Americanii renunță la controversatul program de cercetare, arătat de multe ori cu degetul ca fiind vinovat de producerea unor cutremure devastatoare, tsunami-uri și chiar uragane

Celebrul program american de cercetare, High-frequency Active Auroral Research, cunoscut publicului sub numele de HAARP, urmează să fie închis, la solicitarea Forțelor Aeriene. Acestea și-au pierdut interesul pentru controversatul HAARP și au notificat în acest sens Congresul Statelor Unite ale Americii. HAARP a fost construit în 1993 și a primit finanțare de la Forțele aeriene, Marina americană, Universitatea din Alaska și proiectul DARPA Defense Advanced Research Projets Agency.

Gigantica infrastructură construită de americani în Alaska, la 400 de kilometri de Anchorage, este, de fapt, un program pentru crearea de câmpuri electromagnetice, prin care pot fi provocate tulburări ale ionosferei și magnetosferei pământului. Conform specialiștilor, radiațiile emanate de acest sistem sunt în stare să pătrundă sub pământ și să descopere buncăre și tunele ascunse, să întrerupă partea electronică a armelor sau a sateliților cosmici. În plus, sunt elaborate tehnologiile de influențare a atmosferei, care provoacă schimbările meteorologice.

HAARP, vinovat de seisme și tsunami-uri?

Adepții teoriilor conspirației au pus seismele din Iran și cele de la granița ruso-nord-coreeană, ce au avut loc anul trecut, pe seama războiului electromagnetic dus de Statele Unite prin intermediul sistemului HAARP.

În aprilie 2013, două cutremure majore au lovit Iranul în mai puțin de o săptămână. Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs la frontiera dintre Rusia și Coreea de Nord. Totodată, mai multe regiuni ale Chinei au fost zguduite din cauza mișcărilor pământului. Adepții teoriei conspirației nu au acceptat ideea ca producerea acestor mișcări telurice într-un interval atât de scurt să fie o simplă coincidență. Atât Iranul, cât și Coreea de Nord, au fost trecute de administrația de la Washington pe celebra „Axa a Răului”, din cauza programelor nucleare dezvoltate. Astfel că, luând în considerare și numeroasele amenințări lansate de la Phenian sau din Teheran, adepții teoriei conspirației au concluzionat că este posibil ca americanii să fi recurs la arma lor secretă: celebrul sistem HAARP.

Însă aceasta nu a fost prima dată când s-a vorbit despre implicarea HAARP în producerea unor dezastre nucleare de proporții. „Experimentele” americanilor de la baza din Alaska au fost considerate vinovate inclusiv de tsunami-ul ce a avut loc în 2004 în Indonezia, de uraganul Katrina care a lovit SUA în 2005 și de cutremurul devastator din Haiti, din 2010.

HAARP, ținut la secret

Cele mai multe aspecte legate de HAARP nu au fost dezvăluite, din motive de „securitate națională”. Cu toate acestea, se știe că în 2003 programul dispunea de 48 de antene uriașe, înalte de 20 de metri, legate toate la un emițător de 1 MW. Proiectul final prevedea însă instalarea a 360 de antene – 3 megawați, fiecare. Se mai spune că uriașele antene amplasate în Alaska sunt „urechea” imensă prin care Pentagonul reușește să intercepteze comunicațiile din toată lumea. Baza militară de la Gakhona, din nordul SUA, este înconjurată de sârmă ghimpată, întreg perimetrul este păzit de pușcași marini, iar spațiul aerian de deasupra sa este închis oricăror avioane.

„HAARP este, de fapt, un bombardament al ionosferei cu unde radio extrem de puternice, care afectează diverse zone ale Terrei. Undele electromagnetice revin pe pământ din ionosferă şi penetrează totul pe scoarţă, generând fenomene devastatoare”, a spus Nicholas John Begich, expert în HAARP.

sursa: ziuanews.ro

comentariu rapcea.ro:  Anuntul oficial al inchiderii programului, fara un raport de activitate, fara o evaluare, mi se pare suspect. Nu cred ca vor inchide cu adevarat acest program. Probabil ca evolutia tehnologica i-a dus la un nou nivel, iar vechea tehnologie cu antene uriase este abandonata, in favoarea noilor anteme mai mici, care inca nu sunt cunoscute de public. In plus, au avantajul ca de acum oamenii nu vor mai da vina pe americani pentru cutremure, inundatii si alte catastrofe “naturale” 🙂

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares