Ieri eram la spital la cineva apropiat, și cum stteam noi la povești, despre ce mnnc blonavul, ce are voie, ce n-are voie, cu sare, fr sare, etc., s ne mai treac timpul, un alt vizitator al bolnavului o d pe povești despre vindecri miraculoase. Respectivul nu m cunoștea, nu mi știa istoricul cu MISA.

Și ne povestește despre o coleg de serviciu de-a lui, o frumusețe de femeie, mritat, care s-a trezit n urm cu 15 ani, diagnosticat cu un cancer generalizat, cu metastaze și tot tacmu. Medicii de la Fundeni o trimiseser acas s moar, i mai dduser cam 2-3 luni de trit, brbatu-su era disperat. Și au auzit de Gregorian Bivolaru. Mi-a povestit tipu cum tipa, cu brbatus-u l așteptau pn pe la 2 noaptea pe Bivolaru, pe niște strduțe prin Ferentari, cnd venea acesta s vorbeasc cu lumea care l aștepta. Eu tceam, și nu ziceam nimic, curios de continuare. Omu nu știa cte nopți dinastea albe petrecusem și eu pe la Peleaga, n așteptarea lui Grieg.

Și omu ne-a povestit cu GB i-a dat tipei s țin regimul Oshawa și cum venea srcuța la munc cu gru fiert și hrișc prjit. Cic femeia s-a salvat și triește bine-mersi și astzi, ba a fcut și un copil.

M-aș fi bucurat s pot pune relatarea aceasta atunci cnd lumea l porcia la mine pe site pe GB despre Diana Dobrin, Cristina Gin, Monica Ceșa și alte colege de-ale noastre rpuse de cancer. Adevrul este c nimeni nu ți poate garanta eficacitatea unui tratament. La unii funcționeaz, la alții nu. E de vin GB pentru asta ?

Am bgat treaba asta așa, pentru egalitate de tratament și spirit de dreptate. Deci GB a salvat și vieți, iar asear am avut o dovad “ntmpltoare” (pentru cei ce cred c exist ntmplare).

Și c tot vorbim despe subiectul sta, Gegorian Bivolaru și MISA, am mai primit o informație din “interior” care sun așa: cic GB ar fi comunicat apropiaților si c “misiunea spiritual a acesei școli de yoga a eșuat”. Acuma, eu m ntreb, la care misiune spiritual se referea Gregorian Bivolaru ? La salvarea planetei Pmnt ? Se pare c Pmntul o duce bine mersi n continuare, ba chiar l așteapt multe chestii bune, dac e s ne lum dup ultimul mesaj al lui GB privind anul 2014.

Sau o fi vorba de misiunea spiritual a Romniei ? Atunci povestea capt o alt conotație, cci nu se poate s nu faci legtura ntre fuga lui GB din țar, dosarele penale la adresa a peste 20 de membrii din conducerea MISA, n frunte cu GB, și ratarea misiunii… caz n care constatarea emis de GB semnific faptul c n lipsa lui, sub presiunea dosarelor penale, MISA se prbușește ca un castel din crți de joc…

Personal, interpretez altfel spusele lui GB. Adevrata misiunea spiritual a MISA-ei trebuia s fie elevarea spiritual n primul rnd a cursanților, care urmau s devin adevrate focare de spiritualitate – și care s transforme, la rndul lor, ntreaga societate și apoi ntreaga lume.

Dac BG recunoaște c MISA a eșuat, nseamn c ea a eșuat n primul rnd n asigurarea unei metodologii funcționale – care aplict fiind de ctre cursanți, s i conduc pe aceștia, “cu ușurinț” (cum afirma GB de fiecare dat, despre fiecare tehnic nou pe care o revela “n premier planetar”), la transformri spirituale profunde, cu alte cuvinte, la ndumnezeire, la Sfințenie.

C la MISA oamenii nu prea sunt sfinți, o știe cam oricine care a trecut pe acolo. n ultimii ani, n mesajele lui, GB insista pe starea de larvaritate n care cursanții continu s se complac, deplngea faptul c oamenii nu obțin rezultate pentru c nu pun n practic ceea ce au nvțat la cursurile de yoga, și ca atare, nu se “transform”. Avea loc, cu alte cuvinte, un transfer de responsabilitate de genul “nu sunt eu, sau metoda predat, vinovate c nu obțineți voi rezultatele scontate, vinovați sunteți voi, c nu practicați destul.” Oare așa s fie ? Foarte mulți colegi rmași n continuae la MISA se auto-culpabilizeaz c nu practic suficient, iar restul doar mimeaz stri și atitudini spirituale, de multe ori mințindu-se pe ei nșiși ntr-un suprem efort de auto-iluzionare, pentru a se putea accepta așa cum sunt, n așteptarea marilor evenimente profețide de GB și acoliții lui (trecerea n Satya Yoga, a doua venire a lui Hristos, venirea extratereștrilor beneficiu, etc, etc.).

Și atunci, pun eu o ntrebare logic: e ceva n neregul cu noi toți ? Cu toți cei care am fost (sau sunt n continuare, de zeci de ani), la MISA ? Sau e ceva n neregul cu metoda, cu școala ? Cci nu se poate ca din zecile de mii de cursanți, nici unul s nu fi obținut rezultatele mulțumitoare, care s duc la recunoașterea unanim a valorii spirituale a respectivului, și implicit a școlii. Asta nseamn c toți suntem rebuturi ale experimentului social numit MISA ? C nu am practicat suficient ? Ce trebuia s facem mai mult sau mai bine, ca misiunea spiritual a școlii s nu eșueze ? Mai multe uddyana banda ? Mai mult laya yoga ? Mai multe nauli ? Mai multe oli mudras ? Mai mult amor cu continenț ? Mai multe binecuvntri ? Eu cred c am fcut din toate, suficient. Am pus mult suflet, uneori am și exagerat, pe principiul c salturile spirituale se obțin cu supra-eforturi. Țin minte perioada cnd fceam meditație cte 5 ore pe noapte, sau cnd fceam oli mudras din 3 n 3 sau din 6 n 6 ore, zile n șir. Sau cnd fceam cte 6 ore de uddhiana bhanda și nauli, ncontinuu. De amor cu continenț nu mai zic, acolo cred c am depșit norma cu toții. Și atunci ? Unde e greșeala, de ce a eșuat MISA ?

Și pentru c tot am nceput s mi spun prerea, o s o spun pn la capt. Eu cred c MISA a czut la testul moralitții. Am reținut un citat, dintr-un curs de anul 1 de yoga, care spunea așa: (citez din memorie) “La fel cum apa se scurge dintr-un burduf gurit, la fel se scurge realizarea spiritual dintr-un adept care nu respect perceptele morale (yama și nyiama).” Observndu-mi foștii colegi de curs, observ cum unii dintre ei (mai ales cei din conducerea MISA, n frunte cu Gregorian Bivolaru) sunt mai puțin omenoși, mai puțin morali dect erau cnd au intrat n aceast aventur, numit MISA.

Greșeala a pornit de la nceput, din credința eronat a lui Gregorian Bivolaru, c poți face evoluție spiritual din tehnici și procedee copiate (furate) din crți sau de pe-aiurea. Lipsa afilierii MISA-ei la o școal de yoga tradițional, autentic, a dus la eșecul recunoscut astzi, cu amrciune, de liderul ei.

Așa se face c dup 20 de ani de yoga, n loc s transformm din rdcini societatea, nvrtim roți și ace de busol…

Mihai Rapcea

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer