Spuneam n episodul precedent c exist imbecili și de-o parte dar și de cealalt a gardului ce separ MISA de EX-MISA. ns atunci am fcut referire doar la aceast categorie, ceea ce face ca adevrul enunțat s fie parțial și prin urmare, incomplet.

Dac tot am vorbit atția ani despre șmecherii, excocii și mincinoșii din MISA, n spiritul egalitții de tratament, voi face acum același lucru și faț de cei din aceeași categorie de la EX-MISA.

Pentru a ordona coerent toat informația pe care o dețin, m-am gndit c cel mai bine ar fi s fac o prezentare cronologic a fenomenului ex-misa, nsoțit de comentariile necesare.

Trebuie știut faptul c siteul ex-misa.eamped.com a fost pornit de fostul nostru coleg pe nume Andrei, sub pseudonimul de Bhairava. Andreiera un tip nalt, slbuț, brunet cu barb, ce locuia prin Dristor și se ocupa de rețelistic. n momentul n care nu i-au convenit niște chestii la curs și a fost pus pe liber, a lansat ex-misa, cu intenția de a muta discuțiile de pe softpedia ntr-un spațiu virtual dedicat subiectului MISA.

Interesant este c dup ce ex-misa.eamped a nceput s fie tot mai cunoscut, a aprut de nicieri un tip pe nume Dan, ce utiliza la comentarii pseudonimul de Harababura (de unde i-a si ramas porecla de Hara), care a cumprat domeniul ex-misa.ro și care dowloada periodic tot siteul ex-misa.eamped, dublndu-l practic pe acesta din urm, ntr-un gen de concurenț stranie. Nimeni nu știa de unde a aprut acest Dan, de ce face asta și cu ce fonduri.

Cci dac Andrei/Bhairava ținea severul ex-misa.eamped pe o platform gratuit, gen blogspot-ul de azi, pe calculatorul propriu, Dan a investit cteva zeci de mii de euro n serverul dedicat exclusiv gzduirii lui ex-misa.ro, la care am nțeles c are tras direct fibr optic și pltește cteva sute de euro pe lun abonamentul de internet de mare vitez. De unde și cu ce bani ține acest individ online acest server de atția ani ?! Și mai ales, cu ce interese ? Cci din cte am nțeles de la cei ce l-au cunoscut personal, individul nu a practicat niciodat yoga, ne-cum s fi clcat prin vre-o sal de curs de la MISA !

Cu toate astea, lumea intra pe ex-misa.eamped, cci l cunoșteau pe Andrei, și acolo apreau mereu discuțiile interesante.

Ei bine, treaba asta a fost pn ntr-o zi cnd Andrei a oprit ex-misa.eamped pentru un upgrade. Andrei vroia sa restructureze blog-ul, sa adauge o sectiune despre knowledge sharing parca, se saturase si el de injuraturi, la fel ca si multi useri care vroiau sa discute normal, și care numai intrau din cauza injuraturilor. (observați c se repet același fenoment și aici !? Comentatorii decenți pleac dezgustați din cauza ctorva ”glgioși” de profesie !?)

Greșeala lui Andrei a fost c nu a anunțat pe toți userii forumului c urmeaz s fac aceste operațiuni iar siteul va fi suspendat pentru o zi.

De aceast ocazie a profitat Dan, adminul de la ex-misa.ro, care a trimis invitații tuturor userilor s vin pe noul ex-misa.ro, cci ex-misa.eamped nu mai exist, și-a ncetat (chipurile !) activitatea. Ba chiar pe unii useri mai activi de pe ex-misa.eamped, Dan i-a sunat personal pentru a-i convinge s treac pe exmisa.ro

Așa se face c Andrei s-a trezit c, pn s repun el n funcțiune siteul ex-misa.eamped, toți userii plecaser pe ex-misa.ro.

Interesant este c n toat aceast poveste s-a mințit extrem de mult. Dan se ddea la nceput fost practicant yoga de la MISA, pentru ca ulterior, luat la ntrebri, s recunoasc c n-are nici o treab cu yoga sau cu MISA. Dan povestea c el l cunoaște pe Claudiu Trandafir de mic, c a copilrit cu el, ca au facut scoala impreuna la Scoala nr. 40, ca in copilarie Claudiu era tocilarul cartierului, un papa lapte, dar nu știa nici mcar c Claudiu e din Constanța. Cnd a fost confruntat cu cinev care chiar copilrise cu Claudiu, și care a povestit exact contrariul c de fapt Claudiu fusese un rebel, un fel de btușul cartierului, Dan a blbit-o și a dat-o n diverse.

Un alt user ex-misa extrem de vocal, cu pseudonimul Arasel afirma c el a fost elevul lui Kalu Rimpoche, cel care a fost maestrul celui de-al 16-lea Karmapa. Povestea c a fost elevul acestui maestru n Tibet, și multe alte nzdrvnii. Cnd a fost ntrebat de cineva cnd l-a vzut ultima dat pe Kalu Rimpoche, Arșel a afirmat c ”n urm cu cțiva ani”. Astfel a fost prins cu minciuna, cci Kalu Rimpoche era mort de mai bine de 20 de ani.

Am scris toate astea, ca s nu cumva ca cei care, plecnd din secta MISA dezgustați de minciunile de acolo, s pice n mrejele sectei Anti-MISA, despre care n mod clar putem afirma la acest moment c nu este fondat, finanțat, susținut și controlat de foști cursanți de yoga de la MISA, și nici mcar de practicanți de yoga.

Cine sunt cei care controleaz actuala EX-MISA și cu ce scopuri, ntr-un episod viitor…

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.