Opriți genocidul din Gaza !

Astăzi 25.07.2014 a avut loc între orele 17-20 mitingul de sensibilizare a opiniei publice românești și internaționale față de crimele pe care le comite ÎN ACEST MOMENT, în Gaza, armata Israeliană. Merită ca cei responsabili de comiterea atrocităților comise împotriva poporului palestinian, a femeilor, bătrânilor și copiilor fără apărare, să fie deferiți justiției, în fața Curții Penale Internaționale de la Haga, asemneal lui Pinochet, Miloșevici și alți criminali dovediți, pentru crime împotriva Umanității !

20140725_174215 20140725_174221
20140725_174238
20140725_174248 20140725_174250 20140725_174334

 • Ramo

  Care genocid, mă? Domnul Dumnezeu Iahve le-a spus evreilor sa extermine populatiile bastinase de pe acel pamant al fagaduintei, Domnul i-a condus in lupta de cotropire si le-a spus sa ucida fara mila si fara crutare pana si copiii, femeile si batranii (Iezechiel 9). Si atunci cum vii tu sa opresti omorarea copiilor? Te pui cu Iahve? Îl acuzi pe Dumnezeu de genocid? Cam cati ani de puscarie ar merita? La cate genociduri a facut, ar merita injectia letala sau scaunul electric.

 • Ramo

  Iezechiel 9:
  5. Iar celorlalți le-a zis Domnul în auzul meu: “Mergeți după el prin cetate și loviți! Să nu aveți nici o milă și ochiul vostru să fie necruțător!
  6. Ucideți și nimiciți pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeți de nici un om, care are pe frunte semnul “+”! Și să începeți cu locul Meu cel sfânt!” Și au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului.
  7. Apoi le-a zis: “Întinați templul, umpleți curțile cu uciși și ieșiți!” Și au ieșit și au început să ucidă prin cetate.i tu vrei sa-l condamni pe Domnul Iahve, cică “Dumnezeu”, la Haga ?! 😀

 • Ramo

  Tu crezi ca Iahve e tot una cu Pinochet ?! Pai

 • Ramo

  Pai daca le ordona Iahve la evrei iti extermina aia toata familia ca pe niste soareci

 • Un Dac

  Da sigur,sa fie toti macelariti,pe rand la abator ca asa vrea poporul “ales”de Dumnezeu…Cum de nu am stiut ca Dumnezeu ii rasist,criminal si distrugator care sa provoace suferinte ca asa sunt dorintele poporului “ales”…Nu inteleg de ce nu v-au creat doar pe voi pe acest pamant daca sunteti “alesii” lui.Acel dumnezeu de care vorbesti,nu este Dumnezeul adevarat,este antichristul.Dumnezeul adevarat nu are favoriti,nu este rasist,nu indeamna la genocid,razboaie etc…iar daca tu spui ca acel este dumnezeul adevarat care indeamna la genociduri atunci acel dumnezeu nu ma reprezinta!In fata lui Dumnezeu suntem toti egali si fiecare va raspunde pentru faptele sale. Se stie ca evreii originali(nu khazari) de pe vremea mantuitorului nu sunt de acord cu ce se petrece in Palestina si sunt impotriva statului artificial sionist.Mii si mii de ani evreii si palestinienii au convietuit in liniste si pace si s-au respectat pana ce a venit dracu si si-a bagat coada.Sa nu mai zic de talmud ce gasesti in acea “carte”…pur si simplu te crucesti!Sa fie pace si iubire in lume!O seara placuta.

 • Ramo

  What ? Iahve e Anticristul ?! Devine complicat pt cei care cred ca AntiCristul l-a nascut pe Crist(os)

 • Saso

  Dacule, ai dreptate. Total.

 • UNICA T

  MR
  Te rog scrie si posteaza o rugaciune pentru poporul palestinian, dar si pentru cel evreu, sa o citeasca fiecare care intra aici. Concepe-o scurta sa fie citita usor. Multumesc.

 • UNICA T

  Cred ca este frustrant sa nu crezi in nimic, decat in a sublinia la nesfarsit credintele false in dumnezei inchipuiti de om pentru a-si justifica ura si agresivitatea. Pe de alta parte este dureros ca unii oameni inca cred intr-un creator sadic. Dar cei care si-au dat seama de asta ar trebui sa isi prezinte propria varianta de credinta. Chiar daca este 1+1=2

 • Ramo

  Mi-a placut ca Papa Francisc a corectat acel verset din rugaciunea Tatal Nostru care era evident o aberatie. In schimb, popii ortodocsi “drept-credinciosi” isi lasa enoriasii sa recite ca boii o imbecilitate, cum ca Dumnezeu te poate duce in ispita.

 • Last

  Sfantul Grigore de Nyssa, printr-un rationament perfect, ilustrat de comparatii sugestive, a demonstrat ca intelesul implorarii noastre din Rugaciunea Domneasca: “si nu ne duce pe noi in ispita” este: “si nu ne lasa sa intram in ispita”.

  din http://www.crestinortodox.ro/credinta/si-ne-duce-noi-ispita-69904.html

  Dar ca sa schimbi zicerea este ceva teribil de greu … asa ca banuiesc ca vor merge mai departe cu ea exact cum este formulata acum.
  Si cand te gandesti ca sfantul Grigore a trait intre 335-394 d.C.

 • Neele

  In atentia lui zamolxe:
  http://www.isscr.org/docs/default-source/hesc-guidelines/isscrhescguidelines2006.pdf
  Eram datoare cu o informare corecta.

 • Oro

  Poza in care aia se roga cu curu in sus sa o pastrezi si cand vor arata curul catedralei mantuiri neamului prost si tampit sa iti aduci aminte ca Bucuresti ul nu a devenit Noul Ierusalim ci a fost invadat de cei care isi arunca in aer locurile sacre si istorice si folosesc copii nevinovati ca si scuturi umane

 • Neele

  @Unica T:

  In baza legii “Sa nu provoci suferinta nenecesara nici unei fiinte.” postez urmatorul link:
  http://www.youtube.com/watch?v=MOlZlXn0KT8

 • UNICA T

  OM SHANTI SHANTI SHANTI

 • Sam Harris, un om pe care îl apreciez tot mai mult, a publicat următorul articol pe blog-ul lui. Vă recomand să citiți (este și versiune audio, pentru cei care n-au chef de citit) pentru a avea și o altă perspectivă asupra problemei.

  http://www.samharris.org/blog/item/why-dont-i-criticize-israel

 • @MR
  Tu ai citit vreodatムcarta mișcării Hamas? Ce cred ei? Care le sunt obiectivele?
  Eu am citit acum și m-am îngrozit! Iar tu faci manifestații ca sムîi sprijini? Ești sigur cムai toate datele problemei?

  http://avalon.law.yale.edu/20th_century/hamas.asp

 • Citate din carta mișcării Hamas, pentru cei care n-au chef de citit:

  Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it” (The Martyr, Imam Hassan al-Banna, of blessed memory).

  Under the wing of Islam, it is possible for the followers of the three religions – Islam, Christianity and Judaism – to coexist in peace and quiet with each other. Peace and quiet would not be possible except under the wing of Islam. Past and present history are the best witness to that.

  Deci, abia așteptăm să fim sub aripa Islamului, ca să fie ”peace and quiet”, nu?

 • Ramo

  “Peace and quiet” ar fi daca amandoi fratii semiti (arabii si evreii) s-ar trimite la Iahve & Alah unul pe altul. Legenda despre Avraam e comuna ambelor traditii. Ca popoare sunt inrudite genetic, au aceeasi radacina si aceeasi conceptie dementa despre divinitate.

 • @Ramo
  😀

 • Si israelienii au apucatii lor religiosi, cu zulufi et all, care se cred superiori tuturor. Sunt o pacoste in coloniile din Israel, dar ii intretin ca na, asta e traditia.

  Isi permit uneori sa injure pe necredinciosi si sa dea cu pietre, dar nu s-a inventat inca evreul apucat care sa isi lege o centura cu explozibil si sa sara in aer cu tot autobuzul 29. Deci i-as prefera de vecini, daca ma plimb cu autobuzul.

 • zamolxe

  @mac gregor
  Corect. Asta spune și Sam Harris în postarea pe blogul lui (link-ul dat de mine mai sus). Și evreii au dușii lor cu pluta, chiar extremiști religioși, dar comportamentul lor nu se compară cu cel al islamiștilor extremiști. Lumea trebuie să se uite la proporții. Iar exemplul dat de Harris referitor la scuturile umane mi se pare foarte grăitor.
  Ascultați podcastul. Nu e lung și merită…

 • foarte tare linkul cu sam harris.

 • zamolxe

  @mac gregor
  Da, omul e foarte foarte interesant. Dacă ai timp, mai ascultă din podcastul-urile lui. Chiar merită…

 • s-a notat.

  Doua exemple de actiuni musulmane:
  – isi pun copii in fata si ei scot teava printre ei si trag in americani, stiind ca acestia au in sange sa protejeze copiii. Lasitate si ticalosie mai mare nu exista
  – in fasia Gaza isi pun intentionat tragatoarele de rachete langa scoli si spitale, ca sa poata umili Israelul in caz ca retaliaza.

 • Neele

  [when I have assumed that they believe in a God that can hear our prayers, they stop me mid-sentence and say, “Why would you think that I believe in a God who can hear prayers?”]

  http://www.youtube.com/watch?v=dqOiIOIM6Ms

 • Neele

  Totodata simt necesara reabilitarea persoanei despre care am spus ca a luat doctoratul cu ajutorul mamei. Da, si-a luat doctoratul cu ajutorul mamei, ca sa aduca intr-o lume de inchistati care respira greu, un aer proaspat si curat.

 • RAM

  Neele poti sa fi mai explicita? 🙂

 • RAM

  @Neele: ai vreo legatura directa cu situatia pomenita de tine? De ce este nevoie sa simti tu necesara reabilitarea lui? comentariul tau lasa loc de interpretari si deschide un subiect sensibil. Daca nu exista nicio legatura intre tine si subiect, este de preferat sa te opresti aici. Haide sa vorbim despre lucruri importante. Mie personal nu-mi place sa ne atacam unii pe altii aici pe forum si stiu ca intentiile tale sunt bune asa ca haide sa vorbim despre apocalipsa, profetii si pretul legitimatiei de tabara. 🙂

 • Neele

  @Ram:
  [asa ca haide sa vorbim despre apocalipsa, profetii si pretul legitimatiei de tabara.]
  Thanks, but not interested.

 • RAM

  Daca este o legatura atunci: Respect! Pentru ca ai înteles.
  Din punctul meu de vedere nu discutam despre vietile noastre personale aici. Pentru ca suntem oameni si nu avem pretentii de perfectiune morala ori spirituala. Sunt altii care au asemenea pretentii….

 • RAM

  @Neele: ”Thanks, but not interested.”
  Glumeam, Neele, glumeam 🙂

 • Neele

  @Ram:
  [De ce este nevoie sa simti tu necesara reabilitarea lui?]
  De ce ma judeci tu pentru ceea ce simt eu? De cand avem sentimente la comun?

 • RAM

  @Neele nu am inteles din prima ca tu erai Avometru, din motivul asta am crezut ca interventia ta era nepotrivita.

 • Last

  nu ! neele nu e avometru 😀

 • Neele

  @Ram:
  Blessed be G-d forever!
  Acum, sper ca poti sa ai incredere cand spun ca nu sunt Avometru.

 • Last

  neele vrea doar sa spele “pacatele” lumii 😉

 • Neele

  @last:
  Eu n-as scrie astfel de treburi in locul tau.

 • Neele

  @last:
  chiar daca tu poti vedea adresa mea si poti bana, aceasta nu iti confera dreptul sa fii mojic. Si cam esti.

 • RAM

  @Neele: ”Totodata simt necesara reabilitarea persoanei despre care am spus ca a luat doctoratul cu ajutorul mamei.”
  Atunci cine esti daca ai SPUS…?
  In fine, eu nu pot sa-mi cer scuze in numele altcuiva decat daca are o legatura directa cu mine. Nu pot sa-i cer scuze lui Iisus pentru evreii care l-au rastignit. N-are niciun sens.

 • Ramo

  Last: “nu ! neele nu e avometru”

  Asta ar mai lipsi! As fi nevoit sa ma impusc 😀

 • Neele

  @Ram:
  Am fost o persoana mandra de stiinta mea. Si aroganta.
  Cat despre cunostinta mea, care de mai multe ori m-a pus in dificultate prin purtarea sa exemplara, ma rog pentru ea sa gaseasca entuziasmul necesar in ceea ce face.

 • RAM

  @Neele, of, vorbesti numai in cimilituri…

 • RAM

  @Ramo: 🙂

 • Neele,
  Nu înțeleg citatul scos de tine din context. Când citezi ceva, e de bun simț să dai și contextul, altfel creezi confuzie.

 • Neele
 • Neele

  Dezbaterea tine doar pana la 2:01.

 • Imaginația e mult mai puternică decât credem noi…
  Repet:
  http://youtu.be/gRnCUQ0lHYs?t=2m19s

 • Neele

  @zamolxe:
  [Imaginația e mult mai puternică decât credem noi…]
  Vorbeste Volpe de unul singur sau nu?
  Daca da, sa-i spunem sa taca.
  Daca nu, devine interesant ce observa el.

 • Last

  @neele, esti in vrie. Ce-ti veni sa ma jignesti aiurea ? 😀
  Te-am banat eu cumva ? Dimpotriva, am incercat sa te scot din haosul in care intrasesi “dialogand” brambura cu diversi.

  Poate ai nevoie de ajutor …

 • Neele

  @last:
  Ce este chestia aceasta?
  [neele vrea doar sa spele “pacatele” lumii ;)] ?
  Dar aceasta?
  [Poate ai nevoie de ajutor …]
  Iti incalci atributiile de moderator.

 • Neele

  @Last:
  Sau aceasta? [“dialogand” brambura cu diversi.]
  Crezi ca am nevoie de babysitter?

 • Last

  @neele, spui multe si repetate prostii.
  Te-ai legat aiurea de diversi si ai fost lasata in pacatele tale.

  Ai nevoie de babysitter, imi este clar. In lipsa autocontrolului sa-ti fie clar ca ai.

  Esti cumva sora celui cu doctoratul ? Ce-i aiureala asta ? Inghite atunci si replica mea cu “pacatele” lumii.

 • Vorbeste Volpe de unul singur sau nu?
  Daca da, sa-i spunem sa taca.
  Daca nu, devine interesant ce observa el.

  Da, iar Sam tocmai i-a răspund la afirmații:
  http://youtu.be/gRnCUQ0lHYs?t=2m19s

 • Neele

  @zamolxe:
  Despre care Sam e vorba? Volpe e singur.

 • uită-te la link-ul date de mine. Acolo vorbește Sam. E link-ul dat de tine, dar puțin mai încolo…

 • http://youtu.be/gRnCUQ0lHYs?t=2m19s

  „You can add any metaphysics you want…” Acela e Sam Harris.

 • Neele

  @zamolxe:
  Daca Volpe nu vede vreun Sam de la bun inceput, nu are cum sa vada nici putin mai incolo. Logic, nu?

 • Neele

  @zamolxe:
  [Acela e Sam Harris.]
  Ai imaginatie bogata. In fata lui Volpe nu sta nici-un Sam.

 • Titlul clip-ului:

  SAM HARRIS vs RABBI DAVID VOLPE

 • Stai că desenez să fie mai clar. Am coșmaruri, parcă vorbesc cu Sandokan de pe exmisa:

  http://i58.tinypic.com/2mex3ba.png

  E clar acuma?

 • Neele

  @zamolxe:
  Nu, aia ce arati tu la Volpe, nu este Volpe, este kippa.

 • Neele

  @zamolxe:
  Numai nu ma intreba de ce si-o pune pe cap.

 • Dar personajul de sub ea este Volpe.

 • Am indicat spre ea pentru că arată că e un rabin, nu?

 • Nu, aia ce arati tu la Volpe, nu este Volpe, este kippa.

  Eu arăt cu degetul spre Lună iar tu spui „Nu nu, aceea nu e luna, e degetul”. Normal, depinde la ce te uiți… 😀

 • Neele

  @zamolxe:
  [Am indicat spre ea pentru că arată că e un rabin, nu?]
  Exista lucruri nestiute de stiinta?

 • Depinde la care știință te referi.

 • Neele

  @zamolxe:
  [Eu arăt cu degetul spre Lună iar tu spui „Nu nu, aceea nu e luna, e degetul”. Normal, depinde la ce te uiți… :D]
  Asa si Volpe se uita la Sam si descrie ce vede, nu ce ii umbla lui Sam prin cap. Orice ii povesteste Sam nu poate fi decat adevarat. Deci nu mai este nici o dezbatere.

 • @Neele
  Există niște persoane, unele dintre ele chiar simpatice, care locuiesc în niște căsuțe albe, cu pajiști verzi, care se plimbă toată ziua prin grădină și spun cum ele sunt Napoleon, sau Iisus, sau chiar Dumnezeu.
  Cu ce diferă „descrierile” lor de cele ale lui Volpe?

 • Neele

  @zamolxe:
  [Cu ce diferă „descrierile” lor de cele ale lui Volpe?]
  Oh, come on zamolxe! Chiar asa te-a suparat Volpe, David? Sa cautam un psalm de-al lui David, poate iti trece supararea.

 • Neele

  @zamolxe:
  Daca poti da alt link …

 • Nu m-a supărat deloc. Vreau doar să subliniez ce spune și Sam. Și anume că ceea ce ne imaginăm noi nu e neapărat și real.
  În rest, Volpe e chiar simpatic.

 • Neele

  @zamolxe:
  Aceasta intrebare, “Why would you think that I believe in a God who can hear prayers?” este cauza, iar [Și anume că ceea ce ne imaginăm noi nu e neapărat și real] este efectul.
  Eu asa le percep cronologic.

 • Un rabin nu crede într-un Dumnezeu care ascultă rugăciunile? Cum?

 • Neele

  @zamolxe:
  Eu cer voie sa ma desprind acum de aceasta discutie, din nevoia fiziologica numita somn. Daca mai pot sa ajut si alta data, cu placere!

 • Neele

  @zamolxe:
  [Un rabin nu crede într-un Dumnezeu care ascultă rugăciunile? Cum?]
  Rabinul nu-l poate influenta pe Sam sa creada. Nu este corect. Sam singur trebuie sa ajunga la concluzia sa.
  Mai sunt inca doua interpretari in afara interpretarii gasite de tine la afirmatie, dar acestea altadata, please! Pretty please!

 • Ok. 🙂 Somn ușor!

 • Ramo

  @RAM: “Neele, of, vorbesti numai in cimilituri…”

  Neele e in lumea ei, vorbeste cu prietenii ei imaginari, numai ei o inteleg 😉

 • Neele

  Sa nu uit! Un mare multumesc si lui Sam pentru candoarea si sinceritatea sa! Fara Sam, nimic din acestea nu era posibil.

 • Ramo

  @Last: “neele, esti in vrie. Ce-ti veni sa ma jignesti aiurea ?”

  La Neele toate se intampla din senin, fara niciun motiv sau sens. Nu te-ai obisnuit ? 😀

 • Last

  amatorii de TOR, sunt in aer:

  https://blog.torproject.org/blog/tor-security-advisory-relay-early-traffic-confirmation-attack

  cei care au folosit TOR intre februarie si 4 iulie, adio anonimizare. “Baietii” rai au pus mana pe loguri / keys de criptare etc.

 • Last

  @Ramo, recunosc ca nu 😀
  Are crize. Cum singura recunoaste, era obisnuita sa fie ‘naltata in slavi de pacalicii de la MISA. Or fi urmele nenorocirii misane.
  Unii si-au abandonat masiv creierul in secta. Consecintele raman multi ani.

 • @Last,
  prin „băieții răi” cred că vrei să spui CIA, NSA sau alte instituții din astea „triliterale” (adică din 3 litere 😀 ).

 • svayambhu

  Îngrozitor, am plâns, copii zdrobiți, purtați pe brațe ca niște cârpe,

  https://twitter.com/hashtag/BabyKillerNetanyahu?src=hash

 • svayambhu

  @zamolxe Israelieni au avut sinucigași cu bombă dinainte să existe statul israelian…, vezi atacurile asupra britanicilor etc, oamenii strânși la limită fac chestiunii reprobabile, prima atentatoare sinucigașă palestiniană era asistentă pe ambulanță, ….

 • Flagg

  @Last
  TOR-ul a mai fost compromis si anul trecut, cel putin de doua ori, odata cand cu caderea Freedom Hosting si a doua oara cand cu arestarea sefului de la Silk Road.

  Dar conteaza foarte mult pentru ce il folosesti, daca il folosesti.
  Daca il folosesti ca sa te feresti de unii din aia care jubilau acum cativa ani la vederea vestilor privind o anumita presupusa victorie din Germania, e inca foarte util. 🙂 Din cate stiu eu aia nu joaca in aceeasi liga cu cei care cel mai probabil au “spart” TOR-ul. 😀
  Dar daca vrei cumva sa te feresti de baietii cu ochi albastri(din te miri ce motive), nu poti sa te bizui nici pe TOR, nici pe Tails nici pe alt fel de software din asta. In cazuri din astea orice gadget electronic utilizat e o vulnerabilitate permanenta.

 • @svayambhu,
  Ca să fie clar punctul meu de vedere: să omori copii și în general civili nevinovați e un lucru ce nu are justificare. Nicăieri, niciodată. Asta e clar.
  Cât despre atentatorii sinucigași, vezi carta HAMAS de care am pomenit mai sus. La ei e o chestiune ideologică. Așa sunt învățați. Așa sunt puse mamele să își educe copii. Presiunea războiului nu face decât să amplifice toate aceste idei băgate în capul lor de mici.
  Vezi ce spunea Sam Harris despre faza cu scuturile umane. Mi se pare foarte edificator.
  De aici: http://www.samharris.org/blog/item/why-dont-i-criticize-israel cam de pe la minutul 9 și 30 de secunde.
  Gândește-te la următorul aspect, ținând cont de carta HAMAS. Să zicem că mâine israelienii ar pleca definitiv din gaza. S-ar retrage și i-ar lăsa în pace. Crezi că războiul s-ar termina? Când carta HAMAS are ca punct central NIMICIREA israelienilor. Nu eliberarea regiunii Gaza, nu îndepărtarea ocupanților. Nu. Nimicirea lor, oriunde ar fi. Citește și vei vedea. Nu trebuie să mă crezi pe mine.

  Nu știu care sunt motivele pentru care Israelul a ocupat acel teritoriu. N-am studiat partea istorică și oricum nu sunt de acord cu nici un fel de ocupare ilegitimă a unor teritorii. Asta e clar. Din punctul ăsta de vedere nu țin în nici un caz partea Israelului dar nici nu știu exact contextul istoric al situației.
  Însă ceea ce spune Sam Harris în acel podcast mi se pare foarte corect. Ascultă-l și tu. Chiar mi-ar plăcea să aud și alte păreri.

 • Ramo

  Last: “Neele, poate ai nevoie de ajutor … ”

  You think ? 😀
  Specializat ? 🙂

 • Last

  @flagg,

  stiu, nu te feresti de ghearele alea grele (fbi, cia etc) nici cu mama torului.

  personal nu il folosesc, l-am testat de curiozitate ani in urma (pe vremea IRC).

  stiu ca tu il foloseai.

  e pericol pentru aia cu deep web transactions (killers, droguri, pedofilie).

 • Last

  @Ramo,
  ma gandeam la ceva mai soft 😀 , a te simti ca intr-o familie, a nu mai sari la orice aiureala (sau cu orice aiureala).

  Dar mai sunt unii care se hranesc pur-si-simplu din pseudo-razboaie. Pseudo-razboaie, pseudo-spiritualitate. Fake all around. O fi tot vreo reminiscenta sectara.

 • svayambhu

  Scuturi umane:
  Așa ?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/dailymail_humanshield.jpg

  Până acum nu am văzut copii legați lângă lasatoarele de rachetă.

 • Ramo

  Neele: “Last, crezi ca am nevoie de babysitter?”

  Maybe a psychiatrist, scuzati-mi engleza 😉

 • Last

  @svayambhu, diferenta e ca israelienii chiar investigheaza cazuri d-astea, spre deosebire de palestinieni. Si ii condamna pe vinovati.

  Fa diferenta intre politica de stat/grup si gesturile individuale.

 • Adică ei îndoctrinează de mici copii că e bine să te arunci în fața armelor, că vei fi răsplătit în rai.
  Cui i se pare asta normal????

