Americanii renunț la controversatul program de cercetare, artat de multe ori cu degetul ca fiind vinovat de producerea unor cutremure devastatoare, tsunami-uri și chiar uragane

Celebrul program american de cercetare, High-frequency Active Auroral Research, cunoscut publicului sub numele de HAARP, urmeaz s fie nchis, la solicitarea Forțelor Aeriene. Acestea și-au pierdut interesul pentru controversatul HAARP și au notificat n acest sens Congresul Statelor Unite ale Americii. HAARP a fost construit n 1993 și a primit finanțare de la Forțele aeriene, Marina american, Universitatea din Alaska și proiectul DARPA Defense Advanced Research Projets Agency.

Gigantica infrastructur construit de americani n Alaska, la 400 de kilometri de Anchorage, este, de fapt, un program pentru crearea de cmpuri electromagnetice, prin care pot fi provocate tulburri ale ionosferei și magnetosferei pmntului. Conform specialiștilor, radiațiile emanate de acest sistem sunt n stare s ptrund sub pmnt și s descopere buncre și tunele ascunse, s ntrerup partea electronic a armelor sau a sateliților cosmici. n plus, sunt elaborate tehnologiile de influențare a atmosferei, care provoac schimbrile meteorologice.

HAARP, vinovat de seisme și tsunami-uri?

Adepții teoriilor conspirației au pus seismele din Iran și cele de la granița ruso-nord-coreean, ce au avut loc anul trecut, pe seama rzboiului electromagnetic dus de Statele Unite prin intermediul sistemului HAARP.

n aprilie 2013, dou cutremure majore au lovit Iranul n mai puțin de o sptmn. Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs la frontiera dintre Rusia și Coreea de Nord. Totodat, mai multe regiuni ale Chinei au fost zguduite din cauza mișcrilor pmntului. Adepții teoriei conspirației nu au acceptat ideea ca producerea acestor mișcri telurice ntr-un interval att de scurt s fie o simpl coincidenț. Att Iranul, ct și Coreea de Nord, au fost trecute de administrația de la Washington pe celebra „Axa a Rului”, din cauza programelor nucleare dezvoltate. Astfel c, lund n considerare și numeroasele amenințri lansate de la Phenian sau din Teheran, adepții teoriei conspirației au concluzionat c este posibil ca americanii s fi recurs la arma lor secret: celebrul sistem HAARP.

ns aceasta nu a fost prima dat cnd s-a vorbit despre implicarea HAARP n producerea unor dezastre nucleare de proporții. „Experimentele” americanilor de la baza din Alaska au fost considerate vinovate inclusiv de tsunami-ul ce a avut loc n 2004 n Indonezia, de uraganul Katrina care a lovit SUA n 2005 și de cutremurul devastator din Haiti, din 2010.

HAARP, ținut la secret

Cele mai multe aspecte legate de HAARP nu au fost dezvluite, din motive de „securitate național”. Cu toate acestea, se știe c n 2003 programul dispunea de 48 de antene uriașe, nalte de 20 de metri, legate toate la un emițtor de 1 MW. Proiectul final prevedea ns instalarea a 360 de antene – 3 megawați, fiecare. Se mai spune c uriașele antene amplasate n Alaska sunt „urechea” imens prin care Pentagonul reușește s intercepteze comunicațiile din toat lumea. Baza militar de la Gakhona, din nordul SUA, este nconjurat de srm ghimpat, ntreg perimetrul este pzit de pușcași marini, iar spațiul aerian de deasupra sa este nchis oricror avioane.

„HAARP este, de fapt, un bombardament al ionosferei cu unde radio extrem de puternice, care afecteaz diverse zone ale Terrei. Undele electromagnetice revin pe pmnt din ionosfer i penetreaz totul pe scoar, genernd fenomene devastatoare”, a spus Nicholas John Begich, expert n HAARP.

sursa: ziuanews.ro

comentariu rapcea.ro: Anuntul oficial al inchiderii programului, fara un raport de activitate, fara o evaluare, mi se pare suspect. Nu cred ca vor inchide cu adevarat acest program. Probabil ca evolutia tehnologica i-a dus la un nou nivel, iar vechea tehnologie cu antene uriase este abandonata, in favoarea noilor anteme mai mici, care inca nu sunt cunoscute de public. In plus, au avantajul ca de acum oamenii nu vor mai da vina pe americani pentru cutremure, inundatii si alte catastrofe “naturale” 🙂

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *