Mă trag de mânecă cititorii că mi s-a preluat un articol de pe site de către unul dintre puișorii MISA, fără indicarea sursei traducerii.

Concret este vorba de “acharya” (Învățătorul !) Leonard, cu numele de familie zis Răduț.

Individul anunță cu emfază la el pe site că “începe o nouă perioadă” de înscriere la cursurile lui de yoga (uitând evident să spună că este afiliat și predă de fapt yoga învățată la MISA). Uită să amintească și de mentorul său, Gregorian Bivolaru, la fel cum au “uitat” și soții Claudiu și Simona Trandafir, Liviu Gheorghe, Eugen Mârț, Narcis Tarcău și Dumnezeu mai știe cine a mai plecat de pe la MISA și și-a tras școală de yoga, după chipul și asemănarea școlii-mamă, MISA. Și îmi preia fără nici o jenă articolul tradus de IntenseLight, fără indicarea sursei sau persoanei traducătorului ! 

acharya

Problema nu e că oamenii răspândesc yoga. Asta ar trebui să fie o chestie bună. Problema este că ei perpetuează mai departe defectele, metehnele și scăpările de ordin moral deprinse din păcate la MISA. Cine i-a întâlnit întâmplător, știe despre ce vorbesc. Afemeiatul a rămas și a devenit și mai afemeiat. Ipocritul și mai ipocrit. Și toți au impresia că li se cuvine totul, că pot “împrumuta” fără datoria de recunoștință de la cel de la care au luat, de la care au copiat. În cazul yogăi lor, de la Gregorian Bivolaru. În cazul articolului despre care vorbeam, de la inteselight (cel care a efectuat traducerea), și în ultimă instanță de la mine, de la blogul rapcea.ro.

Te întrebi, de ce procedează până la urmă acești oameni, în acest fel ?! Din neglijență, din nesimțire !? NU ! O fac pe deplin conștienți, ca și cel de la care au furat metoda de a fura. Sunt conștienți că indicând sursa, curiosul se poate duce să sape mai departe. Că atunci el nu va mai fii pentru discipolii săi, “învățătorul” care le știe ca mafalda, pe toate. Își vor pierde acea aură de mister atât de propice prostelii cursanților, spălării lor pe creier. E mișto să fi maestru, să ai oameni care te ascultă cu gura căscată. Să simți puterea absolută a credinței discipolilor în ceva mai mult decât ești, “transfigurarea” lor. Asta este plămada preferată, terenul propice excrocilor de tip spiritualist. Și atâta timp cât vor exista naivi, vor exista și excrocii care să îi exploateze, sub pretextul că îi “învață”, că le “vor binele”, cu acea minusculă, neglijabilă omisiune: adevărul, complet, adevărul total, care ne faci egali între noi, care ne coboară în colbul umilinței, alături de cei care știu mai puțin decât noi.

Cum ar fi putut Leonard Răduț să citeze sursa traducerii, rapcea.ro !? Ce ar fi spus colegii săi de la MISA că preia articole de pe site-ul “rătăcitului” de Rapcea ?! Rușinică măi acharya !

UPDATE 17.04.2014: Pe Pagina adanima.org a apărut astăzi cuvenita precizare că materialul respectiv a fost preluat de pe site-ul rapcea.ro. Deci, iată că să poate. Acest lucru îmi dă speranțe cu privire la Leonard Răduț, că poate depăși hibele misane.

acharya

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer