Mă hotărâsem să nu mai scriu nimic pe tema MISA și Gregorian Bivolaru, însă lucrurile „evoluează” de așa o manieră acolo încât îmi este imposibil să mai ignor subiectul.

Există o comunicare constantă, venită din partea celor din ashram sau a cursanților, care și-ar dori să vadă făcute publice anumite informații din interior, însă fără să se expună ei. Și atunci mi le trimit mie, pe diverse căi, în speranța că vor scoate castanele din foc cu mâna mea. Că vor face o revoluție la MISA din exterior, prin dezvăluirea publică a mizeriilor din interior.

BĂI FRAȚILOR ! Înțelegeți o dată ! Dacă nu vă ridicați în nume propriu și nu vă exprimați cu glas tare nemulțumirile, DIN INTERIORUL MISA – atâta timp cât încă mai sunteți în interior și nu ați fost dați afară, nu însemnați nimic. Nu mă interesează cât de reale și de credibile sunt informațiile pe care mi le furnizați spre publicare. Ele nu au valoare decât dacă VOI, care aveți interes ca lucrurile să meargă în bine la MISA, faceți ceva ÎN NUME PROPRIU, PE FAȚĂ, nu sub masca anonimatului laș. De ce vă temeți !?  De cine !? Ce pot să vă facă ? Mai mult decât să vă excludă, nu au ce să vă facă !

Atitudinea voastră îmi amintește de o întâmplare de prin 1996, când cursurile de yoga se țineau la PLD. Anul cel mai mare, unde preda Grieg, avea cursurile seara, iar predarea se făcea în jurul orei 4 dimineața, și mulți cursanți (inclusiv instructori !) se plângeau că sunt obosiți la ora aia, că nu se pot concentra și ajung somnoroși dimineața la serviciu.


Atunci, un coleg cu inițiativă a vorbit cu instructorii, a răsturnat lumea cu susu-n jos, s-a dat peste cap să obțină mutarea a trei cursuri în alte zile și la alte ore, pentru ca anul cel mai mare să aibă sală liberă după-amiaza, la o oră decentă. A venit deci bucuros la curs, în fața colegilor, cu Grieg de față, și a expus ce a reușit să obțină pentru ei. Iar GB i-a rugat să voteze: cei care vor ca cursul lor să se mute în altă zi, dupamiaza, să ridice mâna sus. Rezultatul: NU A RIDICAT NIMENI MÂNA ! Însă erau nemulțumiți în continuare că adorm pe ei la predare, la 4 dimineața ! Iar Gregorian Bivolaru le-a replicat: AȘA ESTE ȘI LA PUȘCĂRIE: NIMENI NU ARE NICI O INIȚIATIVĂ. Această atitudine, în care oamenii se complac să sufere, când un pic de interes și implicare pentru binele colectiv le-ar schimba ÎN BINE viața, nu o întâlnim doar la MISA, ci ne definește din păcate, ca popor.

De aceea mă hotărâsem să nu mai scriu. Ce sens are să fac justiție dinafara MISA, dacă cei pentru care se presupune că se face un bine, nu acționează, nu arată un minim interes, o minimă implicare în acest sens ?

Voi, cei din ashram, frații mei spirituali, cu care am stat umăr lângă umăr la nenumărate spirale sau la acțiuni de protest, veți continua să tăceți la toate abuzurile la care sunteți supuși ?

E normal să fiți dați afară din ashram dacă sunteți prinși că ați intrat pe internet ? Voi nu realizați că această regulă stupidă vă limitează libertatea de alegere, de informare ? Nu realizați că trăiți întro dictatură mascată în care este mai activă decât oricând Poliția Gândirii !? Să acceptați să dați note explicative pentru greșelile pe care le faceți, ca la Partidul Comunist !? Cum puteți să sperați măcar să obțineți libertatea spirituală, când voi vă lăsați încorsetați de reguli aberante, umilitoare, ce dovedesc doar sclavie – și nici un pic de încredere în voi, în discernământul vostru spiritual ?!

Îmi tot trimiteți răbufniri de protest că e prea mare taxa de tabără la Costinești, că nu aveți 7 milioane să plătiți. ȘI CE MĂ PRIVEȘTE PE MINE !? Voi sunteți cei care trebuie să luptați pentru drepturile voastre. Ridicați-vă în picioare la sală și spuneți instructorului ce mi-ați spus și mie: că taxa de participare este prea mare, că nu aveți banii necesari să o plătiți. Cereți ce mi-ați propus mie să cer pentru voi cu ani în urmă, și s-a obținut: ca intrarea la spirală să nu fie condiționată de legitimația de tabără. Acum, că eu nu am mai țipat, s-a revenit la vechea regulă, și din nou, cei care au doar aspirație pentru spirala din tabără, dar nu și banii de taxă de tabără, vor face meditațiile de pe margine, ca niște milogi, PENTRU CĂ NU AU ȘTIUT SĂ CEARĂ. Vreți din nou, să cer eu pentru voi !? Să mi se reproșeze din nou că sunt omul securității, al procurorilor sau al mai știu eu cui !? Ce interes am eu să cer aceste lucruri pentru voi !?

Știți ce voi cere eu pentru voi ?! Voi cere public, prin acest articol, lui Gregorian Bivolaru, să vă aprobe vouă, celor care nu aveți curajul și demnitatea să vă apărați drepturile, să vă dăruiască o spirală a săracilor. O spirală la Costinești (înafară de Hiatus), la care să poată participa și cei fără legitimații de tabără, doar cu legitimația de spirală. Atât meritați !

Ar trebui să vă intereseze DE CE a crescut taxa, și mai ales, A CUI a fost decizia de a o crește. Nu mai are MISA bani !? Vi s-a prezentat vreodată un raport financiar al școlii de yoga, din care să rezulte necesitatea creșterii taxelor ?! Sau este doar o manevră abilă a unora de a alunga și bruma de cursanți care a mai rămas, de a distruge din interior ce a mai rămas din MISA ?! De ce nu luptați pentru MISA, de ce nu vă apărați școala, de cei care o dărâmă din interior !? Vreți mereu să o facă alții, eventual eu, din afară, pentru voi !? Nu vedeți că sunteți dați afară unul câte unul, sau sunteți determinați să plecați singuri din ashramurile pe care le-ați construit VOI (și eu !), unde ați băgat bani, tinerețe, energie, muncă, ani și entuziasm !? Unde plecați !? Și, mai ales, CUI LE LĂSAȚI !? Nu vă mai lăsați „concediați” așa ușor de unii care nu au muncit nici pe sfert cât voi la această școală. Ce o să facă cu ashramurile goale ? O să le închirieze, cum se pare că o fac deja cu ashramul construit în Germania de echipele de ashramiști din România !? Cui rămâne produsul muncii noastre ?! Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane !

(yoghini în bejenie) – akka 1907

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares