Periodic, niște bieți ce se proclam mari romni, unii și mari ortodocși, lanseaz petarde cu iz securist, cum c ungurii vor s decupeze cu forfecuța de pe harta Romniei județele Covasna Harghita și Mureș, și s le ia cu ei, n pusta maghiar. Se vorbește cu mare aprindere de proiecte himerice de lege, pe care nu le-a vzut nimeni nafar de capetele nfierbntate ale acestor agitatori de ocazie, iar fraierii pun botul, fr pic de spirit critic. Ca de obicei, se gsesc unii rspndaci de zvonuri alarmiste s ne trag de mnec cum c maghiarii din UDMR “se pregtesc s…” depun la Parlament un proiect sau altul, uitnd s aminteasc faptul c pn n septembrie Parlamentul a intrat n vacanț și nu se poate depune, vota și trece nici un proiect de lege.

Agitația asta patriotard cu faze de genul “ne fur ungurii Ardealul” poate ține la guguștiucii care se uit la cum e vremea afar – de pe net, nicidecum pentru cei care au mai scos capul din cas, sau au mai și cltorit prin zonele cu pricina.

Ungurul de rnd din Romnia sufer și este la fel de obidit ca și romnul. Ungurul transilvnean se simte dublu umilit: odat de respingerea Ungariei, care le-a refuzat n dou rnduri, cu referendum cu tot, cetțenia maghiar pentru ungurii dinafara Ungariei, iar odat de proprii reprezentanți, care nu se preocup de ei dect la vreme de vot, la fel ca și ai noștri.

Ungaria de astzi este n cdere liber din toate punctele de vedere: demografic, economic și al drepturilor civile. Tinerii unguri (despre care unii blegomani de pe la noi abereaz c nu viseaz dect s ne cotropeasc ca s și ia napoi… o porțiune din mijlocul Romniei !) nu mai știu cum s fug din maica Ungarie, ctre alte țri cu salarii mai mari și impozite mai mici. Foarte mulți tineri maghiari din Romnia, care au reușit s și ia totuși pașaportul unguresc, nu rmn nicidecum n Romnia sau Ungaria, ci pleac n SUA, cci pentru unguri nu exist vize de SUA – spre deosebire de romni, prietenii “tradiționali” ai SUA.

Ni se arunc periodic astfel de “știri” alarmiste tocmai pentru a ne disipa eventuala ur și aversiune faț de alte subiecte, mult mai importante, care ne afecteaz CU ADEVRAT pe toți tritorii n Romnica, cum ar fi: creșterea fr precedent a prețului carburanților, scandalurile din Justiție, lipsa de orizont și viitor pentru tineri. Divide et impera a rmas și rmne din pcate un deziderat util pentru orice dictatur așa-zis democratic din vremurile noastre, iar idioții utili enumerați mai sus, cu rol de “alarmare”, și fac din pcate datoria n continuare…

Deci, cam asta e și cu vrjeala “ne fur ungurii Ardealul”. mi și imaginez cum ar arta o astfel de secvenț: ziua unu – Covasna, Harghita și Mureșul se declar stat n Stat și inchid granițele. Ziua doi – Guvernul roman le oprește autonomiștilor curentul, gazele și apa, precum și aprovizionarea cu produse de consum, iar autonomiștii și gtesc pe ntuneric, n plin iarn cartofii prjiți locali, la focul de lemne autohtone, n mijlocul caselor nghețate. Parc și-ar merita mcar cteva zile de autonomie, mcar așa, ca s se nvețe minte…

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *