un articol de Radu akka piticu gratis

n timp ce sfidtordefericitul Daniel aghezmuia redacția Trinitas cu trafaletul, s aplice uniform stratul de sfințenie pe perete, mi-am adus aminte de un caz foarte trist de om religios.

daniel

E vorba de Danii B. Un biat de care tot mai facem mișto la Nimic Nou. Vreo 18 ani, gras, coșuros, afon, cnt cntecele agramate și autotunate despre Dumnezeu.


E amuzant s rzi de un prost care se roag pentru tine la telefon. Dar s trecem la lucruri serioase.
Pentru asta, s urmrim ceva de 10 ori mai dement dect orice lucru fcut de Danii B vreodat.

Acuma sta e rahat dement. Uitați-v n ct detaliu bolnav și-a imaginat un nebun iadul. Și a stat s fac voci și s caute țipete pe internet. Știu ce gndiți. La ce pula mea m-am uitat? Cine e dementul care face așa ceva? De ce?

Ei bine, el e. Aurel Binder. Aici ne explic n 16 minute cum i s-a ntors lui viața pe dos.

Cel mai probabil nu ați avut rbdare s urmriți cele 16 minute, deși e una dintre cele mai revelatoare povești despre natura uman pe care le-am vzut vreodat. Am s v fac un rezumat.

Aurel Binder tria cu familia n Germania pn ntr-o bun zi, acum o lun, cnd a fost scos din cas de protecția copilului, cu acordul soției. Și el nu nțelege ce a fcut greșit și cum s-a ntmplat una ca asta.
n ultimul timp, cei trei copii mai mari dintre cei nou ai familiei lui au nceput s se ocupe de lucruri necurate. Au nceput s asculte muzic din lume, hip-hop prin cas. Fetele au nceput s se machieze. O fat a nceput s vorbeasc cu bieți necunoscuți. V dați seama, lucruri grave care l-au mhnit pe bunul om. Și i-a mustrat ca n biblie. I-a btut cu nuiaua, cum scrie n biblie. A fcut orice ar putea s fac un tat și s scrie și n biblie. Și drept rsplat l-au dat afar cu toții și nu vor s-l mai primeasc n familia lor.

La minutul 12 aflm și c el dorește foarte mult s se ntoarc n familie. C i iubește. Și nu se pricepe la chestii femeiești, gen gtit așa c are diaree de cteva zile. Dar asta nu e relevant. Asta e doar amuzant.

Relevant este s nțelegem genul sta de idiot, cruia de mic i s-au spus niște chestii pe care el le-a luat ca adevruri de necontestat n jurul crora se construiește lumea. Din punctul lui de vedere, nu e el neadaptat la realitatea nconjurtoare. Ci realitatea deviaz de la cum știe el c ar trebui s fie. Și el e un om bun, care ncearc s o duc pe drumul cel bun. Nu din grandomanie și nici din egoism. Ci pur și simplu așa a fost adnc programat, s vad programul lui ca realitate și orice deviere ca o greșeal care trebuie corectat pentru binele realitții.

Asta e partea trist. C din punctul lui de vedere de idiot, el este un martir. Pentru el iadul e ceva real și el ncearc s-și salveze familia. Și asta e fața cea mai scrboas a religiei.

Nu ncerc s atac religia, ca idee aici. E o diferenț mare ntre a crede ntr-o ființ superioar ție și a crede ntr-o ființ superioar ție care o s-ți tortureze copilul dup moarte pentru c a ascultat hip-hop. Prima e doar naivitate și optimism. A doua e imbecilitate pur. Iar Aurel Binder e un imbecil. Ai putea, la prima vedere s spui c e vina religiei c Aurel Binder e așa cum e. Dar nu religia l-a fcut imbecil ci invers. Imbecilitatea l-a fcut maniac religios.

Da, religia face monștri din imbecili. Monștri cu intenții bune. Cel mai trist tip de monstru. Dar absolut orice credinț face asta din imbecil. Patriotismul transform imbecilul n extremist xenofob. Pn și ceva inofensiv ca fotbalul l transform pe imbecil n ultras violent care se bate cu jandarmii. Pentru c imbecilul dintr-o credinț nu va nțelege idei și posibilitți. Va nțelege principii și reguli. Și datoria de a impune acele principii și reguli oamenilor din jur.

Și așa ne ntoarcem la Danii B. Biatul care cnt hip-hop religios și de care rdem cu toți. Dani Binder. Din Germania. La fel ca si Aurel Binder.

Ar putea fi o coincidenț de nume, ar putea fi.

Dar cel mai probabil asta a nțeles un copil din a ncerca s mpace ocupațiile tinerilor de vrsta lui cu principiile unui tat imbecil și maniac religios. Intersecția dintre viața de adolescent și cea de familie de zeloți. Și da, rdem de el. E amuzant Danii B. Dar gndiți-v cum ați fi ajuns voi n adolescenț, nscndu-v cu robotul la religios ca tat. Cel mai probabil la fel de defecți ca Danii B.

Și ia care spuneți c așa-i trebuie lu nea Aurel. Bine c l-au dat afar din cas. Da. Bine pentru copiii ia. Dar complet inutil pentru el. E un animal cu intenții bune complet incapabil s și dea seama ce a fcut greșit. S l pedepsești e ca și cum ai pedepsi un cine c se piș la copaci. Asta e natura lui. Tot ce poți s-l faci s cread e c Dumnezeu l pune la ncercare și s se scufunde și mai tare n fanatism religios.

Și țineți minte. Din punctul lui de vedere din care e incapabil s ias, e doar un om care vrea s-și salveze familia.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares