Ascultam radioul n mașin, n drum spre birou. Interviu in extenso, cu Voiculescu, pe ultima sut de metri nainte ca instanța s se pronunțe. Ne povestea ce om din popor, ca toți romnii e el. Ne mințea cum, pn la vrsta de 34 de ani, a locuit cu toat familia ntr-o singur camer, cu wc-ul n captul holului. Cum i-a gtit nevast-sa asear varz clit cu crnați, cum a but el 3 pahare de vin alb la masa de sear și s-a culcat, dormind tun, dup ce s-a uitat la emisiunea lui Gdea. Dac are emoții !? Nu nu are, a dormit tun azi-noapte. Cci el e doar un om simplu, la fel ca noi toți, cu conștiința curat, care are ns ghinionul s se afle n rzboi cu președintele țrii.

Și ar mai fi rmas domnul Voiculescu s ne povesteasc cum se duce el zi de zi la munc și se scormonește n portofel de ultimii bani, nainte de salariu/pensie. l d ns de gol gușa de varan, cu osnze acumulate n decenii de prosperitate provenit din furciuni. l dau de gol aerele de stpn peste jurnaliștii Antenelor, cnd iese de la procese iar ia se adun pe lng el cu microfoanele și camerele ca puii n jurul cloștei – dornici s mai ciuguleasc ceva…

Voiculescu nu a fost și nu va fi niciodat un simplu cetțean sau pensionar orict s-ar strdui el s pozeze n așa ceva. Nu putem uita c individul sta a fost omul securitții, omul de ncredere al Clanului Ceaușeștilor, care controla banii ascunși n Occident ai Securitții. Cel care la schimbarea regimului, a delapidat fr nici o pedeaps banii romnilor – pe care Securitatea, prin firma Crescend, i jongla prin conturi n Elveția. Balzac spunea c la originea oricrei averi fabuloaste st o mare crim. La originea bogției varanului st o mare furciune ne-adus (nc !) n fața Justiției. Furtul miliardelor de dolari din conturile Ceaușeștilor. Furtul viitorului copiilor noștri, de ctre comuniștii de sub aripa Iliescului, Voiculescului, și a tuturor celorlalți –eși care au distrus aceast țar.

De-asta nu merit iertat Voiculescu. De-asta merit el PUȘCRIE ! Ca cetțean, ca romn, nu m intereseaz dac e vinovat sau nu n dosarul ”Telepatia”. Pedeapsa pe care o va primi va fi o pedeaps moral, pentru miile de furciuni pe care le-a fcut fr a fi prins. La fel ca și la Nstase, nu m intereseaz vinovția acestuia n dosarul Trofeul Calitții sau averea mtușii Tamara. M intereseaz faptul c omul ne-a furat cu Miki Șpag și ai lui comunști trandafirii, de ne-a rupt. Și c nu a pltit pentru asta. n ochii publicului, la pușcrie a mers același Nstase care vndut pe nimic petrolul romnesc, de parc era a lui tasu. n ochii romnilor, Voiculescu se va duce la pușcrie pentru furciunile anterioare, orict de mult se chinuie el s ne smulg o lacrim de mil, cu toate fundațiile lui și cu toate actele de caritate.

Aștept s-l vd dus azi la groapa de gunoi a Istoriei pe Voiculescu, condus pe acest ultim drum de lingii Antenelor, ngropat la Rahova cu tot cu echipa lui de ”specialiști” n privatizri. Poate c n final, pușcria nu-ia va prinde ru. Mencipolschi i poate controla dieta ca și coleg de celul, iar n final societatea va reprimi n snul ei, un varan redus la stadiul de șoprliț securistoid, de la care a pornit n urm cu zeci de ani.

Chiar dac trziu venit, resetarea ceasului istoriei este benefic Romniei. Lustrația ștabilor comuniști – pe care politicul a refuzat s o impun prin lege, este impus n aceste zile de ctre Justiție, prin scoaterea din funcții și din pinea cea gustoas a afacerilor cu Patria, și aruncarea n pușcrie, a comuniștilor ”ntreprinztori”, care au refuzat s se retrag de bunvoie.

Cu Voiculescu și Nstase la pușcrie, ndrznesc s sper, dup atția ani de la revoluție c n sfrșit, putem spera S TRIM BINE ! Dac nu noi, mcar copii noștri…

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *