In Romania, ai sentimentul cŃ esti strivit sub asaltul de mash-uri cu portrete de politicieni, ţntinse labartat pe zeci de metri patrati pe fatade intregi de blocuri, pe panouri publicitare imense, la tot pasul. Practic, te simti copleșit de avalanșa de moace zÔmbitoare de politicieni care te ţmbie sŃ le dai votul tŃu, intr-un concurs nebunesc cu tema: “cine are mai multe afișe si este mai prezent in ochii electoratului”. O astfel de intrecere deșŃnțatŃ poate pŃrea absurdŃ si ciudatŃ la prima vedere, caci ajungi sŃ te ţntrebi dacŃ toatŃ aceastŃ desfŃșurare de material publicitar electoral nu este o greșealŃ de strategie mediaticŃ.

Raspunsul este NU ! Oamenii Ńștia stiu ce fac !

Risipa de materiale electorale nu este rezultatul unei disperŃri de a obtine cat mai multe voturi. Astea se obtin prin reglajul fin al traditionaleiáfraude. Exhibarea aceasta mediaticŃ reprezintŃ de fapt o demonstrație de fortŃ menitŃ sŃ inoculeze mereu și mereu, prostimii cŃ EI sunt stŃpÔnii acestei tŃri, ca EI detin puterea.

Portretele imense ale acestor hoti de profesie ai banului public, chipurile ce se impun la tot pasul, obsesiv, de pe fiecare stalp de iluminat, de deasupra fiecŃrei intersecții, au scopul de a intimida, de a te face sŃ te simti mic si umil in fata acestor dumnezei ai politicii romanesti.

Portretele lor retusate in photoshop capŃtŃ aureole magice, de legendŃ precum efigiile icoanelor sau cele ale marilor dictatori comunisti -menite sŃ zdrobeasca, sa subjuge vointele si mințile oamenilor de rand.

Oare de ce nu s-a gandit nimeni sa faca o numaratoare a tuturor acestor portete leniniste, sa faca un calcul al risipei si extravagantei financiare a acestei ţntreceri de imagine? ! De ce nu se intreaba nimeni cu ce bani s-au plŃtit aceste materiale electorale !?

Sunt convins ca daca DNA-ul va ancheta tipografiile si firmele de publicitate care au tiparit toate aceste materiale, vor descoperi ca s-au tiparit si produs de 1000 de ori mai mult decat s-a declarat pe acte. Nu poti pretinde ca vrei sa aduci cinstea si corectitudinea in politica prin astfel de practici prin care tu insuti institutionalizezi frauda si evaziunea in dauna Statului. Deci, domnilor procurori va somez sa incepeti numaratoarea de chipuri zambitoare.

Actiunea Picasso 5 – EuroMusca by bindiribli

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer