Am ajuns aseară acasă turtit de oboseală, semn că trebuie să repet procedurile de curățire a ficatului (cearcănele de sub ochi sunt la mine cel mai bun indicator în acest sens). Mă lungesc în fotoliul meu cel rabatabil, cu gândul să termin de citit Studiul China, o carte extraordinară, când, hop lângă mine și nevastămea. Care dă drumul la televizor, poate o mai prinde ceva interesant. Și tot zapând pe canale, ajunge de la Mazăre la Guță, taman la momentul în care o pirandă, aflată în studioul lui Dan Capatos, îl umplea de flegme pe regele manelelor, prin telefon. Ca la orice scandal, din curiozitate, te oprești măcar o clipă și întorci capul, să vezi cine și de ce se ceartă. Așa și cu nevastămea, stăpâna telecomenzii. Ei, și nu vă spun cum am citit eu încă un capitol din Studiul China, despre efectele caseinei (proteina din zerul de lapte de vacă), considerată principal factor declanșator al cancerului hepatic în prezența aflatoxinei, prinzând fără să vreau cu o ureche țigănelile pirandei guțomane.

Băi fraților, la un moment dat n-am mai rezistat ! Cum este posibil să acceptăm abrutizarea în direct, la ore de maximă audiență, a unui întreg popor ?! Imbecilizarea unei nații în curs de țiganizare ? Cine mama dracului face invitațiile, subiectele și regia acestor emisiuni ?! Cum pot să promoveze (și cu ce intenții !?) acești producători, stilul de viață al unui țigănoi umflat, afemeiat, care își laudă în direct, la tv, cearșafurile versace și ce mai are prin casă ?! Individul acesta, Guță, are 10 copii, făcuți cu mai multe femei. Penultima, piranda din studioul show-ului păcătos, venise să o ponegrească pe ultima achiziție a regelui manelelor, pe “beyoncee de România”. Băi oameni buni, chiar am înnebunit cu toții de acceptăm așa ceva, asemenea gunoaie de emisiuni ?! Păi, Dan Diaconescu cu epopeea Elodiei erau mici și nevinovați copii, pe lângă aceste dejecții revărsate la ora actuală pe ecranele TV. Am ajuns să ne uităm cu gura căscată cum un țigan care râgâie și cântă pe nas, gătește cu amanta gravidă iar aia îi zice, tai și pătrunjel, să pun în mâncare ?, iar ăla-i zice, taie, să vadă lumea că avem, da` nu-l pune. Tare aș vrea să văd măcar o dată mascații cum intră și peste ciorile astea care mătură banii de pe jos la parangelii și cântări, “fără număr”, să văd Fiscul care îi întreabă de unde au banii, și mai ales dacă i-au declarat undeva și au plătit impozit la ei.

Am văzut-o pe nevasta (cu care e cununat în Biserică – eu știam că preotul fără acte de la primărie nu-ți face cununia !) care îi reproșa lui Guță-moacă-de-maimuță că l-a suportat pe vremea când “îi dădea teroare”, și că ar vrea să o vadă pe actuala amantă dacă suportă să i se “dea teroare” !

Asta cu datul terorii, a fost maximă. Da maximă, am zis, vorba reclamei ! Parcă îl și văd pe Guță, lungit pe pat ca un rege, cu telecomanda în mână, iar pe telecomandă, doar două butoane: PANICĂ și TEROARE (telecomanda lui Salam are un buton în plus, acela de FORȚĂ – prietenii cocainei știu de ce…).

Devine evident faptul că fraierii se uită la scandal, iar protagoniștii câștigă bani din treaba asta:

Fascinația macabrului, a mizeriei morale este din păcate mult prea puternică. Prea mulți români rămân holbați cu orele la astfel de mizerii, de jeguri umane. Mă aștept ca după moartea (cât mai rapidă !)  a lui Guță, să apară, la fel ca după Bob Marley, tricouri cu moaca lui, și hipsteri fraieri care să-și aranjeze părul ca el. Că și acela a fost un amărât, la începuturi, ca și Guță, care trăia întro sărăcie lucie, de-i mureau viermii intestinali de foame în burtă. Și acela a făcut n-șpe copii cu n-șpe femei. Și amândoi cică sunt muzicani. De la sublim la ridicol nu e decât un pas, și mulți se-ncumetă să-l facă ! Întrebarea pe care o pune este: CÂT SĂ-I MAI SUPORTĂM !? CÂND ÎNCEPEM SĂ LE DĂM TEROARE !?

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer