Feed on
Posts
Comments

Patriarhia combate sodomia !

În urmă cu mai bine de 3 săptămâni, lansam un apel către toți cei care dezavuează manifestările publice de prozelitism ale homosexualilor, de a scrie Patriarhiei Ortodoxe Române și a-și exprima îngrijorarea față de lipsa de reacție a Bisericii Ortodoxe Române față de asaltul la adresa valorilor normalității – din partea sodomiților.

Astăzi am primit pe e-mail răspunsul din partea Patriarhiei, pe care îl redau în întregime:

image001       Patriarhia Română

  Biroul de sesizări și scrisori

     Tel. 021.337.01.40

 

Nr. 5649/2014

 

În răspuns la scrisoarea dumneavoastră privitoare la manifestările minorităților cu orientări în afara normalității vă facem cunoscut că Biserica folosește mijloacele pe care le are la îndemână, în mod deosebit cuvântul și sfatul pentru păstrarea mesajului dumnezeiesc sădit în om. Astfel, PUNCTUL DE VEDERE AL PATRIARHIEI ROMÂNE REFERITOR LA PARADA MINORITĂȚILOR SEXUALE a precizat:
Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de organizarea la București a parade minorităților sexuale, care reprezintă un atentat la moralitatea vieții publice, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru formarea generațiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morală; în consecință, Biserica Ortodoxă Română dezaprobă categoric o astfel de manifestare.

Poporul român a moștenit și a transmis, de la o generație la alta, respectul față de familie și valorile ei, având convingerea că este instituită  și binecuvântată de Dumnezeu. Românii au știut întotdeauna să deosebească păcatul de virtute, firescul de nefiresc și cu discernământ au lucrat pentru înlăturarea răului și promovarea binelui. Aceasta ne încredințează că și de acum înainte vor proceda cu aceeași înțelepciune, rămânând atașați de Biserică și de valorile creștine.

Respectul față de familie s-a concretizat în grija pentru o viață curată și echilibrată în orice împrejurări, ajutorarea reciprocă a soților, nașterea și creșterea de prunci. Familia este bunul cel mai de preț al comunității, veriga prin care generațiile își comunică valorile, experiențele, înțelepciunea și speranțele. Toate aceste valori au rămas peste veacuri trăsătura definitorire a societății românești.

Fundamentate pe Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos, Bisericile creștine au  condamnat dintotdeuna păcatul, care distruge viața omului, fără să-l disprețuiască însă pe cel căzut în păcat, căci „Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu” (Iezechiel 18, 32). De aceea, Biserica manifestă față de acesta compasiune, răbdare și grijă duhovnicească, oferindu-i sprijin pentru restaurarea demnității sale, dacă și acesta își exprimă dorința de îndreptare. Prin condamnarea a ceea ce este împotriva firii, Biserica apără persoana umană în demnitatea ei și se roagă neîncetat pentru îndreptarea celor care au nevoie de ajutor.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române consideră că apărarea demnității omului, stabilitatea și unitatea familiei, precum și renașterea spirituală a societății resprezintă o responsabilitate pentru fiecare dintre noi, nu numai pentru acest moment, ci și pentru generațiile viitoare.

 

Preot Alexandru Moțoc                                   Diac. Sorin Eusebiu Argintariu

    Inspector general bisericesc                                                     Secretar Cancelarie

loading...

4 Responses to “Patriarhia combate sodomia !”

 1. Ramo says:

  Cu alte cuvinte, un mare fâs.

  Ce m-a distrat insa, a fost ca Patriarhia citeaza din Iezechiel 18, 32: “Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu”, in timp ce in acelasi Iezechiel 9, 5 se spune exact invers:
  “Iar celorlalți le-a zis Domnul în auzul meu: “Mergeți după el prin cetate și loviți! Să nu aveți nici o milă și ochiul vostru să fie necruțător! Ucideți și nimiciți pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeți de nici un om, care are pe frunte semnul “+”! Și să începeți cu locul Meu cel sfânt!” Și au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului. Apoi le-a zis: “Întinați templul, umpleți curțile cu uciși și ieșiți!” Și au ieșit și au început să ucidă prin cetate.”

  Asa incat se naste intrebarea: cine-i mai cre(s)tin, Domnul sau patriarhul care crede ca Domnul ar fi facut asa ceva?

 2. Oro says:

  Rapcea, ti au raspuns astia in tipicul limbaj de lemn:))

 3. EL TORO says:

  Patriarhia mai bine ar combate spaga pe care o accepta popii si sa explice ce a vrut sa zica ISUS cind a spus -in dar a-ti primit , in dar sa dati – . Patriarhia e plina de foame de bani , are taxe ptr oameni si nu misca un deget daca nu plateste omul . Patriarhia nu plateste impozite la stat . Patriarhia e o afacere ordinara cf citatului de mai sus . Asa ca so lase mai moale cu pretentiile banesti ptr ca nu se mai satura de bani ,paminturi si alte privilegii ce nu au nimic de-a face cu sufletul ,spiritualitatea ,omenia credinta ci daor cu spiritul de business . Patriarhia =afacere . Rusine .

 4. Neele says:

  @MR:
  Ma bucur ca ti s-a raspuns. Este chiar un raspuns frumos. Sa-l pastrezi! 🙂

Leave a Reply