Feed on
Posts
Comments

Să zicem că un anume guru dă ortu popii. Sau, nu cu popa, că el n-are nevoie de popi, ele e propriul său mesager și intermediar între persoana sa și Dumnezeu. Să zicem că crapă. Îi crapă aura de expansionat ce este, sau îi crapă inima de ce anahata mare are. În tot cazul, moare de-o moarte dinaia banală și discretă, ca toate morțile. Înțepenește fără suflu, cu ochii sticloși, livid și la fel de mort ca orice altă mortăciune moartă. La fel ca orice muritor de rând, până la urmă.

După ce l-au ridicat zeci de ani pe soclul nemuririi spirituale și i-au cântat ode și osanale, discipolii vor fi probabil șocați că un așa de mare guru a putut să moară atât de banal și de lipsit de semnificații oculte, eventual cu o ultimă energie triplă. Chestia asta ar fi de natură să îi “îndepărteze de la calea spirituală” pe cei afectați de “demonii îndoielii”, ceea ce ar necesita din partea conducerii rămase în urma gurului – o reacție promptă, pentru a salva de la disoluție școala spirituală.

Și atunci, trebuie țesut firul de legendă. Unii își vor aminti de profețiile mai vechi ale unei bătrâne orbe, care a prevestit că gurul nu va muri de moarte obișnuită, ci își va dizolva în lumină corpul fizic, fără să lase urme. Iar asta le va da idei discipolilor de încredere, care vor lansa probabil legenda că gurul n-a murit, ci a translatat întro altă lume mai bună și mai puțin pudibondă, cu ajutorul extraterestrelor blonde cu ochi albaștri din constelația Suedia Mare. Iar noi nu vom afla niciodată adevărul, nu vom afla dacă gurul cel iubit s-a stins de epuizare sexuală în bratele a 12 femei, sau și-a găsit sfârșitul de la niște ciuperci fără etichetă și a dispărut, dizolvându-se la propriu în lumina orbitoare a unei căzi umplute cu acid sulfuric. Iar acest mister îi va face pe jumătate să plece către alți guruși la fel de faimoși, în vreme ce cealaltă jumătate va rămâne să îi perpetueze memoria, școala și misiunea spirituală.

Ce e mișto e faptul că chestia asta nu e de domeniul fantasticului, al ipoteticului. Ci chiar s-a întâmplat în India în luna ianuarie anul acesta, când Sfinția Sa Shri Ashutosh Maharaj a găsit de cuviință să intre întro meditație profundă – din care n-a mai ieșit nici până în ziua de azi.

Ce e și mai mișto e faptul că discipolii, văzând că gurul nu mai mișcă, l-au declarat ca fiind în Samadhi și l-a băgat într-un congelator, unde îi păstrează corpul intact până la momentul în care gurul va decide că are chef să se întoarcă pe lumea asta. Faza asta nu a fost chiar pe degeaba, dacă ținem cont de faptul că școala de yoga Divya Jyoti Jagrati Sansthan, fondată de respectivul guru, are proprietăți evaluate la peste 100 de milioane de lire sterline !

La cașcavalul asta râvnesc însă văduva și fiul gurului, care au deschis un proces în India, în vederea elucidării modului în care a ajuns în congelatorul ashramului din Assam celebrul guru.

Și mai simpatică mi s-a părut dezlegarea de drept dată problemei de către Înalta Curte de Justiție a Statuui Punjab, care a înțeles să infirme raportul inițial al poliției privind moartea gurului, hotărând în această speță că “chestiunea morții gurului este o chestiune de ordin spiritual iar discipolii gurului nu pot fi forțați să creadă că acesta este mort”.

Cert este că în prezent, fiul și soția gurului se judecă cu discipolii pentru trupul gurului, pe care familia dorește să îl incinereze (și să intre în posesia averii răpostasului), însă pe care discipolii vor să îl păstreze la rece, împreună cu banii.

Și ipoteticul guru din povestea noastră se aude că ar avea un fiu, și tare am senzația că Dan Diaconescu va relansa pe OTV-ul renăscut din cenușa PSD-ului, povestea Elodiei, cu guru în loc de faimoasa avocată dispărută.

 

loading...

73 Responses to “Moartea unui guru – o nouă Elodie”

 1. mahapishu says:

  Cumva Biv sa aiba un copil?Ce chestie…e posibil asa ceva??:)))

 2. sinergicus says:

  Din surse apropiate , pot sa iti spun ca sigur a avut o sotie ….lucru despre care stiu mai multi ( nu stiu in ce masura se si recunoaste oficial ) …..Referitor la copil nu stiu ce sa zic…

 3. zars says:

  esti a doua persoana de la care am auzit in ultima saptamana ca Grieg a murit.iar prima persoana este cineva de Misa,un vip destul de inalt,ca sa zic asa.mai este nevoie de a treia sursa.fum fara foc nu apare.

 4. svayambhu says:

  Asta ar cam explica de ce trimite Bivolaru casete, ultima dată în viață era pe vremea casetofoanelor…
  Data viitoare să-l pună cineva să citească prima pagină a unui ziar :))

 5. Saso says:

  “dezlegarea de drept dată problemei de către Înalta Curte de Justiție a Statuui Punjab”
  la cata shpaga se da si in India, este foarte posibil ca printisorii sa fi dat o suma (serioasa dupa cifra de afaceri) si judecatorul sa arunce pastila cu “este o chestiune de ordin spiritual iar discipolii gurului nu pot fi forțați să creadă că acesta este mort”

  Dupa ce pleaca mosu o sa fie si mai mult circ la astia de la misa… sunt multi avari pe acolo si o sa se bata ca babele ca la moartea lu’ bubulina. 🙂
  Sper sa aflu la timp ca sa-mi iau floricele si cola.

 6. un fost asramist says:

  @zars
  Nu e sigur ca a murit. Insa sunt tot mai multe relatari de la femeile care l-au vizitat in ultima vreme, ca lui GB i-a cam murit ceva… asa mor unii, bucata cu bucata 🙂

 7. Ramo says:

  Si ce, nu se poate pișa cu ea moarta in gura proastelor? Ca la asta s-a redus “initierea” de o buna bucata de vreme. Nici tantra nu mai e ce-a fost. Iti moare la fel de repede ca oricarui alt “larvar”

 8. Ramo says:

  Iar cand va muri, Paul Diamond ii va păstra sula intr-un borcan cu formol, ca proastele sa fie initiate in continuare prin puparea sfintelor moaște din borcan. Cele care aspita mai frenetic, i-o vor lua si in gura 😀

 9. Flagg says:

  Ce e și mai mișto e faptul că discipolii, văzând că gurul nu mai mișcă, l-au declarat ca fiind în Samadhi și l-a băgat într-un congelator, unde îi păstrează corpul intact până la momentul în care gurul va decide că are chef să se întoarcă pe lumea asta.

  De fapt discipolii respectivi indieni mai au la indemana o posibilitate permisa, macar ca idee, de cadrul traditional indian. 🙂 Printre siddhis-urile prezentate prin diverse texte indiene se numara si cel privind transferul constiintei intr-un nou corp(care corp poate fi un cadavru proaspat, varianta mai convenabila pentru ca e mai putin controversata, sau corpul cuiva viu ce este trimis cica “la plimbare” pentru ca noul “locatar” sa se poata instala in el, aceasta a doua varianta putand insa declansa niste discutii mai aprinse). Si, daca nu ma inseala memoria, cred ca exista deja si niste precedente in sistemul juridic indian – in “Sinister Yogis”, daca tin bine minte, David Gordon White descrie parca cel putin un caz de prin secolul XIX(?) cand un yoghin cersetor s-a trezit sa afirme ca ar fi fost de fapt nu stiu ce rajah decedat cu niste ani inainte(nu suficient de multi astfel incat sa spuna ca ar fi fost reincarnarea respectivului, pentru ca nu permitea diferenta de varsta biologica dintre cele doua corpuri) si sa isi reclame proprietatile materiale care cica i-ar fi apartinut. Nu mai tin minte detaliile si nici cam care a fost verdictul final la tribunal, dar as putea sa ma uit in carte cand o sa am ocazia.

  Asa ca, ce ati zice de ideea ca atunci cand ar muri si vreun guru de prin tari mai vestice, discipolii sa iasa in fata si sa declare ca unul dintre ei a facut cica un maaare sacrificiu si si-a cedat corpul decedatului pentru ca acesta sa isi poata continua mega-maha-misiunea spirituala galactica? 😀 Eventual “sacrificatul” sa fie un discipol mai tinerel, viguros si dotat fizic, astfel incat guru-l revenit dintre morti sa poata continua cu si mai mult avant anumite tipuri de “initieri”. 😉 😀
  Ca fapt divers, voi pe cine l-ati vedea intr-un caz din asta particular, al unei anumite scoli, drept candidatul cel mai potrivit pentru un asemenea act de sacrificiu? 😛 😀

  Ideea ne-ar putea parea aberanta, dar pentru cei care adera la un anumit sistem de idei ar putea fi de fapt acceptabila. 🙂 Si precedente exista deja de multa vreme, macar sub forma de legende(ex. povestea transferului constiintei fiului decedat al lui Marpa, povestea transferului constiintei lui Shankara in corpul unui rajah decedat pentru a putea experimenta actul sexual fara sa-si compromita statutul de ascet etc.).

 10. Flagg says:

  Acum m-a traznit o idee mai halucinanta. 😀

  Cam cum ar reactiona magistratii nostri daca s-ar trezi ca vine la ei un tinerel ce le spune ca el este de fapt X-ian, un condamnat in lipsa la n-spe ani de inchisoare, ce si-a schimbat corpul fizic cu unul mai tanar prin medote tantrico-yoghine si acum s-a intors acasa si vrea sa isi ispaseasca pedeapsa? 😀

 11. Ramo says:

  “povestea transferului constiintei fiului decedat al lui Marpa, povestea transferului constiintei lui Shankara in corpul unui rajah decedat pentru a putea experimenta actul sexual fara sa-si compromita statutul de ascet”

  Povesti, intr-adevar. 1001 de nopti, transferuri & shit

 12. Flagg says:

  M-am uitat pe carte. Cateva citate(un pic cam mutilate, de la pag. 248-252):

  “One of the most interesting chapters in the legal history of British India concerns an individual who returned from the dead, as it were, in the guise of a yogi. This was the case of Kumar Ramendra Narayan Ray of Bhawal—the second son of the raja of Bhawal, a petty prince of eastern Bengal—which has been painstakingly reconstructed by Partha Chatterjee in his 2002 book “A Princely Imposter?” In 1909, the young “Kumar of Bhawal” suddenly died and was cremated under the cover of night and under strange circumstances far from home in Darjeeling. Some time in late 1920 or early 1921, a “sannyasi” appeared in Dhaka, dressed in the garb of an itinerant ascetic. Soon after his arrival there, word began to spread that he was none other than the deceased Kumar of Bhawal. Recognized as her brother by the princess Jyotirmoyee Devi, but claiming no memory of his earlier life as a prince, he took up residence at the family estate in Jaidebpur, sitting on its verandah in ordinary clothes.[…]

  Over the months and years that followed, there were several challenges to the authenticity of the so-called prince’s claim to be the person he said he was. This was not the first time in British Indian legal history that an itinerant ascetic had made such a claim. In one of these, Pratapchand, the son of Tejchandra, an important zamindar of the Burdwan Raj, had in 1821 died under mysterious circumstances and been cremated on the night of his death.[…] Two years later, a sannyasi going by the name of Alok Shah appeared, claiming to be Pratapchand, and asserting that he had faked his illness and death scene fourteen years earlier through the practice of haṭha yoga. Garnering political support against the claims of the sole surviving pretender to the throne, he made public his intention to raise an army of 100,000 men to fight the English. In 1836, he was tried and convicted of “assembling a tumultuous body of armed men and setting at defiance of the Constituted Authorities,” and in 1838, he was convicted a second time, for the crime of “fraudulent impersonation.” He lived out the rest of his life as a religious cult leader, with a great following, mainly female, in rural western Bengal.[…]

  In the light of the rich yogi traditions we have surveyed in these pages, I would argue that had “the people” (and the udāsis) been consulted, they would have ruled that the prince who had returned to life as a yogi was in fact a yogi who had returned to life as a prince. Less than a century earlier, agents of the British East India Company might have at least entertained such as possibility, given the fact that its agents were reading tales of sinister yogis from the Vikrama Cycle in order to learn the Hindustani language. But, as Chatterjee notes, Pannalal Basu, the judge in this case, had been trained in English schools and, like Vivekananda before him, only had a superficial knowledge of things Indian. Indian philosophical theories of identity and categories of valid cognition[…] were nearly completely omitted from the trial. In fact, in the reformist spirit of the times, so widely embraced by urban Bengali elites, the rejection of nearly all things Indian would have been a badge of honor for Judge Basu.[…] Basu was able to render a judgment on a claim made by a yogi without ever considering the meaning of a yogi-pratyakṣa in the Indian philosophical tradition.[…]

  In his analysis of the Kumar of Bhawal trial, Chatterjee notes that the entire case hinged on the issue of identity, on the epistemological foundations for any individual to claim his or her unique personhood. As I noted at the end of chapter four, the body, person, or self as constructed in South Asian ways of knowing is a highly permeable, open system, bristling with conduits through which it transacts with other bodies, persons, or selves.[…]

  Din ce scria in carte David Gordon White, cei acuzati in procesele alea din India n-au putut folosi in apararea lor pretentia ca ar fi folosit “yogi-pratyaksha”(siddhi-ul ce permite cica schimbarea corpului fizic) pentru ca au avut ghinionul sa aiba de a face cu judecatori educati in spiritul colonial englezesc al timpului, care privea din start astfel de idei ca fiind simple superstitii.
  Dar multi dintre judecatorii de acum si din Europa si din India sunt educati in spiritul “multiculturalismului” si tolerantei fata de alte religii. 😉 Cum ar reactiona ei azi in fata unor cazuri de genul asta? 🙂 Si in particular cum ar reactiona judecatorii romani daca s-ar trezi cu astfel de pretentii, acompaniate cu citate de prin “scripturi” indiene pe post de argumente, formulate la tribunal? 😛 😀

 13. Flagg says:

  @Ramo
  Povesti, intr-adevar. 1001 de nopti, transferuri & shit

  Pentru noi pot sa fie foarte bine doar povesti, dar crezi ca asta i-ar impiedica pe multi altii sa le ia de bune? 🙂

  Gandeste-te la avantajele existente intr-o astfel de varianta pentru cei ramasi din esaloanele superioare ale conducerii unui astfel de grup cum e cel din exemplul din India dat mai sus: practic predarea “stafetei” se efectueaza fara nici o intrerupere, e foarte greu de contestat de catre discipoli(pe un mostenitor altul decat gurul decedat il pot contesta mai usor, pe cand pe un guru revenit cica din morti, adica aceeasi persoana in credinta lor, nu il mai pot respinge atat de usor 🙂 ), “donatorul” presupus al corpului ar putea fi selectat tocmai dintre VIP-urile solidare cu ceilalti membrii ai “establishment”-ului etc. 😉
  Bine, chestiile astea sunt mai vizibile daca sunt privite prin ochii unui “politician”, dar cred ca nu sunt deloc greu de inteles chiar si daca nu adopti respectivul punct de vedere. 🙂

 14. Flagg says:

  @Ramo
  Si tot apropo de povesti, chiar aparuse cineva pe aici acum catava vreme(poate chiar regele ala autoproclamat al agatarsilor? 😀 – nu mai tin minte exact 🙂 ) care sustinea ceva de genul ca el si “camarazii” lui ar fi fost de fapt nu stiu ce spirite avansate de alieni care ar fi intrat, practicand Phowa(?), in trupurile unor pamanteni de-ai nostri in timp ce acestia din urma dormeau.. 🙂 N-am avut atunci rabdare sa ii citesc toate aberatiile, dar chestia asta chiar mi-a sarit in ochi. 🙂

  Chestia asta o dau ca exemplu al faptului ca idei de genul asta deja circula printre anumiti oameni de la noi(fie ei mai mult sau mai putin cu picioarele pe pamant 😛 )

  Ca idee ipotetica, daca dupa decesul lui GB(oricand o avea acesta loc, mai devreme sau mai tarziu..) ar aparea vreun instructoras care sa afirme ca de fapt el e GB intrat in posesia corpului instructorasului respectiv cu acordul acestuia, iar povestea asta ar primi si girul unor VIP-uri, crezi ca nu s-ar gasi si cursanti care sa o ia de la inceput de buna? 🙂

 15. Ramo says:

  “n-au putut folosi in apararea lor pretentia ca ar fi folosit “yogi-pratyaksha”(siddhi-ul ce permite cica schimbarea corpului fizic) pentru ca au avut ghinionul sa aiba de a face cu judecatori educati in spiritul colonial englezesc al timpului, care privea din start astfel de idei ca fiind simple superstitii.”

  Am avea mare nevoie si noi de niste judecatori educati in spiritul englez, pt ca la noi cre(s)tinismul e superstitie de stat

 16. Flagg says:

  Corectie – termenul “pratyaksha” se refera de fapt la perceptie si e de fapt folosit acolo de David Gordon White pentru ca in unele teorii yoghine perceptia vizuala e legata intr-un fel anume de siddhi-ul ce permite cica intrarea in alt corp. E o discutie destul de ampla pe tema asta in carte si n-am cum sa o rezum acum foarte pe scurt.

 17. Flagg says:

  Un mic citat din Yoga Sutra a lui Patanjali(text cu o autoritate practic de necontestat si printre cursantii miscarii):

  http://www.sacred-texts.com/hin/yogasutr.htm

  3.37 When the bonds of the mind caused by action have been loosened, one may enter the body of another by knowledge of how the nerve-currents function.

  Intrebare intrebatoare: Daca GB chiar ar fi vreun mega-maha-bodhaka, ar trebui el in consecinta sa detina sau nu respectivul siddhi? 😀
  Incercati sa priviti un pic problema prin ochii cuiva de la curs care crede cu tarie in calitatea lui de mare bodhaka si vedeti cam ce ar trebui sa rezulte.. 🙂

 18. Ramo says:

  Patanjali e depasit. La moartea lui Remus Lomos, Gregorian se lauda si-si provoca contestatarii sa invarta si ei roata Egely daca pot, asta fiind dovada ca Bivo e maestru ioga. Roata Egely e mult mai tare decat vrajelile lu’ Patanjali. Pun pariu pe 100000 de euro 😉

 19. Ramo says:

  Bivilica: “Astfel de fiinte umane nu iau in consideratie exemplificarea speciala pe care v-am oferit-o cu aparatul Egely. Nici unul dintre acesti carcotasi nu va indrazni sa faca un astfel de pariu, ferm si categoric in cazul acestei exemplificari cu aparatul Egely, o astfel de fiinta umana sa vina si sa spuna: iata, eu realizez macar jumatate din ceea ce am constatat ca se exemplifica in acea filmare, va rog sa ma filmati, iata, am realizari yoghine deosebite.”

  Asta e suprema putere paranormala cu care vor trebui inlocuite copilariile lui Patanjali, in Ioga-Sutra-2014 by Grig 😉

 20. Flagg says:

  Inca o chestie. Tot prin sistemele de credinte orientale(in particular cele tantrice) este larg raspandita ideea ca o fiinta foarte evoluata nu are neaparat nevoie sa ia corpul alteia pentru ca poate singura sa “emane” sau sa “materializeze” oricate corpuri noi ar vrea(a se vedea ca exemplu in privinta asta unele discutii pe tema conceptului de “nirmanakaya” din vajrayana).
  Asa ca VIP-urile discipolilor aia neconsolati din India ar avea si alternativa sa caute un tinerel in putere necunoscut masei mari de discipoli si sa il declare ca fiind pur si simplu o astfel de “emanatie” a gurului decedat. Sau ar putea sa adopte o alta cale chiar mai des utilizata in mod traditional(de exemplu foarte utilizata de vecinii lor tibetani) si sa caute un nou-nascut pe care sa il declare ca fiind reincarnarea gurului(numai ca in cazul asta apar niste dezavantaje datorate faptului ca mai trebuie intai sa creasca respectivul copil inainte sa isi preia atributiile de guru etc.).
  Dupa cum se vede, exista de fapt mai multe alternative dintre care se poate alege la nevoie. 🙂

  Privind problema in ce priveste mai mult partea politica, toate variantele astea par sa indice un mod destul de inteligent prin care indienii, tibetanii si altii au incercat sa rezolve(cu succes de foarte multe ori) problemele mostenirilor si potentialelor lupte pentru succesiune. 🙂

  Si ca fapt divers, unii de prin miscare, cum ar fi intaiul shivait al miscarii, cunosc bine povestile astea macar din citite. 😛
  Sau, ma rog, ar cam trebui sa le cunoasca bine.. 🙂

 21. EL TORO says:

  E ceva si asta , nu e la indemina oricui s-o invirta. Margarina RAMO a sarit repede de cur in sus cind a realizat ca e unul mai dibaci decit el si poate face chiar si o chestie d-asta . Dincolo de pro si contra oricare din cei care rid de chestia cu roata au posibilitatea sa posteze aici o filmare in care ei insisi reusesc sa o invirta fara nici o smecherie . Altfel e doar invidie .

 22. Django says:

  Uitați un eliberat cum învârte roata Egely:

  http://www.youtube.com/watch?v=DvUfEnBzx3M

  Deci oricine poate. :)))

 23. eliberatu says:

  El Toro,

  orice fiinta (umana au ba) atata vreme cat e vie si are deci energie vitala, poate invarti jucaria aia. Numai niste papagali spirituali, desigur, isi pot imagina ca aparatul ala masoara “realizari yoghine deosebite”.

 24. Django says:

  @EL TORO, tocmai am pus un clip care arată că e la îndemâna oricui. :))))))

 25. Ramo says:

  “o fiinta foarte evoluata nu are neaparat nevoie sa ia corpul alteia pentru ca poate singura sa “emane” sau sa “materializeze” oricate corpuri noi ar vrea”

  Povesti nemuritoare indiene. Si tibetane.

 26. John says:

  Mihai poti sa ne spui te rog daca Bivo a murit sau nu. Nu ca m-as bucura de moartea lui (desi sa ma ierte Dumnezeu dar nici rau nu-mi pare), dar m-as bucura pt. cei care poate se trezesc macar acum, la moartea pseudo – gurului!

 27. Ramo says:

  EL TORO: “E ceva si asta , nu e la indemina oricui s-o invirta. Margarina RAMO a sarit repede de cur in sus cind a realizat ca e unul mai dibaci decit el si poate face chiar si o chestie d-asta. Altfel e doar invidie .”

  Margarina Ramo n-a declarat despre el insusi ca e eliberat, maestru iogin, al doilea dupa Cristox si cate si mai cate calificari megalomani(a)ce. Asa incat te asigur ca daca Grigoras s-ar fi filmat levitand, margarina Ramo n-ar fi fost invidioasa deloc. Dar altfel, Gregorian confirma ca e un escroc, iar cei ce sunt impresionati de roata lui Egely confirma ca sunt prosti 😉

 28. Flagg says:

  In sfarsit s-a miscat si melcul, pardon, blegotericul.. 😛

  http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8012

  Le-a luat o saptamana sa posteze un drept la replica. 😀

 29. zamolxe says:

  @EL TORO,
  “E ceva si asta , nu e la indemina oricui s-o invirta”
  Incearcă și vei fi surprins 😀 Nu spun mai multe…

 30. tipsimpatic says:

  Zamolxe, care-i treaba cu linkul catre dalai lama? Moartea celui de-al 5-lea dalai lama a fost tinuta secreta timp de …12 ani. De acolo se trag necazurile Tibetului de astazi si pretentiile de suseranitate ale Chinei, asa ca lasa-ti-o mai moale cu ,, caile spirituale traditionale,, deoarece acestea sunt mai mult traditionale decat spirituale .

 31. sinergicus says:

  ”Nu e sigur ca a murit. Insa sunt tot mai multe relatari de la femeile care l-au vizitat in ultima vreme, ca lui GB i-a cam murit ceva… asa mor unii, bucata cu bucata ”

  Asta imi aduce aminte de un banc cu un mos ( ce coincidenta) care se uita la penisul lui mort certindu-l: Bine ma tradatorule….ne-am nascut impreuna si murim pe rind?

  Asta apropo de batrini care la 70 de ani inca au o viata sexuala si procreaza….bivo daca era ceea ce zice ca e ar fi trebuit sa fie capabil de mult mai mult dupa atita continenta si sublimare….oare ce o fi in capul proastelor alora care desi vad si traiesc pe propria lor piele
  adevarul ,continua sa mearga la el?…..

 32. RAM says:

  Da… daca moare veniti la inmormantare? 🙂
  Eu merg dar numai sa-l ingroape in Romanica. Ar fi distractiv.
  Cred ca varianta ce-a mai buna pentru Stoianovici ar fi sa-l incinereze rapid si sa zica ca chiar daca in acte se zice ca e mort e doar o musamalizare. Ca guru-l a disparut iar autoritatile i-au fabricat moartea. Si ca guru-l comunica cu ei doar prin el(Stoian).
  E? Ce ziceti de scenariu?

  La naiba, ar trebui sa ma abtin poate le dau idei.

 33. Neele says:

  @tipsimpatic:
  Dalai lama – si asta “suna bine” – e unul din cei vizati de Kalki avatar.
  Ar fi trebuit sa incepi prin a-i multumi lui zamolxe ca a facut baie ieri … iar, de s-a oprit apocalipsa.
  😀
  Altfel nada-i prea fina pentru el. E mai intelept sa-l lasati sa-si vada de creuzete, de noua lui jucarie de baie, si de “it”.

 34. Saso says:

  continua sa mearga la el pentru ca prostia e mare

  le da ienejie schirituala si dupa aia umbla fraierii si mai mult dupa ele ca sa suga ienejia d’ la guru, daca se duc de mai multe ori o pun de o sefa de grup de shaktoze, sunt vazute bine de alte fete ca i-a supt-o lu’ guru, si uite asa ca un mic ecosistem, se rezolva mai multe deodata, adica si astea grase mai au ceva mataranga, si aia care sunt prosti mai fut ceva nou, se simt bine ca au mai multe femei…. mai da si mosu la buci astora care ii pot fi nepoate…. impreuna il proslavesc pe mosu, toata lumea e armonioasa si shaktoza…vira cu peruca-n cap… 🙂

  viata merge inainte
  (si bate filmul)

 35. Neele says:

  @zamolxe:
  Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai vesel/a din tara?
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/terminally-ill-schoolgirl-makes-miracle-3665979
  “Yey!”
  I’m done here two! So please, no arguing with me!

 36. Aand says:

  @flagg
  Ce preocupari ai flagg:))) yogi-pratyaksha? Se spune ca acest shiddis tine de yoga’nidra, poate sa apara si in somn, ar fi de durata redusa, functioneaza a-temporal trecut-prezent, este motivat si declansat exclusiv de necesitatea modificarii unui eveniment karmic si inceteaza imediat dupa corectarea acestuia.

 37. alfa says:

  Potaile astea fac taxa de tabara 700 RON si il acuza pe Trandafir ca face yoga pentru bani.Jalnici e frumos spus.

 38. zamolxe says:

  @tipsimpatic,
  Îmi plac ochelarii lui!

 39. zamolxe says:

  @Neele,
  Iată că știința contribuie la miracole. Miraculos, nu?

 40. Flagg says:

  Ce preocupari ai flagg:)))

  De ce? 🙂

  Am crescut citind mai intai niste carti de hatha yoga aparute in perioada comunista(carti in care autorii s-au autocenzurat destul de mult atunci cand venea vorba de niste subiecte mai tabu in epoca respectiva, dar in care am gasit destule tehnici interesante cu care sa experimentez pe cont propriu, lautareste), iar apoi, ca elev de liceu in anii ’90, interesul pentru anumite lucruri mi-a fost consolidat de cateva carti-cheie(in ce ma priveste). Printre care se numara “Yoga, nemurire si libertate” a lui Eliade si “Yoga tibetana si doctrinele secrete” a lui Evans Wentz. In a doua carte mentionata se gasesc descrise exact anumite tipuri de tehnici cum ar fi Tummo, Phowa, transferul constiintei in corpul altcuiva(desi in cartea respectiva tehnica asta e mentionata doar sumar), “Yoga Visului” etc. Iar lucrurile cu care te-ai format practic in perioadele astea mai “delicate” ale vietii nu se uita niciodata cu totul, dupa cum cred ca stii bine. 🙂 De unde si interesul meu de durata pentru anumite subiecte, chiar daca in timp am devenit mai sceptic in ce priveste realitatea unor lucruri pe care in adolescenta le luasem de bune fara sa am retinerile si indoielile de acum.

  yogi-pratyaksha

  Mda.. As fi preferat ca in pasajele alea citate din carte autorul sa fi folosit mai degraba un termen sau expresie gen “parakaya pravesha”. “Yogi Pratyaksha” trimite mai mult catre un alt subiect mai complex, cel al unui tip de cunoastere directa ce ar transcende mecanismele cognitive normale, subiect pe care nici nu il cunosc foarte bine chiar si din punct de vedere teoretic(am si eu limitele mele si sunt constient de ele). Dar daca asa a scris autorul acolo, nu o sa ma apuc eu sa modific acum in stilul in care o mai facea prin diverse carti stii-tu-cine. :P(de altfel nici n-am fost foarte atent cand am scris o anumita replica si am vazut apoi ca mi-a scapat ceva interpretabil 🙂 )
  In fine, cartea aia ar trebui citita de la cap la coada, cu multa atentie, de cine e cu adevarat interesat de subiect. M-as bucura sa stiu ca am trezit interesul pentru ea si in cazul altora. 🙂

 41. Flagg says:

  @zamolxe
  „it”? Serios?

  Poate o avea impresia eronata ca noi doi suntem una si aceeasi persoana. 🙂

  http://en.wikipedia.org/wiki/Randall_Flagg

  N-ar fi prima oara cand unii ar vedea numai clone pe aici. 🙂 Cei devotati in intregime miscarii manifestau de regula, pe vremuri, simptomele specifice bolii asteia. 😀 Dar Neele parca nu se incadreaza totusi in categoria respectiva de comentatori. 🙂

 42. Flagg says:

  @zamolxe

  MR e un mare fan al lui Stephen King si a si incercat mai demult sa ne trezeasca si noua interesul pentru anumite carti(poate ti-a scapat faza 🙂 ), in caz ca te intrebi care ar fi cauza unei anumite alegeri. 🙂

 43. mac gregor says:

  meh offtopic. Mai tineti minte ce ne spunea Grieg despre masoni, ca atunci cand dau greu se pozeaza in presa cu mana la cravata? tovarasi, salvati-ma?

