Feed on
Posts
Comments

Periodic, niște băieți ce se proclamă mari români, unii și mari ortodocși, lansează petarde cu iz securist, cum că ungurii vor să decupeze cu forfecuța de pe harta României județele Covasna Harghita și Mureș, și să le ia cu ei, în pusta maghiară. Se vorbește cu mare aprindere de proiecte himerice de lege, pe care nu le-a văzut nimeni înafară de capetele înfierbântate ale acestor agitatori de ocazie, iar fraierii pun botul, fără pic de spirit critic. Ca de obicei, se găsesc unii răspândaci de zvonuri alarmiste să ne tragă de mânecă cum că maghiarii din UDMR “se pregătesc să…” depună la Parlament un proiect sau altul, uitând să amintească faptul că până în septembrie Parlamentul a intrat în vacanță și nu se poate depune, vota și trece nici un proiect de lege.

Agitația asta patriotardă cu faze de genul “ne fură ungurii Ardealul” poate ține la guguștiucii care se uită la cum e vremea afară – de pe net, nicidecum pentru cei care au mai scos capul din casă, sau au mai și călătorit prin zonele cu pricina.

 Ungurul de rând din România suferă și este la fel de obidit ca și românul. Ungurul transilvănean se simte dublu umilit: odată de respingerea Ungariei, care le-a refuzat în două rânduri, cu referendum cu tot, cetățenia maghiară pentru ungurii dinafara Ungariei, iar odată de proprii reprezentanți, care nu se preocupă de ei decât la vreme de vot, la fel ca și ai noștri.

Ungaria de astăzi este în cădere liberă din toate punctele de vedere: demografic, economic și al drepturilor civile. Tinerii unguri (despre care unii blegomani de pe la noi aberează că nu visează decât să ne cotropească ca să își ia înapoi… o porțiune din mijlocul României !) nu mai știu cum să fugă din maica Ungarie, către alte țări cu salarii mai mari și impozite mai mici. Foarte mulți tineri maghiari din România, care au reușit să își ia totuși pașaportul unguresc, nu rămân nicidecum în România sau Ungaria, ci pleacă în SUA, căci pentru unguri nu există vize de SUA – spre deosebire de români, prietenii “tradiționali” ai SUA.

Ni se aruncă periodic astfel de “știri” alarmiste tocmai pentru a ne disipa eventuala ură și aversiune față de alte subiecte, mult mai importante, care ne afectează CU ADEVĂRAT pe toți trăitorii în Românica, cum ar fi: creșterea fără precedent a prețului carburanților, scandalurile din Justiție, lipsa de orizont și viitor pentru tineri. Divide et impera a rămas și rămâne din păcate un deziderat util pentru orice dictatură așa-zis democratică din vremurile noastre, iar idioții utili enumerați mai sus, cu rol de “alarmare”, își fac din păcate datoria în continuare…

Deci, cam asta e și cu vrăjeala “ne fură ungurii Ardealul”. Îmi și imaginez cum ar arăta o astfel de secvență: ziua unu – Covasna, Harghita și Mureșul se declară stat în Stat și inchid granițele. Ziua doi – Guvernul roman le oprește autonomiștilor curentul, gazele și apa,  precum și aprovizionarea cu produse de consum, iar autonomiștii își gătesc pe întuneric, în plină iarnă cartofii prăjiți locali, la focul de lemne autohtone, în mijlocul caselor înghețate. Parcă și-ar merita măcar câteva zile de autonomie, măcar așa, ca să se învețe minte…

 

loading...

4 Responses to “Pe site-urile naționaliste – isteria naționalistă “ungurii ne fură Ardealul” lovește din nou”

 1. Istvan says:

  io istvan baci is mai patriot ca tine ma rumane prost

 2. allenatore says:

  nationalistii astia lui peste prajit mai mult ridica apele in zona. nu-s cum dracu ca pana la democratiei gheorghe si gyuri s-au inteles nu si-au dat cu sapa-n cap pentru ardeal

 3. MR says:

  @Iom
  Și de când a devenit fițuica Libertatea literă de lege ?! Prostul crede, deșteptul verifică. Repet: am verificat și proiectul respectiv NU EXISTĂ.
  Nu se menționează cine sunt inițiatorii proiectului, dacă și când a fost depus – și nici sursa informației.
  Nu poți vorbi despre: cutărică se pregătește să… asta nu e știre, e manipulare.
  Și mă îndoiesc de faptul că deputatul PSD Bogdan Diaconu, care prezintă fantomaticul proiect pe blogul dumnealui aici: http://www.bogdandiaconu.ro/proiectul-de-lege-prin-care-udmr-infiinteaza-o-mica-ungarie-in-mijlocul-romaniei/

  poate să dea explicații cum , ce și de unde a obținut acest proiect.
  Nu vă dți seama care vor fi avizele Curții COnstituțioanle, Consiliului Legislativ și ale Guvernului pe acest proiect, ca să nu mai vorbim de Comisiile Juridică și Drepturi și Libertăți din Parlament ?
  Deci, nu mai aberați aiurea, nu mai agitați lumea de pomană, că nu se va depune niciodată un astfel de proiect, și cu atât mai mult nu va trece.

Leave a Reply