Aș spune c nu le-am descoperit doar eu, ci prin intermediul meu, și nevast-mea. S m explic. Acu o sptmn, un amic mi-a povestit de un medic venit din China, care vrea s m angajeze s i fac dosarul și toate formalitțile n vederea obținerii dreptului de liber practic n Romnia. S-au dat la tradus și legalizat actele de studii ale omului, ocazie cu care l-am cunoscut personal. Am purtat o scurt discuție prin interpret, apoi curios, am vrut s vd ce poate. I-am cerut s m diagnosticheze și s mi spun dac am probleme de sntate și care sunt acestea. Omul mi-a apucat minile pe rnd, de ncheietur, delicat, cu 3 degete, cteva zeci de secunde, și mi-a fcut ntregul istoric medical, de la origini pn n prezent, de m-a lsat masc. Problemele prezente erau minore, simptomele erau descrise cu acuratețe și mi-a explicat ce anume le-a produs, ce dezechilibre energetice și unde. Am ntrebat cum le pot rezolva, și mi-a rspuns c prin acupunctur și altele. Așa c m-am decis s ncep cu el tratamentul.

Ziua 1: – 10 ace n picioare, pe meridianele ce duc la rinichi, pentru ntrirea energiei yang n acea zon. Pe cele introduse cel mai adnc (cam 4 cm) le-am simțit c atingeau nervul și provocau un gen de fior electric, senzație neplcut n esenț – datorit intensitții, dar pe care nu o pot defini drept dureroas n sensul fizic al cuvntului. Oricum, senzația de la prima ședinț a fost intens – simțeam ca și cum ntre ace se ntindea acea tensiune electric, de parc devenisem parte din rețeaua Enel Transilvania.

Dup o zi pauz, a urmat urmtoarea ședinț de ace, cam pe aceleași zone, dar mult mai puțin intens ca senzație. n plus, am fost nțepat de mai multe ori pe spate (ca la tatuaje), cam o palm sub zona omoplaților, de-o parte și de alta a coloanei, și mi s-au pus un soi de ventuze, lsate cam 10 minute. Ele s-au umplut pe jumtate cu un snge nchis la culoare, gros, care se transformase ntr-un gel de consistența ficatului de pasre, la scoaterea clopotelor de sticl. M-am simțit cam epuizat fizic timp de dou zile dup experienț, dar se pare c procedeul respectiv are virtuți curative pe care le voi descoperi mai trziu.

Ziua 3: ace, de data asta mai puține. Simt curentul electric ce stimuleaz nervii c ajunge uneori pn la rinichi.

Ziua 4: mi se nfig acele cu 5 minute nainte s nceap afar furtuna. Simt extrem de dureros totul, acele parc vibreaz n nervii picioarelor, ntinși la maximum. Acum ncep s nțeleg c dac am fi conștienți de starea acestor nervi fini, am putea simți și noi, ca animalele, din timp, schimbrile vremii sau chiar alte anomalii majore, precum cutremurele.

Per ansamblu, m simt foarte bine. Mnnc mai puțin, am slbit un kil, parc sunt mai dinamic, mai activ iar – dup spusele nevestii – performanțele sexuale s-au mbuntțit. M simt cumva mai… viu, dar altfel dect n vremea cnd practicam yoga. Este o not particular, mult mai… fizic, mai concret a unei vigori – comparabil cu cea din prima parte a tinereții.

M duce gndul c acupunctura asta este un soi de medicin extraterestr, avnd n vedere istoricul ei. Tradițional, se crede c ea a fost druit ca științ, oamenilor de ctre un mitic mprat care a sosit din Cer pe Pmnt, clare pe un dragon. Acesta era capabil s vad punctele de acupunctur și i-a nvțat pe oameni despre meridianele energetice și modul complex n care energia qi, care circul prin ele, poate fi armonizat și echilibrat prin intermediul aplicrii acelor n anumite puncte.

Sunt curios cam pn unde se poate ajunge cu acupunctura, așa c o s continui s merg la medicul chinez, la tratament. Apropos, am vzut un puști paralizat de la gt n jos, care face de dou luni acupunctur la medicul la care merg eu. Am nțeles c la nceput nu putea s ntoarc capul. Acum, poate da mna cu mine și se poate ridica n picioare. Sunt curios cum explic treaba asta medicina clasic, care l-a abandonat, spunndu-i c nu-i poate face nimic, el avnd secționați la nivelul gtului nervii, n urma unui accident.

la ace

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares