Am vzut ieri sear, pe tirile protv parc, o mic reclam mascat destinat romnului de bani gata care nc nu s-a fript cu Mamaia.

tirea era despre nite evrei care au venit s se distreze n Mamaia, despre ct de bine se simt ei, ce condiii bune au gsit, ct de ieftin a fost, etc, etc.
Acum, la ct de mult iubesc eu evreii – fa de popularitatea lor trist de-a lungul istoriei, v dai seama ce rnjet de satisfacie am avut: s vd i eu n direct nite lupi, mncai de oi.

tirea se terminase de mult, iar eu nc mi imaginam primul lor mic dejun la hotelul de 5 stele, din Mamaia, pentru care au pltit 700 de euro pentru o sptmn. Mic dejun de tip bufet suedez, cu o feliu strvezie de cacaval, un cubule mic de unt i o urm de gem.

S le vd meclele consternate, indignarea cu care cheam eful de sal, clasicul ridicat din umeri, chematul unui responsabil care nu e de gsit i n final mncatul tcut, de om nfrnt, care se mulumete cu ce gsete pe mas.

S-i vd cum ies apoi pe plaja „privat” unde bieii de la ezlonguri au aezat nc de la rsrit semnele de „rezervat” pe primele 10 rnduri de ezlonguri, dei nu-i nici dracu pe plaj, i nici nu va fi mcar pe jumtate plin. Cum vor duce munca de lmurire cu ezlongarii, ncercnd s negocieze un ezlong pe care oricum l pltesc cu 50 de lei pe zi, i cum li se va da de neles c mai tre s dea nc 50 de lei pag la biatu, dac vor un loc n fa, la piesa „valurile mrii negre”.

Cum o s-i tapeze toi, de la barman pn la parcagiu, portar i camerist. i atunci a vrea s vd protv-ul lundu-le un interviu cu impresii de sejur pe litoralul romnesc, la final de concediu. S vd dac mai au acelai zmbet pe buze, cu care veniser, fr s-l citeasc pe Eminescu:

Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul…
Si de-aceea tot ce misca-n tara asta, rul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este.
Jecmnit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
N-avem bani, dara japca strmoeasc e un zid
Care nu se-nfioreaza de-a ta faima, mei Itzic !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *