Peste 300 de supraviețuitori ai Holocaustului și descendenți ai acestora au condamnat ceea ce ei au descris drept ”genocid al poporului palestinian” – ntr-o scrisoare deschis publicatde ziarul New York Times.

ntr-o scrisoare deschis lansat de Rețeaua Internațional a evreiloranti-sioniștiși publicat ca un anunț n The New York Times, grupul face un apel laboicot economic, cultural și academic mpotrivaIsraelului datorit”efortului masiv al acestuia pentru a distruge Gaza”.

Genocidul ncepe cu tcerea lumii“, se arat n declarație, “Noi trebuie s ne unim vocile colective și s nefolosim puterea noastr colectiv pentru a punecapt tuturor formelor de rasism, inclusiv genocidul in curs de desfasurare mpotrivapoporului palestinian.

Declarația condamn, de asemenea, n Statele Unite pentru sprijinul financiar și diplomatic acordatIsraelului.

Semnatarii trag un semnal de alarm cu privire la”extremismul,rasismul și dezumanizarea la care sunt supuși palestinienii n societatea israelian, care au atins un nivel ne-mai-ntlnit.

Aceasta condamnare public a acțiunilor militare ale Israelului a fost conceput ca un rspuns lapublicitatea pe scar larg de care au beneficiatafirmațiile lui Elie Wiesel, autor premiat cu un premiu Nobel, care a condamnat Hamas pentru “utilizarea copiilor ca scuturi umane”.

n declarație se menționeaz: “Suntem dezgustați și indignați de abuzurile lui Elie Wiesel la adresa istoriei noastre […] pentru a justifica ceea ce nu poate fi justificat.

Din cei 327 de semnatari ai apelului public, 40 sunt supraviețuitori aiHolocaustului și alți 287 sunt descendenți ai supraviețuitorilor Holocaustului sau victime ale acestuia.

Rapoarte recente de astzi se referla distrugerea unei cladiri de birouri inalte in orasul Rafah, și bombardarea unui bloc din orașul Gaza, pe fondul ncercrii din partea guvernului egiptean de a stabili un armistițiu durabil.

Mai mult de 2.100 de palestinieni, inclusiv 500 de copii au fost uciși n conflict, potrivit oficialilor serviciilor de sanatate palestiniene și cifrelor comunicate de ONU.Israelul a pierdut n acest ”conflict” doar 64 de soldați și patru civili.

sursa: independent.co.uk

comentariu rapcea.ro: pentru cei care nu au nțeles nc cum st treaba,criminalul de Netaniahu recunoaste deschis, cu un tupeu fantastic, ca DA, ei chiar urmaresc sa faca cat mai multe victime in randul civililor palestinieni din Gaza.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.