Feed on
Posts
Comments

E oficial ! Dacă în urmă cu o zi, liderii NATO mârâiau ceva nedeslușit despre concentrări masive de forțe armate rusești la granita de est a Ucrainei și lansau către Rusia amenințări vagi despre represalii… în caz că rușii vor invada Urcaina, iată că astăzi, inevitabilul s-a produs. Astăzi, un număr de 280 de camioane rusești au trecut granița în Ucraina, sub pretextul că duc ”ajutoare umanitare” separatiștilor pro-ruși.

Scenariul intervențiilor militare mascate sub pretextul asigurării ”protecției” cetățenilor ruși din Ucraina, sau al ajutorării acestora, nu este nou. La fel s-a acționat de către ruși când au invadat regiunea Osetiei, în Georgia. Și același scenariu îl are în pregătire Ungaria, care de câțiva ani dă într-o veselie cetățenii maghiare etnicilor unguri din Ardeal.

Deci oficial, astăzi a început războiul cu Rusia, la mai puțin de 200 de kilometri de frontiera României. Momentul fusese prevăzut și anunțat cu maximă acuratețe de către jurnalistul George Roncea, încă de anul trecut. Iată ce scrie George astăzi: ”Fiecare armată a lumii are niște stereotipuri de acțiune, scriam cândva, pe când eram corespondent de război. Americanii prefera de exemplu primăvara pentru ofensive și atacuri, rușii au o obsesie pentru luna august. 
Intrarea Rusiei în primul război mondial a avut loc în august 1916, ofensiva finală asupra României a debutat în data de 22 august 1944, invazia Cehoslovaciei a avut loc în 21 august 1968, ofensiva rusă împotriva Georgiei s-a lansat în data de 8 august 2008. 
Strategia ofensivă a Rusiei are de-a face cu luna august și cu ceva vreme în urmă, mai exact anul trecut, am anticipat o escaladare a tensiunii în zonă, trecând în revista unele date relevante și mișcări de pioni prin preajma României. Astfel încă din august 2012, a fost adus la comanda trupelor speciale ale Tiraspolului de sub comanda KGB-ului local Evgheni Petrușin, colonel și fost director-adjunct al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) pentru Republica Daghestan. S-au mai adus elemente de tehnică militară și s-au programat “exerciții”. A crescut presiunea pe Moldova. Ganizoana militară rusă din Transnistria a intrat în stare de alertă.
După care a început agitațiunea în Ucraina.
În februarie curent am citat președintele lituanian, Dalia Grybauskaite, care a atenționat liderii europeni că “Rusia încearcă să reformeze, sub o formă sau alta, frontierele din cel de-al Doilea Război Mondial, odată cu intervenția în Ucraina. După Ucraina urmează Moldova, iar după Moldova vor fi alte țări”. 
“Alte țări” mai apropiate de Moldova sunt…doar România.”

Care sunt deci consecințele pentru noi ? Cum va reacționa România, ca țară membră NATO, dar și ca vecin al Ucrainei, cu interese geo-strategice în zonă ? Cum ne vom proteja sutele de mii de etnici români, trăitori în Bucovina rămasă la ucrainieni ?

Dacă rușii au atacat în august, au făcut-o pentru că știu că vacanța de vară înjumătățește capacitatea de reacție și de apărare a adversarilor. Vacanțe, soare, relaxare, concedii, sunt tot atâtea argumente în sprijinul agresorului rus, care profită de sovăielile și lipsa de reacție a Occidentului moleșit de peste o jumătate de deceniu de pace.

La noi, aceste aspecte sunt recunoscute – negru pe alb, în documentele oficiale privind capacitatea de apărare a țării. Scăderea capacității de luptă a atins un nivel critic, conform Cartei Albe a Apărării, avizate de CSAT în 2013.
Conform Strategiei naționale de apărare aprobată în 2010 – prezența trupelor rusești în apropierea granițelor României, constituie o amenințare la adresa securității naționale. Statul român își rezervă dreptul ca, în situații speciale, singur sau împreună cu aliații și partenerii săi, să utilizeze toate elementele de putere, inclusiv capacitățile sale militare, că soluții de ultimă instanță” 

Cu alte cuvinte, războiul bate la ușă în plină vacanță. Nu la ușa Ucrainei, unde este deja în desfășurare, ci la ușa noastră. Nu degeaba americanii și-au triplat efectivul militar în România în ultimele luni, ajungând la peste 4000 de soldați, din care o bună parte sunt cantonați – deloc întâmplător, în Moldova.

 Petru Bogatu, jurnalist la Chișinău, scria în aprilie 2014 un material remarcabil intitulat “Războiul secret ruso-român”:

…“asistăm la un război secret ruso-român ce se desfășoară pe frontul invizibil al serviciilor speciale, secundat de oculte sau deschise confruntări diplomatice, psihologice și informaționale. România este un obstacol de netrecut în calea strategiilor geopolitice ale Moscovei, deoarece rușii au astăzi senzația că au pierdut și Balcanii, și spațiul dintre Prut și Nistru din cauza României și de aceea acționează adesea împotriva ei din impuls, din spirit de contradicție și din nevoia viscerală de răzbunare.
Aleksandre Dughin, autorul proiectului „Eurasia” și un apropiat al Țarului Putin, prezent deseori la Chișinău afirmă tranșant că „Rusia are nevoie și de întreaga Românie, și de spațiul dintre Prut și Nistru pentru a-și promova interesele vitale la Marea Neagră și în sudul Europei. Așa a fost, scrie el, două sute de ani în urmă și de atunci nu s-a schimbat nimic. Moscova, precizează Dughin, ar fi de acord chiar ca Basarabia să se reunească în sfârșit cu România, dar cu o condiție: aceasta din urmă să se desprindă de UE și NATO și să adere la proiectul „Eurasia” sub comanda Rusiei. Cu alte cuvinte, România trebuie să renunțe la ceea ce ideologul lui Putin numește atlantism și europenism în favoarea panslavismului.
România însă trebuie să arate că rămâne în picioare și pe propriile poziții oricât s-a zborși Rusia. Așa va învinge. Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război.

Această situație s-ar putea să dea peste cap planurile de mărire și încotrocenizare ale micuțului Titulescu. Dacă președintele în funcție al țării, Traian Băsescu va ajunge să uzeze de prerogativele constituționale (art. 92 și următoarele din Constituția României) și va declara mobilizarea parțială sau totală a forțelor armate și starea de urgență, alegerile prezidențiale vor trebui amânate… până la finalizarea stării de necesitate, adică a războiului cu rușii. Atunci să-l văd pe micuțul Tonta cum își roade unghiile, salivând cu jind la jilțul domnesc de la Cotroceni, vre-o doi-trei ani ! Ani în care de-alde Voiculescu & Co. o să tot aștepte… grațierea promisă de pesedeiii cei derbedei.

Însă, în opinia mea, rușii și-au cam greșit calculele cu România. Indiferent de câți emisari politici de-alde Dughin sau ”paranormali” de-alde Ignatenko va trimite Putin în România, pentru a ne trece de partea pan-slavismului, românii vor rămâne cu un puternic sentiment anti-rusesc, datorită suferințelor provocate de ruși. Căci undeva, din subconștientul nostru colectiv, toată frica, teroarea, bătăile, cruzimile, torturile, jafurile, violurile, crimele, deportările și îndobitocirea – exercitate de Rusia asupra noastră de-a lungul istoriei – fie că a fost vorba de Rusia Țaristă, fie de cea bolșevizată – vor ieși la suprafață când ne vom confrunta cu RUSUL. La fel cum câinele se zbârlește instinctiv și își arată colții, la vederea ursului, după mileniile de experiență adunate în memoria ancestrală a speciei sale, la fel și noi ne vom scutura din starea călduță, amețită în care ne aflăm, și vom pune hotărâți mâna pe arme.

Și sper că vom învăța din experiența anterioară: că vom spânzura de felinare, pe Kiselev, în fața Ambasadei Rusiei, toți politrucii, conservele și cârtițele kaghebiste defetiste care aberează că rușii pot ajunge în două ore la București; că îi vom arunca în curtea Ambasadei Rusiei, cu șuturi în cur, pe toți ”analiștii” defetiști, pe toți jurnaliști cu steluțe roșii plătiți de Moscova să ne dezarmeze moral, înainte să înceapă lupta.

Și mai ales, că ne vom redobândi, sub presiunea războiului, zvâcnetul de eroi, de bărbați și mai ales, conștiința de români.

Ca de obicei, cum am învățat din lecțiile Istoriei, nu va trebui să ne așteptăm la nimic bun de la curvele politicii europene. Chiar astăzi, când Moldova este boicotată economic de Rusia sub cele mai aberante pretexte, cu embargouri și interdicții de import, pentru a o îngenunchia și pentru a o presa să rămână sub influența Moscovei, UE lovește Moldova la rândul ei. Deși declarativ și pe hârtie Moldova se integrează în spațiul economic european, faptic, toți cei ce intră din Moldova în România sunt buzunăriți la graniță, pentru a nu face ”comerț” și ”concurență” cu produse mai ieftine și mai bune, companiilor europene care au acaparat piața din România. Practic, bieții moldoveni sau români sunt buzunăriți și amendați dacă au la ei mai mult de două pachete de țigări, mai mult de două sticle de votcă sau mai mult de un… pui ! Dacă o mamă are doi copii studenți în România și vrea să le trimită fiecăruia câte un pui crescut eco, în propria bătătură, nu poate, din cauza restricțiilor UE. Așa ajută UE pe moldoveni !

Deci, dacă va trebui să ne apărăm, o vom face doar noi, pentru noi. Iar cei care vom rămâne, va trebui să luăm înapoi de la jefuitori – fie ei și europeni, ceea ce ni s-a furat cu ajutorul unui Iliescu, Năstase, Băsescu, sau Ponta.

loading...

11 Responses to “Ne pregătim de război ! Rușii au atacat Ucraina !”

 1. sinergicus says:

  Articolul de fata imi pare dominat cel putin un pic de o exaltare naiva…..in primul rind presupunind ca romanii ( cei ramasi pe aici) se vor ridica la lupta vrind, nevrind impinsi de un curaj si patriotism amortit pina acum sau impinsi de la spate pur si simplu de UE si NATO , daca se vor ridica cu ce o vor face?

  Industria de armament e varza pusa pe butuci…daca UE si americanii ne vor da arme ( produse de industria lor de armament ) nu o vor face pe gratis …vom plati cum platim acum minacarea si alte produse ce au invadat in proportie de peste 80 % piata autohtona desi noi aveam capacitate de productie aproape pentru orice pina in 1989…

  Presupunind ca romanii isi vor da seama ca UE e o curva cum zicea MR in articol,si se vor opune impunerilor UE ( mira-m-as ;ar fi un fenomen paranormal ca rahatul asta de popor, luat in ansamblul sau , sa se transforme in bici si sa pocneasca) cu ce o vor face?????? Cu furci si topoare cumva?

  Sintem un popor decazut pe cale de disparitie ,imprastiat in toate colturile lumii…cine si mai ales pentru ce sa lupte?

  Eu personal nu gasesc motivatie…. sa murim ca prostii pentru cine? Ca sa ia UE si americanii in continuare resursele tarii in liniste? Sa fure sobolani politici in continuare ce a mai ramas din bogatiile tarii?

  Nici de partea rusilor nu e bine, nici in tabara UE nu e bine….toti isi vad propriile interese…iar noi sintem prea slabi si dezbinati sa ne opunem….

  O varianta ar fi, asa cum zicea MR , cei ce vor ramine treziti la realitate, vor lua innapoi de la jefuitori ce ni s-a luat pina acum …acest lucru ar fi posibil doar daca UE se sparge ,sistemul american sa se prabuseasca , iar locuitorii tarilor respective vor avea acelasi interes si anume sa lupte impotriva sistemului pagubos si falimentar dezvoltat peste tot in lume de o clica nemernica( ziceti-i cum vreti , iluminati ,masoni bildenbergi,etc) care le-a pagubit si lor tarile …cred ca vor trebui dezvoltate alt tip de aliante ,bazate pe alte aspiratii si interese; singuri nu cred ca vom putea reusi….

 2. Ramo says:

  MR: “vom pune hotărâți mâna pe arme.”

  Abia astept sa te vad pe front, entuziasmatule 😀

 3. Ethan Fleoschovitz says:

  Doi pasi in fata doi inapoi, ca si cu MISA.

 4. feri says:

  apropo de misa ….sigur bivo a prevazut asta in una din memorabilele prociri …asa ca acum vedem cu totii ca are (avea?) dreptate… serios ? cine mai crede ceva acum… sunt f curios daca Ro intra in razboi ..desi nu cred….dar binenteles ne va afecta intr-un fel sau altul …ps bine sinergicus ….

 5. Dumitru says:

  Cel puțin primul paragraf este manipulatoriu.

  “Astăzi, un număr de 280 de camioane rusești au trecut granița în Ucraina”.

  Încă nimeni nu a trecut nimic, camioanele abia au pornit de la Moscova.
  Chiar pe linkul plasat se citește clar:

  “Un urias convoi rusesc, format din aproape 280 de camioane incarcate cu ajutoare umanitare, a plecat din Moscova cu destinatia sud-estul Ucrainei.
  Potrivit tuturor informatiilor, va dura cateva zile pana cand coloana de masini va ajunge la granita cu Ucraina.”

  E un lucru că “au pornit” și altceva că “au trecut granița”.
  Ucrainenii au spus încă ieri că nimeni nu va trece nicio graniță.

 6. MR says:

  @Dumitru,
  Tu crezi ca rusii porneau spre granita cu 290 de tiruri ca sa fie opriti de 3 vamesi amarati ucrainieni ?
  Crezi ca vor permite sa fie verficat continutul camioanelor ?
  Ori esti naiv, ori rau intentionat. Odata porniti spre Ucraina, sunt ca si intrati acolo. Ei se cred acolo la ei acasa si vor sa arate asta, ca ei sunt jupanii.

 7. Ramo says:

  Convoiul e pe drum, abia in seara aceasta ajunge la granita, iar Ucraina a zis ca nu-l primeste.
  MR, de ce ai spus ca inca de ieri au trecut granita ?

  http://www.cotidianul.ro/convoiul-umanitar-al-lui-putin-irita-kievul-245147/

 8. Drugs says:

  Si asa plecam spre tarile calde… Pana ajung rusii in California mai trece ceva timp 😀 ceva mai mult timp.

 9. Ramo says:

  Azi dimineata convoiul rusesc era la granita. Rapcea il vedea trecut deja de acum 2 zile in Ucraina. De ce dezinformezi, MR ?

  http://www.cotidianul.ro/convoiul-umanitar-rusesc-a-ajuns-la-frontiera-cu-ucraina-245225/

 10. Ethan Fleoschovitz says:

  Pentru ca “nu voia” sa bage niste cifre statistice sa vada lumea ca si fara exmisa blogul sta tapan in vizitatori. Si ce poate atrage vizitatori decat o stire apocaliptica cu razbelul care se apropie?

  Mda… lupul moralist… monsieur Bivolare nu fa si nu drege ca daca as fi in locul tau si eu as mintii si fute la greu.

 11. MR says:

  @Ethan
  Traficul pentru rapcea.ro poate fi vizionat la liber, pe T5.ro, unde a fost adaugat recent la sectiunea bloguri. Ai aici linkul http://t5.ro/trafic/74310517/

Leave a Reply