Deci ne-am inteles, si suntem din ce in ce mai multi ce ce vorbim aceleasi vorbe si simtim acelasi lucru: ca actual clasa politica nu ne reprezinta; ca nu avem pe cine vota; ca toate partidele sunt compromise. Ca aceste partied sunt de fapt toate la fel: bande organizate de hoti ai banului public, ce spoliaza tara sub pretextul ca fac politica.

Si atunci, te intrebi, CE ESTE DE FACUT ?! Si nu vorbesc despre ce este de facut asa, in general, ci, ce facem ACUM, ce facem maine, cand se voteaza, cand teoretic democratia ar trebui sa functioneze ?

In primul rand, mergem sau nu mergem la vot ?

Vor spune unii ca sa nu mergem, daca tot nu avem pe cine vota. Altii vor spune ca trebuie sa mergem la vot si sa alegem raul cel mai mic. Iar altii vor spune ca e mai bine sa mergem sa anulam votul, sa se vada cat de multi nemultumiti de lipsa optiunilor exista.

Care este cea mai buna varianta ?

Acum, parerea mea este ca daca nu te duci deloc la vot, nu arati ca iti pasa, ci dimpotriva, arati ca ai ales pasivitatea, si atunci iti meriti soarta. Meriti sa fii reprezentat si condus de hoti votati de altii mai prosti si mai saraci decat tine, care si-au vandut votul pe niste esarfe, pixuri sau un kil de ulei, faina sau zahar. Deci, pasivitatea nu este o solutie.

De votat raul cel mai mic, iarasi nu e cazul. Daca privesti asa lucrurile, inseamna ca nu te-ai informat. In primul rand, la euro-parlamentare, trebuie sa stii ca ai sansa rarisima de a vota atat oameni, cat si partide. Poti da votul tau unui inependent, dar il poti da si unei granituri de tren catre Bruxelles, unde s-au cocotat pentru shopping toate nevestele de lideri politici. In timp ce sotii spoliaza tara, doamnele pleaca cu votul tau, pe bani europeni, la cumparaturi in capitala politica a Europei. Insa poti vota independenti, iar asta cred eu ca este o varianta inteligenta. Pentru ca respectivii, chiar daca nu vor prinde un loc de euro-parlamentar, voturile date pentru ei nu se vor redistribui, ca la alegerile parlamentare. Si atunci, chiar merita sa citesti – daca zici ca iti pasa, si sa te informezi cu privire la independenti. Eu unul asta am facut, m-am informat si am ales.

La euro-apelamentare, votul meu va merge catre Petre Costea, presedintele Aliantei Familiilor din Romania. Pe tipul asta il urmaresc, ii urmaresc activitatea din 2004. El face lobby in Parlamentul roman si la Bruxelles de multa vreme in favoarea familiei traditionale, impotriva propagandei homosexuale, impotriva avorturilor. Are opinii sanatoase, pe care i le impartasesc. E un tip sincer, care chiar face ceea ce spune ca vrea sa faca. Un minus ar fi faptul ca nu este crestin ortodox, este baptist. Insa partea asta ma intereseaza mai putin, atata timp cat omul face ce trebuie. Nu o sa-l votez pe ortodoxul e Capsali, cel care a sustinult fatis USL-ul. Individul nu m-a convins, mi se pare un tip fatarnic. Iar cand mai aud ca si Patriarhul Daniel a dat ordin turmei de credinciosi sa il voteze pe reprezentantul familiei ortodoxe (cum este el prezentat in comunicatul oficial al BOR), mi-e clar ca individul nu e chiar un independent. M-as fi bucurat ca acelasi tip de comunicat sa il fi dat Patriarhul Daniel si cu privire la Paradele Homosexuale. Atunci poate ca i-as fi urmat indrumarile pentru vot.

In fine, si mai este pozitia de a anula votul. Este pentru cei care nu au fost convinsi de nici un candidat, si le respect opinia. Daca nu ar fi varianta Petre Costea, si eu as anula votul. Insa m-as duce la vot, n-as lasa sa voteze in locul meu oamenii partidelor, adusi ca oile la vot, cu autobuzele baronilor locali.

Stiu, e trist ca nu avem un candidat al nostru ortodox, unul sincer. Cum e Bogdan Stanciu, de la Provita – Bucuresti. Insa Bogdan nu candideaza. Pentru ca el e tot timpul in Parlamentul Romaniei si in Parlamentul European. Pe banii lui; pe timpul lui. Si face treaba in folosul Romaniei mai mult decat 10 euro-parlamentari romani.

1383890_654478804583674_117872874_nIar daca esti din colegiul 7 Senat, atunci merita sa il votezi si pe Nicolae Calota, care candideaza din partea PP-DD. Il cunosc pe Calota din 2000, de la Noua Dreapta. Ese un om al faptelor. Nu minte, nu fura. Munceste, are familie, responsabilitati. Si vrea ca si mine, ca si tine, un viitor mai bun pentru tara. Nu se duce acolo ca sa fure. De fapt, nu pot sa te conving cine este omul, daca nu il cunosti. Iar daca nu il cunosti, inseamna ca pana acum nu ai fost interesat, nu te-a preocupat ce se intampla in jurul tau. Cu Calota, umar la umar, incercam in 2003 sa oprim parada gay la Piata Unirii. El si-a luat dosar penal pentru o torta aruncata in randurile poponarilor. Calota a finantat Noua Dreapta in primii ani, din banii lui, din munca lui. Revista, bannerele, afisele site-ul ND nu ar fi existat poate fara banii adusi de el de-acasa. Apoi, dupa despartirea de ND – pe care eu o consider o greseala – petru ca nu trebuia sa cedeze in fata lui Tudor Ionescu, a fondat asociatia Totul Pentru Tara. Omul s-a preocupat in permanenta de soarta Romaniei, a cautat sa actioneze din societatea civila, sa schimbe ceva cu ONG-ul sau. Cine stie, poate ii dai votul tau, daca esti in colegiul 7. Nu merita sa votezi copilul colegului lui Voiculescu, directorul firmei Crescend, sau alte paiate politice, conduse de papusarii din umbra ai partidelor.

Parerea mea…

 

Mihai Rapcea

CategoryCauze Naţionale

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer