Spuneam în episodul precedent că există imbecili și de-o parte dar și de cealaltă a gardului ce separă MISA de EX-MISA. Însă atunci am făcut referire doar la această categorie, ceea ce face ca adevărul enunțat să fie parțial și prin urmare, incomplet.

Dacă tot am vorbit atâția ani despre șmecherii, excocii și mincinoșii din MISA, în spiritul egalității de tratament, voi face acum același lucru și față de cei din aceeași categorie de la EX-MISA.

Pentru a ordona coerent toată informația pe care o dețin, m-am gândit că cel mai bine ar fi să fac o prezentare cronologică a fenomenului ex-misa, însoțită de comentariile necesare.

Trebuie știut faptul că siteul ex-misa.eamped.com a fost pornit de fostul nostru coleg pe nume Andrei, sub pseudonimul de Bhairava. Andrei era un tip înalt, slăbuț, brunet cu barbă, ce locuia prin Dristor și se ocupa de rețelistică. În momentul în care nu i-au convenit niște chestii la curs și a fost pus pe liber, a lansat ex-misa, cu intenția de a muta discuțiile de pe softpedia într-un spațiu virtual dedicat subiectului MISA.

Interesant este că după ce ex-misa.eamped a început să fie tot mai cunoscut, a apărut de nicăieri un tip pe nume Dan, ce utiliza la comentarii pseudonimul de Harababura (de unde i-a si ramas porecla de Hara), care a cumpărat domeniul ex-misa.ro și care dowloada periodic tot siteul ex-misa.eamped, dublându-l practic pe acesta din urmă, într-un gen de concurență stranie. Nimeni nu știa de unde a apărut acest Dan, de ce face asta și cu ce fonduri.

Căci dacă Andrei/Bhairava ținea severul ex-misa.eamped pe o platformă gratuită, gen blogspot-ul de azi, pe calculatorul propriu, Dan a investit câteva zeci de mii de euro în serverul dedicat exclusiv găzduirii lui ex-misa.ro, la care am înțeles că are trasă direct fibră optică și plătește câteva sute de euro pe lună abonamentul de internet de mare viteză. De unde și cu ce bani ține acest individ online acest server de atâția ani ?! Și mai ales, cu ce interese ? Căci din câte am înțeles de la cei ce l-au cunoscut personal, individul nu a practicat niciodată yoga, ne-cum să fi călcat prin vre-o sală de curs de la MISA !

Cu toate astea, lumea intra pe ex-misa.eamped, căci îl cunoșteau pe Andrei, și acolo apăreau mereu discuțiile interesante.

Ei bine, treaba asta a fost până într-o zi când Andrei a oprit ex-misa.eamped pentru un upgrade. Andrei vroia sa restructureze blog-ul, sa adauge o sectiune despre knowledge sharing parca, se saturase si el de injuraturi, la fel ca si multi useri care vroiau sa discute normal, și care nu mai intrau din cauza injuraturilor. (observați că se repetă același fenoment și aici !? Comentatorii decenți pleacă dezgustați din cauza câtorva ”gălăgioși” de profesie !?)

Greșeala lui Andrei a fost că nu a anunțat pe toți userii forumului că urmează să facă aceste operațiuni iar siteul va fi suspendat pentru o zi.

De această ocazie a profitat Dan, adminul de la ex-misa.ro, care a trimis invitații tuturor userilor să vină pe noul ex-misa.ro, căci ex-misa.eamped nu mai există, și-a încetat (chipurile !) activitatea. Ba chiar pe unii useri mai activi de pe ex-misa.eamped, Dan i-a sunat personal pentru a-i convinge să treacă pe exmisa.ro

Așa se face că Andrei s-a trezit că, până să repună el în funcțiune siteul ex-misa.eamped, toți userii plecaseră pe ex-misa.ro.

Interesant este că în toată această poveste s-a mințit extrem de mult. Dan se dădea la început fost practicant yoga de la MISA, pentru ca ulterior, luat la întrebări, să recunoască că n-are nici o treabă cu yoga sau cu MISA. Dan povestea că el îl cunoaște pe Claudiu Trandafir de mic, că a copilărit cu el, ca au facut scoala impreuna la Scoala nr. 40, ca in copilarie Claudiu era tocilarul cartierului, un papa lapte,  dar nu știa nici măcar că Claudiu e din Constanța. Când a fost confruntat cu cinev care chiar copilărise cu Claudiu, și care a povestit exact contrariul că de fapt Claudiu fusese un rebel, un fel de bătăușul cartierului, Dan a bâlbâit-o și a dat-o în diverse.

Un alt user ex-misa extrem de vocal, cu pseudonimul Arasel afirma că el a fost elevul lui Kalu Rimpoche, cel care a fost maestrul celui de-al 16-lea Karmapa. Povestea că a fost elevul acestui maestru în Tibet, și multe alte năzdrăvănii. Când a fost întrebat de cineva când l-a văzut ultima dată pe Kalu Rimpoche, Arășel a afirmat că ”în urmă cu câțiva ani”. Astfel a fost prins cu minciuna, căci Kalu Rimpoche era mort de mai bine de 20 de ani.

Am scris toate astea, ca să nu cumva ca cei care, plecând din secta MISA dezgustați de minciunile de acolo, să pice în mrejele sectei Anti-MISA, despre care în mod clar putem afirma la acest moment că nu este fondată, finanțată, susținută și controlată de foști cursanți de yoga de la MISA, și nici măcar de practicanți de yoga.

Cine sunt cei care controlează actuala EX-MISA și cu ce scopuri, într-un episod viitor…

 

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer