Am o mare rugminte pentru cei care posteaz mesaje și comentarii la articolele de pe acest blog. Renunțați la njurturi, jigniri și insulte, indiferent c este vorba de Gregorian Bivolaru sau diferite persoane pro sau contra MISA.

V bucurați n acest spațiu virtual – cele dou tabere – de posibilitatea de a v ntlni și schimba idei, impresii, argumente, – șans pe care ar trebui s o apreciați la justa ei valoare.

Știu c unii dintre voi intrați aici mnați de curiozitate, de dorința de a afla informații noi (cu att mai mult cu ct v este oficial interzis acest lucru – dac sunteți cursanți MISA), pe cnd alții sunteți partizanii unei tabere sau alta.

Și unii și alții, atunci cnd recurgeți la insulte, nu faceți altceva dect s dovediți un singur lucru: c cellalt ARE DREPTATE. C ați epuizat argumentele și raționamentele și ați trecut la rnirea emoțional a celuilalt, din dorința de a-i face ru gratuit, de a-l pedepsi pentru simplul fapt c exist pentru ca voi s v exteriorizați frustrrile. Dovediți o lips de respect faț de interlocutori care anuleaz valoarea oricrui argument adus anterior. Suntem cu toții oameni și este normal s greșim, fie adoptnd poziții sau convingeri personale subiective, fie mbrțișnd o cauz sau alta. Dar asta nu ne vace mai puțin oameni. Ceea ce gndim anul acesta, cu siguranț nu vom gndi la fel peste un an sau poate peste 20. Oamenii se schimb, cci acumulm experienț de viaț, și la fel și convingerile noastre. Tocmai de aceea este bine s nu mbrțișm cu fanatism poziții absolute, finale, cci nu se știe cnd viața ne va dovedi c am greșit, și s ne cerem scuze acolo unde am rnit. Fenomenul este asemntor cu cel al tatuajelor. n general, cei nclinați s și fac tatuaje sunt oameni care nu nțeleg acest fenomen al schimbrii. Tatuajul este permanent: de ce și-ar face cineva un desen pe piele, care s-ar putea s i displac peste cțiv ani, s simt c nu l mai reprezint, și s doreasc s scape de el ?!

La fel este și cu convingerile.

Sunt oameni de la MISA care se uitau prin 2006 la mine ca la un trdtor, ca la un paria. Și care acum m opresc pe strad, mi strng mna și mi mulțumesc. Cei care intr aici, plini de fanatism, dornici s și impun punctul de vedere, ar trebui s reflecteze adnc la acest fenomen. Și cei pro, dar și cei contra.

Bucurați-v de șansa de a putea dialoga și ncetați s v mai rniți. n fond, suntem cu toții, oameni buni.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares