Posted by
Nu o sa intru foarte mult in detalii, insapanain prezent i-ai folosit cel mai probabil in jocurile pe Xbox, cu ajutorul lui Kinect, o camera ce-tipermitesa controlezi miscarile din joc folosind propriile miscari, in timp real.

Kinect

Cum functioneaza?

Un senzor obisnuit de adancime ecompusdin doua parti, un proiector de fascicule infrarosii (IR) si o camera ce poate vedea in infrarosu.

Proiectorul transpune un model in infrarosu formatdinpuncte pe suprafata obiectelor iar camera il citeste si il transmite mai departe unui procesor care analizeaza distanta, forma, orientarea si pozitia obiectelor in functie decatde dispersate sunt acele puncte.

 

Proiectie cu puncte infrarosii

In urma citirii modelului de puncte, senzorul creaza o harta virtuala a “adancimii” spatiului citit, apoi iltransformaintr-o varianta 3d virtuala.

Bun. Avem senzor de adancime si ne putem juca peXboxcu Kinect. Acum ce mai urmeaza?Unde-i buba?

Tango(nu dansulciun proiect ce-i poarta numele, creat de Google), a fost lansat in Februarie, anul acesta si presupune introducerea acestor senzori in dispozitivele mobile.

La ce iti va fii “util” acest lucru:

  • vei puteacreafilme3d cu telefonul mobil
  • vei putea scana intreaga locuinta pentru a o reproduce in format 3d, astfel incat prietenii tai de pe facebook sa vada mai bine si restul baii cand iti faci poze in oglinda.
  • vei oferi de bunavoieajutor pentru indexarea interiorului cladirilor pentru Google See Inside (varianta de interior pentru GoogleStreet View) astfel incat Google sa stie daca in incaperea in care ai facut poza mancarii ce-ai postat-o pe Instagram stateai cu haine pe tine sau nu.
  • Vei putea afla ce poarta oamenii inhainesi sub haine, cu ajutor din partea senzorilor cu ultrasunete ce vin la pachet cu senzorii de adancime, si carepotscana in interiorul obiectelor.

 

Am zis ultrasunete? Ah, cum era sa uit..Ultrasunetele vor fii la pachet cu senzorii de adancime (probabil nu chiar atat de repede) pentru a te ajuta “doar pe tine” sa afli ce se afla dincolo de obiecte, in interiorul lor, sub haine, in bagaje etc, nicidecum pentru a-ti fii preluate aceste informatii si procesate ulterior.

Pana atunci, anul acesta incepe distractia
HTC anunta primul telefon cu senzor de adancime, HTC One M8

Proiectie cu puncte infrarosii

Mai multe detaliiaici

Articol scris de Sorin Botirla
Sursa:http://bindiribli.ro

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer