nota autorului: toate locațiile fotografiate exist n realitate, n Bucovina, n zona Mnstirii Putna. Restul poveștii ține de viziunea proprie despre lume a autorului 🙂

Pentru c diareicele articole iezoterice curg n fluvii balzaciene – aidoma cursurilor de yoga – ciorb lung, n care buctarul șef pune ce-i vine la ndemn, m-am hotrt s iau atitudine.

Gata ! Ajunge cu țigneala spiritualist, cu garagața de doi bani. Vreau s jucm finala, s punem punct n mod decisiv și hotrtor concursului de epistole.

Aici am ns o problem: cum s fac asta, cci se pare c am epuizat toate metodele:

- la articole nu se reacționeaz dect cu urechi de babe surde, njurturi mitocnești și flegme ”detașate”, scuipate n capul nostru, de la nlțimea unor orgolii spirituale ct munții.

- La ntlnirea (unica de altfel) cu GB, acesta nu a alocat mai mult de 15-20 de minute unui dialog transformat de el rapid ntr-un monolog penibil.

- Conducerea bivolriei nu a acceptat și nu accept o discuție n contradictoriu, n direct, cu dovezi și argumente pe mas, n cadrul taberelor de yoga sau filmat.

Și atunci m-am hotrt s atac frontal. Dac nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Așa se face c dis de dimineaț, mi-am luat straița pe umr, mi-am srutat soția, și-am pornit la drum ctre regatul bivolarului, pentru confruntarea final a voinicului cu Zmeul Zmeilor, yoghinul yoghinilor.

Evident, ca n orice poveste, am trecut prin ncercri, peripeții și ntmplri palpitante, demne de epopeea unui erou yoghin.

Astfel, pe drumul ctre regatul bivolarului, am trecut prin mprția prțeștilor, unde yoghina mea apnee pe plin a fost testat pe msur.

20140718_202635

Multe și nemaivzute au fost ntmplrile prin care am trecut, dragii moșului, pentru a ajunge n Bivolaro-uro-fil (pardon !) uro-ville, cetatea bivolarului unde domnește precum regele Soare, ” mereu dincolo de toate acestea, sub semnul sublimei, extaticei i paradisiacei lumini a Spiritului divin nemuritor”, regele nencoronat al yoghinilor dmbovițeni, emperator al locuitorilor ambelor maluri ale Senei, Mria Sa Augustus Magnus Aurrolson !

20140718_193247

Am ptruns deci n bivolrie, copleșit de emoție precum Nicolas Roerich n regatul Shambalei, așteptndu-m s fiu copleșit de minunții la tot pasul (fntni cu ap vie de poveste, locuitori veșnic tineri, levitnd lejer spre unde vrea pana lor, etc.). ns, lcașul spiritualitții tantrice a celei mai mari școli de yoga din galaxie prea pustiu ! Nici țipenie de om, darmi-te de yoghin avansat, realizat spiritual !

Am luat-o atunci agale prin localitate, cutnd palatul Regelui Magnus. ntr-un final, ghidat de mugetele pline de nțelepciune ezoteric a ctorva vaci mov (de tip milka) nclțate cu pantofiori roz, am ajuns n fața cldirii templului cultului personalitții bivolariene, Bethleemul spiritualitții, locul de naștere al unei noi Religii, cu un nou Mntuitor, unde m așteptam s gsesc miliarde de adepți czuți n extazul adorrii celui mai mare guru pe care l-a ftat Galaxia (dup care l-a hrnit cu lapte cosmic, din țțe de comet, vorba cntecului). Dar nici acolo n-am gsit pe nimeni.

20140718_194121

Decis s dau totuși de cineva cu care s-mi port confruntarea final, de erou de poveste, m-am ndreptat ctre nsși inima regatului, ctre mreața și strlucitoarea cldire a Școlii din Bivolrie, de unde se zice c au supt direct de la surs, Cunoașterea, generații ntregi de eliberați și iluminați. Se zvonește c nsuși marele inginer planetar Catrina ar fi absolvit cu greu, dup ani trudnici de ucenicie, elitistul colegiu tehnic Special din Bivolrie, spre slava Tatlui Su yoghinesc !

20140718_193714

M pregtisem deci cum se cuvine pentru lupta cea grea ce urma s se dea. n mna stng, țineam ca pe un paloș volumul lui Bhatacharia, originalul n limba englez al crții Doamna Miracolului. Precum un nger al Dreptții, n mna dreapta purtam ca pe-un scut, un rechizitoriu plin de fapte mrșave al bivolarienilor. Și n caz c nu i dovedeam, aveam n rucsac tomuri ntregi de volume plagiate de ilustra Școal.

n fața Școlii, nici țipenie de om: doar din vitrin se lfiau la vedere, laudativ, diplomele, medaliile și trofeele cu care nobila și selecta instituție fusese blagoslovit de-a lungul eonilor de existenț, de ctre diverse foruri nalte de pe tot cuprinsul Galaxiei.

Dezamgit de lipsa oricrui interlocutor, am dat s plec, ns am surprins cu coada ochiului o mișcare. Am srit la lupt, arznd de emoție, mbrbtat de-o sfnt dreptate, cu toate elementele naturii de partea mea. Aveam suflul pe nara potrivit, tatva mi era favorabil, pn și corbul din poveste aștepta pe gard, dornic s-mi dea cte un cioc de ap vie, ntremtoare, n toiul oboselii luptei, dac mi se usuc gura de expus attea argumente.

I-am srit deci respectivului n faț, lansnd o salv de argumente, șarjnd cu un teanc de dovezi, ncordndu-m preventiv, n așteptarea unei contra-ofensive pe msur. Și, ce s vezi !? Stupoare, respectivul absolvent bivolresc, trece senin, pe lng mine, fcndu-mi semn n lehamite, ctre panoul de lng zidul Școlii.

Atunci m-am dumirit cu desvrșire: școala respectiv era o școal special, pentru surzi.

20140718_193512

Mi-am strns deci argumentele și tomurile și-am plecat, trndu-mi pașii, de unde-am venit. Nu tu lupt, nu tu confruntare, deci pauz triumful att de mult-așteptat al Adevrului.

Ulterior, am gsit lipit de-un gard și explicația pustietții cetții bivolriei. Locuitorii ei erau plecați, cu mic cu mare, la Cluj, la o sublim expunere a adevrurilor Divine – ținut de zmeul cel mic – Nicușor, pentru modica sum de 25 de lei pe cap de bivolarian.

Așa c eu am suit pe-o șa, și v-am spus povestea așa. S ne vedem cu bine !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.