 • Last

  in paranteza fie zis “ingerasul” legat aruncase cu pietre in politai. Asa ca era legat sa primeasca eventual alti bolovani din partea alor sai, nu gloante.
  Tac-su indignatu nu l-a tinut acasa. S-a trezit cand l-a vazut cocotat acolo.

 • Last

  Sunt indoctrinati inclusiv sa ii urasca pe evrei / copiii evreilor. Si asta la scoala. E normal, nu ?

 • Last

  Inca ceva foarte interesant dincolo de orice istoric al disputei:

  Israel reprezinta 0,1 % din tot teritoriul Middle East.
  Arabii controleaza 99,9%.
  Ii deranjeaza acel 0,1%. Superb.

  Zicea cineva ca Arabia Saudita (unde densitatea este teribil de mica) i-ar putea gazdui lejer pe palestinieni. Dar asta ar insemna sa puna osul la munca (sa faca gradini din desert cum au facut evreii).

  Nu au interes. Palestinienii au plecat in masa la inceput ca urmare a promisiunilor acelorasi tari arabe ca ii vor arunca repede pe evrei in mare.
  Si au ramas acolo (in multe campuri de refugiati) tot ca urmare a promisiunilor arabe.

 • Last

  brrr @zamolxe, ai vazut ca e vorba de curaj sa planteze copchiii pe acoperisuri. E o metoda efectiva !
  Si inca se mai intreaba jurnalistii daca hamasul foloseste scudurile umane …

 • @Last,
  Eu nu citisem carta HAMAS, nu m-a interesat niciodată. Acum cu postarea lui Sam Harris am dat de ea și am citit.
  Da, așa e cum spui tu, îndoctrinarea și ura sunt propovăduite peste tot acolo. Și în școli, și acasă. Nu e de mirarea că se aruncă unii și alții cu dinamita în spate pe unde apucă.
  Și mai și cred că asta îi va duce în rai…
  Groaznic.

 • Ramo

  zamolxe: “Neele, Stai că desenez să fie mai clar. Am coșmaruri, parcă vorbesc cu Sandokan.”

  Totusi Sandokan e mai cu picioarele pe Pamantul plat, Neele e cu capul in nori si neuronii-n pădure 😉

 • @Ramo,
  😀 😀 😀

 • După tura de pe Exmisa, cred că rămân cu „sindromul Sandokan”…

 • mamaligar

  Pentru mine Sam Harris asta e full of shit , legat de Gaza si Israel cel putin . Fapt e ca suntem atat de superficiali si putin informati ca ne e foarte usor sa credem ce ne convine.

  De ce uciderea deliberata a civililor palestinieni de catre guvernul israelian n-ar putea fi o posibilitate? Vai, dar cum de putem sa ne gandim macar la asa ceva , zice Harris.

  Noam Chomsky de exemplu e de alta parere :
  http://www.youtube.com/channel/UCxMu38GAMIVPyhsxzd2PVGw

 • mamaligar,

  păi pentru că, dacă asta ar vrea, ar putea să îi măcelărească pe toți cu câteva rachete în câteva ore. Asta spune Harris. Că dacă ținta lor ar fi cu adevărat civilii, i-ar putea omorî pe toți rapid. Cred că știi ce arme și ce armată are Israelul…

  Ai citit carta Hamas? Aruncă o privire, dacă tot vrei să fii corect și complet informat.

 • Ce i-ar împiedica, de exemplu să pună anumite substanțe în sursele de apă din Gaza? Ar putea omorî 90% din populație ușurel și fără vărsare de sânge, nu?
  Au toate elemente necesare pentru a face asta, dacă chiar asta le-ar fi intenția.

 • Din nefericire, în ziua de azi, cu tehnologia și armamentul existent, mai ales într-o țară bogată ca Israelul, genocidul real ar fi mult prea simplu de pus în practică.
  Sau ar putea izola acea zonă și ar putea să îi lase pe toți fără alimente. Fără arme sau altceva.
  Dacă chiar asta ar intenționa. Doar Gaza e la mâna lor complet…

 • mamaligar

  @zamolxe

  E stupid sa folosesti logica in felul asta, no offence.
  Pot fi n motive ,chiar daca ar dori sa faca asta n-ar avea argumente nici in fata propriului popor, americanii nu i-ar mai sustine.

  In interviu Chomsly spune ca inainte de atentatorii palestnieni sa apara , in urma cu 30 de ani ,uciderea civililor , distrugerea locuintelor a fost o politica deliberata a guvernului evreu in ideea ca daca ii terorizam nu ni se vor mai opune, politica recunoscuta de oficialii israelieni.

 • @mamaligar,
  Da, am ascultat și eu ce spunea acel oficial, dar ideea mea era că, dacă ar vrea cu adevărat să facă rău populației arabe, ar putea face MULT mai mult rău.
  Poate că au vrut să îi sperie, cum spunea acel oficial, nu știu. Nu zic că e normal să omori civili, nici pe departe, dar nu uita că și HAMAS omoară civili israelieni. De asta nimeni nu se inflamează.
  Și, încă odată îți sugerez, vezi ce își învață arabii copii acasă și în școli. Vezi carta HAMAS.

 • Și îți pun aceeași întrebare ca lui Neele.
  Ia în calcul următorul scenariu: Israelul pleacă din Gaza, complet, nu se mai amestecă acolo. Ce s-ar întâmpla atunci? S-ar opri orice atac al arabilor? Tu ce crezi?

 • Ramo

  Neele: “zamolxe, daca mai pot sa ajut si alta data, cu placere!”

  Adevaru-i ca-i cam neajutorat baiatu’ asta, nu putea sa priceapa nici ca Pamantu-i plat 😀

 • @Ramo,
  Da, vezi, până la urmă Sandokan a văzut ce greu pricep și s-a lăsat păgubaș…

 • mamaligar

  Nu s-ar opri , ar fi un prim pas insa , dar nici eu nici tu nu facem politica Israelului , ceea ce se vede e ca Israelul e capabil sa se apere foarte bine chiar si acum de rachetele Hamas din moment ce nu are victime civile si atunci care e sensul macelului asupra palestinienilor ? Scuturi umane , se sinucid aia ca sa le coboare PR-ul evreilor. Ti se opreste mintea. Si voi chiar credeti .

 • Ramo

  zamolxe: “carta HAMAS are ca punct central NIMICIREA israelienilor”

  Carta Vechiul Testament are ca punct central nimicirea palestinienilor.
  Eu zic ca ambele carte au dreptate, daca se intampla in acelasi timp, abia atunci ar fi “peace and quiet” 😀

 • “ar fi un prim pas insa”

  spre ce?

  Uite in prezent ISIS crucifica in Irak crestinii pe marginea drumurilor si vor sa cucereasca mai mult.

  Nu-mi amintesc sa fi iesit nimeni in strada sa protesteze.

  In Nigeria au prins o fata de 10 ani cu centura de dinamita.

  “ceea ce se vede e ca Israelul e capabil sa se apere foarte bine chiar si acum de rachetele Hamas din moment ce nu are victime civile ”

  Si SUA credea ca se poate apara foarte bine. Pana la 9/11.

  Cata vreme in fasia Gaza palestinienii isi indoctrineaza copiii in scoli sa fie atentatori sinucigasi, Israelul trebuie sa continue atacul pentru ca astia vor razboi.

  Sa ma anunti cand or sa isi indoctrineze copiii pentru pace, atunci o sa-mi fie mila de ei.

 • Ramo

  zamolxe: “Adică ei îndoctrinează de mici copii că e bine să te arunci în fața armelor, că vei fi răsplătit în rai.
  Cui i se pare asta normal????”

  Dacilor. Am auzit ca ei plecau bucurosi la razboi, râdeau cand mureau si, la fel ca cei ce erau aruncati in sulita, credeau ca ajung in fata tizului tau, Zamolxe God 🙂

 • Ramo

  Multi idioti pe lumea asta. Cica ne tragem din ei 😀

 • Ramo

  De aia suntem asa cre(s)tini 😀

 • mamaligar

  “Vezi carta HAMAS”

  Ok si ? Hamas nu sunt civili , se considera partizani luptatori whatever, noi ii consideram teroristi, vor ca toti evreii sa moara . E o doctrina extrema si nu a aparut din senin si cum a avut cauze sa apara asa poate sa si dispara.

  Faza e ca nu poti sa te pui in pielea nici unei parti asa ca e stupid sa zici ca daca ar face unii aia si altii alta ar fi bine . Ce ramine sunt mii de civili ucisi de guvernul unei tari bogate si supercivilizate fara sa suporte consecinte , justificari , puneri in context, genoflexiuni logice, in conditiile astea , n-au nici un sens.

 • mamaligar

  @mac gregor

  Bla bla bla

 • Ramo

  Last: “Arabii controleaza 99,9%.
  Ii deranjeaza acel 0,1% evreiesc.”

  In spatele acelui 0.1% sta 1000% SUA 😉

 • Da, si Decebal.

  In al doilea razboi dacic – si final – trece Traian in Dacia si-i bate pe daci pe unde-i prinde, la modul categoric.

  Decebal vine disperat, cere pace, Traian accepta, se stabilesc termenii, da, sigur.

  Bun. Traian, impacat ca e gata, incepe un turneu de inspectie prin orasele din zona asta a imperiului. Astia il primeau cu arcuri de triumf, Imparatul care a readus pacea la granite, suntem in siguranta datorita lui, flori.

  Cand sa plece inapoi spre Roma, afla ca Decebal tocmai incepuse propriul turneu prin Bulgaria – de ardere & macelarire a oraselor.

  Dacii erau smecheri coae, il pacalise pe fraier. Erau ca la MISA – una promiteau, alta faceau “dar noi niciodata n-am intentionat sa facem ce am promis”.

  Nu si-au pus insa problema “ba da asta ne-a facut praf saptamana trecuta si inca nu era nervos, ce ne facem daca se intoarce”. Ei erau smecheri, frate. Ne descurcam noi, bai, tara asta se descurca.

  Cam de aia Traian a refuzat orice oferta de pace pana nu le-a daramat si ultima cetate in care s-ar fi putut ascunde Decebal, pana a primit capul lui si a inceput o campanie de ucidere a barbatilor daci asa de dura incat 400 de ani dupa aia un dac care ajunsese imparat, le-o reprosa cu amaraciune romanilor.

 • Ramo

  zamolxe: “se aruncă unii și alții cu dinamita în spate pe unde apucă. Groaznic.”

  De ce? Mai scade densitatea de idioti 🙂

 • Ramo

  zamo: “sindromul Sandokan”

  aka sindromul “flat brain”, fara circumvolutiuni 😉

 • Auzi mamaligare, sa-mi vina un pierdut in spatiu si sa-mi zica

  “- Fii tu baiat bun si lasa-i pe ei sa traga in tine cu rachete la intamplare, azi una in desert, maine una peste o intersectie, ca deocamdata nu au inca niste modele suficient de performante ca sa tinteasca scolile asa cum vor”

 • mamaligar

  @Mac Gregor

  Vine un haidamac la tine acasa , te bate mar de nu mai stii ce-i cu tine , iti ia tot ce ai , iti pune cutitul la gat si te pune sa semnezi o chestie ca de acum esti sclavul lui , renunti la toate credintele tale ca is barbare , el stie mai bine ce e adevarat si ce nu , ca dovada absoluta e ca el are cutitul la gatul tau nu tu la al lui.

  In conditiile astea :

  “Dacii erau smecheri coae, il pacalise pe fraier. Erau ca la MISA – una promiteau, alta faceau “dar noi niciodata n-am intentionat sa facem ce am promis”

  nu se aplica.

 • Ramo

  mamaligar: “De ce uciderea deliberata a civililor palestinieni de catre guvernul israelian n-ar putea fi o posibilitate?”

  Corect, exact asa gandea si Iahve, cică “Dumnezeu” in vechiul testament, care le poruncea evreilor sa ucida fara mila si fara crutare copiii, femeile si batranii populatiilor bastinase (Iezechiel 9).

 • mamaligar

  @Mac Gregor

  Si atunci eu ca un buimac paranoic dau cu bombe unde apuc , da de ii distrug pe aia. Si fac asta de 50 ani.
  Keep it up Mac

 • Ramo

  zamolxe: “până la urmă Sandokan a văzut ce greu pricep și s-a lăsat păgubaș…”

  N-ai nivelul, e clar, n-ai flat brain 😉

 • RAM

  @Mac Gregor: Despre istorie nu putem fi siguri de nimic. Habar nu avem ce a fost acolo. Cred ca istoricii ca si jurnalistii au liberatatea sa relateze liber si subiectiv. Istoria e scrisa sau de invingatori, sau de arogantii ultranationalisti, sau de vanzatorii de tara. Ca sa razbati prin dezinformarea asta singura sansa este sa te faci istoric. 🙂
  In rest n-avem noi de unde sti.

 • Ramo

  mamaligar: “Keep it up Mac”

  Nu mai poate. Bietul Măcănitor nu-si mai poate indeplini visul de lipitor de afise la WC, pt ca PDL-ul i-a fuzionat FC-ul de n-a mai ramas nimic din el.
  Apropo, ce-o sa te faci Măcănitorule, o sa lipesti afise la PDL acum? Sau lipesti afise la coana Joițica, te faci PiMP ? 😀

 • RAM

  nenea Traian era un impatimit al ceremoniilor, el avand si functia de preot al Soarelui sau ceva si ii placea foarte mult sa le tina. A fost a naibii de nervos ca el a tinut atatea ceremonii de pace prin Imperiu si dacii l-au ridiculizat in pielea goala.

  Ce stim clar este ca dacii au fost tratati mult mai rau decat galii din Franta sau celtii din Anglia. Aia si-au revenit destul de bine in cateva generatii aveau nobilii lor.

 • pai papagalule te invit sa imi faci cinste cu bere cand MRU va fi numit ministru sau europarlamentar de catre noul PNL. Mi se pare o reusita rezonabila. Deocamdata e “decat” prim-vicepresedinte la PDL.

  Da, stiu, tu fiind mult mai priceput decat el la politica ai o functie de faraon al Neverlandului deasupra muritorilor de rand 🙂

 • gata, ca iar pierd timpul prea mult. Ceau ceau, mai vb.

 • Flagg

  @mac gregor
  Pana la urma ce se intampla acum in Gaza chiar face parte dintr-un conflict pe care ambele parti il gandesc pe termen foarte lung, de decenii. Ce vedem acum e doar o manifestare particulara, de moment, a unor procese de durata lunga.
  Iar in cazul asta cei care par sa greseasca mai mult sunt israelienii, care tot ezita sa faca o miscare mai decisiva. Asta pentru ca timpul nu se scurge in favoarea lor.

  http://www.stratfor.com/weekly/gaming-israel-and-palestine#axzz399yetciq

  There is accordingly an asymmetry of possibilities. It is difficult to imagine any evolution, technical, political or economic, that would materially improve Israel’s already dominant position, but there are many things that could weaken Israel — some substantially. Each may appear far-fetched at the moment, but everything in the future seems far-fetched. None is inconceivable.

  In these circumstances, the Israeli strategy is to maintain its power at a maximum level and use what influence it has to prevent the emergence of new threats. From this perspective, the Israeli strategy on settlements makes sense. If there will be no talks, and Israel must maintain its overwhelming advantage, creating strategic depth in the West Bank is sensible; it would be less sensible if there were a possibility of a peace treaty. Israel must also inflict a temporary defeat on any actively hostile Palestinian force from time to time to set them back several years and to demonstrate Israeli capabilities for psychological purposes.

  The Palestinian position meanwhile must be to maintain its political cohesion and wait, using its position to try to drive wedges between Israel and its foreign patrons, particularly the United States, but understanding that the only change in the status quo will come from changes outside the Israeli-Palestinian complex. The primary Palestinian problem will be to maintain itself as a distinct entity with sufficient power to resist an Israeli assault for some time. Any peace treaty would weaken the Palestinians by pulling them into the Israeli orbit and splitting them up. By refusing a peace treaty, they remain distinct, if divided. That guarantees they will be there when circumstances change.

  Time is not on Israel’s side. At some point, something will likely happen to weaken its position, while it is unlikely that anything will happen to strengthen its position. That normally would be an argument for entering negotiations, but the Palestinians will not negotiate a deal that would leave them weak and divided, and any deal that Israel could live with would do just that.

  What we are seeing in Gaza is merely housekeeping, that is, each side trying to maintain its position. The Palestinians need to maintain solidarity for the long haul. The Israelis need to hold their strategic superiority as long as they can. But nothing lasts forever, and over time, the relative strength of Israel will decline. Meanwhile, the relative strength of the Palestinians may increase, though this isn’t certain.

  Va recomand si tie si celorlalti sa cititi articolul in intregime, cu atentie. Cred ca e cea mai buna analiza a situatiei, chiar daca unora ar putea sa li se para un pic cam prea “rece”, “fara inima”.

 • RAM

  @Mac Gregor: Nu cred ca dacii ne mai definesc ca popor.Pur si simplu suntem prea amestecati cu restul, turci, slavi, unguri etc. Cat despre caracter…

 • Last

  @Ramo,

  Sigur ca SUA ii sprijina.
  Vorbeam doar de teritoriu. Daca arabilor chiar le-ar pasa de palestinieni i-ar putea aranja imediat undeva in imensitatea aia de teritoriu.
  I-au folosit doar ca masa de manevra.

  La fel poti spune despre SUA: si ei ii folosesc pe evrei ca sa mentina un focar de instabilitate intr-o zona plina de resurse petrolifere.

 • Flagg

  @Last
  Israel reprezinta 0,1 % din tot teritoriul Middle East.
  Arabii controleaza 99,9%.
  Ii deranjeaza acel 0,1%. Superb.

  De fapt Israelul are o importanta geopolitica mai deosebita datorita pozitiei geografice. Iar la chestia asta se adauga problema Ierusalimului, care are o importanta religioasa deosebita pentru adeptii tuturor celor trei religii abrahamice(daca n-ar fi fost asa, n-ar mai fi avut loc nici cruciadele cu aproape un mileniu in urma).

  O analiza interesanta apropo de geopolitica zonei de-a lungul timpului poate fi gasita aici:

  http://www.stratfor.com/analysis/geopolitics-israel-biblical-and-modern#axzz399yetciq

 • Flagg

  @Last
  Daca arabilor chiar le-ar pasa de palestinieni i-ar putea aranja imediat undeva in imensitatea aia de teritoriu.

  Daca arabii aia chiar vor sa infiinteze vreun nou califat sunnit, ceea ce inseamna de fapt o noua entitate imperiala in zona, nu pot ignora zona. TOATE imperiile care au existat in zona de-a lungul istoriei au cautat sa controleze Israelul cumva(fie direct, fie indirect prin mentinerea lui ca stat autonom dar vasal) din cauza pozitiei lui geografice mai deosebite.
  Iar cel putin fanaticii aia din ISIS chiar au ambitii imperiale. Aia viseaza sa retransforme in zone musulmane inclusiv Spania si zona noastra(pe motiv ca a fost vasala otomanilor, chiar daca niciodata aici populatia n-a fost majoritar musulmana).
  Acum or fi visele astea aberante, dar multi fundamentalisti de-ai lor chiar le iau in mod foarte serios si asta de fapt de mult timp, nu de azi de ieri.

 • Flagg

  @Last
  stiu ca tu il foloseai.

  Il folosesc si acum. Mi se pare chiar foarte util pentru site-uri ca asta, blogul Roxanei, voxpublica etc. 🙂

  Atata vreme cat nu te mananca in fund sa te aventurezi prin darknet 😀 nu vad care ar fi marile riscuri. 🙂

 • svayambhu
 • Last

  @flagg, de cine te temi pe blogul Roxanei ? :O
  Sau pe voxpublica, sau chiar aici ?

 • mamaligar

  @Flagg

  O analiza mai “cu inima” :
  http://www.youtube.com/watch?v=x0kgG1_6Qn0

 • Neele

  @Last:
  [@Ramo, recunosc ca nu 😀
  Are crize. Cum singura recunoaste, era obisnuita sa fie ‘naltata in slavi de pacalicii de la MISA. Or fi urmele nenorocirii misane.
  Unii si-au abandonat masiv creierul in secta. Consecintele raman multi ani.]
  Crize faci dumneata, ca de aproape un an tipi ca Bivolaru e pedofil si un “multumesc” n-ai scos pe faza asta. E toata doar problema dumitale.
  Eu doar am spus ca sunt inacceptabili termenii cu videochat-ul lor pentru mine.

  Acum, sincer, m-am plictisit de moderarea dumitale. Ceau! Am o treaba urgenta.

 • svayambhu

  m-au întristat pozele din gaza mă face să cred că internet-ul e evil:

  http://flopinson.blogspot.ro/2014/08/mass-trolling-in-arena-way-great.html

 • Ramo

  Măcănitorul: “MRU va fi numit ministru sau europarlamentar”

  Pai nu era vorba sa devina presedintele Rromanicei ? Ce dreaqu, il retrogradezi chiar asa ?! Sau ai inceput sa revii cu picioarele pe pamant dupa gloriosul 2.6% ? 😀

 • Ramo

  Last: “flagg, de cine te temi pe blogul Roxanei ? Sau pe voxpublica, sau chiar aici ?”

  De umbra lui. De parca n-ai sti cat e de paranoic. Nu s-a temut el de Comisia de Etica, dar se teme de condamnatul la 6 ani de puscarie 😀

 • Ramo

  Neele: “Eu doar am spus ca sunt inacceptabili termenii cu videochat-ul lor pentru mine.”

  Ai facut videochat sau ce vrei sa spui? Ca iar esti cristal clear ca de obicei 😀

 • Last

  @neele, s-a dus dracului toanta simpatia aia pe care o degajai odat.
  A ramas doar o ciudatenie de neele, lipsita complet de logica, care vaneaza conflicte si cuvinte.
  De ce ai plecat din secta, e un mare mister pentru mine … Mai ramane sa-l aperi pe pedofil si ai biletelul cu DA gata semnat.

  Nu, nu te-am moderat, asa ca las-o naibii de fixatie.

 • Ramo

  Neele: “Ceau! Am o treaba urgenta.”

  Te cufurești si la WC ? Credeam ca doar pe blog 😀

 • Ramo

  Last: “Neele, nu te-am moderat”

  Atunci ar trebui s-o faci, ca e nemoderata rau de tot 😀

 • Ramo

  Last: “neele, s-a dus dracului toanta simpatia aia pe care o degajai odat.”

  “Odat” asta o fi fost inainte de a intra eu pe aici, pt ca eu de cand o stiu e tot plecata cu sorcova.

 • Last

  @Ramo, adevarul e simplu: o incurajam sperand intr-o reactie pozitiva. N-a fost sa fie 🙂

 • Neele

  @Ramo:
  N-ai tu indeajuns curaj sa te sorcovesc.

 • Neele

  @Last:
  Si tu ce te tot lauzi ca incurajezi? Crezi tu ca poti sa vii sa impingi/sa tragi de impulsul electric pe neuronii mei? Incearca, dar nu te astepta la rasplata!

 • Ramo

  Neele: “N-ai tu indeajuns curaj sa te sorcovesc.”

  Doamne fereste, mi-a ajuns ce-ai debitat pe blog, nu vreau sa vad si sursa, as ramane marcat pe viata 😀

 • Ramo

  Neele: “Last, crezi tu ca poti sa vii sa impingi/sa tragi de impulsul electric pe neuronii mei?”

  Nicio șansă. Si el e un idealist, inca unul care crede ca Pamantul e rotund sau ca neuronii fugiti in padure se mai intorc acasa 😀

 • Neele

  @Ramo:
  [as ramane marcat pe viata :D]
  Nici n-am inceput si ti-e frica.

  Mai smechere, daca el se roaga pentru neuronii fugiti in padure cum il ajuti tu dandu-i asa veste? Hai, treci si tu la culcare ca maine te trezesti cu ochii carpiti de somn! Sa nu uiti sa-ti spui rugaciunile!

 • Neele

  Ia mutati-va discutiile pe noul topic!

  In baza legii “Sa nu provoci suferinta nenecesara nici unei fiinte.” re-postez link-ul:

  http://www.youtube.com/watch?v=MOlZlXn0KT8

  Ruga catre Creator pentru protectie imediata si ajutor neintarziat fiintelor nevinovate expuse inutil.

 • Last

  Intelegi cam greu neele. Ramo vorbea despre neuronii tai care cautau un loc linistit in padure. Ai reusit sa-i convingi sa se intoarca ?