In Romania, ai sentimentul c„ esti strivit sub asaltul de mash-uri cu portrete de politicieni, Óntinse labartat pe zeci de metri patrati pe fatade intregi de blocuri, pe panouri publicitare imense, la tot pasul. Practic, te simti copleșit de avalanșa de moace z‚mbitoare de politicieni care te Ómbie s„ le dai votul t„u, intr-un concurs nebunesc cu tema: “cine are mai multe afișe si este mai prezent in ochii electoratului”. O astfel de intrecere deș„nțat„ poate p„rea absurd„ si ciudat„ la prima vedere, caci ajungi s„ te Óntrebi dac„ toat„ aceast„ desf„șurare de material publicitar electoral nu este o greșeal„ de strategie mediatic„.

Raspunsul este NU ! Oamenii „știa stiu ce fac !

Risipa de materiale electorale nu este rezultatul unei disper„ri de a obtine cat mai multe voturi. Astea se obtin prin reglajul fin al traditionalei†fraude. Exhibarea aceasta mediatic„ reprezint„ de fapt o demonstrație de fort„ menit„ s„ inoculeze mereu și mereu, prostimii c„ EI sunt st„p‚nii acestei t„ri, ca EI detin puterea.

Portretele imense ale acestor hoti de profesie ai banului public, chipurile ce se impun la tot pasul, obsesiv, de pe fiecare stalp de iluminat, de deasupra fiec„rei intersecții, au scopul de a intimida, de a te face s„ te simti mic si umil in fata acestor dumnezei ai politicii romanesti.

Portretele lor retusate in photoshop cap„t„ aureole magice, de legend„ precum efigiile icoanelor sau cele ale marilor dictatori comunisti -menite s„ zdrobeasca, sa subjuge vointele si mințile oamenilor de rand.

Oare de ce nu s-a gandit nimeni sa faca o numaratoare a tuturor acestor portete leniniste, sa faca un calcul al risipei si extravagantei financiare a acestei Óntreceri de imagine? ! De ce nu se intreaba nimeni cu ce bani s-au pl„tit aceste materiale electorale !?

Sunt convins ca daca DNA-ul va ancheta tipografiile si firmele de publicitate care au tiparit toate aceste materiale, vor descoperi ca s-au tiparit si produs de 1000 de ori mai mult decat s-a declarat pe acte. Nu poti pretinde ca vrei sa aduci cinstea si corectitudinea in politica prin astfel de practici prin care tu insuti institutionalizezi frauda si evaziunea in dauna Statului. Deci, domnilor procurori va somez sa incepeti numaratoarea de chipuri zambitoare.

Actiunea Picasso 5 – EuroMusca by bindiribli

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares