită MISA.

Greșeala a pornit de la început, din credința eronată a lui Gregorian Bivolaru, că poți face evoluție spirituală din tehnici și procedee copiate (furate) din cărți sau de pe-aiurea. Lipsa afilierii MISA-ei la o școală de yoga tradițională, autentică, a dus la eșecul recunoscut astăzi, cu amărăciune, de liderul ei.

 Așa se face că după 20 de ani de yoga, în loc să transformăm din rădăcini societatea, învârtim roți și ace de busolă…

Mihai Rapcea

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *