S zicem c un anume guru d ortu popii. Sau, nu cu popa, c el n-are nevoie de popi, ele e propriul su mesager și intermediar ntre persoana sa și Dumnezeu. S zicem c crap. i crap aura de expansionat ce este, sau i crap inima de ce anahata mare are. n tot cazul, moare de-o moarte dinaia banal și discret, ca toate morțile. nțepenește fr suflu, cu ochii sticloși, livid și la fel de mort ca orice alt mortciune moart. La fel ca orice muritor de rnd, pn la urm.

Dup ce l-au ridicat zeci de ani pe soclul nemuririi spirituale și i-au cntat ode și osanale, discipolii vor fi probabil șocați c un așa de mare guru a putut s moar att de banal și de lipsit de semnificații oculte, eventual cu o ultim energie tripl. Chestia asta ar fi de natur s i “ndeprteze de la calea spiritual” pe cei afectați de “demonii ndoielii”, ceea ce ar necesita din partea conducerii rmase n urma gurului – o reacție prompt, pentru a salva de la disoluție școala spiritual.

Și atunci, trebuie țesut firul de legend. Unii și vor aminti de profețiile mai vechi ale unei btrne orbe, care a prevestit c gurul nu va muri de moarte obișnuit, ci și va dizolva n lumin corpul fizic, fr s lase urme. Iar asta le va da idei discipolilor de ncredere, care vor lansa probabil legenda c gurul n-a murit, ci a translatat ntro alt lume mai bun și mai puțin pudibond, cu ajutorul extraterestrelor blonde cu ochi albaștri din constelația Suedia Mare. Iar noi nu vom afla niciodat adevrul, nu vom afla dac gurul cel iubit s-a stins de epuizare sexual n bratele a 12 femei, sau și-a gsit sfrșitul de la niște ciuperci fr etichet și a disprut, dizolvndu-se la propriu n lumina orbitoare a unei czi umplute cu acid sulfuric. Iar acest mister i va face pe jumtate s plece ctre alți guruși la fel de faimoși, n vreme ce cealalt jumtate va rmne s i perpetueze memoria, școala și misiunea spiritual.

Ce e mișto e faptul c chestia asta nu e de domeniul fantasticului, al ipoteticului. Ci chiar s-a ntmplat n India n luna ianuarie anul acesta, cnd Sfinția Sa Shri Ashutosh Maharaj a gsit de cuviinț s intre ntro meditație profund – din care n-a mai ieșit nici pn n ziua de azi.

Ce e și mai mișto e faptul c discipolii, vznd c gurul nu mai mișc, l-au declarat ca fiind n Samadhi și l-a bgat ntr-un congelator, unde i pstreaz corpul intact pn la momentul n care gurul va decide c are chef s se ntoarc pe lumea asta. Faza asta nu a fost chiar pe degeaba, dac ținem cont de faptul c școala de yoga Divya Jyoti Jagrati Sansthan, fondat de respectivul guru, are proprietți evaluate la peste 100 de milioane de lire sterline !

La cașcavalul asta rvnesc ns vduva și fiul gurului, care au deschis un proces n India, n vederea elucidrii modului n care a ajuns n congelatorul ashramului din Assam celebrul guru.

Și mai simpatic mi s-a prut dezlegarea de drept dat problemei de ctre nalta Curte de Justiție a Statuui Punjab, care a nțeles s infirme raportul inițial al poliției privind moartea gurului, hotrnd n aceast speț c “chestiunea morții gurului este o chestiune de ordin spiritual iar discipolii gurului nu pot fi forțați s cread c acesta este mort”.

Cert este c n prezent, fiul și soția gurului se judec cu discipolii pentru trupul gurului, pe care familia dorește s l incinereze (și s intre n posesia averii rpostasului), ns pe care discipolii vor s l pstreze la rece, mpreun cu banii.

Și ipoteticul guru din povestea noastr se aude c ar avea un fiu, și tare am senzația c Dan Diaconescu va relansa pe OTV-ul renscut din cenușa PSD-ului, povestea Elodiei, cu guru n loc de faimoasa avocat disprut.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *