O incursiune ratată în Bivolărie

nota autorului: toate locațiile fotografiate există în realitate, în Bucovina, în zona Mânăstirii Putna. Restul poveștii ține de viziunea proprie despre lume a autorului 🙂

Pentru că diareicele articole iezoterice curg în fluvii balzaciene – aidoma cursurilor de yoga – ciorbă lungă, în care bucătarul șef pune ce-i vine la îndemână, m-am hotărât să iau atitudine.

Gata ! Ajunge cu țigăneala spiritualistă, cu garagața de doi bani. Vreau să jucăm finala, să punem punct în mod decisiv și hotărâtor concursului de epistole.

Aici am însă o problemă: cum să fac asta, căci se pare că am epuizat toate metodele:

-          la articole nu se reacționează decât cu urechi de babe surde, înjurături mitocănești și flegme ”detașate”, scuipate în capul nostru, de la înălțimea unor orgolii spirituale cât munții.

-          La întâlnirea (unica de altfel) cu GB, acesta nu a alocat mai mult de 15-20 de minute unui dialog transformat de el rapid într-un monolog penibil.

-          Conducerea bivolăriei nu a acceptat și nu acceptă o discuție în contradictoriu, în direct, cu dovezi și argumente pe masă, în cadrul taberelor de yoga sau filmată.

Și atunci m-am hotărât să atac frontal. Dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Așa se face că dis de dimineață, mi-am luat straița pe umăr, mi-am sărutat soția, și-am pornit la drum către regatul bivolarului, pentru confruntarea finală a voinicului cu Zmeul Zmeilor, yoghinul yoghinilor.

Evident, ca în orice poveste, am trecut prin încercări, peripeții și întâmplări palpitante, demne de epopeea unui erou yoghin.

Astfel, pe drumul către regatul bivolarului, am trecut prin împărăția pârțeștilor, unde yoghina mea apnee pe plin a fost testată pe măsură.

20140718_202635

Multe și nemaivăzute au fost întâmplările prin care am trecut, dragii moșului, pentru a ajunge în Bivolaro-uro-fil (pardon !) uro-ville, cetatea bivolarului unde domnește precum regele Soare, ” mereu dincolo de toate acestea, sub semnul sublimei, extaticei și paradisiacei lumini a Spiritului divin nemuritor”, regele neâncoronat al yoghinilor dâmbovițeni, emperator al locuitorilor ambelor maluri ale Senei, Măria Sa Augustus Magnus Aurrolson !

20140718_193247

Am pătruns deci în bivolărie, copleșit de emoție precum Nicolas Roerich în regatul Shambalei, așteptându-mă să fiu copleșit de minunății la tot pasul (fântâni cu apă vie de poveste, locuitori veșnic tineri, levitând lejer spre unde vrea pana lor, etc.). Însă, lăcașul spiritualității tantrice a celei mai mari școli de yoga din galaxie părea pustiu ! Nici țipenie de om, darămi-te de yoghin avansat, realizat spiritual !

Am luat-o atunci agale prin localitate, căutând palatul Regelui Magnus. Într-un final, ghidat de mugetele pline de înțelepciune ezoterică a câtorva vaci mov (de tip milka) încălțate cu pantofiori roz, am ajuns în fața clădirii templului cultului personalității bivolariene, Bethleemul spiritualității, locul de naștere al unei noi Religii, cu un nou Mântuitor, unde mă așteptam să găsesc miliarde de adepți căzuți în extazul adorării celui mai mare guru pe care l-a fătat Galaxia (după care l-a hrănit cu lapte cosmic, din țâțe de cometă, vorba cântecului). Dar nici acolo n-am găsit pe nimeni.

20140718_194121

Decis să dau totuși de cineva cu care să-mi port confruntarea finală, de erou de poveste, m-am îndreptat către însăși inima regatului, către măreața și strălucitoarea clădire a Școlii din Bivolărie, de unde se zice că au supt direct de la sursă, Cunoașterea, generații întregi de eliberați și iluminați. Se zvonește că însuși marele inginer planetar Catrina ar fi absolvit cu greu, după ani trudnici de ucenicie, elitistul colegiu tehnic Special din Bivolărie, spre slava Tatălui Său yoghinesc !

20140718_193714

Mă pregătisem deci cum se cuvine pentru lupta cea grea ce urma să se dea. În mâna stângă, țineam ca pe un paloș volumul lui Bhatacharia, originalul în limba engleză al cărții Doamna Miracolului. Precum un înger al Dreptății, în mâna dreapta purtam ca pe-un scut, un rechizitoriu plin de fapte mârșave al bivolarienilor. Și în caz că nu îi dovedeam, aveam în rucsac tomuri întregi de volume plagiate de ilustra Școală.

În fața Școlii, nici țipenie de om: doar din vitrină se lăfăiau la vedere, laudativ, diplomele, medaliile și trofeele cu care nobila și selecta instituție fusese blagoslovită de-a lungul eonilor de existență, de către diverse foruri Înalte de pe tot cuprinsul Galaxiei.

Dezamăgit de lipsa oricărui interlocutor, am dat să plec, însă am surprins cu coada ochiului o mișcare. Am sărit la luptă, arzând de emoție, îmbărbătat de-o sfântă dreptate, cu toate elementele naturii de partea mea. Aveam suflul pe nara potrivită, tatva îmi era favorabilă, până și corbul din poveste aștepta pe gard, dornic să-mi dea câte un cioc de apă vie, întremătoare, în toiul oboselii luptei, dacă mi se usucă gura de expus atâtea argumente.

I-am sărit deci respectivului în față, lansând o salvă de argumente, șarjând cu un teanc de dovezi, încordându-mă preventiv, în așteptarea unei contra-ofensive pe măsură. Și, ce să vezi !? Stupoare, respectivul absolvent bivolăresc, trece senin, pe lângă mine, făcându-mi semn în lehamite, către panoul de lângă zidul Școlii.

Atunci m-am dumirit cu desăvârșire: școala respectivă era o școală specială, pentru surzi.

20140718_193512

Mi-am strâns deci argumentele și tomurile și-am plecat, târându-mi pașii, de unde-am venit. Nu tu luptă, nu tu confruntare, deci pauză triumful atât de mult-așteptat al Adevărului.

Ulterior, am găsit lipită de-un gard și explicația pustietății cetății bivolăriei. Locuitorii ei erau plecați, cu mic cu mare, la Cluj, la o sublimă expunere a adevărurilor Divine – ținută de zmeul cel mic – Nicușor, pentru modica sumă de 25 de lei pe cap de bivolarian.

Așa că eu am suit pe-o șa, și v-am spus povestea așa. Să ne vedem cu bine ! 

 • ashramist forever

  Super haioasa povestea :))) Merita facut pliant si dat la spirale :)))
  Uluitor cum se pupa singur in cur Bivolaru, in ultimul articol de pe yogaesoterci http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8058

  Citez din final: ”Încheiem aici aceste analize și considerații necesare prin reiterarea faptului că, dacă în subteranele fetide ale urii, ale ranchiunii și ale nonvalorii, în care trăiesc detractorii cei înverșunați ai lui Grieg domnește bezna rătăcirii și a înstrăinării de Dumnezeu, putem afirma cu toată convingerea că Grieg trăiește mereu dincolo de toate acestea, sub semnul sublimei, extaticei și paradisiacei lumini a Spiritului divin nemuritor.”

  Se pare ca pe Grieg doar la atat l-a ajutat yoga. Sa se contorsioneze intr-atat incat sa se poata pupa singur in cur, cu pseudonimul (gurita) de Nicusor Latrina. Bleah !

 • Gelu cu napi

  Nu cred ca este genul de articol pe care imi place sa-l citesc. Nu stiam cum sa-l iau… sa rad nu-mi venea, sa plang nu… asa ca am ridicat din umeri si merg mai departe…

 • MR

  Inca o dovada in plus mai, Gelule, ca ai absolvit cu brio scoala speciala pentru surzi cu ochelari de cal din bivolarie ! Ce mai cauti aici !? Du-te la guru sa-ti dea diploma de discipol model !

 • adriana

  bine faci!!MIhai…e f enervant totul pe acolo!desi nu mai merg de multisor observ ce se petrece la misa,de fapt cu oamenii….

 • EL TORO

  E in van sa vorbesti cu acesti incuiati . Oricite argumente ai aduce nu vad clar realitatea si se duc cu capul inainte convinsi ca sint cei mai speciali de pe planeta . Fiecare se trezeste din aceasta poveste MISA cind ii vine timpul . Oricum si dupa trezirea din povestea lor mai trec ceva ani pina te cureti de toate stereotipurile mentale sadite de aceasta secta in minte. Ar fi extraordinar daca ar aparea o carte cu marturii despre toate dedesubturile mizerabile care sau facut in cadrul acestei secte de catre sefi . Cine stie ,poate va apare cindva . Eu as cumpara un asemenea document . Doamne ajuta .

 • Ethan Fleoschovitz

  Nu ai zis nimic intr-o poveste despre Bivolaru. Lumea se astepta sa scoti la bataie chestii grele, sa dai cu bata’n balta.
  Mistouri ieftine si sfaraite si poze photoshopate la misto. Beton.

 • Ramo

  Gelu: “am ridicat din umeri si merg mai departe…”

  ca prostu’ 😉

 • Mandala

  @ MR

  Tare articolul din perspectiva sincronicitatilor.:).Astia nu vor raspunde niciodata la nemultumirile cursantilor si nu fiindca sunt surzi.Eu personal nu am inteles de ce s-au comportat misanii asa cu d-l avocat Niturad.Cu tine presupun ca fiindca erai cursantul lor,si-au permis.Dar cu Niturad?

 • Ramo

  Pt ca merita. Un avocat care scapa de puscarie un proxenet pedofil e un gunoi. Sper sa-i faca si altele “d-lui” Niturad

 • MR

  @ Ethan Fleoschovitz

  N-am photoshopat nimic, tocmai asta-i fantastic ! Pozele sunt absolut reale locatia exista, este ultimul sat inainte de Manastirea Putna.

  @ Mandala
  Dostoievski spunea că oamenii îi pot ierta pe cei care le-au făcut rău, dar nu pot ierta la fel de ușor pe cei care le-au făcut un bine. Așa stă treaba și cu avocatul Dumitru Nițurad. Nici un bine nu rămâne nepedepsit !

 • EL TORO

  @GREGORIAN BIVOLARU .Tot timpul auzim ideea ca Statul (presa ,serviciile si opinia publica) ataca MISA si o ponegreste ,o pune la colt timp in care ea este neprihanita 110% . Dupa marturiile acelor faze cu fetele la viluta si prin PARIS unde se duceau la facut sex , amor sau zdranga zdranga , situatia apare in alta lumina . Mai ales faza cu seducerea acelei fete a unui mare PSD-ist schimba complet ideea de neprihanire a MISA si a sefului ei neinfricat . Aceasta fata a sefului nu se vrea aflata de conducerea MISA , ii arde tare , e cea mai incomoda fata a sefului si o vor ascunsa . Daca tot timpul urli ca lumea are ceva cu tine si tu esti atit de cuminte ,corect este ca lumea sa te stie si cu bune si cu mai putin bune , nu sa prezinti doar ce iti convine despre tine . Lumea are acest drept si inaintea lumii acest drept il au chiar proprii oameni care te privesc ca pe DUMNEZEU . Este meschin sa vrei sa ti ascunsa aceasta fata a ta atita timp cit vrei din rasputeri sa convingi lumea ca esti o victima politica si a masoneriei . Aceasta abordare este nesincera , adica mincinoasa si dovada este ca adevarul iese intotdeauna la lumina mai devreme sau mai tirziu . Si aceasta iesire la lumina nu trebuie sa te supere , deranjeze sau irite , ptr ca nu-i asa : NU EXISTA SPIRITUALITATE SUPERIOARA ADEVARULUI . Nu asa ne spuneai noua in conferinte de nenumarate ori ? Atunci de ce ai incercat sa ascunzi ,daca esti neinfricat ? Vorbim de vitejie si ne ascundem (de) proprile noastre fapte ? Ce vitejie este asta? Este frica , frica de adevar , frica de pierderea propriei imagini , frica de repercursiuni si ce au de-a face aceste atitudini cu fiinta reala care pretinzi ca esti ? Poti da un raspuns ? Poate da vreun figurant de la MISA vreun raspuns la asa ceva ? Nu sint clarvazator dar sigur pot sa afirm ca toti veti tacea milc si mai ales tu . Singura placa pe care sti sa o pui este aia cu persecutia ta . Ar trebui sa iti asumi faptele si sa nu-ti fie rusine cu ele atita timp cit vii si faci exemplificari cu starea de curaj ,adevar si puritate . De unde nu e , nici DUMNEZEU nu cere . Orice fata care mai accepta sa o faci tu proasta asa din senin e proasta numai ptr ca nu iti da o flegma ca sa te aduca cu picioarele pe pamint . Irina te-a pus la punct si cu toata forta ta , nu ai putut sa o supui in curajul si demnitatea ei , iar exemplul ei ar trebui sa devina model ptr orice femeie sau barbat care mai are de-a face cu tine pe viitor . Lumea sa trezit ,oamenii au curaj si discernamint si nu ti se mai supun . Trebuie sa incepi sa traiesti cu adevarul asta . Sa dus vraja ta . Trezeste-te ca sa nu mai cazi in penibil pe viitor .

 • UNICA T

  Gelucu draga, faptul ca ai scris aici inseamna ca te-ai oprit, nu ai mers mai departe, te-a agatat acest articol. Dar ego-ul este subtil si a scris aici pentru a dezminti ca te-a agatat, ca te-a surprins acest articol. Vezi tu unii vad de dincolo de ego, ce face ego-ul, acum analizeaza de ce ai scris la un articol care nu ti-a creat nici o emotie, nici un gand? 🙂 🙂 🙂

 • zars

  nu ai luat in calcul invizibilitatea gurului…

 • Just-1
 • Un film care va poate face sa gasiti niste raspunsuri:
  http://voxfilmeonline.net/kumare-2011-online-subtitrat/

 • tipsimpatic

  Liceul Tehnologic SPECIAL…. Sintagma Liceu …. SPECIAL ar fi trebuit din start sa te lamureasca ca e vorba de un loc unde invata persoane cu deficiente.