n urm cu mai bine de 3 sptmni, lansam un apel ctre toți cei care dezavueaz manifestrile publice de prozelitism ale homosexualilor, de a scrie Patriarhiei Ortodoxe Romne și a-și exprima ngrijorarea faț de lipsa de reacție a Bisericii Ortodoxe Romne faț de asaltul la adresa valorilor normalitții – din partea sodomiților.

Astzi am primit pe e-mail rspunsul din partea Patriarhiei, pe care l redau n ntregime:

image001Patriarhia Romn

Biroul de sesizriși scrisori

Tel. 021.337.01.40

Nr. 5649/2014

 

n rspuns la scrisoarea dumneavoastr privitoare la manifestrile minoritilor cu orientri n afara normalitii v facem cunoscut c Biserica folosete mijloacele pe care le are la ndemn, n mod deosebit cuvntul i sfatul pentru pstrarea mesajului dumnezeiesc sdit n om. Astfel,PUNCTUL DE VEDERE AL PATRIARHIEI ROMNE REFERITOR LA PARADA MINORITILOR SEXUALE a precizat:
Patriarhia Romn a luat act cu ngrijorare de organizarea la Bucureti a parade minoritilor sexuale, care reprezint un atentat la moralitatea vieii publice, la instituia sacr a familiei i un pericol pentru formarea generaiilor tinere, prin expunerea lor la corupere moral; n consecin, Biserica Ortodox Romn dezaprob categoric o astfel de manifestare.

Poporul romn a motenit i a transmis, de la o generaie la alta, respectul fa de familie i valorile ei, avnd convingerea c este instituit i binecuvntat de Dumnezeu. Romnii au tiut ntotdeauna s deosebeasc pcatul de virtute, firescul de nefiresc i cu discernmnt au lucrat pentru nlturarea rului i promovarea binelui. Aceasta ne ncredineaz c i de acum nainte vor proceda cu aceeai nelepciune, rmnnd ataai de Biseric i de valorile cretine.

Respectul fa de familie s-a concretizat n grija pentru o via curat i echilibrat n orice mprejurri, ajutorarea reciproc a soilor, naterea i creterea de prunci. Familia este bunul cel mai de pre al comunitii, veriga prin care generaiile i comunic valorile, experienele, nelepciunea i speranele. Toate aceste valori au rmas peste veacuri trstura definitorire a societii romneti.

Fundamentate pe Evanghelia Mntuitorului Iisus Hristos, Bisericile cretine au condamnat dintotdeuna pcatul, care distruge viaa omului, fr s-l dispreuiasc ns pe cel czut n pcat, cci „Dumnezeu nu voiete moartea pctosului, ci s se ntoarc i s fie viu” (Iezechiel 18, 32). De aceea, Biserica manifest fa de acesta compasiune, rbdare i grij duhovniceasc, oferindu-i sprijin pentru restaurarea demnitii sale, dac i acesta i exprim dorina de ndreptare. Prin condamnarea a ceea ce este mpotriva firii, Biserica apr persoana uman n demnitatea ei i se roag nencetat pentru ndreptarea celor care au nevoie de ajutor.

Sfntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romne consider c aprarea demnitii omului, stabilitatea i unitatea familiei, precum i renaterea spiritual a societii resprezint o responsabilitate pentru fiecare dintre noi, nu numai pentru acest moment, ci i pentru generaiile viitoare.

 

Preot Alexandru Mooc Diac. Sorin Eusebiu Argintariu

Inspector general bisericesc Secretar Cancelarie

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares