Am descoperit beneficiile acupuncturii

Aș spune că nu le-am descoperit doar eu, ci prin intermediul meu, și nevastă-mea. Să mă explic. Acu o săptămână, un amic mi-a povestit de un medic venit din China, care vrea să mă angajeze să îi fac dosarul și toate formalitățile în vederea obținerii dreptului de liberă practică în România. S-au dat la tradus și legalizat actele de studii ale omului, ocazie cu care l-am cunoscut personal. Am purtat o scurtă discuție prin interpret, apoi curios, am vrut să văd ce poate. I-am cerut să mă diagnosticheze și să îmi spună dacă am probleme de sănătate și care sunt acestea. Omul mi-a apucat mâinile pe rând, de încheietură, delicat, cu 3 degete, câteva zeci de secunde, și mi-a făcut întregul istoric medical, de la origini până în prezent, de m-a lăsat mască. Problemele prezente erau minore, simptomele erau descrise cu acuratețe și mi-a explicat ce anume le-a produs, ce dezechilibre energetice și unde. Am întrebat cum le pot rezolva, și mi-a răspuns că prin acupunctură și altele. Așa că m-am decis să încep cu el tratamentul.

Ziua 1: – 10 ace în picioare, pe meridianele ce duc la rinichi, pentru întărirea energiei yang în acea zonă. Pe cele introduse cel mai adânc (cam 4 cm) le-am simțit că atingeau nervul și provocau un gen de fior electric, senzație neplăcută în esență – datorită intensității, dar pe care nu o pot defini drept dureroasă în sensul fizic al cuvântului. Oricum, senzația de la prima ședință a fost intensă – simțeam ca și cum între ace se întindea acea tensiune electrică, de parcă devenisem parte din rețeaua Enel Transilvania.

După o zi pauză, a urmat următoarea ședință de ace, cam pe aceleași zone, dar mult mai puțin intensă ca senzație. În plus, am fost înțepat de mai multe ori pe spate (ca la tatuaje), cam o palmă sub zona omoplaților, de-o parte și de alta a coloanei, și mi s-au pus un soi de ventuze, lăsate cam 10 minute. Ele s-au umplut pe jumătate cu un sînge închis la culoare, gros, care se transformase într-un gel de consistența ficatului de pasăre, la scoaterea clopotelor de sticlă. M-am simțit cam epuizat fizic timp de două zile după experiență, dar se pare că procedeul respectiv are virtuți curative pe care le voi descoperi mai târziu.

Ziua 3: ace, de data asta mai puține. Simt curentul electric ce stimulează nervii că ajunge uneori până la rinichi.

Ziua 4: mi se înfig acele cu 5 minute înainte să înceapă afară furtuna. Simt extrem de dureros totul, acele parcă vibrează în nervii picioarelor, întinși la maximum. Acum încep să înțeleg că dacă am fi conștienți de starea acestor nervi fini, am putea simți și noi, ca animalele, din timp, schimbările vremii sau chiar alte anomalii majore, precum cutremurele.

Per ansamblu, mă simt foarte bine. Mănânc mai puțin, am slăbit un kil, parcă sunt mai dinamic, mai activ iar – după spusele nevestii – performanțele sexuale s-au îmbunătățit. Mă simt cumva mai… viu, dar altfel decât în vremea când practicam yoga. Este o notă particulară, mult mai… fizică, mai concretă a unei vigori – comparabilă cu cea din prima parte a tinereții.

Mă duce gândul că acupunctura asta este un soi de medicină extraterestră, având în vedere istoricul ei. Tradițional, se crede că ea a fost dăruită ca știință, oamenilor de către un mitic Împărat care a sosit din Cer pe Pământ, călare pe un dragon. Acesta era capabil să vadă punctele de acupunctură și i-a învățat pe oameni despre meridianele energetice și modul complex în care energia qi, care circulă prin ele, poate fi armonizată și echilibrată prin intermediul aplicării acelor în anumite puncte.

Sunt curios cam până unde se poate ajunge cu acupunctura, așa că o să continui să merg la medicul chinez, la tratament. Apropos, am văzut un puști paralizat de la gât în jos, care face de două luni acupunctură la medicul la care merg eu. Am înțeles că la început nu putea să întoarcă capul. Acum, poate da mâna cu mine și se poate ridica în picioare. Sunt curios cum explică treaba asta medicina clasică, care l-a abandonat, spunându-i că nu-i poate face nimic, el având secționați la nivelul gâtului nervii, în urma unui accident.

 la ace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *