prefațare rapcea.ro: materialul de mai jos este o fabulație cu accente de adevăr premonitoriu. Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare și nu trebuie luată în considerare. Menționăm că nici un `n-Tutsi nu a fost rănit în timpul evenimentelor…

Specia `n-Tutsi (în traducere – Specia Nemuritoare) depistase planeta Pământ prin Antichitatea pământeană. Făcuseră evaluarea standard, evident nu fără micile scăpări tehnologice inerente oricărui contact direct: indigenii le consemnaseră istoric sosirea, și chiar influențele – concretizate în micile furturi tehnologice primitive, ce puteau fi făcute prin observație. Totuși, răul fusese făcut: în memoria colectivă a pământenilor intrase déjà convingerea că există obiecte artificiale mai grele decât aerul, care zboară, că există ființe și tehnologii mai evoluate, poate de pe alte planete – fapt ce a condus la o evidentă creștere a curiozității, a inventivității – în dorința de a ajunge din urmă viitorul pe care îl întrezăriseră pentru o clipă.

Regula Comunității Speciilor Galaxiei era clară – stăpânești peste ceea ce descoperi (dreptul primului venit), dacă planeta respectivă este propice colonizării – cu o singură și mare excepție: planeta să nu aibă o populație aborigenă cu o conștiință dezvoltată.

Evaluările speciei sau speciilor cu conștiință dezvoltată se făcea anevoios. Trebuiau analizat mai întâi spectrul mental din apropierea planetei, baleiate frecvențele și găsite frecvențele speciilor conștiente de sine. Apoi se analiza semnalul sau semnalele, dacă apăreau mai multe – în funcție de numărul de specii conștiente, verificându-se amplitudinea, forța și diversitatea subfrecvenețelor pe care le conținea. Cu cât acestea erau mai simple și mai slabe în intensitate, cu atât specia respectivă era mai primitivă. Speciile evoluate, cu o conștiință de sine îmbogățită, erau adevărate simfonii ordonate de semnale, ce compuneau o rezultantă puternică, de mare forță emisivă.

Specia umanoidă pe care o descoperiseră pe pământ, era la limita inferioară a baremului , chiar sub linie. Dacă ar fi urgentat puțin procedurile, ar fi putut coloniza fără probleme planeta. Însă rapoartele suplimentare solicitate de Consiliul Galactic încetiniseră procedura, iar atunci când comisia de control sosise pe Pământ pentru a valida rezultatele inițiale, se descoperise că Pământenii (primiseră automat un nume în Codexul Speciilor Conștiente) săltaseră între timp peste pragul ce permitea distrugerea speciei lor în procesul de colonizare.

Astfel că `n-Tutsi rămăseseră cu buza umflată (deși nu prea aveau un astfel de parte a corpului), obligați să asiste neputincioși la dezvoltarea lentă a unei specii bipede, stângace, care printr-un noroc chior, apucase să fie înregistrată. Și pentru că miza era prea mare, s-au decis să joace murdar. Nu își permiteau o lovitură directă. Convenția de ne-agresiune obliga pe toți membrii înregistrați să nu atace pe nici un alt membru înregistrat.

Însă existau și alte mijloce mai subtile. Uneori, speciile sucombau de la sine, incapabile să se dezvolte și să se perpetueze – mai ales dacă erau și puțin “ajutate”.

Obținerea tutelei dezvoltării speciei pământene fusese doar o formalitate. Ajutați și de faptul că ei descoperiseră Pământul, au primit drepturi depline de exploatare a resurselor Pământului, în schimbul sarcinii de observare și corectare a dezvoltării pământenilor. Însă ei voiau tot pământul nu doar firmiturile de pe el.

Așa se face că au început să saboteze activ dezvoltarea speciei pământene, încurajând intens pornirile agresive, distructive ale acesteia. `n-Tutsi  descoperiseră înspăimântați capacitatea de procreare, vitalitatea și puterea de înmulțire a oamenilor, pe care studiile proiective le prognosticau ca fiind una dintre cele mai prolifice specii din Univers, cu  o mare dorință de explorare și expansiune teritorială – ce ar fi putut constitui în viitor o concurență pentru Specia `n-Tutsi.

xcom-enemy-unknown-graphicsȘi în ciuda tuturor eforturilor Coordonatorilor, Specia Pământeană crescuse, numeric și se dezvoltase simțitor din antichitate și până în pragul Revoluției Tehnice. Lansaseră molime devastatoare, provocaseră războaie sîngeroase, manipulaseră clima pentru a distruge resursele de hrană ale indigenilor, și cu toate astea, ei se încăpățânau nu doar să să supraviețuiască ci chiar să prospere, evoluând din zi în zi mai inventivi și mai mulți. Paradoxal, măsurile menite să îi destabilizeze, să îi distrugă constituiseră pentru pământeni lecții mortale de viață, ce necesitau toate resursele de creativitate ale Speciei. Și din nou, dezvoltarea a ost accelerată, spre disperarea `n-Tutsi.

 Însă, în momentul în care pământenii au ajuns în epoca tehnologică, lucrurile au scăpat de sub control pentru `n-Tutsi.

Au trebuit să inventeze Inchiziția pentru a-l arde pe Giordano Bruno și pentru a-i speria pe toți cei care cutezau să ridice ochii către stele. Au căutat să blocheze prin toate mijloacele dezvoltarea tehnologică și spirituală a Umanității, blocând invențiile, aruncând tone de prejudecăți și superstiții peste plăpânda flacără a curiozității și inventivității omenești.

Au încurajat și susținut cercetarea atomului, în speranța că bombele atomice le vor ușura munca. Zadarnic însă: în ciuda a două deflagrații mondiale și a utilizării armelor atomice, Umanitatea se încăpățâna să prolifereze veselă, tot mai curioasă și mai iscoditoare. Păreau să dezvolte orezistență la orice: la E-urile din alimente, la fluorul din apa potabilă, la mercurul din medicamente, la aluminiul din vasele de gătit, până și la aerul pe care companiile LOR aeriene îl stropeau frenetic cu otrăvuri, cunoscute sub numele de chem-trails.

Oamenii deveniseră o specie rezistentă, vicleană, sensibilă la manipulări și atentă la piedici. Deja apăruseră voci perintre pământeni, care le presupuneau existența și țelurile. Asta nu era bine pentru ei. Dacă ar fi picat pe-acolo un Controlor al Consiliului Galactic și ar fi observat informația, ar fi putut fi sancționați cu pierderea tutelei Pământului.

Atunci au lansat eugenia, controlul populației și depopularea masivă prin otrăvirea Planetei. Au început să promoveze: industrii alimentare ce produceau alimente tot mai artificiale și mai toxice; medicamente ce vindecau pe termen scurt, omorând pe termen lung; violență și distrugere – fermentul războaielor tot mai dese și mai brutale, cu arme tot mai perfecționate și mai puternice. Educație anti-educativă, care să tâmpească, să îngroape sămânța inteligenței speciei pământești. Îi speriaseră în așa hal la prima lor încercare de explorare a unui obiect ceresc apropiat (Luna), încăt pământenii nu mai îndrăzniseră să trimită o altă misiune cu echipaj uman pe Lună, vreme de 60 de ani.

Și tot nu era de ajuns. La 10 invenții blocate, una scăpa controlului și mai împingea Umanitatea cu un pas înainte pe calea dezvoltării. Au înțeles atunci că trebuie să umble la vicii. Încurajaseră alcoolul și  tutunul, însă acum era timpul pentru măsuri excepționale. Au impus liderilor pământeni legalizarea marijuanei, care provoca pierderi de memorie și dezinteres față de alte lucruri, calmând curiozitățile. Însă era prea târziu. Pentru august 2014 (după timpul oficial pământean), era programată Inspecția Consiliului Galactic. Mai aveau o șansă: un mare și ultim război între oameni care să șteargă cu buretele toate eșecurile anterioare. Și astfel, Vladimir Putin a atacat mai întâi Ucraina, iar apoi întreaga Europă.

 

Va urma…

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer