Priponirea lui Dan Voiculescu pe raza teritorială a României, “pentru orice eventualitate” – ne spune multe despre rezultatul previzibil al procesului varanului al cărui ultim act se va juca marți, cu sala plină și audiență națională.

Condamnarea la pușcărie va fi însă răul cel mai mic pe care îl va suferi acest Gollum securist, căci el va pierde și bunul său cel mai de preț: averea furată din conturile Ceaușeștilor – și transformată în bunuri – de la proprietăți imobiliare la acțiuni în firme, înclusiv televiziunile cu care ne-a poluat atâția ani conștiințele, bătrânul bolșevic.

Căci cu siguranță, dacă va fi condamnat, averea Voiculeștilor, trecută pe numele rubedeniilor, va fi confiscată și va ajunge înapoi, de acolo de unde a fost furată: în proprietatea Statului Român.

Atunci, deznădejdea șopârlei preistorice va fi dublă, căci într-un fel suporți pușcăria, știind că a meritat și merită să te chinui, că ești bogat, și altfel suporți pușcăria sărac, știind că ai furat degeaba.

Și atunci, pot spune cu mâna pe inimă că astept cu interes ziua de marți, zi când după confiscarea acțiunilor la trustul de presă Intact, ce deține Antenele, Gâdea și Badea vor deveni angajați la… Stat ! Să-i văd atunci dacă mai mușcă din instituțiile Statului Român, din Justiție, din DNA, dacă mai au tupeul să erodeze încrederea românilor în Justiție – doar de dragul patronului lor slinos. Parcă îi văd cum, sub privirile unui director interimar numit de către reprezentanții Statului Român, își mușcă buzele, tușesc subțire și încep să schimbe ușurel linia, numai să nu fie concediați: mai întâi o dau moderată, apoi în sens contrar, cu faze de genul: asta e, Justiția și-a făcut datoria, noi nu putem contrazice corectitudinea unei hotărâri judecătorești, și vor termina cu un patetic răcnet: Voiculescu condamnat pentru bănuțul furat !

Dacă Badea rămâne șomer, promit că îl angajez la cabinetul meu, pe 5 milioane pe lună, doar să stea pe un scaun când primesc clienți și când e oful omului mai mare și își expune nedreptatea, Badea să exclame: trăim în România, și asta ne ocupă tot timpul (mai ales domnului Voiculescu !).

Pentru Gâdea nu am nici un job. La baie, am hârtie igienică suficientă.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer