prefațare rapcea.ro: materialul de mai jos este o fabulație cu accente de adevr premonitoriu. Orice asemnare cu realitatea este pur ntmpltoare și nu trebuie luat n considerare. Menționm c nici un`n-Tutsi nu a fost rnit n timpul evenimentelor…

Specia `n-Tutsi (n traducere – Specia Nemuritoare) depistase planeta Pmnt prin Antichitatea pmntean. Fcuser evaluarea standard, evident nu fr micile scpri tehnologice inerente oricrui contact direct: indigenii le consemnaser istoric sosirea, și chiar influențele – concretizate n micile furturi tehnologice primitive, ce puteau fi fcute prin observație. Totuși, rul fusese fcut: n memoria colectiv a pmntenilor intrase djà convingerea c exist obiecte artificiale mai grele dect aerul, care zboar, c exist ființe și tehnologii mai evoluate, poate de pe alte planete – fapt ce a condus la o evident creștere a curiozitții, a inventivitții – n dorința de a ajunge din urm viitorul pe care l ntrezriser pentru o clip.

Regula Comunitții Speciilor Galaxiei era clar – stpnești peste ceea ce descoperi (dreptul primului venit), dac planeta respectiv este propice colonizrii – cu o singur și mare excepție: planeta s nu aib o populație aborigen cu o conștiinț dezvoltat.

Evalurile speciei sau speciilor cu conștiinț dezvoltat se fcea anevoios. Trebuiau analizat mai nti spectrul mental din apropierea planetei, baleiate frecvențele și gsite frecvențele speciilor conștiente de sine. Apoi se analiza semnalul sau semnalele, dac apreau mai multe – n funcție de numrul de specii conștiente, verificndu-se amplitudinea, forța și diversitatea subfrecvenețelor pe care le conținea. Cu ct acestea erau mai simple și mai slabe n intensitate, cu att specia respectiv era mai primitiv. Speciile evoluate, cu o conștiinț de sine mbogțit, erau adevrate simfonii ordonate de semnale, ce compuneau o rezultant puternic, de mare forț emisiv.

Specia umanoid pe care o descoperiser pe pmnt, era la limita inferioar a baremului , chiar sub linie. Dac ar fi urgentat puțin procedurile, ar fi putut coloniza fr probleme planeta. ns rapoartele suplimentare solicitate de Consiliul Galactic ncetiniser procedura, iar atunci cnd comisia de control sosise pe Pmnt pentru a valida rezultatele inițiale, se descoperise c Pmntenii (primiser automat un nume n Codexul Speciilor Conștiente) sltaser ntre timp peste pragul ce permitea distrugerea speciei lor n procesul de colonizare.

Astfel c `n-Tutsi rmseser cu buza umflat (deși nu prea aveau un astfel de parte a corpului), obligați s asiste neputincioși la dezvoltarea lent a unei specii bipede, stngace, care printr-un noroc chior, apucase s fie nregistrat. Și pentru c miza era prea mare, s-au decis s joace murdar. Nu și permiteau o lovitur direct. Convenția de ne-agresiune obliga pe toți membrii nregistrați s nu atace pe nici un alt membru nregistrat.

ns existau și alte mijloce mai subtile. Uneori, speciile sucombau de la sine, incapabile s se dezvolte și s se perpetueze – mai ales dac erau și puțin “ajutate”.

Obținerea tutelei dezvoltrii speciei pmntene fusese doar o formalitate. Ajutați și de faptul c ei descoperiser Pmntul, au primit drepturi depline de exploatare a resurselor Pmntului, n schimbul sarcinii de observare și corectare a dezvoltrii pmntenilor. ns ei voiau tot pmntul nu doar firmiturile de pe el.

Așa se face c au nceput s saboteze activ dezvoltarea speciei pmntene, ncurajnd intens pornirile agresive, distructive ale acesteia. `n-Tutsi descoperiser nspimntați capacitatea de procreare, vitalitatea și puterea de nmulțire a oamenilor, pe care studiile proiective le prognosticau ca fiind una dintre cele mai prolifice specii din Univers, cu o mare dorinț de explorare și expansiune teritorial – ce ar fi putut constitui n viitor o concurenț pentru Specia `n-Tutsi.

xcom-enemy-unknown-graphicsȘi n ciuda tuturor eforturilor Coordonatorilor, Specia Pmntean crescuse, numeric și se dezvoltase simțitor din antichitate și pn n pragul Revoluției Tehnice. Lansaser molime devastatoare, provocaser rzboaie sngeroase, manipulaser clima pentru a distruge resursele de hran ale indigenilor, și cu toate astea, ei se ncpțnau nu doar s s supraviețuiasc ci chiar s prospere, evolund din zi n zi mai inventivi și mai mulți. Paradoxal, msurile menite s i destabilizeze, s i distrug constituiser pentru pmnteni lecții mortale de viaț, ce necesitau toate resursele de creativitate ale Speciei. Și din nou, dezvoltarea a ost accelerat, spre disperarea `n-Tutsi.

ns, n momentul n care pmntenii au ajuns n epoca tehnologic, lucrurile au scpat de sub control pentru `n-Tutsi.

Au trebuit s inventeze Inchiziția pentru a-l arde pe Giordano Bruno și pentru a-i speria pe toți cei care cutezau s ridice ochii ctre stele. Au cutat s blocheze prin toate mijloacele dezvoltarea tehnologic și spiritual a Umanitții, blocnd invențiile, aruncnd tone de prejudecți și superstiții peste plpnda flacr a curiozitții și inventivitții omenești.

Au ncurajat și susținut cercetarea atomului, n speranța c bombele atomice le vor ușura munca. Zadarnic ns: n ciuda a dou deflagrații mondiale și a utilizrii armelor atomice, Umanitatea se ncpțna s prolifereze vesel, tot mai curioas și mai iscoditoare. Preau s dezvolte orezistenț la orice: la E-urile din alimente, la fluorul din apa potabil, la mercurul din medicamente, la aluminiul din vasele de gtit, pn și la aerul pe care companiile LOR aeriene l stropeau frenetic cu otrvuri, cunoscute sub numele de chem-trails.

Oamenii deveniser o specie rezistent, viclean, sensibil la manipulri și atent la piedici. Deja apruser voci perintre pmnteni, care le presupuneau existența și țelurile. Asta nu era bine pentru ei. Dac ar fi picat pe-acolo un Controlor al Consiliului Galactic și ar fi observat informația, ar fi putut fi sancționați cu pierderea tutelei Pmntului.

Atunci au lansat eugenia, controlul populației și depopularea masiv prin otrvirea Planetei. Au nceput s promoveze: industrii alimentare ce produceau alimente tot mai artificiale și mai toxice; medicamente ce vindecau pe termen scurt, omornd pe termen lung; violenț și distrugere – fermentul rzboaielor tot mai dese și mai brutale, cu arme tot mai perfecționate și mai puternice. Educație anti-educativ, care s tmpeasc, s ngroape smnța inteligenței speciei pmntești. i speriaser n așa hal la prima lor ncercare de explorare a unui obiect ceresc apropiat (Luna), nct pmntenii nu mai ndrzniser s trimit o alt misiune cu echipaj uman pe Lun, vreme de 60 de ani.

Și tot nu era de ajuns. La 10 invenții blocate, una scpa controlului și mai mpingea Umanitatea cu un pas nainte pe calea dezvoltrii. Au nțeles atunci c trebuie s umble la vicii. ncurajaser alcoolul și tutunul, ns acum era timpul pentru msuri excepționale. Au impus liderilor pmnteni legalizarea marijuanei, care provoca pierderi de memorie și dezinteres faț de alte lucruri, calmnd curiozitțile. ns era prea trziu. Pentru august 2014 (dup timpul oficial pmntean), era programat Inspecția Consiliului Galactic. Mai aveau o șans: un mare și ultim rzboi ntre oameni care s ștearg cu buretele toate eșecurile anterioare. Și astfel, Vladimir Putin a atacat mai nti Ucraina, iar apoi ntreaga Europ.

Va urma…

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *