Feed on
Posts
Comments

Consumul de cannabis, chiar și ocazional, are efecte negative clare asupra creierului, au demonstrat cercetătorii. Chiar și persoanele care consumă acest drog doar o dată sau de două ori pe săptămână au de suferit în urma acestui obicei. Un studiu recent arată efectul pe care îl are asupra creierului consumul ocazional al acestei plante. Cercetări anterioare au demonstrat doar problemele care apar în cazul persoanele dependente, care consumă regulat marijuana. Oamenii de știință de la Universitatea Northwestern din Chicago și de la Facultatea de Medicină de la Harvard au analizat prin RMN creierul a 20 de tineri consumatori de cannabis, cu vârsta între 18 și 25 de ani. Ei au comparat apoi rezultatele cu cele ale unor tineri care nu luaseră niciodată acest drog. Cercetătorii au observat diferențe majore în două regiuni ale creierului, amigdala și nucleus accumbens. Acestea sunt legate de motivație, controlul emoțiilor și mecanismul dependenței. La tinerii care consumau ocazional cannabis amigdala era deformată, iar nucleus accumbens era mai mare decât în mod normal. Este interesant că aceste modificări au apărut la persoane care fumau doar o dată sau de două ori pe săptămână cannabis. Până acum se credea că un consum ocazional nu are efecte negative asupra organismului. „Oamenii cred că un consum în scop recreațional nu face rău, mai ales dacă se descurcă bine la muncă sau la școală, dar rezultatele noastre arată că nu este chiar așa”, a declarat profesorul Hans Breiter, unul dintre cercetători. Modificările în structura creierului apar chiar înainte de instalarea unei dependențe. Concluzia studiului a fost publicată în Journal of Neuroscience. Cercetarea va fi studiată și de specialiștii care analizează legătura între consumul de marijuana și bolile psihice. Sursa: Daily Mail, Science 2.0, MSN Health via descopera.ro

loading...

5 Responses to “Studiu medical recent despre efectele negative ale consumului de marijuana”

  1. iulian says:

    Da aceleasi”Studii Medicale” false care ne mint in continuare , eu stiu un caz in Spania (unde este tolerata Marijuana) care sa vindecat de CANCER ,si sunt mii de cazuri de vindecare cu Marijuana in toata lumea

  2. MR says:

    Mda, ideea e ca respectivii cercetatori nu s-au grăbit sa ne spuna si noua ce consecinte concrete au modificarile alea observate in creierul consumatorilor.

  3. Fymaaa says:

    Cercetarile din ultimii ani au demascat toata aceasta propaganda contra canabisului. Pe blogul nostru gasiti cateva documentare traduse care indica beneficiile extraordinare ale canabisului. Drept urmare in ultima vreme tot mai multe state americane si tari din lume decriminalizeaza consumul de canabis.

  4. Mai MIHAI aveam pretentii la tine. Corpul material acumuleaza materie dar cel spiritual cu ce se hraneste tot cu materie. Cred ca exista o legatura intre in hranirea corpului astral cu substante bine placute trupului. Mancati si beti acesta e trupul meu ce se frange pentru voi. Deci “trupul meu” se va frange band si mancand. Deci atentie “se va fringe”. Deci cu alte cuvinte esti ceea ce bei si mananci. In momentul in care nu se va mai “fringe trupul” ce se v-a mai intimpla cu “acel trup”?

Leave a Reply