Feed on
Posts
Comments

gal_3736Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților (APADAR) organizează joi, 24.07.2014 la ora 13, un miting pentru pace, în fața sediului Ambasadei Israelului din București. Organizator Ene Viorel, presedinte APADAR.

Mitingul va avea loc pe trotuarul parcului din Pața Unirii, vis-a-vis de Magazinul Unirea, pe colțul dinspre Ambasada Israelului.

Somăm statul sionist evreu să stopeze genocidul împotriva poporului palestinian. Uciderea femeilor, bătrânilor și copiilor din Gaza, de către armata israeliană, este un atac la adresa valorilor umanității și democrației.

Opriți exterminarea palestinienilor, opriți nazismul sionist ! 

loading...

65 Responses to “Miting pentru pace – opriți genocidul sionist din Gaza”

 1. Oro says:

  Daca opresti Hamas o sa vezi ca o sa opresti si “genocidul sionist”.

 2. MR says:

  Cand a inceput genocidul sionist, Hamas nu exista. Miscarea de rezistenta palestiniana a aparut ca urmare a crimelor sioniste. Pana la invazia evreilor sionisti si aparitia Statului ISrael, evreii traiau in buna pace cu palestinienii.

  Deci, Oro, ca sa iti raspund, daca opresti sionismul si dai inapoi palestinienilor tara furata, Hamasul nu mai are nici o ratiune sa existe.

 3. Saso says:

  Pot sa demonstrez ca Rapcea e violent.
  Rapcea = Hamas.

  Uitati cum:
  Ma duc peste noapte la Racpea acasa, ma instalez in sufragerie. Bat cuie in usi, in curte ridic ziduri ca sa nu intre Rapcea pe iarba. Si dupa aia, spun ca sunt deschis la discutii. Hai sa negociem. Cand Rapcea devine violent, si are dreptate…. tip in gura mare cat de terorist e Rapcea… ce orori a putut Rapcea sa faca… etc… La toate astea ziarele tac, pentru ca tin cu mine, acolo lucreaza oameni pusi sau platiti de mine.

  Cam asta e situatia acolo. Mult simplificata, dar in esenta asta este.

  Evolutia situatiei imi aduce putin aminte de filmul “Dansand cu lupii” cu Kevin Costner. Cand indienii traiau linistiti la ei in tara, si deodata apare un soldat si pune un tarus in pamant spunand “aici este granita tarii mele” in mijlocul bataturii indienilor…. ooops.
  Normal ca incep problemele.
  Problema este ca o rasa umana a fost stearsa de pe suprafata pamantului…. si ironia este ca nu comemoreaza nimeni, nu se strang sefi de stat sa comndamne ororile…. nu se fac filme despre suferintele lor….

 4. Saso says:

  Pardon, ar fi trebuit sa pun Oro in loc de Rapcea… ca sa simta mai bine.
  Deci:

  Ma duc peste noapte la Oro acasa, ma instalez in sufragerie. Bat cuie in usi, in curte ridic ziduri ca sa nu intre Oro pe iarba. Si dupa aia, spun ca sunt deschis la discutii. Hai sa negociem. Cand Oro devine violent, si are dreptate…. tip in gura mare cat de terorist e Oro… ce orori a putut Oro sa faca… etc… La toate astea ziarele tac, pentru ca tin cu mine, acolo lucreaza oameni pusi sau platiti de mine.

 5. mac gregor says:

  palestinienilor li s-a oferit varianta impartirii in 2 a statului. Si n-au acceptat-o, s-au considerat tari si au incercat sa o ia toata inapoi.

  Pe moment se credeau mai tari, se bazau pe statele arabe din jur. Ei, evreii au rezistat atacului si au castigat razboiul, iar palestinienii au ramas doar cu fasia Gaza, o aglomeratie de refugiati presata pe tarmul marii.

 6. Saso says:

  Pai si eu as fi putut sa-i ofer cativa metrii patrati inapoi lui Rapcea/Oro inapoi… de acolo din gradina… putin asa… trebuia sa accepte? Tu ai fi acceptat?

 7. MR says:

  Mai adaugă ceva.
  Când mi-ai intrat în apartament eram acasă cu toată familia. Baia mi-ai ocupat-o omorându-mi copii în cadă (masacrul de la Deir Yassin). Pe maicămea ai aruncat-o de la balcon, când te-ai instalat în el, pe bunici i-ai împucat în sufragerie, iar mie și lui nevastă-mea ne lași, plin de mărinimie, dormitorul, dar cu condiția să ieșim și să intrăm în/din apartament fără să folosim ușa de la intrare și holul, pe cre au pus tu stăpânire. Al dracului de echitabil nu !!?

 8. MR says:

  uite aici ce spune wikipedia despre Deir Yassin si importanta lui psihologica, cum au ocupat evreii… ”apartamentul” plestinienilor:
  Atacul asupra satului Deir Yassin a reprezentat o acțiune combinată a două grupări teroriste. Primul grup – Irgun – era comandat de viitorul prim-ministru israelian, Menahem Begin. Al doilea grup – Stern – era comandat de un alt viitor prim-ministru, Yitzhak Shamir. In 1980, datorită tratativelor incununate cu succes de la Camp David (1978), fostul terorist, comandant, al Irgun – Menahem Begin – a primit Premiul Nobel pentru Pace. Trupele de asalt au pătruns prin surprindere în sat și au atacat casă cu casă lichidând toată populația satului. În 1983, când Begin s-a retras din funcție, prim-ministru a devenit fostul comandant al Stern, Yitzhak Shamir, până la acea dată, ministrul de Externe în Cabinetul Menahem Begin. David Yallop în “To the End of the Earth: the Hunt for the Jackal”, afirmă că “Istoria este scrisă, întotdeauna, de învingători”.

  Documentele ONU prevedeau o impărțire echitabilă a teritoriului Palestinei britanice între evrei și palestinieni. Milionul de palestinieni care, în 1948, a luat calea exilului au devenit un fel de “cetățeni de mâna a doua”, staționați în taberele de refugiați din țările vecine. Existența acestei populații a fost negată nu numai de Golda Meir – care a declarat că acest milion de palestinieni din taberele de refugiați “pur și simplu, nu există”, dar și de lideri arabi, pe care prezența refugiaților palestinieni pe teritoriul țării lor mai mult îi încurcă (și îi costă). După măcel, evreii au facut intenționat publicitate evenimentului, pentru a-i determina pe oameni să fugă in panică din casele și de la muncile lor, unde nu li s-a permis sa se întoarcă nici până acum. Fostul prim ministru al Israelului, Menachem Begin, se lăuda cu importanța masacrului de la Deir Yassin în cartea sa “The Revolt: The Story of the Irgun”. În acel volum, Begin a scris că fără “victoria” de la Deir Yassin n-ar fi putut exista un stat numit Israel. “Haganah a executat atacuri victorioase pe alte fronturi (…). Cuprinși de groază, arabii fugeau, strigând: ‘Deir Yassin’!

 9. mac gregor says:

  Da, dar inainte de asta palestinienii incepusera o campanie terorista impotriva evreilor si ziceau: “ii lasam sa vina, ca sa vina toti aici si sa-i omoram pe toti odata”.

  Nu poti avea o pace cu musulmanii, dupa cum s-a dovedit si in India. Unde au fost musulmani, mereu incercau sa le distruga templele indienilor.

 10. Last says:

  despre deir yassin, studii, dincolo de orice wikipedia
  http://www.deiryassin.org/denierspr-980309-99.html

 11. Last says:

  arabii ingeri, evreii demoni ==> simplist si ilogic

 12. Saso says:

  Exact, dar nu am vrut sa fiu prea dur.

  Interesant este cat de mult pune botu’ gloata, aia care sunt ganditi de mass media… asta e putin infricosator.
  Inseamna ca astia pot face orice, “justificand” in mass media, si pentru gloata e ok…

 13. MR says:

  @Last
  tu ai citit TOT ce scrie acolo !? Eu cunosc linkul ăla de ceva vreme, uită-te un pic la bibliografie și te vei dumiri. Sunt învingătorii despre care ziceam mai sus, care au rescris istoria. Adică ei au făcut genocid la Deir Yassin pentru că arabii își fortificaseră casele și ”făceau trafic de arme” !? Evreii vorbesc de trafic de arme, ei care au înarmat ambele părți în timpul tuturor războaielor importante (inclusiv alea mondiale) – vezi familia ROtschild !? Ei care l-au asasinat pe reprezentantul britanic din Palestina tocmai pentru ca țara să nu fie împărțită după cum se stabilise la ONU !? Niște teroriști și ucigași, asta au fost și sunt sioniștii.

 14. Last says:

  @MR ai aceleasi surse ca toti ceilalti. Diferenta o face interpretarea.
  De ce crezi mai mult o parte decat cealalta ?

  in wikipedia (despre un istoric militar israelian de la bibliografia acelui site):

  Milstein was one of the first academics to openly criticize the Israeli defense establishment.[4] He is described as being too extreme in his conclusions, but his “contribution to the knowledge is enormous and he is willing to suffer his devotion to the truth.”[4]

  In The Blood Libel of Dir Yassin – The Black Book, he claims that the Deir Yassin massacre was a myth created by the Israeli left to prevent the Irgun from forming an independent unit inside the IDF and keep Menachem Begin out of the first national unity government under David Ben-Gurion.

 15. Last says:

  de pe answers yahoo:
  https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100721123847AAhRSlr

  “Oh, yes, it happened. Bir Zait Arab University in Ramallah published a report about Deir Yassin.
  107 persons were killed, among them 15 were armed. And what? In 1948, Palestine was in the full swing of the civil war. Jews and Arabs were killing each other all over the territory of Palestine, the entire villages were destroyed, hundreds of people died every week. During the period beginning in December 1947 and ending in January 1948, it was estimated that nearly 1,000 people were killed and 2,000 people were injured. By the end of March, the figure had risen to 2,000 dead and 4,000 wounded. These figures correspond to an average of more than 100 deaths and 200 casualties per week; in a population of 1,600,000.
  And you expect of me to say how ashamed I am of the Deir Yassin? Come on, there were dozens of such deir yassins on Arab side and dozens of kfar etzions on Jewish side. You do not know what happened in Kfar Etzion? Arabs massacred there the entire population , soldiers and civilians alike, the total number of killed was between 75 to 250. Only three men and one woman survived.
  You imagined the civil war in some different way?
  No, I am not ashamed. Both sides were fighting to death. No mercy was asked and no mercy was given. Jews won. I am a Jew- and I am proud.”

 16. mac gregor says:

  MR, chestia e ca aprox toate popoarele sunt urmasele unor invadatori. Noua ni s-a bagat in cap propaganda comunista, dar e bazata pe falsificari. De ex dacii nu au fost aici dintotdeauna, sunt si ei urmasii invadatorilor indo-europeni care au distrus civilizatia antica a Dunarii.

 17. Last says:

  “Palestinian Genes Show Arab, Jewish, European and Black-African Ancestry”

  http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/5198598/1/

 18. Last says:

  relatiile lumii arabe si a palestinienilor cu nazistii, alta cauza a eternelor dispute actuale:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world#Mandatory_Palestine

 19. mamaligar says:

  Dincolo de cine e vinovat , mie nu mi se pare ca Israelul distruge Hamas ci dimpotriva, in timp ce lumea reactioneaza bleg , armata israeliana omoara civili. Rezultatul , un Hamas si mai puternic.

  De ce reactioneaza Israelul disproportionat intotdeauna ? Singura explicatie logica e ca vor sa arate ca sunt puternici , ca daca ar vrea ar putea sa dezlantuie o teroare cumplita peste capetele amaratilor alora.

 20. Last says:

  unii zic ca omoara civili – si e adevarat – altii subliniaza ca civilii sunt folositi ca scuturi umane – si au si ei dreptate.

 21. MR says:

  Ciudat cum apar postacii care relativizeaza lucrurile si sterg cu acest burete al semnului relativului si egalitatii grozavia crimelor si atrocitatilor ce se petrec ACUM, in Gaza. Bai baieti, va plateste cineva pentru asta sau sunteti voi asa, imbecili de la natura ?!

 22. Last says:

  @MR, cere-ti scuze ca vorbesti ca un nesimtit, sau ai inceput sa bei ?

  Reusesti sa discuti sau esti doar slab de minte si nu ai argumente decat marlania si prostia ?

 23. mamaligar says:

  Last fii mai explicit cu scuturile umane ca nu poti justifica 800 de morti pe vorbe. Uite ce paralele fac unii , mai mult sau mai putin fortate :

  http://whatreallyhappened.com/IMAGES/GazaHolo/index.html

 24. Last says:

  Nu mi_am arogat adevarul. Spun doar ca sunt opinii divergente si a te plasa de o parte sau alta in mod categoric este SF curat.

  uite CNN (in acelasi articol sunt opinii divergente)
  http://edition.cnn.com/2014/07/23/world/meast/human-shields-mideast-controversy/

 25. MR says:

  Nu m de ce sa ii cer scuze. Ma irita lejeritatea cu care discutati de morti cum discuta altii despre fotbal. Fapt ce dovedeste ca sunteti paraleli cu realitatea si cu bunul simt. O crima ramane o crima, oricat de multe motive si argumente i-ai gasi.

 26. mamaligar says:

  “Ma irita lejeritatea cu care discutati de morti cum discuta altii despre fotbal”

  Io nu-s forumist ,si daca scriu despre subiect e o dovada ca-mi pasa si am zis si io ceva mai ales pentru ca mi se pare ca se discuta prea putin despre asta , in presa apare si mai putin.

  Si bah rapceo daca ti s-a parut ca-s neutru
  ( dreptatea e de partea ambelor parti , Israelul duce un razboi de aparare , preventiv bla bla) , no offence dar nu-s eu imbecilul.

 27. mac gregor says:

  Si eu am eram la fel de pornit ca si Rapcea anti-Israel Deir Yassin, americanii lacomi de petrol etc.

  Dar imi place istoria si studiind am inteles cateva lucruri.

  Nu exista nicaieri spatii goale, unde sa nu traiasca oameni.

  Orice natiune care nu are o tara e condamnata la persecutie continua: vezi armenii, kurzii, etc.

 28. Ramo says:

  Sunteti niste blasfemiatori. Domnul Iahve a dat evreilor acele pamanturi si le-a poruncit sa ucida fara mila si fara crutare copiii, femeile, batranii si mai ales barbatii populatiilor indigene, palestinieni sau whatever. Cititi cartea sfanta a vechiului testament, Iezechiel 9, Numeri 31, etc. Doar poporul ales conteaza, ignorantilor.

 29. Neele says:

  @Ramo:
  [Domnul Iahve a dat evreilor acele pamanturi si le-a poruncit sa ucida fara mila si fara crutare copiii, femeile, batranii si mai ales barbatii populatiilor indigene, palestinieni sau whatever. Cititi cartea sfanta a vechiului testament, Iezechiel 9, Numeri 31, etc.]
  Buna dimineata, frumusete! Cum ai dormit?

 30. Saso says:

  Voi discutati si filozofati, ca aia mor acolo in fiecare zi. Daca ar fi fost un cunoscut de-al vostru pe acolo, nu mai aveati atata melitza… Faceti un exercitiu de gandire: cum a fi sa va moara doi veri si un frate intr-un atac “justificat”… sau mai rau, copii sau parintii…
  Pai daca mie imi omoara rusii familia, imi pun si eu bombe pe mine si iau 30-40 de rusi cu mine.

  Eu cred ca s-a exacerbat aceasta filozofare si “justificare” mult prea mult… poate ca si Hitler avea “justificari” bune… asta nu inseamna ca e ok ce a facut. Nu?

 31. Neele says:

  Am vazut ceva asa frumos si in acelasi timp asa infricosator! Luati-o ca pe o justificare, ca ce vreti voi, dar atractia este atat de puternica! Este o Prezenta careia nu-i rezist. Sper si va doresc sa va descurcati fara comentariile mele.

 32. Ramo says:

  Neele: “Sper si va doresc sa va descurcati fara comentariile mele.”

  Ne va fi foarte greu, nu stim daca vom reusi 😀

 33. Last says:

  N-am zis decat ca amandoua partile sunt vinovate. Ti se pare ca hamas a vrut sa planteze floricele pe pajistile israeliene folosind rachetele alea ?
  De la bun inceput a fost macel, sange.
  Or fi veri buni, dar religia si-a bagat coada.

 34. mac gregor says:

  Pai da Saso, si daca o racheta de aia nimereste langa gradinita unde invata copilul tau, iti garantez ca o sa iei pusca in mana.

  Eu consider ca acolo a avut loc un razboi, provocat de israelieni care aveau nevoie sa-si ia tara inapoi. Si care nu mai ascultau de nimeni, pentru ca e ca si cum n-ai avea casa si ar trebui sa dormi in casele altora. Dupa holocaust, nu mai acceptau solutia.

  S-au confruntat cele 2 forte, arabii avand avantajul numarului, evreii al modernitatii. Evreii au castigat.

  Asa se fac lucrurile astea de la inceputul lumii, problema e ca nu mai vazut o mutare de popor asa de clara de pe vremea popoarelor migratoare si am uitat.

 35. Last says:

  Pe vremea asirienilor (care au fost cel mai crud imperiu din istorie – ca sa vezi, tot prin zona aia …), mutau triburile / popoarele cucerite de colo-colo, ca sa ii disloce definitiv. Si dispareau complet din istorie.

 36. mac gregor says:

  Si e vina palestinienilor ca intretin continuu un razboi de pe pozitii de pe care nu pot sa castige.

  Cand un popor e invins, cat timp cuceritorul e mai tare, poti iei 2 atitudini:
  1 sa pleci capul si sa inveti de la invingator
  2 sau sa provoci si sa pierzi si ce mai ai

  Au invatat si au razbatut:
  – Englezii cand au fost cuceriti de francezi la 1100
  – Incasii etc de la spanioli, si-au pastrat inca identitatea
  – Chinezii din Hong Kong de la englezi
  – Japonezii de la americani, dupa atacul cu distrugatoare de la 1800
  – Japonezii de la americani, dupa atacul cu bomba atomica de la 1945

  Au refuzat sa invete si au declansat razboaie fara sanse:
  – Evreii cand s-au razvratit impotriva Imperiului Roman. Toti evreii de pe teritoriul israelului au fost macelariti. Atunci si-au pierdut tara.

  Palestinienii refuza sa invete modernitatea si singura dezbatere care ii atrage este daca sa foloseasca atentatori sinucigasi sau rachete.

 37. zamolxe says:

  @mac gregor
  Foarte corect. Și aici vine întrebarea interesantă: ce îi împinge să facă asta? De ce continuă un război care e practic pierdut?

 38. zamolxe says:

  Să comparăm cu tibetanii. Și ei au fost invadați, cotropiți, omorâți cu grămada, le -au fost distruse temple, etc.
  Vede cineva vreo știre despre vreun tibetan care și-a pus bombe la brâu și s-a aruncat întru-un grup de chinezi detonându-le? Ei de ce nu fac asta?

 39. zamolxe says:

  Substratul problemelor de acolo stă în ceva foarte profund implementat în conștiința ambelor părți…

 40. Last says:

  tibetanii protesteaza dar fara sa ia si chinezii cu ei
  http://womennewsnetwork.net/2013/12/30/immolation-suicides-tibetan-china/

 41. Flagg says:

  @mac gregor
  Si e vina palestinienilor ca intretin continuu un razboi de pe pozitii de pe care nu pot sa castige.

  Cred ca replica asta e cea mai inteligenta dintre toate pe care le vad postate aici. 🙂
  Numai ca exista si in legatura cu ea un mare “DAR..”. Si anume e vorba de scara temporala la care privesti situatia. Daca te focalizezi exclusiv pe prezent si viitorul apropiat, intr-adevar actiunile palestinienilor sunt stupide si contraproductive.
  Dar daca incerci un pic sa privesti problema mai “in avans” cu cateva decenii, in masura posibilului, mai apare un factor care poate schimba un pic datele problemei: demografia. Arabii din Israelul propriu-zis se inmultesc mult mai rapid decat evreii si la fel si arabii din Gaza si Cisiordania. Iar ceea ce n-are sens acum, si anume mentinerea vie, cu incapatanare, a flacarii conflictului, ar putea capata sens, din pacate, peste trei sau patru decenii, atunci cand “combustibilul” s-ar putea gasi in cantitate mai mare decat acum..

  Acum depinde insa daca liderii actuali ai palestinienilor chiar au o astfel de viziune pe termen lung sau actioneaza manati doar de fanatism si resentimente.. In privinta asta nu mi-e foarte clar cum stau lucrurile.

  Ca sa ne intoarcem un pic in istorie pentru o mica comparatie, sclavii negri din Haiti s-au rasculat de mai multe ori fara succes in timpul secolului XVIII. Pentru un observator din afara care ar fi privit lucrurile astea pe la 1760, sa zicem, eforturile respective ar fi parut un nonsens chiar mai mare decat evenimentele luate in discutie pe topicul asta – nu numai ca negrii aia au pierdut in mod repetat ci cei capturati vii au mai si suferit niste executii atroce dupa aceea. Dar a venit apoi si ocazia oferita de Revolutia Franceza(Haiti fiind pe atunci colonie franceza), iar negrii s-au mai rasculat din nou, de data asta cu succes.
  Insa succesul Revolutiei Haitiene din 1791-1804 n-ar fi fost posibil daca rascoalele precedente, cele esuate, n-ar fi intretinut spiritul combativ al sclavilor. Chestia asta a avut efecte inclusiv in domeniul religiei locale Voudun, unde zeitatile de tip Rada, mai pasnice, au devenit mai putin populare spre deosebire de zeitatile de tip Petro(sau Petwo), cu caracter mai agresiv si mai “dark”(gandeste-te acum spre comparatie ca islamismul radical este de fapt mentinut in viata in unele zone tocmai de toate conflictele astea pierdute din start, asta cel putin in prezent – intrebarea importanta este in ce masura liderii islamistilor sunt constienti de asta..).

  P.S. Apropo de Revolutia Franceza, si ea a fost precedata si facuta posibila de mai multe revolte anterioare cu caracter local, manifestate in diferite zone ale Frantei si practic de-a lungul intregului secol XVIII pana la momentul 1789.

 42. Flagg says:

  @mac gregor
  Englezii cand au fost cuceriti de francezi la 1100

  Normanzii aia nu stiu cam cat de francezi ar fi putut fi considerati de fapt. In perioada respectiva poporul francez era inca in formare si identitatile regionale erau foarte puternice.
  In Franta de astazi se regasesc si regiuni care multa vreme au fost considerate a fi distincte(ex. Burgundia, care a facut la un moment dat parte dintr-un ducat ce includea si zone aflate azi in Elvetia si Belgia) sau sunt considerate si acum(ex. Bretania) a fi distincte de Franta propriu-zisa.

 43. Last says:

  demografia in israel:

  Over the past decade, the Arab annual population growth has fallen significantly from around 3% to less than 2.2% by 2013, while the overall Jewish growth rate rose from around 1.4% to 1.7%, primarily due to the expanding Haredi sector.

  S-a inversat trendul, cresc evreii (in special datorita ultra ortodocsilor).

  http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Israel

 44. Flagg says:

  @Last
  Multumesc pentru update. 🙂

  @mac gregor
  Apropo de influenta demografiei, unii istorici si-au pus problema de ce rascoalele sclavilor negri din Caraibe au fost mult mai dese si violente(iar in final incununate cu unele succese) decat cele din sudul SUA. Explicatia sta, in opinia unora, in actiunile diferite intreprinse de proprietarii de sclavi privind resursa umana utilizata de ei.
  Proprietarii de sclavi din SUA cumparau in proportii aproximativ egale barbati si femei adusi din Africa, pe care ii incurajau apoi sa se reproduca. Chestia asta a facut ca in scurt timp majoritatea sclavilor negri din zona sa fie oameni nascuti pe pamant american si, lucrul cel mai important, nascuti sclavi. Cei nascuti sclavi si care nu cunoscusera alt tip de viata erau mult mai putin inclinati sa se revolte. In plus si credintele si practicile religioase ale sclavilor(cunoscute in prezent cu numele generic de “Hoodoo”) au inceput sa se distanteze de originile initiale africane si sa acumuleze influente de origine europeana si amerindiana(exista in privinta asta si niste povesti interesante cu sclavi negri din Florida fugiti sa traiasca printre seminoli, cu practici imprumutate de la amerindieni privind utilizarea unor pietre “sacre” etc.).

  In Caraibe insa, proprietarii de sclavi au preferat sa actioneze altfel. Au importat relativ putine femei si s-au bazat in schimb pe un import constant de sclavi barbati adusi din Africa. Ii puneau pe acestia sa lucreze de multe ori pana mureau pe campul de lucru, dupa care importau altii etc. etc. Ori asta a facut ca o mare parte a populatiei sclavilor sa fie compusa din barbati nu doar nascuti liberi in Africa, dar care mai si avusesera in istoricul lor personal o perioada de ani de zile in care activasera ca razboinici(!). Si asta pentru ca in perioada respectiva in Africa Centrala si de Vest aveau loc mai multe conflicte inter-tribale(ca si in ziua de azi, dealtfel) iar negustorii europeni de sclavi, pentru a castiga cat mai mult cu un efort cat mai mic, se duceau la liderii locali si cumparau prizonierii de razboi proveniti din triburile rivale. Ori respectivii de multe ori nu erau simpli pastori, agricultori sau vanatori, ci razboinici cu experienta(ma rog, experienta asta avand si unele limite date de tehnologia militara mai primitiva decat cea a europenilor, dar nefiind totusi de neglijat). Si odata ajunsi sclavi pe plantatiile albilor, fostii razboinici nu s-au resemnat cu situatia si au continuat sa se rascoale, mereu si mereu pana cand in unele cazuri au invins in final.
  In plus religiile creole din Caraibe si-au pastrat tot din cauza asta influentele africane mai puternice decat in cazul “hoodoo”-ului din State.

 45. Flagg says:

  @mac gregor
  In incheiere inca un trailer, care poate o sa iti placa si el desi e mai slab realizat dpdv grafic 🙂 :

  http://www.youtube.com/watch?v=bRZgAbt-LmU

 46. mamaligar says:

  Ajung sa-i dau dreptate lui Rapcea , discutand , ajungi sa relativizezi , sa pui in context si oricata desteapta ti-ar fi analiza, lucrurile sunt simple si clare : sute de civili , copii morti consecinta a actiunii disproportionate, brutale al unui regim protejat de mai marii lumii si pe care il doare fix in paispe de sanctiuni , consecinte etc. E o situatie in care trebuie sa-ti alegi tabara.

 47. Flagg says:

  @mac gregor
  Uite inca un subiect interesant de studiat, zic eu, legat de cel prezentat anterior:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Quilombo

  A quilombo is a Brazilian hinterland settlement founded by people of African origin including the Quilombolas, or Maroons. Most of the inhabitants of quilombos (called quilombolas) were escaped slaves and, in some cases, later these escaped African slaves would help provide shelter and homes to other minorities of marginalised Portuguese, Brazilian aboriginals, Jews and Arabs,[un pic ironic, nu-i asa? 😛 ] and/or other non-black, non-slave Brazilians who experienced oppression during colonization. However, the documentation on runaway slave communities typically uses the term mocambo to describe the settlements. “Mocambo” is an Ambundu word that means “hideout”, and is typically much smaller than a quilombo. Quilombo was not used until the 1670s and then primarily in more southerly parts of Brazil.

  The most famous quilombo was Palmares, an independent, self-sustaining republic near Recife, established in about 1600. Palmares was massive and consisted of several settlements with a combined population of over 30,000 citizens, mostly blacks. It was the only quilombo to survive almost an entire century, with the second longest-standing quilombo at Mato Grosso lasting only 25 years. Part of the reason for the massive size of the quilombo at Palmares was because of its location in Brazil, which was at the median point between the Atlantic Ocean and Guinea, an important area of the African slave trade.Quilombo dos Palmares was a self-sustaining republic of escaped slaves from the Portuguese settlements in Brazil, “a region perhaps the size of Portugal in the hinterland of Bahia”.

  At its height, Palmares had a population of over 30,000. Forced to defend against repeated attacks by Portuguese colonists, the warriors of Palmares were experts in capoeira, a dance and martial art form.

  Ganga Zumba and Zumbi are the two most well known warrior-leaders of Palmares which, after a history of conflict with, first, Dutch and then Portuguese colonial authorities, finally fell to a Portuguese artillery assault in 1694. Portuguese soldiers sometimes stated it took more than one dragoon to capture a quilombo warrior, since they would defend themselves with a strangely moving fighting technique. The governor from that province declared “it is harder to defeat a quilombo than the Dutch invaders”.

 48. Flagg says:

  Off-topic
  Daca tot am dat niste citate in care era pomenita Capoeira, respectiva arta martiala e vizibila de multe ori prin filme si videoclipuri dar asta doar cu o parte din “bagajul tehnic” propriu. Ea e de fapt mai complexa decat o fac sa para a fi imaginile respective aparute sporadic prin media.
  O prezentare foarte buna si condensata(in doar 15 minute) a “bagajului tehnic” real de lupta fara arme(din care lipsesc unele chestii, daca am observat bine, cum ar fi de exemplu unele lovituri cu capul, cu degetele in ochi etc.) puteti vedea aici:
  http://www.youtube.com/watch?v=_tx6Qha8s3c

 49. Flagg says:

  Revenind ontopic, mie, spre deosebire de mamaligar, chiar mi se pare foarte important contextul.
  De exemplu, nu prea cred ca e o coincidenta faptul ca luptele astea se deruleaza la scurt timp dupa ce americanii au pierdut, cel putin temporar, controlul situatiei din Irak.
  As fi curios, de exemplu, sa vad in privinta asta cam ce impact au avut recentele victorii ale ISIS cel putin la nivelul moralului liderilor Hamas. Eu banuiesc ca stirile despre victoriile islamistilor sunniti din Irak(Hamasul fiind compus tot din sunniti) le-au dat acestora mai multa indrazneala decat de obicei. Iar israelienii au reactionat in mod predictibil.

 50. mac gregor says:

  @Flagg

  pai as zice ca era destul de francez, dat fiind ca 300 de ani dupa cucerire limba oficiala in Anglia a fost franceza.

 51. mamaligar says:

  “mi se pare foarte important contextul.”

  Asa si ? Intotdeauna e un context , doar ca nu spre context trebuie sa iti indrepti atentia cand unii ii vaneaza ca niste caini pe altii. Poti sa zici macar , fuck you israeli bastards , asta e tot.

 52. mac gregor says:

  @mamaligar

  n-am auzit ca israelul sa dea cu rachete la intamplare in populatia din fasia Gaza. Aia ar fi o reactie egala cu ce fac palestinienii.

 53. mamaligar says:

  @ mac gregor

  Asa e scuze , vorbim de fapt la nivelul intentiei aici.

 54. mamaligar says:

  @ mac gregor
  Ca sa fiu mai clar : au vrut aia sa ne omoare populatia , au dat cu racheta dar n-a murit nimeni , noi insa suntem in regula nu vrem sa omoram civili , dar am omorat cateva sute . Asta ziceai ?

 55. mac gregor says:

  @mamaligar

  Gaza este o fasie suprapopulata, de aia sunt atatea victime.

  Tu daca s-ar trage asupra ta cu rachete, cat timp ai rezista sa nu contraataci?

 56. Ramo says:

  mac gregor: “Gaza este o fasie suprapopulata, de aia sunt atatea victime.”

  Asta zici ca-i perla de bac 2014 😀

 57. Ramo says:

  Cea mai tare perla din toate comentariile pe acest subiect. Bravo! 😀

 58. mac gregor says:

  Ce anume te deranjeaza, papagalule?

 59. Ramo says:

  Israelienii fac atunci un lucru bun, o mai depopuleaza 😉

 60. mac gregor says:

  hai sa reformulez.

  Chiar stiind ca acolo e o zona suprapopulata si ca vei face multe victime civile,

  Cat ai rezista sa se traga in tine cu rachete pana sa contraataci?

 61. Ramo says:

  Nu ma deranjeaza, dimpotriva, esti funny. Ca esti involuntar, nu mai conteaza, ne-am obisnuit de la MRU incoace 😉

 62. mac gregor says:

  Pai hahaiala fericita in continuare, eu am scris si asa cam prea mult asa ca pa.

 63. RAM says:

  Of, iar v-ati întâlnit.
  Va certati pe teme de politica sau pe teme de care o are mai mare? Ca va certati degeaba, eu o am cea mai mare. 🙂

 64. mac gregor says:

  Nimeni nu discuta cine o are mai mare (desigur eu 🙂 , dar am stat prea mult pe site oricum.

  Ne mai vedem.

 65. Ramo says:

  Deci MRU o are mica, pt ca tu i-ai si… vazut-o 😉

Leave a Reply