Consecințe… și decizii

 

Nu a trecut decât o singură zi de când am suspendat posibilitatea postării comentariilor, și deja unii s-au și supărat. S-au adunat 8 comentarii în așteptare, primesc mailuri, sms-uri, telefoane… Vreau să vă lămuresc asupra unui lucru. Nu am făcut agest gest extrem la nervi, din supărare sau sub imperiul vreunei temeri. Vă rog să vă liniștiți un pic și să recitiți comentariile postate în ultimele zile. Pur și simplu lucrurile o luaseră razna aici, pe site. Peste o sută de comentarii într-o singură zi !? Încercați să citiți mesajele respective cu ochii unui străin de povestea MISA – GB. Nu vă șochează violența limbajului ? Pe mine m-a șocat, și nu numai pe mine. Vă supărați când spun cuvinte tari la adresa comentatorilor – deși nu am nominalizat pe nimeni – și vă simțiți atinși. Și totuși, când voi faceți același lucru, la fel de ne-nominal și de general – la adresa foștilor colegi din MISA, vi se pare că e normal cum procedați.

RAM, îmi spui într-un comentariu că ”Daca ma intalnesti pe strada, te rog prefa-te ca nu ma vezi, iti promit ca nu o sa ma supar deloc.” Nici nu ai avea de ce, pentru că ești sub protecția anonimatului și, înafară de ipoteza în care și-ar scrie RAM pe frunte, nu aș avea cum să te recunosc ca fiind ACEST Ram. În schimb, cu foștii colegi de curs, cu fostele colege, mă întâlnesc mai mereu, pentru că umblu mult prin centrul orașului și sunt normale astfel de întâlniri întâmplătoare. Iar pe ei nu mă pot preface că nu îi văd. Și nu mă pot preface că nu văd mai ales reproșurile mute ale unor oameni cumsecade, care nu au alt păcat decât poate o naivitate prea mare, și care sunt numiți la mine pe site ”curve”, ”pedofili, indoctrinati si exclusi de societate”, ”debusolati”, ” prosti ca tine plini de boli sexuale”, ” inculti ca tine, niste biete ratacite ori curve smintite” ” curve misane (futute de tiganul nespalat si plin de BTS grig)”, ” ştoarfe proaste”, și exemplele pot continua aproape la nesfârșit.

Ar trebui să vă faceți o analiză sinceră a motivațiilor cu care intrați aici, și mai ales să aflați ce vă determină să scrieți în asemenea hal.

Acestea fiind spuse, ca să vă demonstrez că nu m-am supărat ca măgarul pe sat, voi da drumul din nou la comentarii, cu o singură și MARE REGULĂ: fără jigniri la adresa cursanților MISA, și chiar ale lui GB. Pe mine înjurați-mă cât vreți, că nu mă supăr. Cel mult, mă voi amuza.

Însă dacă veți abuza din nou de dreptul vostru de comentatori și îi veți bălăcări din nou pe cei de la MISA, voi suspenda definitiv comentariile pe tema MISA. Credeți deci că vă puteți abține ? Dacă tot vreți să comentați, aș fi interesat să aflu care este motivația ce vă determină să îi bălăcăriți pe alții în așa hal ? Cunoașteți proverbul: Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face ?