Profesorul de sub-istorie Lucian Boia contrat la Humanitas de Mihai Tociu 24 04 2014 via Roncea RoIeri, 24 aprilie, la Librria Humanitas Cimigiu s-a lansat noul volum al lui Lucian Boia „Primul Rzboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretri“, (de la ora 19.00). La eveniment, alturi de autor, a vorbit i Gabriel Liiceanu, ne anunta sub forma de reclama, revista lui Ion Cristoiu (?), Historia.

Mihai Tociu, cunoscut cititorilorRoncea.Rosi prin succesul repurtat impreuna cu alti trei “teroristi-vizuali”la Arcul de Triumf, unde a fost repusa Budapesta la locul ei, ca victorie a Armatei Romane, dupa ce fusese obliterata de partenerii de guvernare ai FSN (PSD si PDL), recte UDMR, a inregistrat ieri, la Libraria Humanitas – Cismigiu, o noua victorie a bunului simt romanesc.

Iata scurta sa relatare, ilustrata edificator cu fotografiile de mai jos: “Eec neateptat la lansarea ultimei cri de pseudo-istorie a lui Lucian Boia. Bucuretiul a dovedit nc o dat c este Capitala romnilor i a dat tonul la aciunile de opoziie fa de manipularea istoriei de ctre agenii de influen maghiari. Un grup de patrioi a reuit n 24 aprilie 2014 s strice fiesta antiromneasc organizat de Gabriel Liiceanu. Deci, se poate!”. Felicitari!

“Romania nu are nici un drept istoric asupra Transilvaniei” este doar una din afirmatiile lui Lucian Boia din ultima sa hartie igienica imprimata sub forma de carte la Humanitas si raspandita in masa prin revista Historia, unde Ion Cristoiu a ajuns coleg cu marii si micii falsificatori ai istoriei nationale Adrian Cioroianu, Ovidiu Pecican,Zoe Petre,despre caremaestrul Ion Cristoiuscria ca este”o doamn creia i-ar spune f”, si, cu voia dvs,ultimul pe lista, Vladimir Ilici Tismaneanu, “baiatul care-i cara geanta” lui Ion Cristoiu si, totodata, despre care maestrul afirma cas-a scremut sase luni sa scoata o margica “anticomunista” de 100.000 de euro. Haios, “n-asa”?

Iata si filmul evenimentului:

Lucian Boia si Gabrigel Liigheanu spunand tampenii la Humanitas Cismigiu - 24.04.20014 - Tociu via Roncea Ro

Liicheaua Liiceanu si Lucian Boia elucubrand despre Ungaria - 24.04.2014 - Tociu via Roncea Ro

Lucian Boia in oglinda cu Lucian Buratino - Tociu via Roncea Ro

Liiceanu Liigheanu Liicheanu si Lucian Boia contra libertatii de exprimare la Humanitas 24.04.2014 - Tociu via Roncea RoLucian Boia Boul lui Liicheanu de Mihai Tociu via Roncea Ro

Handicapatul de Lucian Boia sustine existenta statului Ungaria in 1916 - Tociu via Roncea RoCum Sorin Lavric, editorul preferat al lui Lucian Boia, a lipsit nemotivat de la eveniment, redam mai jos, cu “proba video”, o caracterizare facuta “istoricului” cu nume de paprica de la o alta lansare, care contine si o remarca laudativa fata de o ironie la adresa lui Nichifor CRainic: “Ii dau dreptate domnului Liiceanu: domnul Boia este mai mult decat un istoric. Este un om care gandeste trecutul pe care il rescrie. Este un ganditor al istoriei!”. Cu “g” mare? Adica G de la Gaozar (copyright Traian Basescu)? Dar sa lasam biata larva a lui Liicheanu sa-si incheie apoteotic discursul pupincurist: “Lucian Boia se ridica deasupra pragului de istoric obisnuit. Nu e singurul care are aceasta indrazneala, acest curaj, dar este unul dintre ei si pesemne cel mai inteligent”. Alte mostre scabroase similare, peYouTube, cu kilogramul.

Comparativ, reputatul jurnalist Corneliu Vlad afirma despre “Romania altfel” a lui Boia: “E lucru de mirare n aceast carte cum fiecare propoziie i frntur de fraza mustete de maliie, dispre, grea sau venin. Parc o musc scitoare s-ar aeza taman pe rndul pe care-l citeti i tot dai din mn pn faci tic. Drept care, gata. Nu exegez, nici mcar zeam lung de pamflet, pentru Lucian Boia, “De ce este Romania altfel?”, Humanitas, 2012. O ntristat adunare, ns, parc tot i s-ar fi cuvenit. i a fost. Iat-o consemnat ntr-un dosar de gazet, dup cum citim:“ Dilema veche de sptmna aceasta se ntreab: Este Romnia altfel?. Dosarul conine interveniile participanilor la dezbaterea pe marginea crii De ce este Romnia altfel? de Lucian Boia, organizat pe 20 februarie de ctre Colegiul „Noua Europ“, Editura Humanitas i Clubul Dilema veche“. De ce este Romnia altfel? Prostimea ar zice c i pentru a se mira cei de-alde dnii, de mai sus.”

Romnia altfel? Prostimea ar zice c i pentru a se mira cei de-alde dnii, de mai sus.”

sursa: roncea.ro
CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer