Pentru că e duminică și am ceva mai mult timp, m-am hotărât să dau un răspuns scurt ultimelor două articole apărute la adresa mea, pe pagina oficială a MISA, site-ul yogaesoteric.

 

Această replică o dau în spiritul Adevărului, iar nu mânat de vreo dorință tainică de răzbunare sau revanșă. Dau această replică pentru că a tăcea înseamnă a consimți la mizeriile ce ți se pun în cârcă.

 

Dragă Nicule,

catrinaMie mi-ai rămas drag, în memorie și în suflet, datorită stilului tău franc, direct de a fi, încă de pe vremea în care începusei la sala de la PLD cursurile de shivaism. Îmi plăcea felul tău de a fi, vorba iute, reprezită – semn al unei inteligențe cu care gura nu putea să țină pasul. Modul elegant, curtenitor și decent în care te purtai cu noi, cursanții, dar mai ales cu femeile. Aerul acela visător, de poet caruia nu îi sunt străine focurile de tabără sub cerul înstelat, și cântecele la chitară. Eu așa mi te amintesc. Așa mi te amintesc și când te-am văzut ultima oară – atunci când ai plecat din biroul meu de pe Batiștei, de la AVMR (unde venisei pentru o consultație juridică), pentru a dispărea ani de zile în străinătate.

Acum observ în articolele apărute sub semnătura ta, că tot acel spirit, acel verb subtil, uneori genial – pe care îl manifestai la cursurile de shivaism, a dispărut sub lobotomia limbii de lemn adoptate generic cu privire la noi, “rătăciții” ce îndrăznim să criticăm politica școlii de yoga.

Avo-cățel, șobolan, jalnic, trompetă stridentă, șobolan trandafiriu, șobolan pervers, – sunt doar câteva din epitetele și invectivele pe care la arunci în noi, foștii tăi cursanți – căci, DA, IntenseLight nu este Claudiu Trandafir, cum sugerezi tu, și nici Eugen Mârț, ci un fost cursant din provincie.

Eu am refuzat și refuz să cred în continuare că un om care ne vorbea despre krama mudra, despre “egalizarea” și “interiorizarea” mediului extern cu cel intern, poate cădea într-un asemenea retard mental și spiritual când vine vorba de rezolvarea aparentelor conflicte. Dacă tu ești cu adevărat acela care se folosește de un astfel de limbaj de mahala, cu argumente puerile prin care te auto-acuzi atât pe tine cât și pe ceilalți tin dosarul penal de la Cluj, nu pot să cred decât că realizarea ta spirituală lipsește cu desăvârșire iar toate exemplificările făcute de tine la cursurile de shivaism sunt doar niște farse sinistre jucate unor creduli.

Despre limbajul folosit în articole, lucrurile sunt clare. Majoritatea cursanților sunt dezgustați de manifestările penibile (mereu aceleași !) ce abundă, sub diverse semnături, pe yogaesoteric, și care denotă un autor comun, căci se folosesc mereu și mereu aceleași expresii, deși autorii diferă.

Însă implicarea personală și agresivitatea de care mustesc aceste articole vădesc orgolii rănite, disperarea hemoragiei de cursanți a unei școli de yoga pe moarte care și-a spus ultimul cuvânt iar acum nu mai este capabilă decât să scuipe blesteme, invective și amenințări asupra unei lumi în care nu-și mai găsește locul.

O astfel de implicare egotică, agresivă și certăreață este exact opusul unei atitudini echilibrate, spirituale a unei ființe care a realizat comuniunea cu Divinul. Semnul definitoriu al unei astfel de atitudini egotice este faptul că autorul articolului, în dorința sa exacerbată de a contrazice cu argumente “logice” acuzele ce se aduc conducerii școlii de yoga, se apără aberant, cu argumente cretine ce se pot constitui în probe de condamnare pe masa judecătoarei din dosarul penal de la Cluj.

Un exemplu în acest sens îl constituie afirmațiile uluitoare făcute în partea a 4-a a scrisoriadei veninoase lansate pe yogaesoteric, prin care tu, Nicule, sau cineva în numele și cu semnătura ta, îi cere lui IntenseLight să demonstreze “la pariu” că nu a a fost omorâtă în Japonia nici o fată trimisă de MISA să lucreze prin baruri acolo. Și se aduce drept dovadă filmarea cu Diana Dochinoiu, care demonstrează că nu a murit ci este bine mersi (lucru de care mă bucur și eu, căci ar fi fost păcat să moară așa frumusețe de femeie).
Yogaesoteric: Diana Dochinoiu – Nu sunt decapitata!

Vezi mai multe video din incredibil

Însă ați pierdut esențialul, în mica voastră demonstrație-pariu. Un mic banc vă va readuce poate cu picioarele pe pământ și vă va face să realizați imensa orbire de care ați dat dovadă cu acest pariu straniu.

Cică un țigan este luat de poliție pe motiv că a furat un cal de la un vecin. La care țiganul se apără spunând:

-          N-am furat eu calul, să moară mama !

-          Cum băi, țigane, că te-au văzut martorii că ai plecat cu armăsarul cel negru al vecinilor.

-          Nu-i adevărat, să-mi sară ochii din cap ! Că nici nu era armăsar, era iapă, și nu era neagră, că era bălțată !

În același mod ca și țiganul din banc, dați dovadă de aceeași minte slabă. Respingând acuza că vreo fată trimisă în Japonia ar fi fost omorâtă acolo, provocându-ne să dovedim contrariul, acceptați implicit ceea ce ați negat cu îndârjire încă de la începutul anchetei penale, anume faptul că DA, MISA racolează, a trimis și – ceea ce este și mai grav ! – trimite în continuare fete la karma yoga în Japonia, aspecte incriminate de procurori în dosarul de la Cluj sub acuza de trafic de persoane.

După cum remarca un coleg care este încă la curs, aveți un asemenea tupeu și sunteți atât de siguri că veți scăpa basma curată prin tergiversarea dosarului și prescrierea faptelor, că nu vă mai ajunge omul cu prăjina la nas, și numai pușcăria vă va aduce cu picioarele pe pământ.

Ar trebui să vă dea de gândit serios evoluția justiției române din ultima vreme, condamnările răsunătoare ale unor personaje ce se credeau deasupra legii datorită influenței pe care o aveau asupra judecătorilor prin bani sau alte mijloace.

Mă întreb dacă voi, conducerea MISA, aveți onestitatea și curajul să faceți publice sumele COLOSALE pe care le-ați plătit avocaților Dan Apostol, Tiberiu Bărăbăcioru și celorlalți care duc o lupta de uzură în dosarul penal de la Cluj. Oare știu fetele care au prestat și prestează în Japonia pe ce se duc banii câștigați cu atâta trudă și suferințe de ele ?!

Sunt gata să pun pariu că în cei 11 ani de judecăți, MISA a cheltuit cu avocați și șpăgi milioane de euro. Nu era mai simplu să facem pur și simplu doar yoga ?! Nu era mai bine dacă ascultați vocea rațiunii și a bunului simț atunci când Claudiu l-a rugat pe Grieg să se oprească din a mai trimite femei de la cursurile de yoga în Japonia !? Oare nu din cauza asta ați mărit și taxa de tabără la Costinești !? De ce sunt obligați cei ce vor să facă doar yoga, să vă plătească vouă avocații pentru greșelile pe care VOI le-ați făcut ? V-ați consultat cumva cu oamenii care vă plătesc acești bani, atunci când ați pus la cale japoniadele și videochatul, pentru ca ei să fie acum nevoiți să vă plătească din banii școlii de yoga prețul greșelilor voastre ?!

Până la urmă, istoria MISA (căci toate semnele arată că MISA devine deja istorie) demonstrează un adevăr simplu: că yama și nyama sunt bazele oricărei practici yoghine. Iar încălcarea principiilor morale duce la prăbușirea oricărui edificiu clădit pe terenul mocirlos al minciunii, ipocriziei și avariției.

Oricât de mari ar fi pretențiile de spiritualitate ale liderilor mișcării, nimeni nu este deasupra karmei, după cum nimeni nu este deasupra legii. Poți minți și păcăli o dată un om, sau mai mulți, dar nu poți minți și păcăli mereu pe toată lumea.

Închei aici cu regretul că nu am fost mai matur, mai decis și mai implicat – la momentul în care au început toate aceste devieri, să organizăm cursanții și să vă oprim din nebunia voastră de a distruge o școală de yoga în care noi, cursanții de rând, am investit ani de muncă asiduă și entuziasm.

Mihai Rapcea

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer