Feed on
Posts
Comments

Aș spune că nu le-am descoperit doar eu, ci prin intermediul meu, și nevastă-mea. Să mă explic. Acu o săptămână, un amic mi-a povestit de un medic venit din China, care vrea să mă angajeze să îi fac dosarul și toate formalitățile în vederea obținerii dreptului de liberă practică în România. S-au dat la tradus și legalizat actele de studii ale omului, ocazie cu care l-am cunoscut personal. Am purtat o scurtă discuție prin interpret, apoi curios, am vrut să văd ce poate. I-am cerut să mă diagnosticheze și să îmi spună dacă am probleme de sănătate și care sunt acestea. Omul mi-a apucat mâinile pe rând, de încheietură, delicat, cu 3 degete, câteva zeci de secunde, și mi-a făcut întregul istoric medical, de la origini până în prezent, de m-a lăsat mască. Problemele prezente erau minore, simptomele erau descrise cu acuratețe și mi-a explicat ce anume le-a produs, ce dezechilibre energetice și unde. Am întrebat cum le pot rezolva, și mi-a răspuns că prin acupunctură și altele. Așa că m-am decis să încep cu el tratamentul.

Ziua 1: – 10 ace în picioare, pe meridianele ce duc la rinichi, pentru întărirea energiei yang în acea zonă. Pe cele introduse cel mai adânc (cam 4 cm) le-am simțit că atingeau nervul și provocau un gen de fior electric, senzație neplăcută în esență – datorită intensității, dar pe care nu o pot defini drept dureroasă în sensul fizic al cuvântului. Oricum, senzația de la prima ședință a fost intensă – simțeam ca și cum între ace se întindea acea tensiune electrică, de parcă devenisem parte din rețeaua Enel Transilvania.

După o zi pauză, a urmat următoarea ședință de ace, cam pe aceleași zone, dar mult mai puțin intensă ca senzație. În plus, am fost înțepat de mai multe ori pe spate (ca la tatuaje), cam o palmă sub zona omoplaților, de-o parte și de alta a coloanei, și mi s-au pus un soi de ventuze, lăsate cam 10 minute. Ele s-au umplut pe jumătate cu un sînge închis la culoare, gros, care se transformase într-un gel de consistența ficatului de pasăre, la scoaterea clopotelor de sticlă. M-am simțit cam epuizat fizic timp de două zile după experiență, dar se pare că procedeul respectiv are virtuți curative pe care le voi descoperi mai târziu.

Ziua 3: ace, de data asta mai puține. Simt curentul electric ce stimulează nervii că ajunge uneori până la rinichi.

Ziua 4: mi se înfig acele cu 5 minute înainte să înceapă afară furtuna. Simt extrem de dureros totul, acele parcă vibrează în nervii picioarelor, întinși la maximum. Acum încep să înțeleg că dacă am fi conștienți de starea acestor nervi fini, am putea simți și noi, ca animalele, din timp, schimbările vremii sau chiar alte anomalii majore, precum cutremurele.

Per ansamblu, mă simt foarte bine. Mănânc mai puțin, am slăbit un kil, parcă sunt mai dinamic, mai activ iar – după spusele nevestii – performanțele sexuale s-au îmbunătățit. Mă simt cumva mai… viu, dar altfel decât în vremea când practicam yoga. Este o notă particulară, mult mai… fizică, mai concretă a unei vigori – comparabilă cu cea din prima parte a tinereții.

Mă duce gândul că acupunctura asta este un soi de medicină extraterestră, având în vedere istoricul ei. Tradițional, se crede că ea a fost dăruită ca știință, oamenilor de către un mitic Împărat care a sosit din Cer pe Pământ, călare pe un dragon. Acesta era capabil să vadă punctele de acupunctură și i-a învățat pe oameni despre meridianele energetice și modul complex în care energia qi, care circulă prin ele, poate fi armonizată și echilibrată prin intermediul aplicării acelor în anumite puncte.

Sunt curios cam până unde se poate ajunge cu acupunctura, așa că o să continui să merg la medicul chinez, la tratament. Apropos, am văzut un puști paralizat de la gât în jos, care face de două luni acupunctură la medicul la care merg eu. Am înțeles că la început nu putea să întoarcă capul. Acum, poate da mâna cu mine și se poate ridica în picioare. Sunt curios cum explică treaba asta medicina clasică, care l-a abandonat, spunându-i că nu-i poate face nimic, el având secționați la nivelul gâtului nervii, în urma unui accident.

 la ace

loading...

7 Responses to “Am descoperit beneficiile acupuncturii”

 1. Laura says:

  foarte frumos!
  unde l-am putea gasi si noi pe medicul acesta?
  as vrea sa ajung si eu la el, multumesc

 2. zamolxe says:

  Acupunctura e foarte „reală” și benefică și s-ar putea combina foarte bine cu medicina modernă, dacă unii ar înțelege și ar accepta că nu știu nici pe departe tot ceea ce e de știut despre ființa umană.
  Din păcate rar se întâmplă așa…
  Singura problemă cu acupunctura e să găsești un medic autentic, nu un amator. Pentru că poate face și foarte mult rău, dacă e folosită greșit.
  Mihai, ai avut noroc. Eu zic să mergi înainte și să îl mai vizitezi pe acel medic, că merită.
  Poate, dacă e de acord, și când toate sunt puse la punct din punct de vedere legal, ne dai și nouă adresa cabinetului. Dacă se poate…

 3. Ethan Fleoschovitz says:

  Eu unu ma tot mir : ce i-a trecut prin cap primului chinez care si-a bagat ace prin el? Adica il durea capu ingrozitor si se tot gandea ce sa faca sa scape, si a vazut un ac si si-o fi spus: ia sa bag acu sa omor durerea?

  Oricum astia din zilele astea avem noroc de niste ace extraordinar de fine, de bine ascutite si de unica folosinta. Pe vremuri si le ascuteau dupa o vreme.

 4. Ramo says:

  Plus ca luau sifilis/hiv/sida unul de la acu’ altuia 😀

 5. Ethan Fleoschovitz says:

  Hiv si sida sunt inventie americana ( vezi ce ai invatat la misa in filmele conspirationiste de la conferinte ) deci pica si oricum astia nu le sterilizau cu spirt medicinal ci le ardeau la lumanare.

  Bts-urile = bolli cu transmitere sexuala ( altfel le zicea boli cu transmisie acupuncturala BTA ). Oricum e o chestie in loc sa arunci banii(5-10 lei ) pe medicamente pentru ca sa-ti treaca o banala durere de cap poti sa o tratezi mult mai frumos cu medicina alternativa gen acupunctura unde e 50-100 de lei sedinta ( si nu mai arunci banii pe medicamente :d ).

 6. Dico Emil says:

  Mai asa stiu si eu un “pusti” care a crescut intre timp, care cu toata acupunctura nu poate merge… Din pacate a avut o clinica in Campina unde a adus medici acupuncturisti din China, dar nu a mers asa bine businessul 🙁 Da, a avut mici castiguri, dar radical sa se refaca 100% nu.

  Altfel am fost tratat si eu de alta boala cu succes prin acupunctura in cateva saptamani, unde medicina a dat-o in bara ani de zile. Dar e greu sa gasesti un medic real, e ca la instructorii de yoga:)

  Din pacate insa, nu te pui cu sistemul nervos, am simtit-o radical pe pielea mea cand am taiat cofeina brusc. La cateva zile, am ajuns la urgente de doua ori, toti au ridicat din umeri ca n-am nimic, glicemie 110 dupa ce mancasem un kfc:), analize perfecte, tensiune beton, ekg ok, am ajuns la RMN, totul perfect, am ajuns la neurochirurg (unul din cei mai buni din Bucuresti), verdictul ca am probleme cu muschii, mi-au dat niste pastile anti-inflamatorii de la care ma luase cu ficatul si stomacul, le-am oprit mi-am dat seama ca era o prostie… Intre timp aveam o stare continua de vertij, ameteala, dusa spre extreme, senzatia ca mi se opreste pulsul sau o ia prea repede, sufocare, ziceai ca sunt la o secunda sa schimb dimensiunea:) Uneori am mai calmat-o prin cateva tehnici de relaxare, dar anxietatea era foarte puternica, nici sa dorm nu puteam. Pentru ca simteam ca nu circula energia cum ar trebui fara motiv, m-a dus capul sa beau un Red Bull sa maresc metabolismul de test cu taurina din el, mi-am revenit in 10 minute ca prin minunte… Apoi mi-am dat seama ca era de la cofeina si mi-am dat seama ca eram in sevraj de la lipsa de cofeina, care dupa cum se stie, este cel mai usor sevraj. Solutia, trebuia redusa cofeina treptat cam 10% pe luna, nu cum mi s-a parut mie ca o pot reduce brusc… Daca asta e cel mai usor sevraj, nu vreau sa stiu cum este cel de la droguri, eu fiind destul de antrenat sa controlez durerea si raul, nu ajung la urgente decat cand pic din picioare 🙂 Ca sa nu mai zic ca la toti medicii le-am zis ca am fost extrem bautor de cola…

  Totusi ca offtopic, dupa 20 de ani de baut coca-cola masiv (cred ca beam un pahar de apa pe luna), nu mi-a facut glicemia praf, nici nu mi-a topit stomacul si alte tampenii care le gasesti pe net. La fel tot offtopic ca a venit vorba sa mai spulberam niste mituri, ca tot mi-am tras RMN Tesla 3, pot sa dorm linistit ca nu am nici o tumoare pe creier ca am vorbit la telefon in medie 30 min pe zi tot cam de 20 de ani, nici ca am wifi in cap de 2 ani si 2 telefoane mobile in casa.

 7. Ramo says:

  Ethan Fleoschovitz: “Bts-urile = bolli cu transmitere sexuala ( altfel le zicea boli cu transmisie acupuncturala BTA ).”

  Depinde unde te înțeapă 😉

Leave a Reply