  Se pare ca Tariceanu care tocmai vrea sa rupa PNL si se da pe cai mari, e de fapt cu spatele la zid.

  http://www.evz.ro/calin-popescu-tariceanu-isi-lanseaza-noul-partid-grupul-de-initiativa-pentru-pastrarea-identitatii-liberale.html

 44. mac gregor says:

  Si nu prea inteleg de ce e asa disperat. Daca nu cumva o fi urmarit penal. 🙂

 45. zamolxe says:

  @Flagg,
  😀
  Tare faza! Eu nu m-am gândit nici o secundă la toate astea! Pur și simplul acel „it” mi-a trezit o conexiune cu filmul celebru. Știu că Neele se referea la altceva (cred, câteodată e greu să 0/îl înțelegi), dar așa s-au conectat neuronii mei… 😀

 46. Neele says:

  @zamolxe:
  No offense taken. Si la mine neuronii s-au conectat accidental la un film cu 13 cerinte aseara.
  Asa ca de ce as interzice altora sa vada si lucruri de “interior”, sa le zicem. Chiar sa nu mai citim nimic si nu mai vedem nimic pentru ca e plin de crime si orori?
  http://www.youtube.com/watch?v=4jKpGddmArs&t=2m8s 😀

 47. Flagg says:

  @mac gregor
  Ce faci? 🙂 Le dai “combustibil” conspirationistilor de la curs(si nu numai)? 😛

  Lasand acum ironiile si povestile gen “masonii ne fac semne/se stramba la noi si scot limba” la o parte, poate ar trebui sa iei in calcul si posibilitatea ca Tariceanu sa nu actioneze pur si simplu ca un pion al PSD-ului sau ca un om speriat de spectrul inchisorii ci ca el chiar sa creada ca prin ceea ce face incearca sa isi salveze partidul de la disparitie in ceasul al doisprezecelea.

  Poate iti mai aduci aminte si tu niste rezultate ale unor sondaje de acum cativa ani, publicate parca si pe voxpublica, si care aratau ca votantii PNL-ului aveau un “profil ideologic” destul de diferit de cel al votantilor dreptei basesciene(aveau niste optiuni situate undeva mai spre centru decat spre centru-dreapta). Fuziunea asta anuntata, ca si mutarea anuntata din PE, ignora insa diferentele astea reale in ce priveste votantii PNL-ului(lucru taxat prompt, daca mai tii minte, si de un articol al lui Ovidiu Nahoi, in care omul se plangea de faptul ca se simtea inselat, pentru ca el isi daduse votul PNL-ului tocmai pentru ca acesta sa ajunga la ALDE etc.).

  Asa ca mutarile astea cu fuziunea cu PDL-ul si migrarea in PPE genereaza doua mari probleme:

  – 1. vor fi pierduti o parte dintre votantii mai fideli “portretului ideologic” initial al PNL-ului, care nu vor accepta sa voteze pentru niste liberali travestiti in populari(am un caz concret in familie, votant al PNL-ului de mai mult de un deceniu si care a zis dupa anuntul fuziunii ca acum nu mai are cu cine sa mai voteze – plus ca bonus o expresie faciala, extrem de oripilata si amuzanta, pentru mine, in acelasi timp 😀 , atunci cand s-a pus problema ca iesirea lui Iohannis presedinte ar putea fi acompaniata dupa aceea de un Basescu prim ministru :D);

  – 2. PNL-ul risca sa isi piarda identitatea de partid istoric, pentru ca in istoria sa el nu a imbratisat o ideologie de tipul conservator(ba mai mult, perioada de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX a fost marcata in Romania tocmai de luptele dintre liberalii condusi de Bratieni si conservatorii lui Lascar Catargiu, Maiorescu etc., liberalii si conservatorii situandu-se pe pozitii opuse in ce priveste multe domenii). Ori daca penelistii fac mutarea asta in tabara popularilor, fie ea doar in PE, fie si local prin fuziunea cu PDL-ul, atunci practic dau cu piciorul intregii istorii a partidului de pana acum.

  Pentru tine sau pentru altii poate lucrurile astea nu sunt prea importante, sau sunt privite chiar ca niste mofturi. Dar pentru altii, inclusiv pentru Tariceanu(care e fiul adoptiv al lui Dan Amedeo Lazarescu, unul dintre personajele cheie atat pentru renasterea PNL-ului imediat dupa Revolutie, cat si pentru renasterea masoneriei romanesti din aceeasi perioada – asta apropo de masoni, daca tot i-ai pomenit), lucrurile astea s-ar putea sa fie foarte importante. Mai importante chiar decat orice posibil dosar penal sau decat orice posibile avantaje decurse dintr-o alianta conjuncturala cu PSD-ul.
  Ba chiar, si sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca iti spun asta, mie mi se pare ca detectez la tine un anumit automatism mental manifestat in graba cu care te-ai repezit la ideea ca Tariceanu ar avea vreun dosar, pe post de posibila explicatie a situatiei. Nu toti oamenii din tara asta actioneaza mereu manati de aceleasi motivatii, mai mult sau mai putin meschine. Iar acum nu este clar, inca, care sunt motivatiile reale(sau macar care sunt motivatiile mai puternice, in caz ca sunt simultan in actiune mai multe motivatii de sorginte diferita).

  Bine, acum ca Tariceanu s-a pus deja contra planurilor portocalii(fie asta si cu sau fara vreun imbold pesedist din spate sa treaca la actiune), n-ar fi exclus sa se trezeasca in viitorul apropiat cu vreun dosar din asta, fie nou creat fie “redescoperit” ca prin minune prin vreun sertar prafuit. 😀 Ca doar asa-i in tenis, nu-i asa? 😉 😛

  Si revenind la masoni, dintre toate partidele din tara asta PNL-ul ar cam trebui sa fie cel mai strans legat de masonerie. Si asta pentru ca, repet, cei batrani care au reinfiintat PNL-ul imediat dupa revolutie au fost cam aceiasi care au reinfiintat si primele loji de dupa Revolta, din cate stiu eu. Asta in timp ce PNL-ul ar trebui sa fie si partidul cel mai interesat sa isi conserve propria traditie si istorie(care intr-adevar sunt amenintate cu anihilarea atat de perspectiva mutarii printre popularii europeni cat si de perspectiva fuziunii cu PDL-ul). De unde rezulta ca un apel ipotetic al lui Tariceanu catre ajutorul “fratilor” pentru a-l ajuta sa conserve PNL-ul ca partid istoric ar fi de fapt o miscare destul de naturala si logica. 🙂

 48. Last says:

  treaba cu basescu premier este o facatura, dar care din pacate (prin intermediul cocinelor ghitza-tv, antena3 si altele) are sanse sa prinda la care nu judeca cu propriul neuron.

  Personal am greturi sa vad ca sub neonul PNL s-ar strange mizerii tip anastase, falca, flutur, blaga (lingau dobitoc basist), blonda aia agresiva economista (trecuta prin patu lu stolojan), stolojan etc.

  N-a fost bine gandita treaba asta (de la iesirea din USL: care trebuia sa survina cand ponta a luat in brate rosia montana, gazele de sist, procurorii basisti).

 49. RAM says:

  DAR DACA MOARE GURU VENITI LA INMORMANTARE??
  :Birthday-Boy:

 50. Flagg says:

  treaba cu basescu premier este o facatura

  O fi, dar reactiile pe care am observat ca le provoca ideea atunci cand o expuneam pentru prima oara unor apropiati de-ai mei, votanti fideli ai PNL-ului, au fost din categoria “priceless”. 😀 😛 Ori asta spune totusi ceva destul de important in ce priveste si alta idee, cea privind “unificarea dreptei”. 😉 Iar daca “dreptacii” n-ar baga in seama deloc lucrul asta, asta ar indica fie autism politic fie pur si simplu prostie.
  Parerea mea..

 51. Flagg says:

  @RAM
  Unde? 🙂 In Romania, in Suedia sau in Franta? 🙂

 52. RAM says:

  @Flagg: Pai clar ca in toate trei locurile. Moastele lui fiind sfinte sunt convins ca fiecare ashram va primi cate un deget la borcan iar ashramurile Turturica si Obor 2 vor primi cate un penis separat.

 53. Flagg says:

  Off-topic

  @mac gregor
  Daca tot intri pe aici, ce parere ai de chestia urmatoare?

  http://www.stratfor.com/weekly/borderlands-view-beyond-ukraine

  […]But there is a Russian weakness here as well. Natural gas is a powerful lever, but it is not particularly profitable. Russia’s national budget — indeed, its economy — is built around oil.The chief danger Moscow faces is that it doesn’t control the price of oil. A radical decline in that benchmark would cause the Russian economy to stagger at the very least. While in Poland, Obama deliberately pointed out Russia’s economic problems. He wanted Russian President Vladimir Putin to know that he understands Russia’s weakness.

  Deployment of military force, while necessary, is therefore not the core element of the developing Western strategy. Rather, the key move is to take steps to flood the world market with oil — even knowing that implementing this strategy is extremely difficult. It appears likely that once Tehran reaches an agreement with Washington on nuclear weapons, Iran’s oil market will open up, and a major source of oil will flow. Additional Iraqi oil is also moving toward the market, and Libyan production might soon resume. Washington itself wields the most powerful weapon: The United States could reverse its current policy and start exporting oil and liquefied natural gas.

  Ce parere ai in contextul asta de faptul ca recentele victorii ale jihadistilor din Irak au condus imediat la o crestere a pretului petrolului? Si nu numai atat, dar au mai creat si un potential de atragere a Iranului direct in conflict(deja se vehiculeaza informatii ca luptatori iranieni intra in Irak pentru a-i sprijini pe shiitii localnici), ceea ce ar insemna ca doua potentiale surse ale cresterii productiei de petrol mentionate in strategia aia expusa de George Friedman(Irakul si Iranul) ar putea fi “compromise” macar pe termen scurt.
  Cum de au devenit jihadistii aia atat de brusc foarte eficienti si puternici? Nu cumva o fi mana rusilor la mijloc?

  Lucrul care mi se pare cel mai ciudat in toata povestea asta este atitudinea de surpriza totala pe care o manifesta americanii. Ei credeau cumva ca Putin ar fi avut greturi si retineri sa treaca rapid de la sprijinirea lui Assad la sprijinirea islamistilor atunci cand interesele i-ar fi cerut-o, pentru a bloca strategia americana deja in curs de desfasurare?

  Tu ce parere ai? Gandesc cumva in mod prea conspirationist la randul meu? 😛

 54. Flagg says:

  Tot off-topic
  Victoriile recente ale jihadistilor din Irak au fost facute posibile in mare parte de dezertari si tradari ale unor “trupeti” din armata irakiana cea instruita si finantata de SUA. Nu cumva macar o parte dintre dezertori si tradatori erau de fapt agenti ai rusilor care asteptau rabdatori, de ani de zile, sa vina anumite ordine?

  Nu cumva americanii i-au subestimat intrucatva pe rusi in cazul asta?
  Daca da, atunci pozitia noastra devine si mai importanta in cadrul strategiei americane de ansamblu(pentru ca la noi ar trebui sa fie localizata “poarta” prin care sa intre in Europa gaze si petrol aduse de prin zona Caucazului, de la azeri si altii care nu ii iubesc foarte mult pe rusi, plus ca bonus prognozata productie locala de gaze de sist destinata tot pietei europene). Chestia asta ar trebui sa ii determine pe liderii nostri sa caste ochii cat cepele si sa fie atenti la cel mai mic semn de potential pericol. Numai ca sunt ei capabili sa isi desprinda suficient atentia de la preocuparea obisnuita cu luptele meschine interne?

 55. mac gregor says:

  @flagg

  chestia aia cu mana la cravata e reala. Am urmarit-o de mult, si apare des.

  Cea mai priceless a fost aia cu Gigi Becali care strangea nodul cu disperare inainte de sentinta care l-a bagat la puscarie.

  Politica externa mi se pare inutila in conditiile in care nu suntem in stare sa intelegem propria noastra politica interna.

 56. Flagg says:

  @mac gregor
  chestia aia cu mana la cravata e reala. Am urmarit-o de mult, si apare des.

  Admitand ca ai avea dreptate in privinta asta, esti chiar atat de sigur ca pericolul semnalat in modul asta ar fi unul care il priveste strict pe Tariceanu ca individ?

  Politica externa mi se pare inutila in conditiile in care nu suntem in stare sa intelegem propria noastra politica interna.

  Eu am un mic deja vu in privinta asta. Mie mi se pare ca politicienii nostri sunt in prezent la fel de orbi ca nobilii aia din Westeros-ul lui Martin, care in cadrul povestii continua sa se macelareasca intre ei cuprinsi de un fel de frenezie dementa in timp ce pericolul cel mai mare vine deja de dincolo de Zid. Cateodata realitatea chiar bate filmul, din pacate..

 57. Flagg says:

  Revenind la povestea asta cu PNL-ul, eu nu inteleg de ce liderii partidului respectiv nu aleg sa faca in schimb cu PDL-ul doar o alianta de genul aliantei DA din 2004? Le-ar fi mult mai utila o alianta de genul asta.
  Cu fuziunea nu or sa realizeze decat pierderea unei parti consistente din electoratul propriu. Iar cu mutarea in PPE la fel.
  Parerea mea..

 58. Flagg says:

  Off-topic again
  Tot in ce priveste ceea ce se intampla dincolo de “Zid”, inca o chestie mai ciudata:

  http://www.bbc.com/news/world-europe-27829773

  Rebels elsewhere in the region have confirmed they now have three tanks.

  The appearance of the tanks, filmed in various towns in the Donetsk region, sparked a row between Kiev and Moscow, with Ukrainian President Petro Poroshenko protesting to his Russian counterpart, Vladimir Putin.

  Russia denied Ukrainian allegations that the tanks had entered Ukraine from its territory.

  Apropo de deja vu-uri si “viata bate filmul”, tancurile astea mie imi aduc aminte cumva de mamutii cu care se incerca intr-un episod recent spargerea portilor Zidului(scriu asta pentru cine a urmarit serialul, evident). 😉 😛 Iar pentru noi partea nasoala e ca ne aflam situati destul de aproape de Zid si mai avem si unii conducatori care nu prea par sa dea mare importanta pericolului.

 59. Flagg says:

  http://www.nytimes.com/2014/06/14/business/international/fears-about-iraq-push-oil-prices-to-highest-levels-this-year.html?_r=0

  LONDON — Oil prices rose on Friday to their highest levels this year, on growing concern about the fighting in Iraq.

  Brent crude, the international benchmark, was up about 1.2 percent to $114.20 a barrel in morning trading on Friday before falling back to $113.35. West Texas Intermediate, the standard in the United States, was up 0.5 percent, at $107.11 per barrel.

  Analysts say that a sharp price spike looks unlikely at this point, but that the fighting in Iraq and turmoil with other major oil producers may keep prices relatively high.

  Of perhaps greater concern is that the growing instability in Iraq and the unrest in other big petroleum producing countries threaten to alter the geopolitical dynamics that have kept energy prices relatively stable in recent years. The Russian annexation in Crimea and the chaos in Libya “point to a systemic and seismic shift geopolitically,” Edward L. Morse, head of commodities research at Citigroup, wrote in a note to clients on Friday.

  Until recently, market participants have been expecting that the supply from Iraq, which is now producing about 3.3 million barrels a day, would continue to grow, as a result of Western oil companies’ investments in the country’s rich but battered oil fields. In a benign world, Iraq could eventually produce about 6 million barrels a day, analysts estimate. If Iraq did attain that level, it would be about 60 percent of the roughly 10 million barrels a day that the leading oil-producing countries, Russia and Saudi Arabia, each produce.

  “The longer the insurgency lasts, the more difficult it will be for Iraq to reach its potential,” Mr. Morse wrote. The change in outlook on Iraq “has radical implications for oil markets at a time of growing lost production worldwide due to intensifying disorder in a growing number of petroleum-producing countries,” he added.

  Quid prodest? Cine beneficiaza cel mai mult din situatia asta? Rusia cumva?

  Pentru noi partea ingrijoratoare este data de faptul ca nu doar Irakul avea un loc important in strategia americana, detaliata de Friedman, ce urmareste sa foloseasca pretul hidrocarburilor pe post de arma impotriva rusilor, ci si Romania are rolul sau destul de important.
  Ca un amanunt particular, sa ne asteptam cumva si la alte mitinguri cu mare scandal indreptate impotriva exploatarii gazelor de sist?? Nu ca n-ar exista si niste motive intemeiate pentru asa ceva, dar contextul geopolitic pare sa creeze un interes puternic, provenit de dincolo de Zid, pentru stimularea unor astfel de manifestari.

 60. Flagg says:

  Ca tot am pomenit eu Zidul, na si sincronicitatea(acum am vazut-o) 😀 :

  http://adevarul.ro/international/europa/video-lupte-crancene-estul-ucrainei-mai-ales-frontiera-rusia-1_539acd830d133766a88b530f/index.html

  Luptele continuă în estul Ucrainei, în special la Donețk, Lugansk și Mariupol, între forțele guvernamentale ucrainene și insurgenții separatiști. Și în zona de frontieră cu Federația Rusă se duce o bătălie crâncenă. Soldați ruși, îmbrăcați ca insurgenții, au consolidat o zonă lângă orașul Sniejnoie din regiunea Donețk, potrivit censor.net.

  În zona de frontieră au loc lupte crâncene. Mercenarii ruși au deschis un adevărat front ruso-ucrainean. Situația necesită convocarea de urgență a Consiliului de Securitate al Ucrainei. Soldați ruși, îmbrăcați ca insurgenții, au consolidat o zonă lângă orașul Sniejnoie din regiunea Donețk, informează site-ul censor.net. Expertul militar ucrainean Dmitri Tîmciuk scrie că militarii ucraineni au distrus două tancuri care veniseră joi din Rusia în ajutorul insurgenților. Militarii ucraineni au scos din luptă trei blindate, două camioane care transportau insurgenți pro-ruși și muniție și două vehicule cu mitraliere de calibru mare.

  Guvernatorul miliardar din Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski, a prezentat vineri președinției un proiect de construcție a unui zid de 2.000 de kilometri cu sârmă ghimpată la granița cu Rusia. Kolomoiski, al patrulea cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la 1,8 miliarde de doalri, numit recent guvenator al regiunii Dnipropetrovsk , consideră că o astfel de protecție este necesară pentru „a se evita orice incursiune din partea statului care desfășoară o politică agresivă față de Ucraina“. „Acest proiect poate fi pus în aplicare în șase luni“, a asigurat viceguvernatorul din Dnipropetrovsk, Sviatoslav Oliinik, pentru agenția Interfax Ucraina.

  Uneori parca am intr-adevar talent la cobit, din pacate..

 61. mac gregor says:

  @Flagg

  nici alianta DA nu a mers.
  nici alianta USL nu a mers.
  si nici CDR n-a mers.

  Pentru ca de fapt in ro, singura functie cu putere e primul ministru, si partidul care are primul ministru are 100%. Si atunci apare tentatia sa il tradeze pe celalalt.

  In plus, totul trebuie facut rapid, pentru ca Ponta are arma Antena 3. Nu pot trage inca in Crin, dupa ce l-au pupat in cur atata, dar si cand vor termina repozitionarea tunului va fi macel. Masele de spalati pe creier care visau Crin presedinte, or sa-l urasca la fel de irational cum l-au urat pe Basescu.

 62. mac gregor says:

  Flagg, parerea mea e ca rusii nu vor Romania. Daca te uiti pe harta, Transnistria este punctul vamal pe care si-l doresc la granita cu Romania.

  Vama e deja acolo, dar nu au inca fasia din sud-estul Ucrainei care sa le dea deschidere la Marea Neagra.

 63. Flagg says:

  Se pare ca nu sunt singurul mai paranoic care vad si mana Rusiei pe undeva in povestea asta cu Irakul. 😀

  http://www.stratfor.com/weekly/intrigue-lying-behind-iraqs-jihadist-uprising

  Revisiting a Mysterious Meeting in Sochi

  Just days before the Islamic State in Iraq and the Levant-led offensive in Iraq, a quiet meeting took place at Russian President Vladimir Putin’s vacation spot in Sochi on June 3. Putin invited Saudi Foreign Minister Saud al-Faisal to see him and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, who cut short an engagement in Moscow to get there on time. Details on the meeting are scarce. Our attempt to obtain information about the gathering from Russian and Saudi contacts resulted in scripted and strangely identical responses that claimed that Saudi Arabia and Russia were discussing a power-sharing resolution for Syria.[…]

  Both Saudi Arabia and Russia share two key interests: undermining the U.S.-Iranian negotiating track and ensuring oil prices remain at a comfortable level, i.e., above $100 a barrel. There is little either can do to keep Iran and the United States from negotiating a settlement. In fact, the jihadist threat in Iraq creates another layer of cooperation between Iran and the United States. That said, Washington is now facing another major Middle Eastern maelstrom at the same time it has been anxiously trying to prove to itself and everyone else that the United States has bigger issues to deal with in other parts of the world, namely, in Russia’s backyard. Moreover, the United States and Turkey are not of one mind on how to manage Iraq at a time when Washington needs Ankara’s cooperation against Russia. If an Iraq-sized distraction buys Moscow time to manage its own periphery with limited U.S. interference, all the better for Putin.[…]

  Whether by mere coincidence, strategic design or a blend of the two, there are as many winners as there are losers in the Iraq game. Russia knows this game well. The United States, the heir to the Sykes-Picot map, will be forced to learn it fast.

 64. Flagg says:

  Chiar incepusem sa cred ca am luat-o eu pe ulei, intr-un stil conspirationist-paranoid mai in “spiritul” unei anumite parti a unei anumite miscari :P, si asta pentru ca n-am vazut, pana acum, practic nimic pomenit in media occidentala mainstream despre o posibila influenta ruseasca in Irak..
  Noroc cu astia de la Stratfor ca mai dau din cand cate o informatie din asta evitata(?) sau ignorata de media mainstream(cu unele exceptii, cum ar fi Hotnews-ul nostru, dar asta nu chiar intotdeauna), ca sa pot sa ma mai linistesc pentru ca nu sunt totusi, din cate se vede, singurul care ma gandesc la scenarii din astea mai conspirationiste. 😛

 65. Flagg says:

  Tot apropo de Rusia, hidrocarburi si Irak, un articol din mass-media mainstream, scurt ca marime dar care contine de fapt multe informatii interesante care pot fi citite cumva mai printre randuri:

  http://www.bbc.com/news/business-27882954

  BP to sign £11.8bn gas deal with China’s CNOOC

  BP is to sign a deal with China National Offshore Oil Corporation worth about $20bn (£11.8bn).

  The oil giant will supply its Chinese peer with liquefied natural gas (LNG), BP chief executive Bob Dudley said at a conference in Moscow.

  Mr Dudley said the deal would be signed in London.

  Prime Minister David Cameron will announce trade deals to coincide with a three-day visit by Chinese Premier Li Keqiang.

  “It is a 20-year supply agreement on LNG. It is a fair price for them and a fair price for us. It is a good bridge between the UK and China in terms of trade,” Mr Dudley said.

  Mr Dudley also said his firm’s operations were largely unaffected by the fighting in Iraq, as BP’s operations are in the south of the country, away from the violence.

  BP has evacuated people who are not essential to production, Mr Dudley said.

  Cred ca ati observat deja unde anume a fost facuta prima conferinta de presa privind viitoarea semnare a contractului(Moscova 😉 ). De asemeni, o semnare oficiala la Londra in prezenta premierului chinez si a celui britanic(!) ar fi un gen de imitatie, ca imagine macar 🙂 , a semnarii recente a contractului mamut similar dintre Gazprom si chinezi in prezenta lui Putin si a presedintelui chinez(!). Chiar si duratele(de ordinul deceniilor!) pentru care sunt concepute a avea efecte cele doua contracte sunt similare, ceea ce pe mine ma face sa cred ca asta se vrea a fi un fel de replica, de “contralovitura”, occidentala la miscarea recenta a rusilor de a-si intensifica legaturile cu chinezii, replica atat pe plan economic cat si pe planul imaginii publice.

  Dar ceea ce e un pic ciudat, in contextul asta 🙂 , in articol, este mentiunea de la sfarsit privind potentiale probleme ale BP-ului in Irak. 🙂 De ce o fi simtit oare autorul nevoia sa bage ambele tipuri de informatii in acelasi articol??

  De asemeni, BBC-ul mai ofera pe site si niste grafice interesante privind pretul cu care se tranzactioneaza petrolul pe burse. Daca v-ati uitat cumva un pic pe graficele “intra-day” din zilele astea poate ati vazut si niste “miscari” care mie mi se par interesante – de mai multe ori ziua incepuse cu crestere clara a pretului(chestie de asteptat, ca urmare a evenimentelor din Irak), dupa care o luase in directia opusa, chestie care m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva cineva vindea in mod intentionat cantitati mari de petrol pentru a pastra pretul cat mai jos sau macar pentru a incetini o posibila crestere a lui pe termen mai lung(rusii au interes clar ca pretul sa creasca, pe cand americanii au un interes de sens opus).

 66. Flagg says:

  @mac gregor
  Rusii nu or avea un interes in a ocupa sau controla Romania, dar au un interes clar in a bloca fie cresterea productiei locale de hidrocarburi destinata tarilor mai “flamande” din UE(alde Germania, Austria etc.), fie activitatea de tranzit a petrolului si gazului lichefiat adus pe mare la noi pentru a fi trimis mai departe spre Vest. Si daca in Irak rusii chiar au fost cumva in stare in mod real sa ii sustina pe jihadisti(chestie pe care n-ar fi facut-o pana de curand pentru ca Assad e aliatul lor si rusii au si ei probleme proprii cu jihadistii in Caucaz), atunci cam ce crezi ca ar putea sa incerce cumva la noi daca?
  Banuiesc ca frecventezi Hotnews si Revista 22, date fiind simpatiile tale politice, asa ca banuiesc ca nu ti-au scapat niste mentionari pe acolo ale ideilor lui Robert Kaplan, alt strateg al Stratfor, in aceasta privinta. Sau ma insel si de fapt ti-au scapat?

  Mie mi-e teama ca acum perspectiva unor noi proteste de strada anti-gaze de sist ar putea deveni deja o sursa mai mica de ingrijorare, in sensul ca am putea sa ne asteptam, din pacate, chiar si la chestii mai rele.
  Dar in contextul asta chiar ma astept sa izbucneasca alte revolte in strada ale agitatorilor de peturi. Masa de manevra exista deja garla si este antrenata de anul trecut, are deja experienta acumulata in confruntarile de strada din toamna, iar rusii au tot interesul ca de data asta(daca nu cumva au facut-o deja si anul trecut) sa o stimuleze puternic, prin interpusi, sa iasa in strada.

  Chiar am si o mica curiozitate mai sadica in privinta asta – MR o mai fi acum la fel de dispus sa iasa in strada pentru chestii gen Pungesti, chiar si in conditiile in care stie, banuiesc, ca ar putea sa joace involuntar de data asta si un rol de “carne de tun” pentru rusi si interesele lor? Sau ar fi ceva mai retinut in contextul asta problematic, care s-a schimbat destul de mult anul asta comparativ cu cel (aparent) mai calm de anul trecut?

 67. mac gregor says:

  nu prea frecventez nici 22 nici hotnews. Si politica externa nu ma mai intereseaza decat am vazut cat de varza sunt romanii la politica interna. First fix this.

 68. mac gregor says:

  de cand nu decat

 69. Flagg says:

  @mac gregor
  Si politica externa nu ma mai intereseaza decat am vazut cat de varza sunt romanii la politica interna. First fix this.

  Pai politica externa in contexte din astea de razboi rece o influenteaza in mod direct, de regula, pe cea interna. Romania este acum incadrata taman in categoria “borderlands” in conflictul asta, asa ca n-ai cum sa mai incerci sa repari politica interna facand abstractie de cea externa. In conditiile din prezent se intelege deja de la sine ca cele doua mari parti implicate(Licuriciul si Ursu’) or sa se amestece cumva in procesele interne(sau macar or sa incerce) pentru a sprijini sa ajunga la putere oameni care sa corespunda cat mai bine intereselor lor. Ba rusii mai au si un interes particular in a destabiliza, pe cat posibil, situatia interna pe ansamblu – din cauza asta toti cei interesati de politica interna, si nu numai, ar trebui sa stea cu ochii holbati ca ai melcului si cu urechile ciulite pentru a detecta cel mai mic semn de pericol venit, direct sau indirect, din exterior.

  Cum crezi ca poti face in conditiile astea politica interna fara sa te uiti un pic si in jur sa vezi ce fac cei mari atunci cand se caftesc intre ei???

 70. Flagg says:

  Stiri recente:

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27897648

  Islamist-led militants have attacked Iraq’s biggest oil refinery with mortars and machine guns, reportedly attacking from two directions.

  Efectul stirilor astea s-a vazut imediat pe graficul intra-day al pretului barilului de petrol(ma refer la Brent Crude). Pretul a sarit destul de mult in sus, cu toate ca pe la inceputul zilei de tranzactionare iarasi o luase in jos dupa modelul vizibil zilele trecute(mintea mea de nespecialist banuieste ca cineva de prin Occident a tot vandut in draci cantitati mari de petrol zilele astea pentru a tine pe cat posibil pretul jos).

  Parerea mea e ca orice alt viitor atac din asta tintit in mod expres asupra instalatiilor petroliere ar indica din ce mai mult catre un amestec al rusilor in zona. Rusii au cel mai mare interes, la ora actuala, sa vada pretul petrolului urcand – ba chiar este vital pentru ei ca pretul macar sa nu coboare sub 100 de dolari pe baril daca vor sa reziste in fata americanilor in acest nou razboi rece global(deja e un razboi rece global, mondial, si nu mai e unul local, regional, daca el se deruleaza deja si in afara Europei de Est, mai precis in Orientul Mijlociu) .

 71. Flagg says:

  Stiri si mai recente:

  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-27897648

  Islamist-led militants have invaded Iraq’s biggest oil refinery, after pounding it with mortars and machine guns from two directions.

  An official quoted by Reuters said the militants now controlled 75% of the Baiji refinery, 210km (130 miles) north of Baghdad.

  In mod normal, in momentul asta pretul petrolului pe burse ar fi trebuit sa o fi luat “up through the roof”. Chestie care nu se intampla, ba mai mult decat atat, pretul acum este sub nivelul de la inceputul zilei de tranzactionare(desi nu cu mult sub). Cineva cred ca face eforturi disperate(si ar trebui sa si sacrifice o gramada de bani in directia asta) pentru a tine pretul jos.

  Chiar traim in prezent niste vremuri mai iesite din comun, din cate vad..

 72. Flagg says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17513850-anders-fogh-rasmussen-rusia-lucreaza-secret-ecologistii-pentru-opune-gazelor-sist.htm

  Moscova colaboreaza in secret cu organizatiile de mediu care fac campanie impotriva fracturarii hidraulice, intr-o incercare de a mentine dependenta Europei de importurile de gaze din Rusia, a declarat joi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de The Guardian.

  Intr-o declaratie sustinuta la Institutul Regal pentru Afaceri Internationale (Chatham House), un think-tank cu sediul la Londra, Rasmussen a afirmat ca Rusia a dezvoltat o sofisticata campanie de dezinformare menita sa submineze incercarile de a exploata surse alternative de energie, precum gazele de sist.

  Chestia e ca o astfel de prezumtiva campanie ruseasca ar porni de fapt de la niste probleme reale pe care exploatarea gazelor de sist le pune mediului.
  Orice campanie de dezinformare eficienta se bazeaza de fapt pe macar niste franturi de adevar – adevarul, prezentat selectiv si in contextul potrivit, este de regula o unealta mult mai eficienta de dezinformare sau manipulare decat minciuna. 🙂

  Asa ca eu tind sa il cred pe Rasmussen dar in acelasi timp cred ca si cei care protesteaza impotriva exploatarii gazelor de sist au ceva motive intemeiate sa o faca. Ceea ce face ca toata povestea asta a gazelor de sist sa devina si mai complicata si mai greu de deslusit pentru cineva care nu e specialist(geolog, specialist in petrochimie etc.).

Leave a Reply