Puțini și amintesc faptul c Ucraina – stat compozit, artificial creat de sovietici din teritorii care nu i-au aparținut niciodat, era a treia putere nuclear din lume.

Ucraina avea ogive nucleare ct Anglia, Franța și China laolalt – moștenire sovietic ce era comasat la hotarul fostei Uniuni Sovietice, cu rachetele ațintitie ctre Europa n timpul Rboiului Rece – totul cam la 1900 de focoase nucleare (suficiente s distrug n bucți Pmntul de cteva zeci de ori !).

Dup cderea oficial (atent controlat) a comunismului și a Cortinei de Fier, nimeni nu mai voia o Ucrain puternic militarizat, un cine de paz excesiv de periculos, care nu și mai avea sensul n zon. Așa a nceput procesul de dezarmare și denuclearizare al Ucrainei, proces ce a culminat cu semnarea semnarea n 1994, la Budapesta a Memorandumului privind dezarmarea nuclear a Ucrainei. Prin acest tratat, Ucraina a renunțat laarmele nucleare sovietice de pe teritoriul su care au fost transferate ctre Federația Rus. n schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia s-au obligat s respecteindependențașisuveranitateașifrontiereleexistente ale Ucrainei. Totodat, marile puteri semnatare ale memorandumului s-au obligat și s ”s se abțin de la constrngeri economice cu intenția de a subordona propriului lor interes exercitarea de ctre Ucraina a drepturilor inerente suveranitții sale și, astfel, pentru a obține avantaje de orice fel.”

Evident, nici o parte – nafar de ucrainieni, nu și-a ținut promisiunile, cci nu mai intereseaz pe nimeni un cine cu dinții scoși, indifferent de ct de periculos era el nainte.

Rușii au nceput s-i toace mrunt cu importurile și prețurile tot mai mari la gaze, pentru ai ține economic dependenți de Federația Rus.

Europenii le-au momit liderii, dndu-le asigurri c dac ntorc spatele rușilor și intr sub dominați economic european, i vor apra de orice consecințe din partea rușilor.

Totul s-a transformat ntr-o partid de poker ntre europeni (susținuți de americani) și ruși, jucnd o miz ce nu le aparținea – Ucraina și oamenii ei. Nici unul dintre juctori nu risca nimic – cei ce urmau s plteasc indiferent de cștigtor – erau ucrainienii.

Era previzibil faptul c ruși nu se vor retrage din joc btuți, dac vor pierde influența asupra Ucrainei. Așa c au apelat la ”argumentul” lor final dintotdeauna, forța brut.

Invazia militar din Ucraina – cci asta este n realitate – a dus la ocuparea unor zone ale țrii cu trupe paramilitare spetsnaz, care au reactivat vechea agentur sovietic și au rupt țara n bucți.

n momentul de faț, Ucraina este mprțit ca o prad, ntre hienele mincinoase care au au dezarmat-o: UE va lua vestul, n timp ce rușii și vor lua partea lor, și astfel, toat lumea va fi mulțumit – mai puțin ucrainienii - dar pe cine intereseaz prerea lor !?

Nici pomeneal de ajutor militar din partea Occidentului – pentru Ucraina, cnd lucrurile au fost tranșate la masa verde.

ncpțnarea ucrainienilor de a-și pstra țara ntreag d ns bti de cap att rușilor ct și occidentalilor, care nu se așteptau la o astfel de opoziție ndrjit.

Și n timp ce rușii și vd de treab și și consolideaz pozițiile, cucerind teritoriile ucrainiene, europenii și americanii și ”exprim ngrijorarea” n tot felul de ntlniri sterile, n care fac figurație.

n orice țar normal, cei ce pun mna pe arme și revendic autonomii sunt considerați teroriști de ctre mass-media, cci ei ncearc s obțin prin forța armelor recunoașterea din parte comunitții internaționale. Nu la fel se petrec lucrurile și cu Ucraina. Ea are statut special, de țar mprțit la masa verde, dup modelul Yalta, iar presa mrie neclar, cu botnița pus. Se arunc aluzii și acuze, dar voalat, indirect, totul tinznd spre o calmare prin obișnuinț – a opiniei publice. Aceste rnduri ndrznețe ar fi rmas la nivelul unor simple scenarii, dac nu s-ar fi produs ATENTATUL TERORIST al separatiștilor ruși – asupra avionului decolat de la Amsterdam. Greșeala separatiștilor pro-ruși risc s creasc temperatura n oala opiniei publice, sensibil victimele colaterale cu pedigriu occidental, unde principiul safety first – al propriilor populații – este la mare prețuire.

Nici un post de televiziune, nici o agenție de pres nu a catalogat atacul asupra avionului respectiv ca fiind o crim abominabil, un act de terorism. Toat presa mare vorbește despre ”accident” sau ”catastrof” aviatic, de parc oamenii ia au murit din cauza unei defecțiuni tehnice a avionului, sau a vre-unei calamitți naturale ( lucru parțial adevrat – dac i-am considera pe ruși o calamitate a Istoriei pentru popoarele din jurul lor).

Se ncearc cosmetizarea dramei amrților care au avut neșansa s devin victime colaterale ale rusificrii unui teritoriu strin – prin forța armelor. Și, ca de obicei, evreii profit de atenția opiniei publice ndreptat asupra subiectului avionului dobort, pentru a omor și ei la greu palestinienii din Gaza – marea lor problem – alt imens ipocrizie a Occidentalilor.

Priveam la tv la figurile ncurcate ale politicienilor care au avut cetțeni din țrile lor victime n ”accident”. n trecut au artat (și arat și azi !) mai mult indignare n fața atentatelor ”teroriste” de la 11 septembrie 2001 sau faț de determinarea de a lupta ”pn la capt” n rboiul contra terorismului, dect acum – cnd erau ndreptțiți de pierderile proprii suferite – s reacționeze virulent.

Asta demonstreaz un singur lucru – c dac ne va veni rndul, Americanii și Europenii nu vor ridica un deget cnd ne vor dezmembra rușii mpreun cu prietenii lor bulgari, srbi și unguri.

Cteva semne c ne vine rndul – exist – pentru cine știe unde s se uite. Indiciile sunt:

- faptul c noi nc stm la cozi la vize, n vreme ce ungurii nu au nevoie de vize pentru SUA.

- Faptul c de ceva vreme, SUA nu a mai desemnat un ambasador pentru Romnia – semn c nu vor s l prind invazia ruseasc pe-aici.

- Faptul c nafar de industria extractiv sau cea poluant (vei grupul Lafarge de ciment, care nu are nici o fabric n Franța), europenii nu risc aici nici o investiție major, alegerile marilor concerne oprindu-se la unguri și polonezi.

- Faptul c armata a devenit ”profesionist” iar tinerii nu mai sunt pregtiți militar printr-un stagiu obligatoriu – sau mcar facultativ, doar pentru cei care doresc asta.

- Faptul c celebra baz de la Deveșelu nu este complet operațional nici astzi – deși trebuia finalizat de mult vreme.

- Nu n ultimul rnd, precedentul din Georgia, ce arat c atacarea Ucrainei nu este și nu va rmne un caz izolat, iar Romnia este urmtoarea țint pe lista rușilor.

Totuși, poate c nici Dumnezeu nu st cu minile n sn, și mai trage cte un semnal de alarm (uneori dureros pentru cei adormiți) care s trezeasc cetțenii Europei și s i trag de urechi pe politicienii care fac politica ipocrit a curvelor cu pretenții de domnișoare onorabile.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *