Un proverb spune că mama cretinilor e mereu gravidă – însă nu cred că putem înțelege cu adevărat amploarea acestei afirmații. Căci numărul de cretini congenitali, idioți cu bale, oligofreni, fanatici și încuiați este la fel de mare în orice direcție te uiți. Și de-o parte și de alta a gardului ce separă MISA de restul lumii, dar mai ales de anti-misa.

Așa se face că fără să am această intenție, am adunat pe acest site, un număr de comentatori care au început să își imagineze că dacă au ceva vechime și libertate de a se exprima pe-aici, gata, e site-ul lor și e musai să stabilească ei în numele meu că MISA e sectă, că yoga e satanică, iar creștinismul – în special cel ortodox este incompatibil cu orice altceva în afară de augustele lor persoane.

Astfel de specimente fac dovada vie a faptului că habotnicii și încuiații nu sunt apanajul exclusiv al MISA, ci ei există și în rândul celor ce sunt contra ei.

Pentru astfel de inculți și semidocți, ce au prins o spoială de cultură ”light” de pe facebook, google și wikipedia, care își imaginează că opiniile lor ferme țin loc de cultură, deci pentru astfel de indivizi Mircea Eliade, James George Frazer sau Giuseppe Tucci sunt probabil jucători de fotbal sau actori de telenovelă – pe care cu siguranță că nu i-au citit – și cu atât mai puțin să îi fi înțeles.

Sub protecția anonimatului, acești indivizi penibili decredibilizează orice încercare de dialog și însănătoșire a școlii de yoga MISA, dând apă la moară liderilor acesteia prin agresivitatea și răutatea cu care critică MISA.

Analizând dominanta generală a interminabilelor și repetitivelor comentarii postate pe tema MISA aici sau pe aiurea de către cei ce se pare că și-au făcut o profesie din a bate apa în piuă pe acest subiect, nu poți să nu remarci tendinta distructivă, răutăcioasă și obsesivă a acestora. Ba mai mult, discutând cu unii dintre acești vajnici comentatori, am descoperit că unii dintre ei nici măcar nu au practicat yoga, cu atât mai puțin să fi călcat pe la MISA și cu toate astea, în mod suspect, umplu pagini întregi cu comentarii pline de ură la adresa MISA și GB, de am ajuns până și eu să cred că unii sunt într-adevăr plătiți să scrie împotriva MISA și GB. Cum altfel se explică faptul că proiectul siteului anti-misa a fost pornit (și este ținut on line, pe un server cu protecții extrem de scumpe, care au costat zeci de mii de euro !) de către un om care nici măcar nu a practicat yoga la MISA ? Și cum să nu dispere respectivii postaci de profesie când văd că din interiorul MISA cursanții vor să dialogheze, vor să reformeze școala, iar nu să o distrugă, cum e planul lor? Care altul ar fi motivul pentru care cursanții, ashramiștii din MISA îmi oferă material pentru articole ? Pentru că și ei, ca și mine, iubesc yoga, se simt minunat practicând-o și nu vor să piardă roadele unei vieți închinate spiritualității, fie ea și la MISA.

Așa că voi, cei care credeți că îmi faceți mie vre-un bine poluându-mi site-ul cu comentariile voastre idioate și răutăcioase, voi care nu iubiți yoga și cu atât mai mult nu o practicați, voi care vă comportați ca niște demoni, doar bârfind și criticând distructiv, fără să puneți nimic bun în loc, fără nici o alternativă constructivă, vă rog să ne lăsați. Părăsiți acest site. Nu-i mai creșteți artificial traficul. Eu nu scriu pentru voi. Scriu pentru colegii mei, cei care simt și gândesc la fel ca mine.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer