In Romania, ai sentimentul c esti strivit sub asaltul de mash-uri cu portrete de politicieni, ntinse labartat pe zeci de metri patrati pe fatade intregi de blocuri, pe panouri publicitare imense, la tot pasul. Practic, te simti copleșit de avalanșa de moace zmbitoare de politicieni care te mbie s le dai votul tu, intr-un concurs nebunesc cu tema: “cine are mai multe afișe si este mai prezent in ochii electoratului”. O astfel de intrecere deșnțat poate prea absurd si ciudat la prima vedere, caci ajungi s te ntrebi dac toat aceast desfșurare de material publicitar electoral nu este o greșeal de strategie mediatic.

Raspunsul este NU ! Oamenii știa stiu ce fac !

Risipa de materiale electorale nu este rezultatul unei disperri de a obtine cat mai multe voturi. Astea se obtin prin reglajul fin al traditionaleifraude. Exhibarea aceasta mediatic reprezint de fapt o demonstrație de fort menit s inoculeze mereu și mereu, prostimii c EI sunt stpnii acestei tri, ca EI detin puterea.

Portretele imense ale acestor hoti de profesie ai banului public, chipurile ce se impun la tot pasul, obsesiv, de pe fiecare stalp de iluminat, de deasupra fiecrei intersecții, au scopul de a intimida, de a te face s te simti mic si umil in fata acestor dumnezei ai politicii romanesti.

Portretele lor retusate in photoshop capt aureole magice, de legend precum efigiile icoanelor sau cele ale marilor dictatori comunisti -menite s zdrobeasca, sa subjuge vointele si mințile oamenilor de rand.

Oare de ce nu s-a gandit nimeni sa faca o numaratoare a tuturor acestor portete leniniste, sa faca un calcul al risipei si extravagantei financiare a acestei ntreceri de imagine? ! De ce nu se intreaba nimeni cu ce bani s-au pltit aceste materiale electorale !?

Sunt convins ca daca DNA-ul va ancheta tipografiile si firmele de publicitate care au tiparit toate aceste materiale, vor descoperi ca s-au tiparit si produs de 1000 de ori mai mult decat s-a declarat pe acte. Nu poti pretinde ca vrei sa aduci cinstea si corectitudinea in politica prin astfel de practici prin care tu insuti institutionalizezi frauda si evaziunea in dauna Statului. Deci, domnilor procurori va somez sa incepeti numaratoarea de chipuri zambitoare.

Actiunea Picasso 5 – EuroMusca by bindiribli

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *