Pentru c e duminic și am ceva mai mult timp, m-am hotrt s dau un rspuns scurt ultimelor dou articole aprute la adresa mea, pe pagina oficial a MISA, site-ul yogaesoteric.

Aceast replic o dau n spiritul Adevrului, iar nu mnat de vreo dorinț tainic de rzbunare sau revanș. Dau aceast replic pentru c a tcea nseamn a consimți la mizeriile ce ți se pun n crc.

Drag Nicule,

catrinaMie mi-ai rmas drag, n memorie și n suflet, datorit stilului tu franc, direct de a fi, nc de pe vremea n care ncepusei la sala de la PLD cursurile de shivaism. mi plcea felul tu de a fi, vorba iute, reprezit – semn al unei inteligențe cu care gura nu putea s țin pasul. Modul elegant, curtenitor și decent n care te purtai cu noi, cursanții, dar mai ales cu femeile. Aerul acela vistor, de poet caruia nu i sunt strine focurile de tabr sub cerul nstelat, și cntecele la chitar. Eu așa mi te amintesc. Așa mi te amintesc și cnd te-am vzut ultima oar – atunci cnd ai plecat din biroul meu de pe Batiștei, de la AVMR (unde venisei pentru o consultație juridic), pentru a disprea ani de zile n strintate.

Acum observ n articolele aprute sub semntura ta, c tot acel spirit, acel verb subtil, uneori genial – pe care l manifestai la cursurile de shivaism, a disprut sub lobotomia limbii de lemn adoptate generic cu privire la noi, “rtciții” ce ndrznim s criticm politica școlii de yoga.

Avo-cțel, șobolan, jalnic, trompet strident, șobolan trandafiriu, șobolan pervers, – sunt doar cteva din epitetele și invectivele pe care la arunci n noi, foștii ti cursanți – cci, DA, IntenseLight nu este Claudiu Trandafir, cum sugerezi tu, și nici Eugen Mrț, ci un fost cursant din provincie.

Eu am refuzat și refuz s cred n continuare c un om care ne vorbea despre krama mudra, despre “egalizarea” și “interiorizarea” mediului extern cu cel intern, poate cdea ntr-un asemenea retard mental și spiritual cnd vine vorba de rezolvarea aparentelor conflicte. Dac tu ești cu adevrat acela care se folosește de un astfel de limbaj de mahala, cu argumente puerile prin care te auto-acuzi att pe tine ct și pe ceilalți tin dosarul penal de la Cluj, nu pot s cred dect c realizarea ta spiritual lipsește cu desvrșire iar toate exemplificrile fcute de tine la cursurile de shivaism sunt doar niște farse sinistre jucate unor creduli.

Despre limbajul folosit n articole, lucrurile sunt clare. Majoritatea cursanților sunt dezgustați de manifestrile penibile (mereu aceleași !) ce abund, sub diverse semnturi, pe yogaesoteric, și care denot un autor comun, cci se folosesc mereu și mereu aceleași expresii, deși autorii difer.

ns implicarea personal și agresivitatea de care mustesc aceste articole vdesc orgolii rnite, disperarea hemoragiei de cursanți a unei școli de yoga pe moarte care și-a spus ultimul cuvnt iar acum nu mai este capabil dect s scuipe blesteme, invective și amenințri asupra unei lumi n care nu-și mai gsește locul.

O astfel de implicare egotic, agresiv și certreaț este exact opusul unei atitudini echilibrate, spirituale a unei ființe care a realizat comuniunea cu Divinul. Semnul definitoriu al unei astfel de atitudini egotice este faptul c autorul articolului, n dorința sa exacerbat de a contrazice cu argumente “logice” acuzele ce se aduc conducerii școlii de yoga, se apr aberant, cu argumente cretine ce se pot constitui n probe de condamnare pe masa judectoarei din dosarul penal de la Cluj.

Un exemplu n acest sens l constituie afirmațiile uluitoare fcute n partea a 4-a a scrisoriadei veninoase lansate pe yogaesoteric, prin care tu, Nicule, sau cineva n numele și cu semntura ta, i cere lui IntenseLight s demonstreze “la pariu” c nu a a fost omort n Japonia nici o fat trimis de MISA s lucreze prin baruri acolo. Și se aduce drept dovad filmarea cu Diana Dochinoiu, care demonstreaz c nu a murit ci este bine mersi (lucru de care m bucur și eu, cci ar fi fost pcat s moar așa frumusețe de femeie).
Yogaesoteric: Diana Dochinoiu – Nu sunt decapitata!

Vezi mai multe video din incredibil

ns ați pierdut esențialul, n mica voastr demonstrație-pariu. Un mic banc v va readuce poate cu picioarele pe pmnt și v va face s realizați imensa orbire de care ați dat dovad cu acest pariu straniu.

Cic un țigan este luat de poliție pe motiv c a furat un cal de la un vecin. La care țiganul se apr spunnd:

- N-am furat eu calul, s moar mama !

- Cum bi, țigane, c te-au vzut martoriic ai plecat cu armsarul cel negru al vecinilor.

- Nu-i adevrat, s-mi sar ochii din cap ! C nici nu era armsar, era iap, și nu era neagr, c era blțat !

n același mod ca și țiganul din banc, dați dovad de aceeași minte slab. Respingnd acuza c vreo fat trimis n Japonia ar fi fost omort acolo, provocndu-ne s dovedim contrariul, acceptați implicit ceea ce ați negat cu ndrjire nc de la nceputul anchetei penale, anume faptul c DA, MISA racoleaz, a trimis și – ceea ce este și mai grav ! – trimite n continuare fete la karma yoga n Japonia, aspecte incriminate de procurori n dosarul de la Cluj sub acuza de trafic de persoane.

Dup cum remarca un coleg care este nc la curs, aveți un asemenea tupeu și sunteți att de siguri c veți scpa basma curat prin tergiversarea dosarului și prescrierea faptelor, c nu v mai ajunge omul cu prjina la nas, și numai pușcria v va aduce cu picioarele pe pmnt.

Ar trebui s v dea de gndit serios evoluția justiției romne din ultima vreme, condamnrile rsuntoare ale unor personaje ce se credeau deasupra legii datorit influenței pe care o aveau asupra judectorilor prin bani sau alte mijloace.

M ntreb dac voi, conducerea MISA, aveți onestitatea și curajul s faceți publice sumele COLOSALE pe care le-ați pltit avocaților Dan Apostol, Tiberiu Brbcioru și celorlalți care duc o lupta de uzur n dosarul penal de la Cluj. Oare știu fetele care au prestat și presteaz n Japonia pe ce se duc banii cștigați cu atta trud și suferințe de ele ?!

Sunt gata s pun pariu c n cei 11 ani de judecți, MISA a cheltuit cu avocați și șpgi milioane de euro. Nu era mai simplu s facem pur și simplu doar yoga ?! Nu era mai bine dac ascultați vocea rațiunii și a bunului simț atunci cnd Claudiu l-a rugat pe Grieg s se opreasc din a mai trimite femei de la cursurile de yoga n Japonia !? Oare nu din cauza asta ați mrit și taxa de tabr la Costinești !? De ce sunt obligați cei ce vor s fac doar yoga, s v plteasc vou avocații pentru greșelile pe care VOI le-ați fcut ? V-ați consultat cumva cu oamenii care v pltesc acești bani, atunci cnd ați pus la cale japoniadele și videochatul, pentru ca ei s fie acum nevoiți s v plteasc din banii școlii de yoga prețul greșelilor voastre ?!

Pn la urm, istoria MISA (cci toate semnele arat c MISA devine deja istorie) demonstreaz un adevr simplu: c yama și nyama sunt bazele oricrei practici yoghine. Iar nclcarea principiilor morale duce la prbușirea oricrui edificiu cldit pe terenul mocirlos al minciunii, ipocriziei și avariției.

Orict de mari ar fi pretențiile de spiritualitate ale liderilor mișcrii, nimeni nu este deasupra karmei, dup cum nimeni nu este deasupra legii. Poți minți și pcli o dat un om, sau mai mulți, dar nu poți minți și pcli mereu pe toat lumea.

nchei aici cu regretul c nu am fost mai matur, mai decis și mai implicat – la momentul n care au nceput toate aceste devieri, s organizm cursanții și s v oprim din nebunia voastr de a distruge o școal de yoga n care noi, cursanții de rnd, am investit ani de munc asidu și entuziasm.

Mihai Rapcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *