M trag de mnec cititorii c mi s-a preluat un articol de pe site de ctre unul dintre puișorii MISA, fr indicarea sursei traducerii.

Concret este vorba de “acharya” (nvțtorul !) Leonard, cu numele de familie zis Rduț.

Individul anunț cu emfaz la el pe site c “ncepe o nou perioad” de nscriere la cursurile lui de yoga (uitnd evident s spun c este afiliat și pred de fapt yoga nvțat la MISA). Uit s aminteasc și de mentorul su, Gregorian Bivolaru, la fel cum au “uitat” și soții Claudiu și Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Eugen Mrț, Narcis Tarcu și Dumnezeu mai știe cine a mai plecat de pe la MISA și și-a tras școal de yoga, dup chipul și asemnarea școlii-mam, MISA. Și mi preia fr nici o jen articolul tradus de IntenseLight, fr indicarea sursei sau persoanei traductorului !

acharya

Problema nu e c oamenii rspndesc yoga. Asta ar trebui s fie o chestie bun. Problema este c ei perpetueaz mai departe defectele, metehnele și scprile de ordin moral deprinse din pcate la MISA. Cine i-a ntlnit ntmpltor, știe despre ce vorbesc. Afemeiatul a rmas și a devenit și mai afemeiat. Ipocritul și mai ipocrit. Și toți au impresia c li se cuvine totul, c pot “mprumuta” fr datoria de recunoștinț de la cel de la care au luat, de la care au copiat. n cazul yogi lor, de la Gregorian Bivolaru. n cazul articolului despre care vorbeam, de la inteselight (cel care a efectuat traducerea), și n ultim instanț de la mine, de la blogul rapcea.ro.

Te ntrebi, de ce procedeaz pn la urm acești oameni, n acest fel ?! Din neglijenț, din nesimțire !? NU ! O fac pe deplin conștienți, ca și cel de la care au furat metoda de a fura. Sunt conștienți c indicnd sursa, curiosul se poate duce s sape mai departe. C atunci el nu va mai fii pentru discipolii si, “nvțtorul” care le știe ca mafalda, pe toate. și vor pierde acea aur de mister att de propice prostelii cursanților, splrii lor pe creier. E mișto s fi maestru, s ai oameni care te ascult cu gura cscat. S simți puterea absolut a credinței discipolilor n ceva mai mult dect ești, “transfigurarea” lor. Asta este plmada preferat, terenul propice excrocilor de tip spiritualist. Și atta timp ct vor exista naivi, vor exista și excrocii care s i exploateze, sub pretextul c i “nvaț”, c le “vor binele”, cu acea minuscul, neglijabil omisiune: adevrul, complet, adevrul total, care ne faci egali ntre noi, care ne coboar n colbul umilinței, alturi de cei care știu mai puțin dect noi.

Cum ar fi putut Leonard Rduț s citeze sursa traducerii, rapcea.ro !? Ce ar fi spus colegii si de la MISA c preia articole de pe site-ul “rtcitului” de Rapcea ?! Rușinic mi acharya !

UPDATE 17.04.2014: Pe Pagina adanima.org a aprut astzi cuvenita precizare c materialul respectiv a fost preluat de pe site-ul rapcea.ro. Deci, iat c s poate. Acest lucru mi d speranțe cu privire la Leonard Rduț, c poate depși hibele misane.

acharya

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *